• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Божият народ - Израел ?

Започната от etien, Януари 23, 2009, 17:56:46 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

Nikolay

ЦитатНики,
в новото небе и земя, всички обитатели ще са в нетленни тела.. Няма плътски смъртни тела там.

Аха, нямало плътски тела там. Да видим.

(KJV)  In a moment, in the twinkling of an eye, at the last trump: for the trumpet shall sound, and the dead shall be raised incorruptible, and we shall be changed.

G862

ἄφθαρτος
aphthartos
af'-thar-tos
From G1 (as a negative particle) and a derivative of G5351; undecaying (in essence or continuance): - not (in-, un-) corruptible, immortal.

undecaying - adj. That does not decay; lasting, imperishable.
That does not decay - това което не се разпада(гние)
lasting - траен, дълготраен, постоянен, здрав
imperishable (enduring forever) - нетленен, вечен

corruptible - който лесно се разваля
not corruptible - не смъртен

immortal - безсмъртен

Аз както и да го гледам, плътски тела ще си има, не че не е и писано:

10 В оня ден, казва Господ на Силите, ще поканите всеки ближния си под лозата си и под смоковницата си.

Което аз както и да го гледам, го разбирам, че ще ядат/пият плода и/им, за което ... някак си му трябва "плътско" тяло.

Та помисли пак и наново относно "плътските" работи, щото се вижда, че нещо не са ти ясни.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

small axe

ЦитатДа, така е.
Кое е така??
Като гледам, Джони е написал това което съм написал преди това- че няма как да има първо възкресение, без да има и последващо..
Ти се съгласяваш, но продължаваш да ми твърдиш че нямало второ възкресение?!?

ЦитатОстава сега да разбулим мистерията защо мъртвите оживяват наистина, а 144-те хиляди девственици не са девственици наистина, както и защо 144 хиляди било същото като неизброимо множество, т.е. не били 144 хиляди, а много повече.

За девствениците писах, ти ако не си разбрал и не си съгласен, това си е твоя работа..

Относно 144000 дето -"било същото" пак не си разбрал кой какво твърди.

Но си остава мистерията за разбулване, защо уверено твърдяхте тук, че ние, християните не сме били свещеници на Бога, а Писанието казва ясно, че сме такива. Ето това е мистерията за разбулване и това, че не можете да си признаете, че сте писали неверни неща, след като ясно е показано, че Писанието не подкрепя тези ви твърдения е проблем. Ако се имате за непогрешими, работата не е наред..Но добре, че писаното остава, та всички четящи непредубедени виждат несъответствията във вашите твърдения по този въпрос и Писанието...

Valipeti

ЦитатВалипети,
има награди в тялото Христово.
Ето дори в Новия завет виждаме как Господ взе със себе си на планината на преображението само някои от своите ученици, а не взе всички апостоли, макар всички да бяха апостоли на Агнето.

Брадвичке, ти казваш, че избирането на 144000-те е награда от Господ, с която Той е удостоил точно тези 144000 да бъдат с Него насаме и да пеят само те песента. Нали така? Щом е награда, с какво тези 144000 са я заслужили повече от останалите светии от Невястата? Тези 144000 явно имат някакво предимство пред останалите светии - какво е то според твоите разбирания?
Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат!

small axe

Не са се осквернили с лъжливи учения.

Valipeti

ЦитатНе са се осквернили с лъжливи учения.

Това ли им е предимството спрямо останалите светии? Ако е това, ще те попитам-Защо не са се осквернили те с лъжливи учения, а останалите от Невястата са? Ти осквернявал ли си се с лъжливи учения?

small axe

Добро утро!

ЦитатТова ли им е предимството спрямо останалите светии? Ако е това, ще те попитам-Защо не са се осквернили те с лъжливи учения, а останалите от Невястата са? Ти осквернявал ли си се с лъжливи учения?
Това пише за тях в Откровение. А защо не са се осквернили? Ами защото не са. Нали затова има награди, за верността на светиите на Бога и учението на Бога..Защо например, има католици които държат учения на католицизма, които не са верни, защо има православни вярващи, които държат такива учения, защо има протестантски вярващи които държат погрешни учения? Но никой не може да отрече, че сред тези хора, има Божии деца. Затова има и призив- да се излезе от вавилон- блудническата фалшива религиозна система. Но излязлите от Вавилон, са били някога там и са се осквернили, но и са излязли в някакъв момент.

