Author Topic: Дано не звучи като оплакване...  (Read 12503 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 191
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Дано не звучи като оплакване...
« on: March 28, 2009, 10:03:24 AM »
                 

    Ох,  братя,
 
      не  знам  дали  въобще  тук  е  мястото  -  но  искам  да  кажа,  на  които  има  желание  да  се   помоли  за  мене  - в  момента  съм  без  никакви  доходи -  нямам  работа - безизходица -  Да  има  някакъв  изход!
    Освен  това  поради  безумна  грешка  на  мои  близък  -  подписал  договор   за  интернет  за  1  година  вместо   за  един  месец  -  просто   свят   ми  се   завива  като  си  помисля  какви  сметки  ще  ни  навестят  --и  то  точно  в  този  момент,  дано  Бог  да  е  милостив  и  да  направи  някакво  чудо,  ако  може!

    Освен  това  имаме  проблем  и с  баща  ми,  които  е  изключително  закоравял  невярващ  и  от  малък  често  бие  маика  ми  и  я  ограбва  а  тя  не  намира  сили  да   го  напусне  и  тормози  вече  и  мен.
     
      Бог  да  ви  благослови,  ако  го  имате  присърце  и  изобщо.
   
    В  него  е  надеждата  иначе   e  голям   мрак.  Благодаря  ви.


               
"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус - Лука  12 глава

    "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВОР

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #1 on: August 19, 2009, 09:02:08 AM »
Здравей друже.ще опитам да ти разкажа в кратце част от живота си,та дано намериш нещо за утеха в това.Преди доста време,може би 8-9 г,нашият Баща ме "повика" да разгледам неговите действия/дела/.Беше доста тежък момент,бях също без работа,тежко болен/около седмица на легло/,бях сам на квартира и не можех да си плащам наема,тока и т.н.Хранех се с хляб и свинска мас,понякога и веднъж на ден.Отслабнах с около 25кг.нямах ток около 3м.Къпането със студена вода беше доста интересно преживяване.Не бях женен.Въпреки нашумялата ситуация и страх,Бог твърдо настояваше да положа старание и да изследвам Неговите дела.Струваше ми се ,че беше нужно да положа невероятни усилия за да чуя Тихия глас на писанията.Наложи се да напусна квартирата и да бъда подслонен в една доста неприветлива сграда ,която местната църква ,от която бях част държеше под наем.Там се настаних с един скоро спасен бивш алкохолик,с когото много се сближихме и сприятелихме.По-късно дойде и сподели нашата участ и един приятел спасен от Бога чрез мен.Зимата спяхме на минусови температури.Сутринта водата в чашата беше замръзнала изцяло.Лицата ни бяха почервенели от студ и започнаха да се образуват лишеи по кожата.та в такива придружаващи обстоятелства ежедневието ни ,аз прекарвах голяма част от времето си на пода,лежейки и мълчейки.После четях на слаба дневна светлина писанията и търсех да надникна в Богествените дела.Къпехме се на топлата вода във варна.Ставахме около 4ч,и се връщахме около 6.30.Вървяхме доста пеш.Нямаше работа за нас.Постепенно усещах как душата ми утихна и се уталожи.Започнах да чувствам Баща ни по близо до сърцето ми.Душата ми се превърза към Него.Въпреки че действително нищо не се подобряваше относно приход,работа и т.н.,взаимоотношенията ни с Баща ни и помежду ни се затвърдиха.Това беше времето и в което много съм се смял,шегувахме се доста.Говорехме си за бъдещите си жени,семейства,деца,къши..мечтаехме заедно.Нощем излизахме в града и разглеждахме по витрините на магазините дрехи..иьграждахме си вкус към естетично красивото.От постоянни уговорки с Бога ,молитвата за мен придоби друг смисъл.Преа повечето време се "ослушвах "да "чуя" гласа МУ,разговарях с него както син разговаря с Баща.Свръх естественото стана за мен естествено.Разбира се Бог ,не си е позволявал да ми говори с видения и т.н,просто ме напътстваше чрез писанията.За мен писанията и Самият Бог ,взеха една равнина.Не правех разлика.
По късно с времето усещах как Баща ни ме е откъснал от този свят за Себе си.Разбирах какво е да проявява ревност за сина си и да търси близост с него.Това ме плашеше,но се радвах да бъда желан.
Мога да кажа,че душата ми тихо уповаваше на Него,и го чаках.Изгубих представа за времето.По късно някои от нас започнаха работа.Издържахме се един друг.После дру започна работа и така.Преместихме се в прилична квартира.Когато един от нас не беше на работа,чистеше дома и готвеше за другите ,за да има топла храна когато се върнат изморени.През това време Баша ми започна да ме подготвя и за жена ми.Промени из корен възгледите ми за дом и съпруга.По-късно ми даде жена съобразена с прдварителната "подготовка"Показа мия визуално,беше жена от друг град.Далече от Варна.В продължение на една година Той ми показваше Своите разбирания за "жена" и дом.През това време е правил подобно и с нея.Когато се запознахме официално,/бях отишъл за това в нейния град/,и двамата бяхме на мнение ,че за тази връзка стои Самият Бог.Сърцата ни бяха подготвени един за друг.След около два месеца се оженихме.Сега Баща ни, ни е дал син /,който е вече на 4г/.Живота ми не се е променил много.Доходите ми не са прилични.Детето ми е боледувало.Но мога да кажа ,че за мен по важното е ,че БОг може да избавя,отколкото да даде стабилен и спокоен живот.Не казвам ,че не ми се иска да беше по-добре.Казвам само в какво Бог ме е ограничил.Но това е Той,и понякога силните изнемощяват пред него.Хубаво е да знаеш обаче ,че каквото имаш или си ,Той ти го е дал,Това е негова заслуга и намерение.
Дано се утешиш с факта ,че не  се случва само на теб.Пожелавам ти бързо "оздравяване" от това състояние,сърдечна радост от Божието лично внимание.За съжаление не мога да ти помогна с някой лев,че и аз съм, не съм вързал още.

