Author Topic: Как ще се справим с глада?  (Read 17693 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

matsanovabg

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 11
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #15 on: July 28, 2009, 23:47:54 PM »
"В дни на глад ще бъдем сити".

"Не съм виждал праведния да проси хляб", така казва Давид.

Искам да разкажа една случка в нашата църква.

През 1990 година повярва една жена. Тя беше много бедна. Живееше под наем в една полусрутена къщурка точно срещу църквата. За Рождество реши да направи сладки с колкото имаше брашно. Омеси тестото и се помоли Бог да й го благослови. След това опече сладките. Донесе в църквата на Рождедство, почерпи близките си и тези сладки не свършваха. Всички видяха чудото на Бог. Дойде и прослави Бог и на всички разказваше за това благословение.Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #16 on: July 29, 2009, 09:56:19 AM »
Бог е правил и ще прави чудеса за Своите Си, но чудесата не могат да се използват като заместител на мъдростта. Исус ходи по водата, но това беше един единствен път. През останалото време ползваше лодка.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1019
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #17 on: January 21, 2011, 14:47:51 PM »
Не знам дали не трябва да отворя нова тема, но мисля че тази е с доста точно название на това което имам да кажа. То не е малко и обхваща много теми из форума, за това е хубаво да се прочете/обмисли преди да се съди/мести.

Понеже трябва да започна от някъде ще почна с ГМО.

В темата за ГМО може да се прочете много, но тази сутрин ме осветли прозрение защо всъщност е създадено.

Сатана е баща на лъжата -> най-добрия лъжец !
ГМО е създадено преди около (ако си спомням правилно) 50-60 години, горе долу от тогава в САЩ се хранят с него. Т.е. колкото и да е вредно не е толкова че Американците който съдят за щяло и нещяло да не му обърнат внимание. Тогава защо се вдига толкова шум около вредността му? За да не се стигне до истинската причина поради която е създадено !

От http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=533.msg7102#msg7102

При засяване на ГМО в дадена нива, на втората не дава реколта. На третата земята не става за сеене. За да стане за сеене, трябва да минат няколко години (5+ доколкото знам). 

В САЩ и други държави вече гонят и се опитват да убият малкото производство, но не защото създава чиста храна, а защото може да създава нещо като цяло с което може да оцелее.
И месото и семето са в голяма степен и сега в техни ръце, ако решат и намалят/спрат производството им ще настъпи глад. Но, предполагам, че все още не контролират всичко. Когато обхванат производството на храна в 90-95% няма да се бавят нито миг и ще оставят всичкото семе ставащо за засяване да свърши а там където го има няма да може да се сее защото няма да поникне вследствие на ГМО предишни реколти. 

Марк 13
7 А когато чуете за войни и за военни слухове, недейте се смущава; това трябва да стане; но туй не е свършекът.
8 Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията.

Във форума има идеи за спасяване на братята като се отделят някъде. Да, но как ? Когато Ерусалим падаше под обсада Бог спаси неговите хора като ги изведе от там. Но сега обсадата е над целия свят - къде ще ни изведе ? Това се случи на Ерусалим тогава:

Плачът на Еремия 4:10
Ръцете на милозливите жени свариха чадата им; Те им станаха храна при разорението на дъщерята на людете ми.

Понеже мнозина днес говорят за 'хуманност' това не означава че пак няма да стане така както е било тогава. Как ще се опазим дори и да се съберем и отделим, от гладната тълпа ? Особено ако знаят че имаме производство и храна.

От доста време се намалява размера на армията и има стремеж тя да стане частна - защо ? Защото мнозина няма да могат да боравят с оръжие и ще бъдат незащитени от гладната тълпа. Но вижте как беше постъпил Авраам:

Битие 14:14
А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан.


От http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=593.msg8031#new
Знае се че се строят подземни градове, където нечестивите управници да се скрият от идващи катаклизми. Знае се че тези същите управници желаят редуциране на населението на земята с 90%. Вижда се също, че те някак си не успяват да се справят с това. Въпреки усилията - населението на земята се увеличава. Моето предположение при условие, че всички тия "АКО" по-горе са верни е че Нибиру е планетата на Сатана. И той ще дойде да помогне за унищожаването на 90% от човечеството както е планирано.

