• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне Етиен

Започната от etien, Януари 12, 2009, 14:00:02 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

IvanQS

Не е допустимо да се толерират изопъчавания на Истината в името на Любовта,защото самата Любов е плод на Духа на Истината.

Галатяни 5:22
А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,

Галатяни 2:14
Но, като видях, че не постъпват право по истината на благовестието, рекох на Кифа пред всичките: Ако ти, който си юдеин, живееш като езичниците, а не като юдеите, как принуждаваш езичниците да живеят като юдеите?

Е,питам Павел имаше ли любов?

Защо не му каза ,може и да бъркам но...?

Това,че Watchman,бди според дадената му благодат да не се изкривява Истината носи само полза за всички нас.

2 Тимотей 2:15
Старай се да се представиш одобрен пред Бога работник, който няма от що да се срамува, като излагаш право словото на истината.

Божията благодат да бъде с нас!
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Tihomir

ЦитатЗа мен е лесно да започна да слагам цитати, но нима някой от апостолите правеше така? Нима писанията са по- големи от Самият Бог?

Владо,

Редно ли е човек, който е бил посветен да изучава Словото и да учи другите на Словото да каже такова нещо? Виж как Исус цитираше големи пасажи наизуст, Петър цитираше големи пасажи наизуст (Дения на апостолите 2), Павел цитираше големи пасажи наизуст. Много от нещата, които Павел говореше също бяха цитати от Словото, но не е споменавал на всяко място, че цитира еди коя си книга. Всички Божии хора говориха от Божиите уста, говориха Божиите думи, на които днес му викат "цитати". Цитатите са Божиите думи.

Ето какво обеща Бог на Еремия:
Еремия 15:19. Затова, така казва Господ: Ако се върнеш от тоя си ум, тогава пак ще те възстановя, За да стоиш пред Мене; И ако отделиш скъпоценното от нищожното, Тогава ще те направя да бъдеш като Моите уста. Те нека се обърнат към тебе, Но ти не се обръщай към тях.

Човек, който е като Божиите уста ще говори Божиите думи, сиреч "цитатите", за които мнозина тук във форума, а и на други места говорят.

Относно поведението на etien - той сам реши да не обръща внимание на клеветите, които изговори и ще бъде изгонен от този форум, но нещо повече - продължава да говори неща, които никога не е видял в Словото и ги нарича "велико противоречие":
ЦитатХем не сте старейшини, (както сами го казвате,) хем искате да учите Божия народ на истина.Това не може да бъде. Или сте старейшини и учите другите, или не сте и нямате претенции. Но вие имате. Хем претенции, хем не сте старейшини. Това е велико противоречие. Обяснете ми го.

Ето го "великото противоречие", което той нарече Божиите думи:
Евреи 3:13. но увещавайте се един друг всеки ден, докле още е "днес", да не би някой от вас да се закорави чрез измамата на греха.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

Скъпи братя,

Аз мисля, че след като сте уверени, че това, което вършите е угодно на Бога, не противоречи на истината и е в съгласие с писанията , то дебата може да прерастне в несмислен спор и размяна на аргументи, които аргументи никой никога не е предвидил за така употреба.

Наистина, аз ви познавам лично (поне някои) и свидетелствам, че имате ревност за Бога, но според мен тя е неправилна...  :-)

-1- писанията не са Самият Бог, като , както и Уочман се съгласи, СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА НИ ВДЯТ КЪМ НЕГО, а не да се съдим спрямо тях; Самият Син изтъкна : "Никой не ме е протил да съдя помежду ви" (по памет, когато един юдеин го помоли като Равви да отсъди помежду него и брат му). Има една ползотворна отговорност, когато се използва и дебатира със словото, която отговорност не я виждам при вас .  ;-)   Исус никога не отсъждаше спрямо писанията, за нещо друго, ОСВЕН ДА ПОСОЧИ, ЧЕ ТОЙ Е МЕСИЯТА- ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПИСАНИЯТА ЗА ДЕБАТНИ ДВУБОИ ГО НАМИРАМ ЗА МНОГО НЕПРАВИЛНО- НЯКЪДЕ ПАВЕЛ ДА НИ Е КАЗАЛ : "Спрямо1Кор..... ти си изгонен! " ;  обичам ви, уважавам ви като християни- но според мен използването на писанията, КОИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА НОСЯТ ЛЮБОВ М-У БРАТСТВОТО, ЕДИНСТВО И СЛАВАТА НА БОГА, за отсъждане кой-прав, кой- крив...  :-)  - пак ще напиша - обичам и уважавам ви, но не смятам използването на ПИСМАТА НА АПОСТОЛИТЕ , ЗА КОИТО ТЕ ПЛАТИХА СЪС СОБСТВЕНАТА СИ КРЪВ , ЗА НЯКАКВИ ИНТЕРНЕТНИ ДВУБОИЩА И ГОНЕНИЯ- .... ТОВА Е НИКОМУ НЕНУЖНО! НИКОМУ! НИКОМУ! НИКОМУ!