Дали аз съм се осквернил с лъжливи учения ли? Възможно е, Господ един ден ще каже, кой, какво и защо :)

Valipeti

ЦитатДали аз съм се осквернил с лъжливи учения ли? Възможно е, Господ един ден ще каже, кой, какво и защо :)

Ама ти не знаеш ли?
В Откровение 14 пише и за още няколко характеристики, освен "оскверняването с лъжливи учения", както ти си мислиш. Те не са ли интересни за теб или ги покриваш без усилие тях?

Nikolay

Цитат на: small axe - Февруари 12, 2016, 22:24:17 PM
Не са се осквернили с лъжливи учения.

Аз тая фраза (лъжливи учения) както и да я гледам нещо не мога да я схвана и ми звучи бая високопарно... Човек мени убежденията си през целия си живот многократно на база това което научава.

Писано е, че няма да са се докосвали до жени като думата говори за wife което е женена жена.

These are they which were not defiled with women; for they are virgins.

defile

de·file 1
  (dĭ-fīl′)
tr.v. de·filed, de·fil·ing, de·files
1. To make filthy or dirty; pollute: defile a river with sewage.
2. To debase the pureness or excellence of; corrupt: a country landscape that was defiled by urban sprawl.
3. To profane or sully (a reputation, for example).
4. To make unclean or unfit for ceremonial use; desecrate: defile a temple.
5. To have sexual intercourse with (a woman who is a virgin).

Можеш сам да видиш 5-тото значение на думата. И да си помислиш какво се случва при влизане на мъж при девица. Стигаме май пак до ... кръв. Проливане на кръв, защото и това е такъв акт...
А 4-тото значение говори за нечистота в храм, а нашето тяло е храм. И ако си осквернил храма с кръв то ти си го направил нечист.
3-тото значение е свързано с репутация, човек който веднъж е опетнил своята репутация, всеки вече има 1 наум за него.
2-рото значение е точно това което коментираме, "Да принизи чистотата на съвършенство на"
И първото е "За да бъде развратен или мръсен"

Мога и това да ти дам да помислиш върху него и каква му е връзката с горното:

the voice of thy brother's blood crieth unto me from the ground.

Писано е, на много места за омърсяването на мъжа с жена.
Писано е, че когато Бог слезе да се срещне с целия еврейски народ в пустинята, всеки един мъж не трябваше да се е докосвал до жена 3 дена - каква е логиката за това изискване ? Каква друга освен това което е писано на множество места - няма да бъдат чисти. А тук се търси и съвършенство, не просто чистота.

Писах ти, изследвай думата кръв - но не искаш.

Писано е, но на някой нещо не му се връзва с теорията която иска да изгради.
Щяло да има народ и свещеници само, да ама ще има и други, в Откровение са описани 7 награди което са си 7 различни длъжности - примерно.

Между другото благодаря за упорството ти, научих доста неща покрай него :)
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

small axe

Николай и Валипети, и двамата говорите неверни неща по този въпрос, според мен, и не желаете да разберете явно нищо, освен това което сте си наумили..

Валипети, ти да не би да смяташ, че осквернилите се с лъжливи учения знаят това? :) не, разбира се. Те не знаят. Едва когато разберат, тогава могат да предприемат мерки и да се отрекат от такива учения и да потърсят истината. Ето, давам ти пример- католиците. Вярващите католици не знаят че са се осквернили с неверни учения..
По същият начин и ти може да не знаеш това, или аз. Затова изследваме писанията. Също може и да не сме се осквернили с подобни учения. И това е възможно. Относно другите работи е безсмислено да ти пиша, не знам и какво въобще те интересува моята личност, тук обсъждаме текстове, не личности..

Надявам се поне разбра от темата досега, че Невястата Христова са Свещеници на Бога, или и ти като Уочман и Тихомир отричаш това?

Valipeti

ЦитатПо същият начин и ти може да не знаеш това, или аз. Затова изследваме писанията. Също може и да не сме се осквернили с подобни учения. И това е възможно. Относно другите работи е безсмислено да ти пиша, не знам и какво въобще те интересува моята личност, тук обсъждаме текстове, не личности..

