• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Мнение или Истина?

Започната от evangelista1962, Януари 12, 2008, 18:49:16 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Gerard

Цитат на: Tihomir - Януари 13, 2008, 22:39:26 PM
2. Йеховистите също не могат да оцелеят с истинското Слово и затова са направили тяхна версия. Ето някои промени:

В Битие 1:2 в оригиналното Слово е записано "Божият Дух", а при тях е променено на "Божията активна сила".

В Изход 3:14 в оригиналното Слово е записано "Аз съм", а при тях е променено на "аз съм този, който ще докажа, че ще бъда".

И много други подобни...

То това са пак дребни промени не чак толкова фатални. Имат много-по фатални промени извършени върху словото които променят естеството на Исус и го правят от Бог в някакво неясно сътворено същество. При все че имат тук таме няколко запазени стиха които по категоричен начин доказват че Исус е Бог, но за сметка на това поне в българското издание на тяхната библия, са ги превели изключително некачествено и объркващо и едвали биха привлекли вниманието на четящият ги яховист. Другият проблем е че те подобно на православните и тяхното предание, си имат и друг авторитет освен словото който всъщност е, и водещият, и чрез който обясняват писанията. Това са книжчиците "Стражева Кула" които биват писани от тяхното ръководство и издавани всеки месец, ако не се лъжа. Чрез тези книжленца, яховистите "изследват" библията и всички противоречия между двете, а те са умопомрачително много, биват решавани в полза на книжлетата. И именно това е най-фаталното, негласно им се дава по голяма власт от тази на писанията.  

Edit: последните мнения леко избиха в оффтопик и май може да се преместят в по-подходяща тема.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Tihomir

Мисля, че отклонението не беше голямо, тъй като явно посочи, че ако ще се издига истината според Словото, ще бъде истината според Божието Слово, а не според човешките измислици.

Не сме тук толкова, за да обсъждаме толкова какво пише или не пише в човешките предания, а сме тук, за да говорим от Божието Слово, което явно превъзхожда и изобличава човешките.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

Сега да вметна още няколко факта че вие искате винаги да е вашето.Няма тема която вие да не се изказвате и в крайна сметкафорума е пропит свашият дух и колкото и да ми говорите че няма ваша истена  не е такавсичко трябва да бъде прецедено през вашата призма и разбиране.Акогато съм имал в предвид за словото и католоци и всички други вземат за основа библията ,а това че после проненят нещо то ев последствие.Та дори и корана енаписан на основата на старият завет.