Павел се хвалеше с вярващите, в чиито събрания слизаше славата на Бога, Неговата любов ги правеше единодушни, съчувствителни, единомислени и тнт- върху това бяха съсреодоточени писмата му, КАТО дори и един блудник беше отлъчен ВРЕМЕННО "Затова ви моля да го уверите в любовта си към него!" 2Кор.2:8- т.е., за да се поправи и да се върне в реалното общение с реални чувста, реални прегръдки и братски целувки, а не в интеробщение, където познавав задочно някакви хора, които разполагат с властта на администратори и на Божии старейшини всред интернетно събрание на вярващите. Пак да напиша : обичам ви и ви уважавам, познавам някои от вас, но - целта на писанията НЕ Е ДЕБАТ, ДИСПУТ, ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПИСАНИЯТА ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ПРАВОТАТА НА НЯКОЙ (камо ли - интернетно) , ОСВЕН - ДОКАЗВАНЕТО , ЧЕ ИСУС Е МЕСИЯТА.

За мен другото е на ръба на демагогията. Никъде Павел не е имал впредвид да се използват писмата му като закон, като СЛОВО БОЖИЕ- 1-1,- писанията са помазани, предназначени да ни екипират ЗА ДЕЛОТО НА СЛУЖЕНИЕТО И ЗА ДОСТИГАНЕ НА ПЪЛНОЛЕТНО МЪЖЕСТВО ВЪВ ВЯАТА, но не и да се заучат и налагат АБСУРДНО като ЗАКОН И ЕДИНСТВЕНА ИСТИНА. Самият Божий Дух къде Е в тази картина , възлюбени?! ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМ Е ОТЛИЧНО СЪРФИРАЩИ ИЗ ПИСАНИЯТА БРАТЯ С ПРЕЗУМЦИЯТА, ЧЕ ЗНАЯТ И ПОЗНАВАТ ВСИЧКО ОТЛИЧНО,  но .... отношението към другите е , което ми свети на "червено".  Ако ти, който познаваш писанията и се разхождаш от стих на стих и от глава на глава , мислиш, че принасяш полза на Бога, то аз, като твой любящ те брат, те съветвам да размислиш дали тези стихове са написани.. ЗАРАДИ ТОВА?!

Бог Е Мъдрият и Той ни Е дал Духа Си в нас. Ако гоните хората както се гонят животни из обор, то - редно е да се запитаме от какъв дух се върши цялото нещо и чия прослава се търси?!  :-)

Аз абсолютно нарочно не използвам стихове в подкрепа на писанията- съвсем не се заблуждавайте, че зная писанията по-зле от вас -  :-)  - просто не желая жабуркане и игрословица със словото ТАМ, където не смятам за уместно- ПО ТОВА СЛОВО ЩЕ БЪДЕМ СЪДЕНИ, ТО НИ Е ДАДЕНО ДА ДОКАРВА ЖИВОТ И ПОКОРСТВО КЪМ ЕДИНОРОДНИЯТ ОТ ОТЦА- И НИЩО ДРУГО, КАТО ПЪРВОСТЕПЕННА ВАЖНОСТ.

А инак- гоненето е най- лесното нещо. Анатемосваето и осмиването, дамгосването и заклеймяването са най- елементарните способи и прийоми на среди църковни, където Духа Божий се Е отдръпнал завидно- защо им подражавате в това нещо?!

Ако ще подражавате някому- подражавайте Христа, Който свали короната Си и  стана слуга- нима вие сте издигнати съдии там, където Той Е Милост (всред събранието на братята? е, предварително зная стиховете, които можете да сложите- но си помислете, възлюбени отвъд тях какво е в сърцата ви ;-) ).