Ти верно ли ми пишеш, че не знаеш дали си се осквернявал с фалшиви учения?!? Или нарочно се правиш на хитрец-две и половина? Аз си мисля, че много добре знаеш, но не ти оттърва сега да си признаеш. Не стига, че го тълкуваш текста както ти е удобен, но въпреки това пак не ти е много удобен май!
И тук не става въпрос за мой интерес спрямо твоята личност, а възможността да се видиш в картинката, дадена ни за тези 144000. Доколкото разбирам нищо не ти пречи да се поставиш в тази картинка?!? А това малко ме обезпокоява, защото говориш за важни работи а съпоставката ти е неадекватна. Все пак тук е място за общение на вярващи хора и всяка изкривена представа трябва да се атакува.
Сега ще обобщя това което ти твърдиш :
Ти казваш, че може да си един от тези 144000 като:
- Бог те е поставил в едно от израилевите племена чрез вяра в Исус
-ти си "духовен девственик" ?!?
-ти следваш Агнето навсякъде
-в устата ти не се е намерила лъжа никога
-ти си непорочен
Нали ти казваш, че всичко това е възможно за теб, но не си съвсем сигурен - Бог ще каже накрая? До тук вярно ли съм разбрал?   

small axe

ЦитатТи верно ли ми пишеш, че не знаеш дали си се осквернявал с фалшиви учения?!? Или нарочно се правиш на хитрец-две и половина? Аз си мисля, че много добре знаеш, но не ти оттърва сега да си признаеш. Не стига, че го тълкуваш текста както ти е удобен
?!? Валипети, като ти пиша нещо, наистина го мисля. Какво ти си тълкуваш, си е твоя работа..

ЦитатТи казваш, че може да си един от тези 144000 като:
-ти си непорочен
Нали ти казваш, че всичко това е възможно за теб, но не си съвсем сигурен - Бог ще каже накрая?
Ако правилно разбирам всичко което съм написал за 144000, то горното е така напълно!!

Тука някои участници оплетоха конците и изчезнаха. Та, ако не получавам отговори на въпросите си, то тн дискусия е безсмислена и явно имаща за цел не да се стига до истината по дискутираните въпроси, а нещо друго, неясно за мен какво..
Ако ти имаш прблем с моето разбиране, ми просто си вярвай каквото ти си разбираш.Аз това разбирам ,което пиша и съответно това и вярвам..

А сега, я ми кажи, защо аз мога да отговарям на всички въпроси в темата досега, честно, а ти не можеш?  Вие да не сте някакви духовни величия :))
Зададох ти въпрос в предният постинг, или отговори, или ми кажи - няма и да не си губим взаимно времето, че е ценно.

Ти вярваш ли че Невястата Христова е съставена от свещеници на Бога, или не, както не вярват Уочман и Тихомир?

Valipeti

ЦитатТи вярваш ли че Невястата Христова е съставена от свещеници на Бога, или не, както не вярват Уочман и Тихомир?

Аз вярвам на това, което пише в Библията:

И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ
10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.

Кой какво вярва сам си казва тук и ние четем и съпоставяме със Словото.
Ти пък вярваш ето това:

Ти казваш, че може да си един от тези 144000 като:
-ти си непорочен
Нали ти казваш, че всичко това е възможно за теб, но не си съвсем сигурен - Бог ще каже накрая?
Ако правилно разбирам всичко което съм написал за 144000, то горното е така напълно!!

За теб е все едно дали Господ казва по 12000 от израилевите племена, защото според вярването ти, спокойно можеха и да бъдат пропуснати тези "подробности" тъй като всички повярвали в Христа вече съставляват "едно племе" - Църквата. Защо ли Бог си е играл да пише подробно името на всяко от израилевите племена в Откровение 7?
Още вярваш, че ти си наясно с думите "не са се осквернили с жени" и "девствени", които според теб имат друг смисъл и тълкуваш, че ти си "духовен девственик", който може би не се е осквернил с фалшиво учение (жена). Дали - съмнително е много!
Ти вярваш още и че следваш Исус, където и да отиде. Браво -само това ми идва да кажа!
Вярваш още и че в устата ти никога не се е намерила лъжа. Ама наистина ли ?
Вярваш и че си непорочен - Амин, дай Боже!
Това всичкото си го вярваш и си го оправдаваш някак си със Словото, но ми се струва, че май никой друг не може да ти повярва на вярването ти относно това! Защото има нещо, което вярваш от Писанието, но пропускаш част от него и ти се обърква представата.

small axe

Това е добре, че вярваш, че съставящите Невястата са свещеници на Бога. От това е нужно да си направиш и изводи..

