Author Topic: Относно поведението на evangelista1962  (Read 8082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Относно поведението на evangelista1962
« on: March 11, 2009, 23:44:21 PM »
А АЗ бих казл че много от проблемите идват от това че няма диалог.Ако има диалог многоот проблемите ще отпаднат и ще се избегнат неприятни недуразумения.

evangelista1962,

и ние се опитваме да завържем диалог с тебе за да обърнеш внимание на проблемното си поведение във форума, ама ти си като грамофон повтаряш като на запис каквото си заучил и не разсъждаваш нито обръщаш внимание на това, което ти се казва. Как да има диалог така?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Относно поведението на evangelista1962
« Reply #1 on: March 12, 2009, 07:22:51 AM »
Сега слушай Уочман това е форум и във него  могат да се чуят всякакви мнения дори и такива който да не ви харесват или който да не изповядвате но това незначи че не са прави и после защо аз да се съглася с неща който не съм убеден че несе прави.Просто казвш мнението си а нека този който чете да прецени да ли е право.Ане като тихимир все да ни анатемосва и да ни плаши че ще ни спре от форума .Може би преди да заключи те тема трябва да из мислите едно гласуване и според гласоветеда се приема че това ена и близко до истената.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Относно поведението на evangelista1962
« Reply #2 on: March 12, 2009, 09:38:18 AM »
evangelista,

В този форум вземаме решения за спиране на достъпа или за заключване на темата само по 100% съгласие от наша (на администраторите) страна, а не по демократичен начин - чрез мнозинство, което не е библейския начин. Чел ли си:
Изход 23:2. Да не следваш множеството да правиш зло; нито да свидетелствуваш в съдебно дело, така щото да се увличаш след множеството, за да изкривиш правосъдието

Quote
При модерирането и администритането на форума, темите и потребителите, ние действаме с пълна власт, като настойници на поверените ни отговорности. При употребата на власт ние се стараем всякога да правим това в съгласие с онова, което е праведно, справедливо и истинно на основание на Писанията. Справедливостта е едно от най-важните неща в ценностната система на Бога и ние треперим да не изпаднем в пътя на несправедливостта. Освен със справедливост ние разбираме, че властта трябва да се използва също и със милост.

Означава ли казаното по-горе, че ние считаме себе си за непогрешими в нашата преценка за това, кое е праведно, справедливо и истинно? Да не бъде! Ние осъзнаваме, че сме само човеци, които могат да бъдат подведени и измамени. Ние сме се заблуждавали относно много неща в миналото, а вероятно се заблуждаваме и за много неща в настоящето. Но се стараем да бъдем верни в онова до което сме достигнали.

Има два принципа, които ни ръководят при взимането на решения и те са - съгласие с Писанията и съгласие помежду ни. Ние сме решили, че решение да изгонване или неприемане на някого от форума ще бъде вземано, само ако и тримата сме единодушни. Дори само единия да не е съгласен и да има смущение в сърцето си относно някое решение, ние няма да пристъпим към действие докато нямаме пълно единодушие. Разчитаме на Святия Дух да донесе единство между нас за онова, което Му е угодно и да смути съгласието ни за онова, което не Му е угодно. Вярваме, че този е принципа на който трябва да се управлява, така и правим.

Още повече в този форум не всеки може да се изкаже както си иска, тъй като си има правила, с които всеки който пише негласно се съгласява при регистрацията. Ако все още не си чел "Какво е по-различно в този форум" е добре да го прочетеш, тъй като все още не разбираш целта на форума.

Ако за теб престоят тук във форума е всеки да си каже каквото иска, значи си сбъркал форума.

Няколко пъти ти беше направена забележка за това, че не четеш преди да пишеш (а и след като пишеш) и не обръщаш внимание на това, което се пише. Вместо да седнеш и да размислиш за това и да кажеш "Ей, верно, наистина съм пропуснал това, извинявам се", ти продължаваш да упорстваш и да пишеш със същия маниер.