За мен- лично е много елементарно някой да бъде съден от човешки съд... аз никого не бих осъдил, нито пък смятам това за редно. Духа на Бога Е Свят. Етиен понякога са изказва прибързано- факт. След това- не търси извинение и не се обосновава защо е обвинил- факт. Той така постъпи и на единни- факт. Но моят апел е към вас- просто направете преосмисляне на работата си в Бога, защото точно това отношение беше в основата на "стихове"   :-) , които не казват : "а те се късаха от яд...решиха да го убият..наговориха се да го убият....Но това простолюдие, което не знае писанията (пък вярва на един самозванец),- проклето да е !,....Ти ли , цял в грехове затънал- нас ли ще ни учиш ?!... и тнт ",- стихове , ясно показващи някои недобри неща.

За разлика от Иван КС, който смята, че е прав-  :-) - ще напиша - не смятам, че вие сте нещо повече от мен, нито , че познавате писанията повече, но може и да бъркам. Зрялостта в нас би трябвало да ни/ви кара да служим един - другиго, а не да господарстваме, което , като отношение, го виждам всред вас.

ТОВА Е, УОЧМАН, ТИХОМИРЕ, МАК И ....- обичта ми в Бога и Неговият Син да бъде с вас, братя и - да ви попитам, просто ей-тъй- дали сте толкова принципни и толкова твърдолинейни ВСЪЩНОСТ в реалният си живот и дали като говорите не се/ се отмятате от думи и обещания - това винаги ми е било като тест за РЕАЛНОСТТА НА ВЯРАТА НА някой, който претендира, пък ....

Бог с вас, Господа да ви пази и води.

Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

ЦитатАко гоните хората както се гонят животни из обор, то - редно е да се запитаме от какъв дух се върши цялото нещо и чия прослава се търси?!

Владо сега следва да покажеш, на кои животни в обор им се обяснява най-внимателно проблема в поведението им и им се дава възможност и време за поправление. И ако не успееш да покажеш ще се наредиш след клеветниците.

Бях те попитал веднъж ако дойде някой в дома ти и започне да говори неща които развращават жена ти и децата ти, какво ще го направиш и ти отговори: ЩЕ ГО ИЗГОНЯ. Кажи ми сега като животно в обор ли щеше да го изгониш или като нещо друго?

Иначе те съветвам да не си играеш на презумпции с които е пълно изказването ти. Писанията са слово, което докарва живот на едни, а смърт на други. Ама ти явно си чел само половината. Ние се учим да четем и следваме цялото нещо. Вземи порастни малко, за да не тровиш хората с хуманизъм.

Цитатцелта на писанията НЕ Е ДЕБАТ, ДИСПУТ, ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПИСАНИЯТА ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ПРАВОТАТА НА НЯКОЙ (камо ли - интернетно) , ОСВЕН - ДОКАЗВАНЕТО , ЧЕ ИСУС Е МЕСИЯТА.

Целта на Писанията освен всичко друго е да пазят хората от заблудите на врага. Ето защо когато някой носи смъртоносни заблуди той трябва да бъде изобличен. Затова е нужно не да се доказва правотата на някой, а да се докаже кое е правото учение, което носи живот, и да се отсече онова, което носи смърт. Но ти явно това никак не си го разбрал.

А поведението във форума Е НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ от реалния живот, но... презумпции, презумпции, презумпции... сериозните хора дълбаят по-надълбоко.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

ЦитатСА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА НИ ВДЯТ КЪМ НЕГО, а не да се съдим спрямо тях; Самият Син изтъкна : "Никой не ме е протил да съдя помежду ви" (по памет, когато един юдеин го помоли като Равви да отсъди помежду него и брат му).

За да не става объркване в четящите искам да уточня поне това. Ето и пасажа, който Владо цитира:

И някой си от множеството Му рече: Учителю, кажи на брат ми да раздели с мене наследството. А Той му каза: Човече, кой Ме е поставил съдия или делач над вас? И каза им: Внимавайте и пазете се от всяко користолюбие; защото животът на човека не се състои в изобилието на имота му.

Тук те искаха да бъде отсъдено от Исус въпрос по отношение на користолюбието на 2-ма братя, т.е. да отсъди за това на кого да отиде дадено земно богатство.

Самият Исус каза да съдим справедливо, а единственият справедлив съд е на база на Божиите Думи, които откриваме в Словото. Дори в тези думи Исус ги осъди за тяхното користолюбие, тъй като тази "молба" беше казана посредата на дълбоки неща, които Исус говореше относно последните дни. Затова и Исус отсъди справедливо, тъй като умът на този човек беше в користите, а не в това, което Исус говореше.

