Author Topic: За всекиго по нещо :)  (Read 18870 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #45 on: May 15, 2022, 16:16:45 PM »
Малко обобщение:
Собствените власти на американските християни се разпореждат във всяко кътче на света, и всеки който не им предостави доброволно ресурсите си бива обявяван за диктатор, терорист, злодей, тиранин по контролираните медии денонощно, с години. Това се осъществява с помощта и страха от над 700 военни бази по света. Често след осъществените им планове остават десетки и стотици хиляди жертви, в Ирак даже и повече...Разрушения и смърт има във всяка държава след като си тръгнат. За последните 15 години изтърбушиха половината арабски свят.
И докато всичко това се случва, местните християни сочат с пръст Иран, Русия и Сирия - те са много лоши, тормозят си народите и им пускат химическо оръжие...
Явно служат на измислен техен бог - някой който е с първа и единствена грижа - благото на американските граждани.
Явно това са хора с толкова промито съзнание,че остават хладнокръвни при толкова смърт по света, причинена от техните власти. И вероятно вярват,че всички други народи освен тях по света са толкова големи злодеи,че убивайки ги-им правят добро-да не се мъчат да живеят и кретат.

Такова лицемерие и такива подлеци.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #46 on: May 16, 2022, 09:42:33 AM »
Като българин винаги ме е вълнувало какво се случва при нас, в България.
В продължение на думите от предните публикации - какво е състоянието на нашите медии?
За съжаление и те са под почти пълен контрол на западните власти, с много малко изключения. От години.
И като се добави слугинажа на тези, които слугуват на парите и силните на деня и самоцензурата, нещата са почти трагични.

Мнозинството медии представляват представляват просто пропагандни центрове и нищо повече-аз ги наричам вече просто "черни станции"-  от чиито трибуни НЕ може да се чуе дори и намек за някаква малка критика към американската политика и към нейна основна патерица каквато е ес. Не може да се чуе. Само: Русия е лоша, Иран е лош, Китай е лош, Корея северна е лоша, руснаците взимали на украинците само старите телевизори с копчета,че на по-модерните не им разбирали и не ги вземали и подобни дивотии

Една от водещите ни тв-зии от есента е собственост на офицери от американските служби прикрити зад няколко офшорни компании, заедно с един сърбин, който е представен като собственик. Те са част от мащабна медийна група, която действа на балканите и в България от няколко години. Това е най-накратко резултат от международно разследване от преди няколко години. Има солидна информация в нета за това, единият офицер от собствениците е награден с медал заради бомбардировките срещу Югославия през 1999г.

Тази медийна група оперира вече и тук и защо се занимавам с всичко това? Защото последствията от денонощната им дейност ги виждам дори в квартала. Един съсед на 65 г. вече пенсионер, с добре запазено физическо здраве-бил е учител по физическо възпитание цял живот/Господ да му даде дълъг живот/ е толкова надъхан срещу Русия,че понякога ми се струва,че всеки момент ще отиде да си купи оръжие и ще тръгне пеш да търси Путин и да го ликвидира. Чак подскача. Не се въздържах и му вметнах,че мнението му за събитията в Украйна и не само, се формира от прозападни медии, каквито са "нашите български". Той млъкна и замина.

Ако тия медии заговорят и заобясняват,че американците въоръжаваха Украйна и техните силови групировки наречени как ли не, от години вероятно с оръжие вече за милиарди, въоръжаваха и обучаваха бойци за воюване заедно с други западни държави като Канада например, докато всеки здравомислещ човек по света става от сън и отива да се труди...и че Украйна едва ли е суверенна държава щом е позволила такова разпореждане на американците на собствената и територия...включващо създаване на биолаборатории за какви ли не опити с украинци...И за 8 години от 2014 до 2022 украинските бабаити тормозеха рускоговорящи в Украйна с немалко убити под одобрителното потупване по рамото на западните власти: "ах колко сте смели да воювате с руснаците, ах, ах"...
Ако тия медии разкажат как лично фамилията на сегашния американски президент се обогати от украинския народ чрез всякакви машинации и назначения дори в самата Украйна, да разкажат как сегашния украински президент е милионер от политика, не от друго...

дали ако медиите заговорят за всичко това, няма да е доста по информиран всеки?
И тогава всеки да си прецени на кого да вярва и на кого да помага.
----------
И последно:
Що за хора ще започнат да въоръжават най-близкия народ, намиращ се най-близо до най-голямата европейска държава? Явно подстрекателство и провокация. Що за власт има този украински народ?

