Author Topic: За всекиго по нещо :)  (Read 15636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #15 on: March 13, 2009, 22:04:01 PM »
Нямам нищо против да изобличавате смело, но вие съдите. Може ли според Римското право съдията да е и подсъдима страна? Може ли неправедният да въздава Правда?
Исус е заповядал да съдим справедливо. Пише, че ако забележим някой, който не се обхожда спрямо Истината - да не се събираме с него. Ако дойде в дома ми човек, който носи друго учение и не приема поправление спрямо Словото, такъв човек ще бъде изгонен от дома ми, защото имам заповед от Словото да сравнявам учението на човека с учението на Господ Исус.

Quote
Темата за 1 Коринтяни 5:5 наистина не съм я чел.
Коя е тя?
Потърси във форума тема, която е със заглавие "Да предадем такъв човек на сатана".

Quote
New age? Не съм запознат с тяхното учение. Да не би да са решили да излязат от Каменната ера?
Това, което виждаш около теб и чуваш по медиите и което (може би) несъзнателно си научил и си бил закърмен е new age - лъжеучението на хуманизма, но в придадена по-религиозна форма.

Quote
За теб, Tihomir, не съм брат, но само ти ли си в този форум? И след като подготвяте Христовите святии и ученици за последните времена, защо имате такъв голям музей на псевдорелигията от изминалите времена? То вярно, че човек се учи и от грешките си, но нали Христовите святии и ученици трябва да се учат не от лъжливите човеци, но от правото Божие Слово?!

Че не съм добре дошъл го разбрах още първия път, но все пак ще остана. Освен ако не решите единодушно да ме изгоните. Интересно Бог какво смята? И как аз именно съм враг на Бога с моите разбирания, а вие с вашите не сте?!
В този форум не подготвяме никого, а това е място, където е възможно да се свържем с други братя, които обичат Бога и Словото Му и с треперене подхождат към него. Тези, които подготвят и учат се наричат овчари-учители. Ние не сме такива, нито имаме претенции за такива. Явно не си разбрал целта на форума.

И още нещо - човек не се учи от грешките си, защото има грешки, които не могат да бъдат поправени. Бог е дал само един път за човека и това е да следва Господаря Исус и Словото Му.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

DiskMan

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #16 on: March 16, 2009, 22:01:07 PM »
Tihomir,

В проповедта на Планината е казано: БЛАЖЕНИ МИРОТВОРЦИТЕ. Ако ти не можеш да даваш Мир, не води война. По-добре е да понасяш наскърбления, отколкото да ги причиняваш.

На друго място е казано да чакаш до три години [добър] плод от едно дърво, и ако няма, чак тогава да го отсечеш. Закъде бързаш ти?

Както вече казах, казано е: НЕ СЪДЕТЕ, ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ. Ти си в правото си да не се събираш с някого, който не е в Пътя. Което не означава обаче, че имаш правото да го съдиш, че не ходи в Пътя. Има Кой да прави това.

Прочетох "Да предадем такъв човек на сатана".
Споменатата практика се практикува и днес, например от БПЦ.
Ако духовник-изповедник [не обикновен духовник!] сметне, че доверените му прегрешения при изповед не позволяват на съвестта му да разреши причастие, той може да "завърже" съгрешилия (обикновенно става въпрос за блудодеяние), сиреч да не му позволява причастие за някакъв период от време. През това време той налага въздържание от този грях, обикновено комбиниран с някакъв труд. Интересното е, че ако се запъне и реши да удължи периода на изпитание, никой друг не може да изповядва "завързания".
Сами разбирате, че тук се касае за предаване на дявола, но не завинаги, а за изпит. Който устои на дявола, сиреч го победи, не пада в греха, но се освобождава от него. Това е своеобразен пост - въздържание от злите пътища на света.

По отношение на последното - в Правилата пише следното:
"Подготовката на светиите за последните времена е сред най-важните му задачи." [на форума]
Но щом казваш, че не е приоритет, няма да споря.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #17 on: March 16, 2009, 22:09:14 PM »
Съдене ли беше, когато се заповядваше на хората да се покаят от нечестивите си дела?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

DiskMan

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #18 on: May 12, 2009, 13:29:15 PM »
Vasquez
Цитат
БИТИЕ ИЛИ НЕБИТИЕ - ТИ ИЗБИРАШ

До vminev
Чети точно в 12 часа през деня/нощта!