Тук в този форум ние (администраторите), се подчиняваме на заповедта (на която трябва всеки вярващ да се подчинява), а именно да различаваме чисто от нечисто и да изобличаваме смело ближния си, както и ние сме се изобличавали един друг в различни погрешки. Изобличението е винаги на база на Писанията, а не на някакви други субективни или користни основания.

Затова примерът на Владо, че Исус не съдил е много неуместен. Той не отсъди между двамата, защото ставаше въпрос за земни неща, но съдеше на базата на Божието Слово, когато ставаше въпрос за неща между човека и Бога. Същият пример виждаме да дават и последователите Му.

Това беше написано за четящите. Иначе към Владо остава въпроса, който Watchman повдигна в предното съобщение.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

IvanQS

Здравей Владо,Божието Слово за мен е като пътните знаци по Пътя на Истината.
Не познаването на тези знаци и техния смисъл на приложение може да създаде "искренно заблудени хора",които имат нужда от изобличение и поправление-което някои наричат съдене.
Изобличението по мое мнение създава дискомфорт в "себето"и търсене на бърз оправдателен отговор/ако може със стих от библията/.
След като човек дойде на себе си и подтисне гордостта си може да се поправи и да  се утвърди в братолюбието.
Преди време имах глупостта да напиша нещо за книгата на Енох във форума,като си мислех ,че ще е интересно да се знае.
Тихомир така ме нареди ,че се намерих в центъра на ада.
Както винаги беше в стихията си и ме направи всякакъв,но заедно с това много аргументирано изложи Истината от Словото,за което сега съм благодарен и укрепен в братолюбието.
Притчи 17:10
Изобличението прави повече впечатление на благоразумния, Нежели сто бича на безумния.

Бъдете благословени!
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Владо

А, каквото писах- писах, братя.  :-)

Методите ви на интернетен разпит просто не важат в моят случай-  :-)  . 

Иван КС каза :

Преди време имах глупостта да напиша нещо за книгата на Енох във форума,като си мислех ,че ще е интересно да се знае.
Тихомир така ме нареди ,че се намерих в центъра на ада.
Както винаги беше в стихията си и ме направи всякакъв,но заедно с това много аргументирано изложи Истината от Словото,за което сега съм благодарен и укрепен в братолюбието.
- приятелю, ако за теб работи такъв тип общение- чудесно, давай! Дано те промени по образ и подобие на Възкръсналият Месия. За мен такова общение с такива принципи, е дисбалансирано и крие опасности.Нека всеки продължи във волята Господна за живота си. Мен това не ме ползва, защото писанията са ЖИВОТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ / ОТ ДУХА НА ЖИВИЯТ БОГ. ЗА МЕН Е ГРЯХ ДА СЕ ВЗИМАТ "ЦИТАТИ"  И ДА СЕ ПРАВИ ЗАКОН ОТ ТЯХ. Това е .

ТОВА, КОЕТО МИ ПРАВИ МНОГО НЕПРАВИЛНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ОТВЪД ВЪПРОСИТЕ И ЦИТАТИТЕ ВИ (спрямо които ви казах какво мисля ;-) и няма да ви отговарям повече) Е ОТНОШЕНИЕТО ВИ-
И АЗ ВЕЧЕ ПИСАХ ЗАЩО. Виждам липса на смирение и реална обич в Христа, но пък не се поплюва, за да се постави някой на място с цитати, които са взети от книги, предназначени да водят към Бога, а не да се извличат дивиденти, което вие, по мое скромно мнение, правите. Презумцията , че някой знае/познава писанията е, ЧЕ СЪЩИЯТ ПОЗНАВА БОГА ПОВЕЧЕ И СЪЩИЯТ ТРЯБВА ДА МЕ НАУЧИ. 

И ТОВА Е ОСНОВНА ДЕМАГОГИЯ.  ВИЖДАЛ СЪМ Я МНОГО ПЪТИ, НО ВЕЧЕ ПРИ МЕН ТОВА НЕЩО ПРОСТО НЕ ВЪРВИ. ПРОСТО НЕ СТАВА, СКЪПО БРАТЯ- :-) АЗ СЪМ СВОБОДЕН ХРИСТОВ СИН.