На Сатана не му трябва да избива хората - така няма да вземе душите им в ада. Но ако изкуствено създаде глад и безредици чрез ГМО, когато прати Антихрист който ще дойде като спасител със план за оправяне на нещата, гладната тълпата ще го последва и ще прави каквото и каже. Спомняте си какво стана в Хаити направиха изкуствено земетресение и унищожиха почти всичко там. Сега там са зависими от пратките с храна. Защо го направиха обаче ? Ами заради теста. Много локални бедствия са направени за да се тества как ще реагират хората в дадена ситуация. В крайна сметка когато дойде Антихрист трябва да бъде приет т.е. всичко трябва да е подготвено така, че да няма грешки.
Относно избиването на голяма част от хората Писанието казва кога и как:

Откровение 6 глава
8 И видях, и ето блед кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът вървеше подире му; и даде им се власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове.

Откровение 9 глава
15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците.


Само в тези няколко реда са ~50% от хората по земята. При това ще ги погуби не друг Божия гняв със язви защото не се покаяха.
А ние каквото и да правим трябва да е скоро. По-единично или по-няколко човека дали ще се справим ще се разбере тепърва. Аз бих искал да се съберем повече хора, но наистина не знам как би могло да се направи.
Бог да е с нас и да ни напътства и наказва за да пребъдем в пътищата Му.
________

P.S. Докато търсех конкретните редове из Откровение ми направи впечатление че от 1-11 се казва едно, а от 12-22 се казва същото но с други думи. Някъде Watchman спомена, че евреите подчертават нещата като ги кажат 2 пъти. Не друго, но се учудих понеже съм го чел доста, а чак сега ми направи впечатление.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #18 on: January 21, 2011, 15:24:48 PM »
Не забравяй и пасажа, в който се казва
Откровение 12:16. Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си та погълна реката, която змеят беше изпуснал из устата си.

Също трябва да се внимава за това за кои географски ширини говори Христос към апостолите (в плът) и към Йоан в Откровение.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1019
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #19 on: January 21, 2011, 18:48:32 PM »
В двата цитата от Откровение не се говори за географска ширина, но за земята/човеците като цяло.
А относно твоя цитат не случайно казах да се замислите над това:

P.S. Докато търсех конкретните редове из Откровение ми направи впечатление че от 1-11 се казва едно, а от 12-22 се казва същото но с други думи. Някъде Watchman спомена, че евреите подчертават нещата като ги кажат 2 пъти. Не друго, но се учудих понеже съм го чел доста, а чак сега ми направи впечатление.

След 12-та глава ми се струва, че се прави обобщен преразказ на цялата Библия ето защо си го мисля:

Quote
Псалми 2:9
Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.
Откровение 2:27
(и той "Ще ги управлява с желязна тояга; Те ще се строшат като грънчарски съдове", -) както и Аз получих от Отца Си.
Откровение 12:5
И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.
Откровение 19:15
Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.

Думите "желязна тояга" са използвана 4 пъти в цялата Библия и винаги става въпрос за Христос. С други думи от 12-та глава се отразява всичко от Христос до момента в който Бог ще съди хората като се набляга на най-важните неща.
"Неговия престол" по онова време беше храма в Ерусалим ако не се лъжа. И Христос като малък беше заведен там. Замисли се над пасажите в 12-та глава и ще ги видиш на много места преди това из цялата Библия.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #20 on: March 23, 2011, 18:03:18 PM »
Земята...Сътворена за човешко обитание,и хранеща самия човешки род/вид/.Човек е създаден от същата земя,от която се храни.Земята хранеща всичко живо...полски зверове,птици,насекоми..водния свят храни/подържа живот на морски обитатели/.
В начало Бог дава на човека всяка семеносна трева/за животно..всяка зелена трева/.Хран. верига/ако се изразяваме така /започва от малки мишевидни гризачи/може и по на долу..насекоми/,които хранят други видове.Не може да се разделя еко - системата/Творението на Бог/,защото е едно цяло.
Земята произраства и произвежда хран. тревни видове,както и животни/при самото творение/.Освен творението със слово,първата ръчна дейност записана за самия Бог е лично насадена градина.Човек е "заселен" именно в тази градина/по-късно изгонен..поради наличието на единична бр. дърво на живот/След съдът на Бог чрез наводнение по целата земя,за храна е дадено и животинското естество/месо,мазнина/,с определена изрична заповед ..хранене без употреба на кръв.
Земеделието и животновъдството са ясно изразени чрез първите родени на човека синове..Каин и Авел./както и първата жертва принесена за грях като част от човешкото естество/..в случая на Авел.
Човек е заселен в градината за да я обработва и пази./поради липсата на грях/думата пази не може да се определи като опази от нашествие,защото "нашествие" липсва като мотив във всяко току що сътворено същество.
Това е определената "съдба" на човешкия род..благословен със думите "плодете се ,размножавайте се,напълнете земята и я владейте/обладайте/..Как би се развил човешкия род/вид/ ,ако първия не бе извършил грях,поради който познаваме и смърт,както и родена от греха човешка цивилизация такава ,каквато я познаваме до днес.
В какво би се измервала човешката вечност свързана с тази земя от която е създаден...Според Божието кратко благословение и дадена отговорност следва да се плоди,размножава,напълни земята и да владее същата обработвайки я .Едва ли може да се търси нещо повече от едно ясно изговорено изречение на самия Бог.
Нека се прехвърлим в настоящето..развита цивилизация,с напреднали "технологии",във всяка област,изградена върху само един краеъгълен камък..по старому казано - сребролюбие.Обработката на земята е в ръцете на конгломерати земеделски "производители",които "хранят" увеличаващото се "градско " население.Земята изхранваща човешкия род се презира от наслоеното финансово общество,изградило модерни градски центрове на съвременната човешка наука и просперитет.Храната не се свързва с определена единица земна пръст,а с обслужващите в това отношение супермаркети.Богатсвото се измерва с наличието на "необезпечени" с обикновенна земна пръст пари/за които се трърди ,че имат еквивалент на злато,което от своя страна е асоциирано с актив на дадено общество.Чстното стопанство е отживелица,за която говорят само хора на възраст,останали да доизживеят малка част от живота си в селата.
Сега нека погледнем Съдът на самия Бог..
Ще продължа...