След като толкова много си лъган, и твърдиш, че имаш просветление :) как да изобличиш лъжата и нейните слуги, кажи на твоите братя и сестри от този Форум как човек да се отдели от лъжата?
Вярно е, че има много шарлатани, но защо и ти да не си един от тях?
Обясни им какво е лъжата, все едно назидаваш твоите дъщерички :)
Така го обясни, че от най-малкия малчуган в детската градина на твоя роден град до най-големия капацитет в този Форум, заедно с целия творчески колектив между тях, да познаят НАЧИНА как лъжата / злото / лицемерието могат да бъдат низвергнати от човека.
Така ще помогнеш на многото измамени, включително и на ближния си :)
/ Цитат

Много въпроси висят без отговор, особено тези към Владо. Затова ще му окажа логистична подкрепа.

Лъжата си я представям като (ледена) пързалка. Защото в българския език има много думи за "лъжа", свързани с пързалка - "пързалям", "подхлъзвам", "подлагам динена кора"... 
Децата много обичат пързалянето през зимата, както и историите за дядо Мраз и Снежанка, джуджета и всякакви измишльотини, приказките с животински герои и играчките-суперкич, именно защото лъжата ги привлича по някакъв необясним начин. Тя подхранва въображението им, рисува им утопични пейзажи, изважда ги от скучното им ежедневие... 
Посятото семе избуява в "порасналите" деца - те заменят кормилачките "Чук и гек" и шейните с мощни коли и (политически) кариери, някои от тях си строят замъци, изживяват се като рицари и принцеси, други живеят в облаците, като непростосмъртни, трети се пробват в бизнеса с илюзиите, но само те си знаят когато прожекторите изгаснат и настане тъмнината...
Може би е важно да се обясни какво е пързалянето (подхлъзването, излъгването) по-научно - това е процес на преодоляване на силите на триене при сцепление, вследствие на което една система от равновестна става неравновестна за определен времеви интервал, след което става отново равновесна, но в друго състояние. Казано по-просто - от изправено (вертикално) положение се отива към легнало (хоризонтално) положение. Най-опасна е рязката смяна на състоянието, която често довежда до (мозъчно) сътресение и ортопедията/гроба. До загуба на ориентация за горе и долу, ляво и дясно, светлина и тъмнина и т. н.

По-любопитен е начинът за надмогване на лъжата, но за него по-нататък :)

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #19 on: July 29, 2021, 16:00:21 PM »
Въпрос:
Чели ли сте нещо за Богомил и т.нар. Богомили, което ви изглежда най-достоверно от нашата история?
Каква ли е реалната оценка днес в 21 век? То едва ли е възможна, но все пак бих чел с интерес.
Доколкото намерих малко информация Богомил е бил свещеник, но бунтар срещу официалната църква. През 10 век.
Преди време търсих информация в youtube но ми попаднаха пълни безумия на една конференция където се говореше за магове и подобни и спрях след десетина минути видеото.

Поздрави!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #20 on: July 29, 2021, 18:39:29 PM »
Проблема за богомилите е че оригиналната им литература е унищожена, а всичко написано за тях е от техните врагове.

И векове по-късно разни хора започват да се индентифицират с тях и да им преписват всякакви дивотии, от типа на ню ейджърските вярвания.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #21 on: July 30, 2021, 09:26:47 AM »
Видеото на което бях попаднал беше дълго, със заглавие относно Богомилството,нещо като семинар, но не чух нищо стойностно.

Благодаря.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #22 on: August 03, 2021, 10:57:44 AM »
Навремето така се случи,че съм кръстен в православна църква с водно кръщение още през първия месец, когато си намерих и купих Библия. Следващата година бях повлиян от проповеди,че водното кръщение би трябвало да е изцяло потапяне във вода, по примера от река Йордан и кръщението на нашия Спасител. При едно гостуване в града на наши и чужди проповедници имаше кръщене в морето и отидох, защото исках всичко да е възможно по най-правилния начин направено. Така в рамките на 20 месеца бях кръстен 2 пъти...
----------

Мисля,че е настанало време да бъде кръстен малкият ми син. Днес, почти 30 години по-късно, имам разбиране за този въпрос  по доста различен начин и не бих искал да се случи както при мен. По обясними причини, за които често се говори тук.

Големият ми син е кръстен, при него стана по убеждение в църквата където ходи дълги години и след това. Не мога да кажа нищо отрицателно за вярата му и плодовете, които дава.

Отправям отдавна молитви, но може би не достатъчно. Или пък отговора е ясен, но аз не го забелязвам.