БОЖИИТЕ ПИСАНИЯ НЕ СА НИТО САМИЯТ БОГ, НИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДЕБАТИ, ЗА ДИСКУСИИ, ОСВЕН ЗА НАЙ-ВЕЛИКАТА ДИСКУСИЯ- ДОКАЗВАНЕТО , ЧЕ ИСУС Е БОЖИЯТ МЕСИЯ.

Скъпи братя, аз няма да споря с вас. Мен вашите позиции са ми ясни. Това е път без изход, скъпи братя- защото вие използвате писанията не по предназначение, пък и вече написах : ЛИЧЕН ПОКАЗАТЕЛ ЗА ИСТИННОСТА НА ЕДИН ВЯРВАЩ Е КАККЪВ Е ТОЙ РЕАЛНО, В ИСТИНСКИЯТ ЖИВОТ, А ТАМ .... хайде да не дискутираме, скъпи братя.

Ако претендирате, че имате от Духа и сте някои в царството, бихте ме разбрали. А ако ще спорим и ще се стреляме със стихове- няма смисъл. Бог Е Праведен. Словото Му, отделено от Духа и когато е използвано от човеци, БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ДУХА Е НЕЧЕСТИЕ, за мен. Моля да ми простите, най-смирено, ако съм ви обидил и наскърбил искренното служене на хората, но, възлюбени УОЧМАН, ТИШО, МАК, ....,.... АКО МИ ПОКАЖЕТЕ НЯКОЙ ОТ НОВОЗАВЕТНИТЕ АВТОРИ ДА Е ГОНИЛ НЯКОЙ ПО 1КОР...., ИЛИ ДА Е СЛЕДВАЛ СВОИТЕ ПИСАНИЯ (напр.- Павел да казва : "А виждаме, че спрямо 1Тимотей....еди-кой си е сгрешил...и така и.." ) , ИЗВЪН, ОТДЕЛЕНО ОТ ДУХА БОЖИЙ, ТО АЗ ЩЕ ПРИЕМА ВАШАТА ПОЗИЦИЯ.

Бог с вас.

Дано всеки един от нас изпълни волята Му за своят живот.

Ваш в Господа, с искренна любов в Спасителя и единственият Усъвършител на нашата пресвята вяра : Владимир Минев.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

Владо,

Божият Дух е духа на Истината и всеки дух трябва да се изпитва според Писанията, който са вдъхновени от Божия Дух.

Нещата които пишеш противоречат тежко и сериозно на това, което Божия Дух е вдъхновил като инструкции за светиите, което показва, че пишеш от друг дух, а не от Божия Дух.

Затова не се заблуждавай да си мислиш си написал нещо от Божия Дух, ако беше така, то щеше да е в съгласие с Писанията.

Библията е написана от около 40 различни души в продължение на 1900 години. Всички те пишейки от Божия Дух са написали неща които са напълно съгласни едно с друго независимо от времето и различните личности, които са писали. Така знаем, че тия човеци са били движени от Бога.

Сега идваш ти с претенциите че уж пишеш от Божия Дух, но пишеш неща които рязко противоречат а понякога директно отричат онова, което тия 40 човека са написали и са съгласни помежду си.

Не Владо, ти не пишеш от Божия Дух, това което пишеш го пишеш от твоето собствено измамено сърце. Божият Дух не си противоречи, още по-малко пише логически безсмислици с каквито са пълни произведенията ти. Но ти дори не можеш да го видиш. Можеш ли?

Не се безпокой, децата не виждат много неща, виждат предимно своите прищявки, които са толкова силни, че ги ослепяват за РЕАЛНОСТТА. Но има решение за този проблем - нарича се РАСТЕЖ. Затова расти Владо, расти и използвай времето си да се  за учиш да разпъваш душевните неща, за да не пълниш форумите с измишленията на сърцето си, които не са нито аргументирани, нито верни.

Когато един човек се обръща към Писанията, то не е за дуели, или замерване със стихове, както дявола е научил някои да говорят, а е защото такъв човек се отказва да счита себе си и сърцето си за авторитет, но се обръща към Божието Слово за авторитет. Ето защо и Исус и апостолите казваха - ПИСАНО Е, за да потвърдят истинността на своята позиция и учение.

Интересното беше, че фарисеите и садукеите, които имаха сериозен проблем с лицемерието, нямаха проблем с ясния разсъдък и много добре схващаха какво им се казва от Писанията и се смълчаваха. Но днешното християнство е лишено от разсъдък дори на нивото на фарисеите и садукеите и не може да схване какво означава простичкото но авторитетно ПИСАНО Е.

