Author Topic: За всекиго по нещо :)  (Read 11204 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #15 on: March 13, 2009, 22:04:01 PM »
Нямам нищо против да изобличавате смело, но вие съдите. Може ли според Римското право съдията да е и подсъдима страна? Може ли неправедният да въздава Правда?
Исус е заповядал да съдим справедливо. Пише, че ако забележим някой, който не се обхожда спрямо Истината - да не се събираме с него. Ако дойде в дома ми човек, който носи друго учение и не приема поправление спрямо Словото, такъв човек ще бъде изгонен от дома ми, защото имам заповед от Словото да сравнявам учението на човека с учението на Господ Исус.

Quote
Темата за 1 Коринтяни 5:5 наистина не съм я чел.
Коя е тя?
Потърси във форума тема, която е със заглавие "Да предадем такъв човек на сатана".

Quote
New age? Не съм запознат с тяхното учение. Да не би да са решили да излязат от Каменната ера?
Това, което виждаш около теб и чуваш по медиите и което (може би) несъзнателно си научил и си бил закърмен е new age - лъжеучението на хуманизма, но в придадена по-религиозна форма.

Quote
За теб, Tihomir, не съм брат, но само ти ли си в този форум? И след като подготвяте Христовите святии и ученици за последните времена, защо имате такъв голям музей на псевдорелигията от изминалите времена? То вярно, че човек се учи и от грешките си, но нали Христовите святии и ученици трябва да се учат не от лъжливите човеци, но от правото Божие Слово?!

Че не съм добре дошъл го разбрах още първия път, но все пак ще остана. Освен ако не решите единодушно да ме изгоните. Интересно Бог какво смята? И как аз именно съм враг на Бога с моите разбирания, а вие с вашите не сте?!
В този форум не подготвяме никого, а това е място, където е възможно да се свържем с други братя, които обичат Бога и Словото Му и с треперене подхождат към него. Тези, които подготвят и учат се наричат овчари-учители. Ние не сме такива, нито имаме претенции за такива. Явно не си разбрал целта на форума.

И още нещо - човек не се учи от грешките си, защото има грешки, които не могат да бъдат поправени. Бог е дал само един път за човека и това е да следва Господаря Исус и Словото Му.И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

DiskMan

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #16 on: March 16, 2009, 22:01:07 PM »
Tihomir,

В проповедта на Планината е казано: БЛАЖЕНИ МИРОТВОРЦИТЕ. Ако ти не можеш да даваш Мир, не води война. По-добре е да понасяш наскърбления, отколкото да ги причиняваш.

На друго място е казано да чакаш до три години [добър] плод от едно дърво, и ако няма, чак тогава да го отсечеш. Закъде бързаш ти?

Както вече казах, казано е: НЕ СЪДЕТЕ, ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ. Ти си в правото си да не се събираш с някого, който не е в Пътя. Което не означава обаче, че имаш правото да го съдиш, че не ходи в Пътя. Има Кой да прави това.

Прочетох "Да предадем такъв човек на сатана".
Споменатата практика се практикува и днес, например от БПЦ.
Ако духовник-изповедник [не обикновен духовник!] сметне, че доверените му прегрешения при изповед не позволяват на съвестта му да разреши причастие, той може да "завърже" съгрешилия (обикновенно става въпрос за блудодеяние), сиреч да не му позволява причастие за някакъв период от време. През това време той налага въздържание от този грях, обикновено комбиниран с някакъв труд. Интересното е, че ако се запъне и реши да удължи периода на изпитание, никой друг не може да изповядва "завързания".
Сами разбирате, че тук се касае за предаване на дявола, но не завинаги, а за изпит. Който устои на дявола, сиреч го победи, не пада в греха, но се освобождава от него. Това е своеобразен пост - въздържание от злите пътища на света.

По отношение на последното - в Правилата пише следното:
"Подготовката на светиите за последните времена е сред най-важните му задачи." [на форума]
Но щом казваш, че не е приоритет, няма да споря.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #17 on: March 16, 2009, 22:09:14 PM »
Съдене ли беше, когато се заповядваше на хората да се покаят от нечестивите си дела?
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

DiskMan

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 41
Re: За всекиго по нещо :)
« Reply #18 on: May 12, 2009, 13:29:15 PM »
Vasquez
Цитат
БИТИЕ ИЛИ НЕБИТИЕ - ТИ ИЗБИРАШ

До vminev
Чети точно в 12 часа през деня/нощта!

След като толкова много си лъган, и твърдиш, че имаш просветление :) как да изобличиш лъжата и нейните слуги, кажи на твоите братя и сестри от този Форум как човек да се отдели от лъжата?
Вярно е, че има много шарлатани, но защо и ти да не си един от тях?
Обясни им какво е лъжата, все едно назидаваш твоите дъщерички :)
Така го обясни, че от най-малкия малчуган в детската градина на твоя роден град до най-големия капацитет в този Форум, заедно с целия творчески колектив между тях, да познаят НАЧИНА как лъжата / злото / лицемерието могат да бъдат низвергнати от човека.
Така ще помогнеш на многото измамени, включително и на ближния си :)
/ Цитат

Много въпроси висят без отговор, особено тези към Владо. Затова ще му окажа логистична подкрепа.

Лъжата си я представям като (ледена) пързалка. Защото в българския език има много думи за "лъжа", свързани с пързалка - "пързалям", "подхлъзвам", "подлагам динена кора"... 
Децата много обичат пързалянето през зимата, както и историите за дядо Мраз и Снежанка, джуджета и всякакви измишльотини, приказките с животински герои и играчките-суперкич, именно защото лъжата ги привлича по някакъв необясним начин. Тя подхранва въображението им, рисува им утопични пейзажи, изважда ги от скучното им ежедневие... 
Посятото семе избуява в "порасналите" деца - те заменят кормилачките "Чук и гек" и шейните с мощни коли и (политически) кариери, някои от тях си строят замъци, изживяват се като рицари и принцеси, други живеят в облаците, като непростосмъртни, трети се пробват в бизнеса с илюзиите, но само те си знаят когато прожекторите изгаснат и настане тъмнината...
Може би е важно да се обясни какво е пързалянето (подхлъзването, излъгването) по-научно - това е процес на преодоляване на силите на триене при сцепление, вследствие на което една система от равновестна става неравновестна за определен времеви интервал, след което става отново равновесна, но в друго състояние. Казано по-просто - от изправено (вертикално) положение се отива към легнало (хоризонтално) положение. Най-опасна е рязката смяна на състоянието, която често довежда до (мозъчно) сътресение и ортопедията/гроба. До загуба на ориентация за горе и долу, ляво и дясно, светлина и тъмнина и т. н.

По-любопитен е начинът за надмогване на лъжата, но за него по-нататък :)