Антон

The Disciple

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 191
 • !Мълчанието е съучастие в престъплението!
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #2 on: January 26, 2012, 21:34:20 PM »


           
                 Благодаря ти много, Антоне!
  Разказа ти , които по някаква причина съм пропуснал да прочета (наи-вероятно съм нямал достъп до интернет)  го прочетох чак сега , но ми беше много интересен!
         Надявам се да продължиш да пишеш в форума!
      Колкото до даването на някои лев, мерси, аз не съм го написал с тази цел а и Бог не е престанал да се грижи за мене, въпреки всички трудности и несгоди.
   Пък и едва ли бих взел пари от толкова изстрадал човек като тебе.
   Както се пее в една стара евангелска песен : "Бог ще промисли от люлка до гроб, верен ще бъда аз негов роб!"

    Бог да те пази!


"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус - Лука  12 глава

    "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВОР

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #3 on: March 10, 2012, 20:17:44 PM »
Някога сблъсквали ли сте се със сложните въпроси? Аз съм омъжена и много обичам съпруга си, но той страда от депресия. Не, това не е да си в лошо настроение, това е диагноза, при което се пият лекарства, антидепресанти. Чета му от библията, моля се за него, но когато почне да ми задава въпроси: Защо Бог не ме изцелява? Отговарям му, че не не използва оръжията,които Бог ни е дал: молитва, четене от словото и хваление. Но виждам че моя отговор не е осмислен от него. Питам го как се чувства, а той ми казва, че все едно нещо го разкъсва от вътре и мисли за самоубийство. Постоянно му показвам че съм до него, че го обичам, подкрепям ценя, но явно това не е достатъчно. Днес изпадна в една от своите кризи и аз пак исках да му заговоря за Бог и любовта му към нас , но той успя да ме среже предварително като каза " Ако е нещо за Бог не ми говори, а бе какъв ти Бог аз от десет години съм в ада,защо неми помага" Аз млъкнах защото ме хвана страх да не кажа нещо и така да го отдалеча още повече от Бог. Имаме прекрасна дъщеря, надеждата му беше, че когато се роди този изблик на радост че става баща ще го излекува, но явно и това не подейства. Е, братя християни как да се справим в такава ситуация, когато викаме към Бог,а той не ни отговаря.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #4 on: March 11, 2012, 12:28:15 PM »
Quote
Чета му от библията, моля се за него, но когато почне да ми задава въпроси: Защо Бог не ме изцелява? Отговарям му, че не не използва оръжията,които Бог ни е дал: молитва, четене от словото и хваление. Но виждам че моя отговор не е осмислен от него.