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #21 on: March 23, 2011, 18:57:48 PM »
Съдът на Бог ..жива намеса в човешкото ежедневие и история.
От Израел/Божието притежание и народ на завета/:
Проклетия/Божие отношение и дело/
.."Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето.    
17 Проклети ще бъдат кошът ти и нощвата ти;    
18 проклети ще бъдат плодът на утробата ти и плодът на земята ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти.    
19 Проклет ще бъдеш при влизането си и проклет ще бъдеш при излизането си.    
20 Господ ще изпраща върху тебе проклетия, смущение и разорение във всичките предприятия, които предприемаш да вършиш догде бъдеш изтребен и погинеш скоро, поради злите дела, чрез които си Ме оставил.    
21 Господ ще направи да се залепва за тебе мор, догде те довърши от земята, в която отиваш да я завладееш.    
22 Господ ще те поразява с охтика, с треска, с огница, с възпаление, със суша, с изсушителен вятър и с мана; и те ще те гонят догде погинеш.    
23 Небето над главата ти ще бъде мед, и земята под тебе желязо.    
24 Господ ще обръща дъжда на земята ти на прах и пепел; ще слиза на тебе от небето догде бъдеш изтребен.    
25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.    
26 Трупът ти ще бъде храна на всичките въздушни птици и на земните зверове; и не ще има кой да ги отпъжда.    
27 Господ ще те поразява с египетския струпей, с кръвотечения, с краста и със сърбеж, от които да не можеш да се изцелиш.    
28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето;    
29 и ще ходиш пипайки всред пладне, както слепият пипа в тъмнината, и не ще имаш успех в пътищата си; а ще бъдеш само притесняван и обиран всеки ден, и не ще има кой да те избави.    
30 Ще се сгодиш за жена, но друг мъж ще лежи с нея; къща ще построиш, но няма да живееш в нея; лозе ще насадиш, но няма да ядеш от плода му.    
31 Говедото ти ще бъде заклано пред очите ти, и няма да ядеш от него; оселът ти ще бъде грабнат пред тебе, и няма да ти се върне; овците ти ще бъдат предадени на неприятелите ти, и не ще имаш, кой да ги избави.    
32 Синовете ти и дъщерите ти ще бъдат предадени на друг народ, и очите ти ще гледат и ще чезнат за тях всеки ден, но нищо не ще бъде в силата на ръката ти да им помогне.    
33 Народ, когото не познаваш, ще изяде плода на земята ти и на всичките ти трудове; и ти ще бъдеш винаги само притесняван и измъчван.    
34 Ще полудееш, като гледаш това, което ще виждат очите ти.    
35 Господ ще те поразява с лошо възпаление в колената и в пищялите, тъй щото не ще можеш да се изцелиш, от стъпалата на нозете си до темето си.    
36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък.    
37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе.    
38 Много семе ще изнасяш на полето, а малко ще събираш, защото скакалците ще го пояждат.    
39 Лозя ще посаждаш и обработваш, а вино няма да пиеш от тях, нито ще събираш грозде, защото червей ще ги изяде.    
40 Маслини ще имаш във всичките си предели, а с масло няма да се помазваш, защото маслините ти ще окапват.    
41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен.    
42 Всичките ти дървета и плода на земята ти, щурецът ще ги пояде.    
43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.    
44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.    
45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда.    
46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти."