Убеждението ти за неща, в които не си убеден става със смирение и внимателно изследване на това, което виждаме в Словото. Тук много от нещата, които пишеш изобщо ги няма в Словото. Ние това ти го пишем съвсем добронамерено с цел да размислиш и да разсъдиш. Ти, обаче, действаш противно на това.

Това не е праведно отношение.

Към теб проявяваме особено търпение, тъй като искрено се надяваме, че виждаш старанието от наша страна да ти обърнем внимание на очевидни грешки в това, което си научил. Очевидните грешки се улавят с познаване на текста на Писанията поне. Има много по-дълбоки неща в Словото, които не се виждат на пръв поглед и това бих искал да дискутираме.

Опитай се както ние проявяваме дълготърпение към теб, така и ти прояви търпение и прочети това, което ти пишем, защото то е за добро, а не за да бъдеш изхвърлен от форума.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #3 on: March 12, 2009, 11:28:23 AM »
Quote
Сега слушай Уочман това е форум и във него  могат да се чуят всякакви мнения

evangelista,

това не е просто форум, а е форум основан на определени принципи и цели. За разлика от светските форуми, този не е място за човешки мнения. Този форум е място за общение на християни, което общение стъпва на фундамента на Божието Слово, а не на човешките прищявки.

Това което виждаме в Библията на първо място е че Божиите хора са смислени, разумни, схватливи и готови да изследват Писанията и да сравняват ВСЯКО нещо с тях. Ето защо когато християни дискутират, дори да имат различни позиции по даден въпрос, от тях се очаква не да си повтарят мнението до припадък, все едно са в транс, но да бъдат активни в схващането на аргументите на другата страна, да ги изпитват според Писанията и да почитат авторитета на Писанията в дискусията.

При тебе не виждаме такова нещо. Ти дори не четеш написаното, ами пишеш каквото ти се иска, без да се съобразяваш със вече казаното по темата или с аргументите и позициите които вече са изложени. По този начин спъваш нормалното развитие на темите и ги тласкаш към зацикляне в това да ти се обяснява да не пишеш несмислени и пълни с правописни грешки неща.

Ето сам пишеш за диалога, а си неспособен да водиш диалог, но повтаряш като в транс че всеки си казвал мнението и това си знаеш. А ти беше казано и обърнато внимание многократно че сред Божиите хора не се тачат мненията на човеците, а ученията на Писанията.

Но ти си толкова погълнат в ереста на мненията, че даже предлагаш демократично гласуване, което е според идеята на Платон, гръцкия философ сатанист, чиито учения са довели до убийството на стотици милиони души по света и страданието на неизброимо множество хора. Ти дори не знаеш кои са ти учителите.

Нивото ти на разсъждение, което демонстрираш е твърде плитко и напълно недостатъчно за да си ученик на Исус.

Ето един пасаж върху който да се замислиш:

Пр.18:2  Безумният не се наслаждава от благоразумието, Но само от изявяване сърцето си.

Този пасаж дефинира много добре твоята позиция и поведение. Ти искаш да си изявяваш мнението/сърцето, а не се интересуваш от благоразумието - сиреч да имаш добро разбиране на Истината според Писанията.

За нас е много лесно да ти прекратим достъпа до форума и да спрем несмисленото бълване на мнения без зачитане на вече написаното, но ние предпочитаме да те увещаваме към поправление заради доброто на душата ти. Но ако ти закоравяваш сърцето си и упорстваш в несмисленото си поведение то ще ти бъде оставена възможността да четеш, но ще ти се отнеме тази да пишеш във форума.

Считай това за официално предупреждение.


Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #4 on: March 12, 2009, 22:29:52 PM »
А сега чуйте какво ще ви кажа просто много се вживявате ,Втози форум може само всеки който влезер или чете да направи  някаква сверка до къдее но нищо по вече .Защо ли защото всеки стои в своите си убеждения дори когато пише православен или адвентис  не си мислете че ги убеждавате не дори напротив.Итолкова студенина лъха от изказванията ви че ако сега трябваше да се покайвам от това което чета в този форум никога нямаше да стане .Само кастрите без никакъв изноден път.Словото казва че милост искам а не жертви.Просто положението е отчаващо както в църквите.Снищо не сме по различни от тези който са вътре защото те стоят а ние само приказваме .Дали ще ме спрете да же и не ми пука за щото навсякъде е едно и също .Просто трябва да висе играе по гайдата .Май затова не сте в църква защото не търпите власт над себе си .Е стига толкова ако благоволите да ме оставите мога да ви кажа и други неща....

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #5 on: March 12, 2009, 22:33:10 PM »
evangelista1962,

това, което ти се писа по-горе не е ли точно изходен път? или само отгоре отгоре си прочел?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #6 on: March 13, 2009, 07:16:07 AM »
Това е вашият изховен път и спрете с тези че този или онзи сеел ереси на всяко по различно мнение .Аз бях го казал всеки от своята си височина гледа на истената .Между другото щом толкова казваш че държиш на словото да ти кажа че щом от дванаист години не си в църковни стуктори ти неможеш да кажеш че си в час с духовнитепотребности на църквата.Защото е казано да не спираме дасе събираме.И има и още нещада секажат но по нататък.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #7 on: March 13, 2009, 10:13:16 AM »
Той Watchman каза, че от години не е в тези структури, но това не означава, че не се събира с Божии хора.

Както виждам не си прочел изобщо това, което ти се писа.

Ти писа, че сме "кастрили без изходен път", което не е така, тъй като ясно ти се писа (ето ще повторя, за да се засрамиш):

Quote
За нас е много лесно да ти прекратим достъпа до форума и да спрем несмисленото бълване на мнения без зачитане на вече написаното, но ние предпочитаме да те увещаваме към поправление заради доброто на душата ти. Но ако ти закоравяваш сърцето си и упорстваш в несмисленото си поведение то ще ти бъде оставена възможността да четеш, но ще ти се отнеме тази да пишеш във форума.

Това, което се иска от теб е да се спреш малко и да се замислиш за поведението си и за това, че за пореден път не си прочел това, което ти се пише и да се обърнеш към Словото със смирение, а не да си въобразяваш, че вървиш по Словото, а да си опърничав.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #8 on: March 13, 2009, 16:30:08 PM »
Quote
Между другото щом толкова казваш че държиш на словото да ти кажа че щом от дванаист години не си в църковни стуктори ти неможеш да кажеш че си в час с духовнитепотребности на църквата.

evangelista1962,

ти правиш ли разлика между мъртвите църковни структури и живото тяло на Христос?

Също така обърни внимание, че в тази тема ние не говорим за конкретни неща или несъгласия по дадени въпроси, а говорим за неадекватното ти отношение към дискусията и аргументите по принцип.

Не те караме да се съгласяваш с нас, а да дискутираш несъгласията си с искреност, последователност и адекватност. Това е целта на тази тема. Сега по ясно ли е?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #9 on: March 13, 2009, 19:18:48 PM »
Ами нека и други нора да си напишат мнението за вашето  ми е ясно.Апък тогава пак ще отговорим.И АЗ ще дам и други аргоменти дори и от словото.Но ще загатна само едно за сеганека тези който следят форума да съпоставят колко пишат и колко който имат друго мнение и като ги скастря спират има един двама който семъчат да ви опонират като мене.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3241
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #10 on: March 13, 2009, 20:53:43 PM »
evangelista1962,