Аз мисля, че ти трябва да си благодарна, че мъжа ти не осмисля и не възприема подобен отговор, защото ако би го направил, това би го вкарало в още по-тежко състояние. А причината за това е, че това е напълно погрешен отговор.

Правилния отговор на този въпрос е, че Бог не чува онези, които отказват да чуят Него. Ако ние сме оставили гласа на Бог нечут в нашия живот, тогава Бог ще остави нашият глас нечут, когато извикаме към Него. Това е което Писанието учи:

Пр. 1:24  Понеже аз викнах, а вие не послушахте, Простирах ръката си, и никой не внимаваше,
Пр. 1:25  Но отхвърлихте всичкия ми съвет, И обличението ми не рачихте, -
Пр. 1:26  И аз ще се присмея на гибелта ви; Ще се зарадвам когато ви нападне страхът ви.
Пр. 1:27  Когато страхът ви нападне като запустителна буря,И гибелта ви се устреми като вихрушка, Когато скърб и утеснение дойдат на вас,
Пр. 1:28  Тогаз ще ме призоват, но аз не ще отговоря; Ревностно ще ме търсят, но няма да ме намерят.


Тези думи са много страшни и напълно несъвместими с милозливата представа на днешното поколение "християни" за Бога. Аз самия съм преживял тази Божия строгост не веднъж, когато Бог е отказвал да чуе вика ми в много критични моменти и аз съм преживявал драстични и тежки загуби. След което аз винаги съм откривал, че Бог е имал пълното право да не ме послуша, защото нито аз съм Го слушал когато е трябвало. Обаче винаги съм виждал, как Божията строгост е била и голяма Божия милост, която ме е очиствала от неща, които иначе биха ме погубили.

В ситуацията с твоя мъж аз виждам именно това. Ти си се опитвала да му предложиш една импотентна версия на християнството, която няма силата да побеждава света и греха. Трябва да си изключително благодарна, че той е останал затворен за това нещо, защото ако беше откликнал това би блокирало пътя за истинското благовестие и би го вкарало в християнство, което прави хората два пъти повече чада на пъкъла отколкото света ги прави. Би го въвело във обятията на вавилонската блудница, която отнема разума чрез виното на своето блудстване.

Преди години аз бях в подобна ситуация като вашата. Понеже бях редовно побеждаван и мачкан от определени грехове, аз денем и нощем виках към Бога да избавление и такова не само не идваше, но нещата ставаха все по-зле. Опитах всичко, което тогавашното ми християнство ме беше научило - молитва, пост, вик, плач, четене на словото, изповеди на вяра, хваление, ходатайство, съкрушаване, изповядване на греховете, както пред Бога така и пред други хора - и резултата беше едно голямо НИЩО. Писанието от своя страна, казваше неща, които по никой начин не пасваха на моето преживяване:

1Йоан 5:4  Защото всяко от Бога родено побеждава света, и тая е победата която е света победила, вярата наша.

Моята вяра обаче не можеше да победи света и греха, но оставаше победена. Тогава разсъдих, че ако вярата ми не може да победи света, това значи, че не е правилната вяра. Разсъдих, че трябва да има нещо фундаментално сбъркано с благовестието, което съм приел и повярвал щом то не е в състояние да ме освободи от греха. Тогава започнах да викам към Бога да ми покаже истинското Благовестие, онова, което апостолите са проповядвали и което побеждава света и греха. Благодаря на Бога, че този път викът ми беше чут, защото този вик беше вик от човек, който е чул, онова, което Бог толкова време е искал да чуя и да разбера.