Няма да влизам в подробности..като цяло е засегнат целия човешки живот..от самия човек,тяло,дух,съзнание/ум/,човешки взаимоотношения,труд,производство...
Започва:проклет ще бъдеш в града и на полето
проклети кошът и нощвата...
Засегнати са "доходите" на човека,като начало.Без значение дали са под формата на обменна единица или произведение на земята/храна/
И така до целото съществуване на личността във времето.
Гладът е от основно значение за съществуването на всяко живо същество.Също и мор/болестта/
"Икономическа криза" не може да се отъждестви конкретно и детайлно с глад и болест.Но може и да се погледна от тази гледна точка.
Когато Христос предупреждава за идващи бедствия са засегнати конкретно глад и трусове.Не на всяко място..на разни места.
Какво представлява самото понятие глад в реална обстановка...липса на храна.До липсата на храна може да се стигне ако човек нема "пари" да я закупи,или ако нема произведена такава.
Липсата на пари ....И от друга страна производство!
Какви ще са шансовете на двама човека :единия обработващ единица площ земя,другия живее в градски условия и разчита на парични средства за да закупи нужната храна.
В последни времена бедствията ,които Бог ще нанесе на човешкия род са мащабни/дори да са изрично преценени и последователни/.
При наличие на земетръс основните човешки нужди са храна,питейна вода,лекарства и подслон.
забелязъл съм ,че човек създаден като социална единица живее в общество..т.е.т събрани бр. хора населяващи определена площ/най вече град/.Какво се случва при така нареченото природно бедствие земетръс.:
в самото начало/хаос..безредие/
нарушени комуникации
Пожари
нарушен транспорт
липса на спешна мед. помощ
липса на:
храна
дрехи
лекарства
питейна вода
Голяма част от жертвите са плод на ненавременнота намеса на екипите от гражданска защита,пожарна
Тези липси са от определящо значение за "оцеляването" на човека в подобна ситуация.
Ще попитам отново :двама човека... единия обработва парче земя,другия живее в град ,надявайки се на паричните средства за да си набави храна,питейна вода,зависим от потока транспорт,и градските условия?С какъв шанс са двамата..еднакъв?
Гладът...лично производство или закупена храна.
С кое се асоциира повече самото понятие?
Ще продължа.

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #22 on: March 24, 2011, 17:49:05 PM »
Гладът е едно от средствата за съдба от самия Бог.Говорейки на Израил ,чрез пророците често Бог използва глада и мора.Това са твърде лични взаимоотношения между общество и Бог/в случая народ на Израил..потомци на завета с Авраам./Но като цело/без да навлизам в тълкувание на откровение/ бедствията нанесени в световен мащаб/след ангелско тръбене/,са свързани с един резултат ...глад/и пак ще се съобразим с думите на Господаря ни..на разни места/не на всички//.Ако Бог "удари" земята,която произвежда основна храна за човек и животно,целата еко-система ще пострада,от начало до крайния потребител -човека.Изгорена всека зелена трева/като пример/..какви ще са резултатите по веригата?Вгорчени води/водни извори/???