то твоето да беше опониране щеше да е добре, ама ти само обикаляш и си пишеш мненията ни в клин, ни в ръкав с вече написаното и с аргументите на другите. Все едно виждам как кучетата обикалят от дърво на дърво и храст на храст да ги маркират със своята си миризма, така и ти обикаляш темите да ги маркираш с твоето си мнение, без да те интересува същността на дискусията. Подобава ли подобно поведение на възрастен човек?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #11 on: March 14, 2009, 09:30:15 AM »
Виж сега Уочман относно кучешките ми навици няма да коментирам  защото то е несириозно.Но сега ще кажа някои неща.А з не съм съгласен с вашето учение че християнин неможе да има демон в плъта и душата аз не приемамче няма де сятъци аз не приемам че се отнвърля езика като белег на кръщение .Не  приемам мисленето ви за ерахията на власт,а тя трябва да я има апостолска разбирасе.Не приемам че отхвърляте Бени Хин и Кетрин Кулман защото ако ние направим и половината за ГОСПОД както те може да говорим.Не отричам че може да имат някакви грешкки но това не ги прави еретици.Помислете си ако живеехте по времето на Давид когато съгреши вие сигурни щяхте да го сложите наклада.Просто нямам думи за оценките ви към тези хора.Има един начин да им опонирате и той е в библията когато спореха с Павел той каза че ще изпита силата им....А помислете къде вие силатаИма и други неща който ви куцат но в момента немога дасе сетя точно.Асега един съвет съвсем другарски сигурно ревноста ви за Господ е искрена или поне така се надявам но НО когато има неща спорни  или ги приемат голям брой от хора  Господ ги благославя макар и по милост е ли смме ние хората да ги съдим .Да не ни харесва добре разграничаваме сеи това е. Имаше един пример как се изучава словото че като риба когато я ядем  костите ги оставяме настрана така е с неща които не разбираме.АЗ много съм се противил на учението за демонизирането  и се хванах да го изследвам и най накрая разбрах че е истена  и практиката го доказа.Но не ви се сърдя защото за да го приемеш или трябва да го преживееш или да имаш откровение.А и още нещо пишел съм на всякъде ами Тихомир и ти сте като на всяко гърне меродия като сте администратори трябва ли да пишете  в всяка нова тема помислете....

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #12 on: March 14, 2009, 10:56:48 AM »
evangelista,

Те и фарисеите и книжниците не приемаха Господаря Исус, защото не им беше угоден, но Бог впечатли ли се от това?

Примерно за Бени Хин - показано ти беше ясно, че човекът е лъжепророк, защото няколко пъти е пророкувал от собственото си сърце. В Словото пише, че дори ВЕДНЪЖ да пророкува от собственото си сърце това е смъртен грях и такъв човек е бил убиван и е бил заклеймяван като лъжепророк.

Ако неща като това не ги забелязваш от Писанията, значи имаш друг господар с друго слово. Ако е така, то не знам какъв общ език имаме и за каква обща вяра говорим.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #13 on: March 15, 2009, 17:25:06 PM »
А бе  човек само за едно пророчество били убивани но това е стария завет,аи нищо не ми казахтеза Давид.Уочман не имеила си пратил нещо за това че ще има голяма криза за което вярвам че ще бъде  но до там .Незнам как да го кажа но наистена пишеш смешки на моменти.Да севръщаме по селата знаеш ли че аз съм се махнал от село и съм си затворил къщата защото няма работа на село и не само аз но и много други млади семейства от църквата за минаха поградовете.Иоще нещо ти знаеш ли как се гледа земя .ТОВА Е НЕПОСИЛЕН ТРУД и още нещо да не ме обвините в неконпетентност ще ви кажа чесъм завуршил селскостопански техникум пл'с години работа в .животновъдството.И също вземеделието.Така че това е смешно.Съпруга насестрата на жена ми има и трактор с пълния инвентар от помощна техника и пак боксува,а ти искаш с една мотика земеделие да правиш......Ами прускане торове нербициди и какво ли още не .Между другото няма съвременен сорт независимо каква култура е без тези неща да имаш добри доходи.Естига за сега.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 650
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Относно поведението на evangelista1962
« Reply #14 on: March 15, 2009, 17:57:39 PM »
Естига за сега.

Добро предложение.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8