Относно другите работи, е нужно човек да си изясни кой е Божият Израил и тогава ще можеш да разбереш, защо Божият Израил е 12 племена и защо в Откровение в Новият Йирусалим -Невястата са само 12 племена..

А относно непорочността, Господ Исус ще представи Невястата непорочна и без петно и бръчка. Защо? Заради Месията, не по някаква друга причина.

Valipeti

ЦитатОтносно другите работи, е нужно човек да си изясни кой е Божият Израил и тогава ще можеш да разбереш, защо Божият Израил е 12 племена и защо в Откровение в Новият Йирусалим -Невястата са само 12 племена..

Как са само 12 племена в Новия Ерусалим бе брадвичке? Какви са пак тези твои тълкувания? Ето го описанието на новия Ерусалим:

Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
..10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога,
11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал.
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните:
13 откъм изток три порти, откъм север три порти, откъм юг три порти, и откъм запад три порти.
14 И градската стена имаше дванадесет основни камъка с дванадесет имена на тях, имената на дванадесетте апостоли на Агнето.

Новият Ерусалим е съграден и приготвен за светиите преди появата на Исус на земята и след това. Всички Божии хора от началото на създанието, до края на световната история. Всички, които са били присадени на питомната Маслина. Мисля, че следващия текст добре изяснява съчетанието, което Бог е направил с портите и основните камъни на Града :

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце,
12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.
13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.
14 Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше,
15 като в плътта Си унищожи враждата, сиреч, закона със заповедите му изразени в постановления, за да създаде в Себе Си двата в един нов човек, и тъй да направи мир,
16 и в едно тяло да примири и двата с Бога чрез кръста, като уби на него враждата.
17 И като дойде благовествува мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тия, които бяха близо;
18 защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух.
19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;
20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,
21 върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа;
22 в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.
Ефесяни 2

Та в Новия Ерусалим не са само 12 племена, както ти се изразяваш , а и онова неизброимо множество от всеки народ и език с палмови клони пред престола. Всички светии от езичниците са присадени на питомната Маслина и това че тлъстият корен на Маслината ги държи, не означава, че те стават автоматично разпределени към племената на спасения Израел! Затова и Бог разделя в Писанието спасените израелтяни-всеки от племето си и неизброимото множество от спасените езичници. Няма как ти да станеш един от някое израелско племе - това е смешна теория. А в Новия Ерусалим не са само тези 12 племена от спасени евреи, а и всички светии от народите, които СА ОТДЕЛНО от 12-те племена на Израел. Друг е въпросът вече с наградите, за които ти казваше.

small axe

Като гледам твоите доводи са- не е така, защото не е така.:)

..онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието

Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше

сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;
20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците

горното ясно показва, че няма разлика между повярвалите в Исус Месията на база етнос. Но сме едно тяло с една глава..

Валипети, ти си вярвай твоите си неща, това не е моя работа. В Невястата, жената на Агнето, всички са свещеници на Бога. Етносът е без значение. Едно тяло сме. Ако ти искаш да си мислиш че има някакви плътски евреи, които са някъде далеч повече от теб духовно и всякак, това на мен не ми пречи. Аз ти посочвам само, че в Новият Йерусалим-Жената на Агнето-Божият Израил има 12 порти с имената на 12 племена и 12 основни камъка с имената на апостолите на Агнето, които са от ТЕЗИ племена също. Това пише. Друго не пише. Голямото множество пред престола на Бога е Невястата. То ще е в Новият Йерусалим и съответно част от Божият Израил, който е съставен от 12 племена. И голямото множество и 14400 са невястата и са от 12 те племена. А 144000 са избрани 12 по 12 000 от ТЕЗИ племена! Иначе в самите племена влизат всички Божии хора участвали в първото възкресение. Това разбирам от писанието и това вярвам. Вие както искате вярвайте, на мен какво ми е..

Досега в темата е голям майтап, как всички се кокошинят, подскачат, все не са съгласни, все това, онова, и накрая като видят, че текстовете не говорят това което те твърдят, става тихо.
Ако искаш да приключваме. Всеки си каза какво мисли, оттук насетне времето ще изяви кой е прав и кой крив:) Ще ми е доста смешно един ден да ти видя физиономията в Новият Йерусалим, ако даде Бог, когато разбереш, че Невястата- жената на Агнето е Божият Израил и винаги е бил. Вероятно ще е незабравима гледка :)))