Живота ми и разбирането ми започнаха драстично да се променят. Целият ми мироглед се преобрази до неузнаваемост. Цялото евангелско християнство, започна да ми изглежда като игра на малки деца, които нямат никаква представа от реалността и реалния живот. Оковите на греха, които ме поробваха и мачкаха толкова години наред бяха разчупени и аз започнах да ходя в свобода, която продължава да ме удивлява всеки ден. СЛАВНОТО БЛАГОВЕСТИЕ на Божият Син изгря пред очите ми с такава слава и притегателна сила, че аз ослепях за похотите на света и започнах да виждам света и вървежа му в истинската им светлина. Нещо повече НАДЕЖДАТА на Благовестието превзе и ума и сърцето ми и започна изцяло да променя посоката в която се движех.

Ти и твоя мъж имате нужда от ТОВА Благовестие, защото само то е в състояние да избави и него и теб от оковите на света. Но ако ме попиташ - КАКВО Е ТОВА БЛАГОВЕСТИЕ?, то аз ще трябва да те насоча да зададеш този въпрос към Бога и да извикаш с цялото си сърце за онова Благовестие, което има силата да избави мъжа ти и тебе от това извратено поколение.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #5 on: March 11, 2012, 15:20:01 PM »
Quote
Преди години аз бях в подобна ситуация като вашата. Понеже бях редовно побеждаван и мачкан от определени грехове
  Какви грехове бе човеко. Депресията е заболяване на цялото тяло, тя засяга настроението и мислите ни. Депресивното разстройство не е същото състояние, за което казваме, че са ни дошли черни мисли в главата. Депресия не е моментна слабост или усещане, което преминава от само себе си. Без лечение, симптомите на депресия остават с месеци и години
   Ти знаеш ли какво е да гледаш любимия си човек в такова състояние че той не може да се зарадва като хората на дъщеря си.
   
Quote
Ти си се опитвала да му предложиш една импотентна версия на християнството,
Е това за пръв път ми казват че е импотентно някой да се моли, да хвали Бог и да чете от Библията.
   
Quote
Бог не чува онези, които отказват да чуят Него.
Това много го харесах , мерси много. Наистина трябва да се стремим да чуем божият глас и воля за нещата.
Quote
Ти и твоя мъж имате нужда от ТОВА Благовестие, защото само то е в състояние да избави и него и теб от оковите на света. Но ако ме попиташ - КАКВО Е ТОВА БЛАГОВЕСТИЕ?, то аз ще трябва да те насоча да зададеш този въпрос към Бога и да извикаш с цялото си сърце за онова Благовестие, което има силата да избави мъжа ти и тебе от това извратено поколение.
  Доста изводи си си направила за моето семейство ?!? Благовестието което аз познавам  ни насърчава в молитва към Бог, четене на словото за да чуем божия глас. А да сетих се то туй е импотентно.

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #6 on: March 11, 2012, 15:25:37 PM »
http://www.icp-bg.com/depresia.php . Този сайт е за обща култура . Дава точно определение на проблема

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #7 on: March 11, 2012, 15:45:39 PM »
Добре, очевидно нямаш уши да чуеш, нито очи да видиш - прави каквото знаеш. Дървото се познава по плодовете си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 151
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #8 on: March 11, 2012, 18:39:53 PM »
Pip, разбирам,че пратенци на сатана тормозят семейството ти.Това,което Watchman казва по отношение на молитвата,четенето и хвалението е вярно.Тези три неща са Библейски принципно,но не те изцеляват а Бог.Незнам дали посещаваш църква,ако да коя и от колко време,незнам също какво поучение има там.Както много  неща в заобикалящия ни свят така и  депресивното състояние(диагноза) е с духовен характер.Какво мислиш за това?