Бих бил благодарен, ако споделите как разбирате от Словото кръщението на младежите днес.
----------------------------------
Ще прочета и заключената тема за кръщенето и говоренето на езици, може и там да намеря отговори.
Специално за говоренето на езици помня как тази тема винаги и навсякъде е причинявала разпри. Много добре,че сте я прекратили. Абсурд е християни да твъдят,че езиците били единствено доказателство за Божието действие на новоповярвалите и т.н. все в този дух...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #23 on: August 05, 2021, 00:45:58 AM »
За да се кръсти човек, кой трябва да знае и разбира какво означава кръщението и да е готов да живее живота, който кръщението изисква.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #24 on: August 06, 2021, 19:08:55 PM »
За да се кръсти човек, кой трябва да знае и разбира какво означава кръщението и да е готов да живее живота, който кръщението изисква.
Точно!

Вярвам,че Бог ще го докосне в нужния момент и ще изяви желание за това действие.
Убеждаването и напътствията на родителите са важни наистина, молитвите, личния пример и всички усилия, но всеки решава и избира сам за своите избори в живота.
Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #25 on: September 14, 2021, 15:17:39 PM »
Седемте "горко вам" | Слепи водачи | п-р Димитър Лучев 15.08.18
https://www.youtube.com/watch?v=mTTCqyIkg6c

Седемте "горко вам" | Слепи водачи - продължение с приложение | п-р Димитър Лучев 22.08.18
https://www.youtube.com/watch?v=0Te2bjfwq6s

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #26 on: October 04, 2021, 14:49:59 PM »
Интервю с Рокфелер /1915г.-2017г./
от 2007 г.
https://www.youtube.com/watch?v=0hNvcrlCWnY

За задкулисието на т.нар. политика и процесите в света

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #27 on: October 07, 2021, 14:55:52 PM »
Подтикнат от търсене на повече информация попаднах на това видео
https://www.youtube.com/watch?v=dOQAkV8mCHs

Говори се за такъв вариант на Библията - Библия бесика на тракийско племе Беси https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F_%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Британците са показали такава Библия, Ватикана подскочила и британците пак я прибрали
Първите по нашите земи приели християнството - траките "беси"

Филипяни
Посланието на ап. Павел не било към намиращото се в Гърция малко градче, ами се отнасяло до град Пловдив/ Филипи. Апостол Павел споменавал,че е бил при хора до реката, в гръцкото градче обаче река нямало.
Потърсих в нашите преводи, не намирам подобни думи писани от Павел в послание към филипяни

Богомилите отричат първородния грях и твърденията им са други и различни от учението, което знаем ние,че както чрез един човек влезе греха и смъртта - Адам, , така чрез един идва изкупването на греховете и вечния живот - Христос. Богомилите учат друго.
Богомилите твърдят,че сатана лично е срещнал Адам, Адам се подписал на бележка,която после била скрита и пазена от 2 змии в река Йордан, защото това била нашата зависимост от лукавия... и Христос при кръщението си я унищожава...
/това ми се струва несериозно доста/

Всичко това е само до 20 минута във видеото.
-----------------------------------------------------
То ясно,че хората все още сме твърде несъвършени, както и организациите, които се наричат църкви,срещу които честният и праведен човек е нормално да негодува,
но е възможно да се окаже,че е голяма ерес и това учение наречено богомилство.

Преди време в някои форуми българи-патриоти твърдяха,че турското робство е последствие и от гонението на богомилите.
-------

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #28 on: October 07, 2021, 16:02:12 PM »
Лектора във видеото явно не е сам в дейността си, има съмишленици, и от други държави,
гледах още 15 минути,
явно имаме сънародници които търсят истините за Богомилите и намират доста факти, свидетелства,
не е безинтересно видеото,
вероятно ще го изгледам докрай.
Най-малко от историческа гледна точка е добре да знаем повече за миналото и предците ни.

С Божия промисъл се надявам да намираме истините, които търсим.


Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #29 on: October 25, 2021, 13:56:57 PM »
От няколко години в района около едната от болниците в града се лепят листовки, разпечатани с едър шрифт са надписите-темата е винаги около демони, гласове и в тоя дух. На тези, които не вярват в Бог, предполагам изглеждат измишльотини или пък нещо друго. Веднъж видях,че ги лепи жена на средна възраст. Беше се покатерила с малка стълбичка, да се виждат и от по-далеч.

Откакто стартира пландемията листовките смениха темата с вирусната: Няма вирус, отиди на черква. Това гласяха или нещо друго близко до тези думи.

От няколко месеца листовките са сменени с надписи със спрей на стените на болницата или по оградите.
И са в десятката: Не увреждай и не убивай пациентите! Ще идеш в ада!