Затова и подемат да воюват срещу ПИСАНО Е със всякакви многословия и лозунги, но без най-малката способност да откликнат адекватно да добре изложен аргумент. Не бъди част от този фарс, това не е полезно нито за теб нито за хората около теб. Позволи на Бог да те научи на Истината Си, която винаги ще е в съгласие с Писанията Му. Това което си научил и което се опитваш да учиш другите с горните си постинги не е от Бога, нито от Духа Му, нито от Писанията Му, но е от твоята собствена плът и от духа на непокорството който управлява този свят. Колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре ще бъде за теб и семейството ти.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

Цитат на: vminev - Март 29, 2009, 22:55:25 PM
Нека всеки продължи във волята Господна за живота си. Мен това не ме ползва, защото писанията са ЖИВОТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ / ОТ ДУХА НА ЖИВИЯТ БОГ. ЗА МЕН Е ГРЯХ ДА СЕ ВЗИМАТ "ЦИТАТИ"  И ДА СЕ ПРАВИ ЗАКОН ОТ ТЯХ. Това е .

Здравей, Владо.

Божието Слово не е просто "цитати". То е живо слово, вдъхновено от самия Бог. Сам Исус, за чийто дух говориш, че те води, свидетелства:

Joh 6:63  Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Словото е дух и живот само по себе си. За тeзи, които не го разбират обаче, то може да се превърне "просто в цитати", така че "гледащи да гледат, а да не виждат, и слушащи, да слушат, а да не разбират, да не би да се обърнат и да им се прости [греха]."

За теб може да е грях цитатите от Божието Слово "да се правят на закон" (каквото това ще рече), само че те са именно закон, с който човек трябва да се съобразява и по който Бог ще съди човеците:

Joh 12:48  Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.

Ако ти презираш и съдиш това Слово (което ти е цитирано на място в тази тема), ти презираш и съдиш Бога, чиито думи са цитирани.

ЦитатВиждам липса на смирение и реална обич в Христа, но пък не се поплюва, за да се постави някой на място с цитати, които са взети от книги, предназначени да водят към Бога, а не да се извличат дивиденти, което вие, по мое скромно мнение, правите. Презумцията , че някой знае/познава писанията е, ЧЕ СЪЩИЯТ ПОЗНАВА БОГА ПОВЕЧЕ И СЪЩИЯТ ТРЯБВА ДА МЕ НАУЧИ. 

А ако Писанията, които сам Бог е вдъхновил, опровергават твоите твърдения, това признак за познаване ли е или за непознаване на Бога? Аз говоря за Исус Месията, за когото ПИСАНИЯТА свидетелстват, и за Отца, който е на небето. А ако богът, когото казваш че познаваш, не е същият като този, за Който Писанията (на които се позоваваме) свидетелстват--понеже ти явно не ги приемаш като валидни и явно не разпознаваш в тях Божия дух (а уж Му се покоряваш)--тогава ти се покланяш на един "друг Христос".

ЦитатБОЖИИТЕ ПИСАНИЯ НЕ СА НИТО САМИЯТ БОГ, НИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДЕБАТИ, ЗА ДИСКУСИИ, ОСВЕН ЗА НАЙ-ВЕЛИКАТА ДИСКУСИЯ- ДОКАЗВАНЕТО , ЧЕ ИСУС Е БОЖИЯТ МЕСИЯ.

Ти над Бога ли си та да твърдиш подобно нещо? Защото Му противоречиш:

2Ti 3:16  Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
2Ti 3:17  за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършенно приготвен за всяко добро дело.

Поука, изобличение, поправление, наставление в правдата--все неща, които изобилстват в тукашните дискусии. Но както пише, те са за "Божия човек". Защото този който не ги търпи (а ги презира), той няма как да е Божи син. Владо, ти май не познаваш, а както е видно от написаното от тебе, и не приемаш апостолската доктрина, защото човек, в който обитава Божият дух не би могъл да напише подобни неща. Това е тъжно. Изградил си някаква представа за Бога в главата си, която е далеч от истината и истинския Христос. Но по-тъжното е, че ти липсва искреност и трезвомислие до такава степен, че дори и когато биваш аргументирано оборен от Словото, ти не можеш да осмислиш това и продължаваш да говориш някакви свои си лозунги и приумици, които нямат досег с реалността. Способността ти да разсъдиш и да прецениш изново е ограбена от фалшивото ти разбиране.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)