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #9 on: March 11, 2012, 19:39:33 PM »
Watchman не че не искам да чуя, но явно ти не се изразяваш както трябва. Не може заради едно мое изречение и да ме наричате импотентна във вярата.
Quote
1 Не съдете, да не бъдете съдени;   
2 Защото с каквато съдба съдите, с такваз ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, ще ви се възмери.   
3 И защо виждаш съчицата в окото на брата си, а гредата която е в твоето око не усещаш?
Quote
обре, очевидно нямаш уши да чуеш, нито очи да видиш - прави каквото знаеш
Аз до колкото знам търпението е добродетел. Хубаво е да се води диалог, не съм чак толкова дебилна.
Quote
молитвата,четенето и хвалението е вярно.Тези три неща са Библейски принципно,но не те изцеляват а Бог
Да абсолютно съм съгласна с това,но ако не общуваш с него, ако не четеш от словото му за да се научиш да разпознаваш гласа му, ако не го приемеш наистина със сърцето си, как той ще те изцери щом ти не го допускаш до себе си.
Quote
Незнам дали посещаваш църква
Посещавам, когато има кой да гледа малката. когато съм в Бургас ходя на евангелска, а когато съм във Варна баптистка
 
Quote
депресивното състояние(диагноза) е с духовен характер.Какво мислиш за това?
Мерси че попита. И аз си мислех преди че депресията е духовно състояния, но всъщност спират да се произвеждат някой вещества в мозъка като например серотонин       
Това е се едно да ти е счупен крака и някой да ти каже " А недей да ходиш на доктор то туй е от духовен характер ". В случая не става въпрос нещо да си се впрегнал и да ти е кофти. Съпруга ми е повярвал докато е бил в комуна в Испания. Там същност лечението се базира на библията и упованието в Бог, но там състоянието много му се е влошило и по спешност го връщат в България.
 
Quote
разбирам,че пратенци на сатана тормозят семейството ти
. Да такова е и моето разбиране. Виж аз знам че Бог е до мен, случая въпроса е че той самия не може да се отпусне в ръцете на Бог и да му се довери напълно за нещата в живота си  и аз някак си искам да му обясня че Господ е същия вчера, днес и утре и щом е изцелявал преди две хиляди години и сега може. но нали се сещате че в най тежкия момент, когато най много те боли трудно се асимилират такива неща.

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #10 on: March 11, 2012, 19:44:04 PM »
Преди много години, преди да бъде изобретен телефона, във времето когато най-бързият метод на комуникации бил телеграфа, който използвал морзовия код, един младеж кандидатствал за работа като радист. Прочитайки обявата във вестника, той отишъл на съответния адрес. Когато пристигнал, влязъл в огромен офис в който кипяло оживление, шум, и наистина се работело на високи обороти. На фона на целия шум и тупурдия се чувал и звука на телеграф.
На бюрото на секретарката имало бележка, която нареждала кандидатите за работа да попълнят съответната молба и да изчакат, докато бъдат повикани в по-вътрешния офис. Младият човек попълнил молбата си и седнал да чака реда си за интервю заедно с още седем други кандидати за работата.

След няколко минути обаче, той изведнъж станал, пресякъл главния офис и директно и уверено влязъл в стаята на шефа.

Останалите кандидати за работата естествено се ококорили, чудейки се какво става. Те започнали да недоволстват и да мърморят помежду си, понеже все още не били чули никаква покана, а изглеждало, че последния ги е прередил. Настанало объркване, но накрая сметнали, че младежа, който според тях така нахално влязъл в стаята на шефа сигурно е направил някаква нелепа грешка и ще бъде дисквалифициран.

След няколко минути обаче, работодателят излязъл от стаята и казал на останалите кандидати за работа: “Господа, благодаря ви затова, че се отзовахте на обявата ни, но работното място току що бе заето.”

Останалите кандидати за работа започнали да роптаят помежду си и един от тях открито казал: “Чакайте малко, не разбирам. Той дойде последен, а ние дори не бяхме интервюирани - дори не ни беше даден шанс да покажем на какво сме способни. А последния кандидат изведнъж най-нахално пререди всички ни, нахълта в офиса Ви и получи работата. Това не е честно!”

На това работодателят отговорил: “Съжалявам, но през цялото време докато вие си седяхте тука по телеграфа се излъчваше следното съобщение на морзов код: ‘Ако разбирате това послание, тогава влизайте направо. Работата е ваша.’ За съжаление никой от вас не го чу и не го разбра… Освен този младеж. Затова работата е негова.”