Всеки може да размисли върху това.
Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #47 on: May 16, 2022, 17:59:50 PM »
Трябва само да се уточни, че не става въпрос за американци, а за хора с американски паспорти, британски паспорти, израелски паспорти и прочие. Общото между тях е че те воюват не само срещу Русия, но със същата ярост воюват и срещу народите чиито паспорти носят - срещу американския народ, английския народ, еврейския народ.

Това са хора внедрили се сред народите, като преди това са установили своите бази и лостове за контрол на Запад и от там атакуват всичко и всички.

Нашия проблем не е Америка, защото Америка има същия проблем със същите хора. Това е една раса от змии и рожби ехиднини, които чрез древни техники на манипулация и контрол взимат власт над народите. Такива са фактите от земна гледна точка, по-важното е да се разбере какви са фактите от Небесна гледна точка.

Сиреч как Бог вижда нещата и какво прави Той чрез светиите Си за да спре злото.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #48 on: May 17, 2022, 09:35:51 AM »
Такива са фактите от земна гледна точка, по-важното е да се разбере какви са фактите от Небесна гледна точка.

Сиреч как Бог вижда нещата и какво прави Той чрез светиите Си за да спре злото.
Много често размишлявам върху това.

С останалото което посочваш също съм съгласен. Не бива да се забравя.
Правителствата са инструменти на тези хора. Политика на кредити и заробване.
Представят за "успешни мениджъри", тези които са изтеглили кредити!?!?

Интересното е,че НЕ обикновените хора харчат повече отколкото печелят. Редовия човек няма как да го извърши. Обикновения човек си връща кредитите. Ако не ги върне бива наказан подобаващо, може да остане и на улицата. С разбито физическо и психическо здраве.

Кредити се теглят и се пишат на народната дългова сметка, докато политици, хора на различни държавни длъжности, прикрити кукловоди, банкери...стават милионери за 4 годишен мандат.Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #49 on: June 30, 2022, 16:01:09 PM »
В документален филм библейски археолог отбелязва,че в текста на иврит Червено море не е упоменато като мястото в Изход а текста е "тръстиково море", там където израелтяните излизат от египетската земя,а армията на фараона бива погубена от вълните и водата.

Търсейки повече за това удивително събитие
достигнах до това:
https://hmn.wiki/bg/Yam_Suph

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #50 on: July 01, 2022, 10:32:07 AM »
Най ключовата фраза от този текст в линка е: "По-предполагаемо, също така се предполага, че.."

Някой е решил да си предполага някакви неща и да мери кое е по-предполагаемо от предполагаемите неща. Божието Слово и Божията Истина не се градят на предположения и догадки.

Известно е че от векове насам Божието Слово е подложено на всякакви атаки с цел да бъде подкопана истината в него и да се объркат хората с всякакви предположения, предложения, съмнения, догадки, версии и теории.

Ние нямаме полза да се занимаваме с такива неща, които апостол Павел нарича - басни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #51 on: July 08, 2022, 12:51:21 PM »
Убеден съм,че Библията побеждава всяка атака срещу Себе Си. И занапред ще го прави.

Това не бих го определил като атака а като резултати от изследвания на добронамерени изследователи. Библията няма само врагове в обсъжданията за Себе Си.
На мен ми направи впечатление това "Терминът е преведен като „Червено море“ в Библията на крал Джеймс , най-широко използвания английски превод на Библията. Съвсем наскоро бяха предложени алтернативни разбирания на термина за пасажи, в които той се отнася до израелското морско преминаване , както е разказано в Изход 13–15 ; като такъв, yam suph често се превежда като „море от тръстика“ или „море от водорасли“ в съвременните преводи, а не като „Червено море“"

Коментирането на това не го определям за различно учение от Божието. Изясняването на подобни пасажи би обогатило цялата картина в днешно време. Не смятам,че има човек на света, който да може да твърди,че е научил и разбрал всичко от Божието учение и общение на Всевишния с човеците. Не го намираме заявено и на страниците на Библията дори от хора, живели по няколкостотин години.

В този форум често се е споменавало за разминавания породени при преводи.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #52 on: July 09, 2022, 10:27:56 AM »
Най-важно е да се прозре целта зад това така наречено "изследване". Много отдавна има атаки върху това, че Бог не бил разделял никакво Червено море, ами те минали през някакъв гьол който бил пресъхнал временно защото задухал някакъв вятър. Даже правят някакви смешни модели в аквариум с вентилатори да покажели как пресъхнал гьола.

Ето защо на тях първо им трябва да променят термина, не било Червено море, ами било тръстиково море, сиреч някакъв гьол с тръстика в него.

