• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Покривалото на жените?

Започната от Svetla, Януари 30, 2009, 22:57:52 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Danail_Teo

Относно Valipeti,
Вероятно предполага, само че в писаното има определено осъдителна нотка.
Освен това явно не е разбрал и убежденията на хората за които става въпрос.
А глупостите са не думите на Ап. Павел, а на въпросния тълкувател.
"........но людете, които познават своя Бог ще се укрепят и ще вършат подвизи" Данаил 11/32

Watchman

Ако някой от дискутиращите темата може да прочете пуснатия от мен материал, нека го направи и да коментира после. Аз намирам написаното там за много солидно и аргументирано изяснение на въпроса.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Valipeti

Цитат на: Danail_Teo - Май 01, 2009, 22:21:21 PM
Относно Valipeti,
Вероятно предполага, само че в писаното има определено осъдителна нотка.
Освен това явно не е разбрал и убежденията на хората за които става въпрос.
А глупостите са не думите на Ап. Павел, а на въпросния тълкувател.

Извинявам се, но аз нищо не тълкувам! Аз цитирам Словото!
Затова жената е длъжна да има на главата си белег на власт, заради ангелите.

Ако някой тълкува това, то не съм аз, със сигурност! Аз го възприемам така, както е написано! Така че не аз говоря глупости!

Поздрави!
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

Danail_Teo

Valipeti,

Явно ти си този който философстваш. Най-лошото е обаче че си буквалист "Философ".
Не тълкуваш казваш, а всъщност това правиш и то като адвентистите, по буквата.
Иначе е важно жените да имат белег на мъжевата власт- аз не отричам това, както и покривало.
Въпроса е какво е то - косата, кърпа, роба, или нещо друго.
В древноста е имало разлика в разбирането за покривало, от това което разбираме днес.
"........но людете, които познават своя Бог ще се укрепят и ще вършат подвизи" Данаил 11/32

Danail_Teo

Аз няма да споря повече по този въпрос с някого, освен ако не се аргументира смислено.
Иначе религиозен фанатизъм има много по света, включително и протестански.

Gerard

Цитат на: Danail_Teo - Май 02, 2009, 10:39:02 AM
Аз няма да споря повече по този въпрос с някого, освен ако не се аргументира смислено.
Иначе религиозен фанатизъм има много по света, включително и протестански.

А ти прочете ли материала който Уочман е линкнал? Там по доста логичен и аргументиран начин се показва от словото защо жената трябва да слага покривало на главата си по време на гласна молитва, и защо под това покривало не може да се разбира косата й.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Valipeti

Цитат на: Danail_Teo - Май 02, 2009, 10:34:44 AM
Valipeti,

Иначе е важно жените да имат белег на мъжевата власт- аз не отричам това, както и покривало.
Въпроса е какво е то - косата, кърпа, роба, или нещо друго.
В древноста е имало разлика в разбирането за покривало, от това което разбираме днес.

Според теб, какво е покривалото, което трябва да е на главите на християнките днес?

pironka

1Co 11:15  но, ако жена оставя косата си да расте, това е слава за нея, защото косата й е дадена за покривало?

Gerard

Цитат на: pironka - Май 02, 2009, 14:33:34 PM
1Co 11:15  но, ако жена оставя косата си да расте, това е слава за нея, защото косата й е дадена за покривало?

Значи излиза че апостол Павел си противоречи защото казва че жената трябва да си слага покривало, а пък после казва че косата е дадена за покривало що за безсмислена инструкция? Или посланието му е било само към головлавите жени в Коринт :)

1Co 11:6  Защото, която жена се не покрива, нека остриже и косата си. Но ако е срамотно за жена да си стриже косата, или да си бръсне главата, то нека се покрива.

Съдейки от следния пасаж, става ясно че не е така, защото жените там са имали коси и въпреки това, апостола изрично казва че трябва да се покриват, иначе би било по-добре да се острижат.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

pironka

Girard,
Аз не си мисля ,че има противоречие.
Много от християнките сме с къси коси ( орязали сме си славата). Като сме си  решили да ходим с къси коси( мъжки прически), що не вземем и да се острижем гологлави като мъжете?

Gerard

Един вид намираш за нещо нормално жената да върви против своето естество носейки мъжки прически, както и да бъде в непокорство спрямо инструкция дадена от Бог чрез апостол Павел?

pironka

Не, не го намирам за нормално да вървим против това, което Бог е определил. Трябва да се поправим и да оставим косите си да растат.

Valipeti

Цитат на: pironka - Май 02, 2009, 15:16:40 PM
Не, не го намирам за нормално да вървим против това, което Бог е определил. Трябва да се поправим и да оставим косите си да растат.

:) Дори и косите си не оставяте дълги, какво да говорим за нещо повече?!? Що така бе жени? :)

pironka

Защото аз не мисля,че късите коси са ни най-големия ни проблем.

1Pe 3:1  Подобно и вие, жени, покорявайте се на мъжете си, така щото, даже ако някои от тях не се покоряват на словото, да се придобият без словото, чрез обходата на жените си,
1Pe 3:2  като видят, че вие се обхождате със страх и чистота.
1Pe 3:3  Вашето украшение да не е вънкашно, сиреч, плетене косата, кичене със злато, или обличане със скъпи дрехи,
1Pe 3:4  но скришом в сърцето живот (Гръцки: Човек.), с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога.

Първо трябва да чистим вътрешното, а вънкашното ще бъде резултата.

Gerard

Не мисля че в библията проблемите се делят на големи и не толкова големи. Щом е дадно като инструкция трябва да бъде прието и спазено с най-голяма сериозност. Та ние ако в тези лесни за изпълнение неща не сме верни какво остава за другите..