Ние живеем в един свят, който е изпълнен с напрежение, шум и глъч. Хората са разсеяни и не могат да чуят тихия и тънък глас с който Бог им говори. Какво ще кажете за себе си? Вие настроени ли сте да чувате Божия глас? Чувате ли неговото послание за живота ви?

Kubrick

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #11 on: March 11, 2012, 20:07:36 PM »
Това, че всички болести могат да се обяснят научно не означава че нямат духовен корен и обратното.
"Не е глупак онзи, който дава каквото не може да се задържи, за да спечели каквото не може да се загуби."

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #12 on: March 11, 2012, 20:39:39 PM »
Quote
Това, че всички болести могат да се обяснят научно не означава че нямат духовен корен и обратното.
Да, съгласна съм. Но вече е станало, какво е решението.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #13 on: March 11, 2012, 21:37:03 PM »
Quote
Watchman не че не искам да чуя, но явно ти не се изразяваш както трябва. Не може заради едно мое изречение и да ме наричате импотентна във вярата.

Аз се изразявам доста ясно, но твоята способност да разбираш е очевидно доста недоразвита. Прави впечатление, че не вникваш в написаното и правиш някакви свои интерпретации, които са напълно чужди на написаното към тебе.

Когато аз видя подобна неадекватност в разбирането, аз съм склонен да помогна на човека да разбере по-добре, но когато тя е съчетана със прибързаност и светски квас, нещата започват да изглеждат безнадеждни.

Една от характеристиките на незрелия подход е когато човек обръща принципни неща в лични. Ето например аз казах, че християнството, което си предложила на мъжа си, както и това, което на теб ти е предложено в църквите, които посещаваш е импотентно. Това е принципна позиция и касае благовестието, което се разпространява масово по църквите, а не тебе лично. Ти обаче обръщаш нещата на лична основа. Това е много незряло и вредно. Аз нямам нито желание нито мотив да те засягам лично. Но имам мотив да засегна псевдо християнството, което наврежда и на тебе и на съпруга ти.

Самият факт,че това християнство не е било способно толкова години да избави мъжа ти - само по себе си доказва, че то е импотентно.

Ето виждаш, че нещата не стоят нито лично, нито е заради "едно твое изречение", а е заради целия лош плод на това християнство по цялата земя, от който лош плод вие също сте пострадали.

Quote
Аз до колкото знам търпението е добродетел. Хубаво е да се води диалог, не съм чак толкова дебилна.

И не е че нямам търпение, моя подход показва точно обратното. Докато ти не си в състояние да осмислиш провала на цялото евангелско християнство, ти не си готова нито да чуеш и нито да разбереш - изхода, който търсиш. Ето защо аз на практика проявявам голямо търпение оставяйки те да пострадаш още и още от това неадекватно християнство та когато стигнеш до онова съкрушаване, което ще те накара да извикаш към Бога за отговори, едва тогава ще можем да проведем смислена и ползотворна дискусия.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

pip

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 23
Re: Дано не звучи като оплакване...
« Reply #14 on: March 11, 2012, 22:03:20 PM »
Quote
Аз се изразявам доста ясно, но твоята способност да разбираш е очевидно доста недоразвита
сори за което. Лошо е когато хората говорят на различни езици. Приемам градивната критика. Но е хубаво да не бъдеш толкова нападателен или поне стила ти на изказване е такъв.
Quote
Но имам мотив да засегна псевдо християнството, което наврежда и на тебе и на съпруга ти.
Аха и аз така смятам. Примерно под псевдо християнство аз виждам следване на някакви традиции, ритуали и това да си християнин само в неделя. Незнам ти може и да имаш и друго виждане сподели го, ще ми е интересно.
Quote
това християнство не е било способно толкова години да избави мъжа ти
. Няма как да го избави не можеш да служиш на двама господари. Не може да си в света и да чакаш изцеление. Там е моя проблем, роля как да го приближа до Бога без да постояно да иска и очаква  а да се научи да дава.Това ми е мисълта че искам да го науча да търси Бога.
Quote
И не е че нямам търпение
Е тук може и да си скрит талант, не знам. А за евангелското християнство, какво имаш предвид под провал, интересна ми е гледната ти точка.