Много често хората, които "изследват" и вадят подобни "изследвания" са най-обикновени безбожници, които може и да позират за вярващи, но често дори не позират и като такива. Затова трябва да се гледат както хората и мотивите им, така и целите им, когато някой предлага разни "алтернативни разбирания".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #53 on: July 10, 2022, 12:45:18 PM »
Най-важно е да се прозре целта зад това така наречено "изследване". Много отдавна има атаки върху това, че Бог не бил разделял никакво Червено море, ами те минали през някакъв гьол който бил пресъхнал временно защото задухал някакъв вятър. Даже правят някакви смешни модели в аквариум с вентилатори да покажели как пресъхнал гьола.

Ето защо на тях първо им трябва да променят термина, не било Червено море, ами било тръстиково море, сиреч някакъв гьол с тръстика в него.

Много често хората, които "изследват" и вадят подобни "изследвания" са най-обикновени безбожници, които може и да позират за вярващи, но често дори не позират и като такива. Затова трябва да се гледат както хората и мотивите им, така и целите им, когато някой предлага разни "алтернативни разбирания".
Съгласен абсолютно.

Всъщност по същия канал Viasat history бях огорчен още на следващия ден. Разполагах с няколко дни свободно време прeз деня и реших да погледам някой документален филм. "Създаването на Испания" - претенциозно заглавие доста. Казах си, може да си заслужава. Докато авторът на филма  разказваше за две християнки в пределите на Испания в 3 век - Руфина и Хуста. Били изкусни грънчарки. Властта им поискала да си дадат съдовете да бъдат принесени на венера, те отказали, насилствено им взели съдовете и двете жени счупили статуя на венера. Според автора на филма, въпреки,че им съчувствал, това било безсрамен опит да станат мъченици за Христос.
Двете загубват след това живота си.
Твърде прекалено ми се стори,че презадоволен самохвалко от 21 век обсъжда християнски деяния по такъв начин. Погледах още малко.
По нататък заразказва за 11 век и Ал Мансур, как бил блестящ, невероятен и безмилостен владетел. Повел 57 похода срещу християни на север, унищожавал, грабел всичко по пътя си, християни роби на гръб носели камбани и врати от разрушени църкви. Отврати ми се от водещия-автор и приключих.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3604
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #54 on: July 10, 2022, 17:06:54 PM »
Quote
това било безсрамен опит да станат мъченици за Христос

Като се абстрахираме от факта, че тия предавания са целенасочено антихристки и имат за цел опозоряване и унижаване на християнската вяра, не може да не се спомене и обратната страна на монетата.

В периода 3,4,5-ти век християнството навлиза в гностически, окултни и мистични практики, които напълно отделят вярващите от библейския фундамент на вярата.

За постигане на спасение не се е разчитало на жертвата на Христос на кръста, но християните са се мъчили да постигат различни "подвизи" с които да се изкачат по стълбицата на спасението. Върховния подвиг бил "мъченичеството". Практиката е била следната. Някой, който е решил да се "усъвършенства духовно" е отивал първо в пустинята където е извършвал "подвизи" чрез глад, пост, бедност, живот в мизерия, търпене на болка, пек, дъжд, студ и прочие самонавлечени страдания. След като се премине през определените етапи се предприемала върховната стъпка на "мъченичеството". За целта кандидат мъченика е отивал в някой град и по подобие на двете жени е строшавал някой идол или просто го е похулвал публично и е заявявал, че Исус е Господ, след което е бил екзекутиран. В този контекст това наистина може да се нарече "безсрамен опит за мъченичество", защото няма нищо общо с библейското мъченичество на Христовите пратеници.

И докато ние не знаем дали наистина тия две жени са били истински мъченици за Христос, то не може да не се отбележи и порочната практика от ония години хора да се мъчат да станат "мъченици" по наистина безсрамен и нямащ нищо общо с библейския начин.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #55 on: July 10, 2022, 19:15:39 PM »
Благодаря за поясненията, много са полезни за човек като мен, който не знае почти нищо за тези времена.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 235
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #56 on: July 29, 2022, 10:24:16 AM »
Говоренето ни

Във времената на безплодни големи говорилни, едновременно няколко текста от Писанието вътрешно ме подбудиха да размишлявам отново и отново:

Който пази устата си, опазва душата си, А който отваря широко устните си ще погине.
притчки 13
-----------------------------------------
В многото говорене грехът е неизбежен; Но който въздържа устните си е разумен.
притчи 10
----------------------------------------
Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.
Колосяни 4
----------------------------------------
почитайте със сърцата си Христа като Господ, като бъдете винаги готови да отговаряте, (но с кротост и страхопочитание), на всекиго, който ви пита за вашата надежда.
1 Петър
------------------------------------------
казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.
Матей 12
-------------------------------------------
ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.
Яков 3
/и цялата част на глава 3 на посланието/