Прави ми впечатление мерителната единица на писанието ,когато стане въпрос за некой заможен...Заможен в какво..първите думи са добитък,а последващите сребро или злато/като обменна за времето стойност/.
От Авраам,който е бил богат с какво? с добитък....сребро...слуги.
Йов бил голем човек..неговото богатсво започва да се измерва със стадата овце,говеда,камили и т.н.к.
Дори когато слуга на Авраам говори,че Бог е благословил господаря му,започва да избоява с добитък?Защо?
А съвремието богатсвото се измерва с наличието на сума пари.
Времената са различни ,но увещанието на Соломон за мен е твърде важно:
.."23 Внимавай да познаваш състоянието на стадата си, И грижи се за добитъка си;    
24 Защото богатството не е вечно, И короната не трае из род в род.    
25 Сеното се прибира, зеленината се явява, И планинските билки се събират.    
26 Агнетата ти служат за облекло, И козлите за купуване на нива.    
27 Ще има достатъчно козе мляко за храна На теб, на дома ти и за живеене на слугините ти."
За какви времена говори човек направил среброто да бъде като камъни в царуването си над Израил?
Същия този човек,за който е писано какво съставлява продоволствието му на ден,говори за земеделие,животновъдсто/дори за сиромаха,които произвежда храна/.
Говори за труд/трудолюбие/,практична мъдрост/свързана дори за наточване на острието на брадва,за да е по леко цепенето/,благоразумие,знание,говорил е дори за животни и птици,видове растения???дали мъдроста не е преко свързана с ежедневието на човека ,в неговия труд,производство,занаят да речем.
Как нашия баща употребява мъдроста си...:
22 Господ ме създаде като начало на пътя Си, Като първо от древните Си дела.    
23 От вечността бях създадена, от начало, Преди създаването на земята.    
24 Родих се, когато нямаше бездните, Когато нямаше извори изобилващи с вода.    
25 Преди да се поставят планините, Преди хълмовете, аз бях родена,    
26 Докато Господ още не беше направил земята, нито полетата, Нито първите буци пръст на света.    
27 Когато приготовляваше небето, аз бях там; Когато разпростираше свод над лицето на бездната.    
28 Когато закрепваше облаците горе, Когато усилваше изворите на бездната,    
29 Когато налагаше закона Си на морето, Щото водите да не престъпват повелението Му, Когато нареждаше основите на земята.    
30 Тогава аз бях при Него, като майсторски работник, И всеки ден се наслаждавах, Веселях се винаги пред Него.    
31 Веселях се на обитаемата Му земя; И наслаждението ми бе с човешки чада.    
32 Сега, прочее, послушайте ме, о, чада, Защото блажени са ония, които пазят моите пътища.    
33 Послушайте поука, Не я отхвърляйте и станете мъдри.    
34 Блажен тоя човек, който ме слуша, Като бди всеки ден при моите порти, И чака при стълбовете на вратата ми,    
35 Защото който ме намери намира живот, И придобива благоволение от Господа;    
36 А който ме пропуска онеправдава своята си душа; Всички, които мразят мене, обичат смъртта.

...9 С мъдрост Господ основа земята, С разум утвърди небето.    
20 Чрез Неговото знание се разтвориха бездните И от облаците капе роса.

Твърде практично.
Мъдроста се оказва пряко свързана с делата/действията/ на Бог,както и с човешките дела.Не е абстрактно състояние на духа/ума/,нито тайна,недостижима за колцина.Напротив..тя викала по площадите,при входовете..защо?
.."20 Превъзходната мъдрост възгласява по улиците, Издига гласа си по площадите,    
21 Вика по главните места на пазарите, При входовете на портите, Възвестява из града думите си:    
22 Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?    
23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми.    
24 Понеже аз виках, а вие отказахте да слушате, Понеже простирах ръката си, а никой не внимаваше,    
25 Но отхвърлихте съвета ми, И не приехте изобличението ми, -    
26 То и аз ще се смея на вашето бедствие, Ще се присмея, когато ви нападне страхът,    
27 Когато ви нападне страхът, като опустошителна буря, И бедствието ви се устреми като вихрушка, Когато скръб и мъка ви нападнат,    
28 Тогава те ще призоват, но аз няма да отговоря, Ревностно ще ме търсят, но няма да ме намерят.    
29 Понеже намразиха знанието, И не разбраха страха от Господа,    
30 Не приеха съвета ми, И презряха всичкото ми изобличение,    
31 Затова, ще ядат от плодовете на своя си път, И ще се наситят от своите си измислици.    
32 Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, И безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие,    
33 Но всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност, И ще бъде спокоен без да се бои от зло."

Време когато нападнев страхът,бедствие,скръб,мъка?!
И противното за ония които са познали страхът от Бог и неговата мъдрост....Но всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност, И ще бъде спокоен без да се бои от зло."
Не пише ,че нема го сполети зло,а че нема се бои от зло..в подобие на известен псалм,където се твърди ,че 1000,ще падат до десницатата и 10000 от другата страна,НО до теб нема се доближи.Както следва и другите твърдение за онези живеещи под покрова на Бог.
Значи тези личности са участници в самото бедствие,но остават незасегнати.
Когато Бог реши да избави е едно,друго е когато те съветва да си предвидлив/благоразумен/ в алтернативите ти.
В дни на глад ще бъдат сити../ще участват в тези дни на глад,но ще са сити/
Илия също беше хранен по много интересен начин..гарги му носеха "крадена" храна,както и овдовялата жена с несвършващото масло.Да и това е начин/защото Бог не е ограничен в избора си да избави/..но тук говорим за определен път,начин на живот..продиктуван от достъпна мъдрост/за търсещите/.Както и предупреждение "внимавай ,да познаваш състоянието на стадата си...."
Как ще се избавим,/оцелеем/ от глада...чрез лично чудо от Бог,което също е вариант,или чрез приложена последователна мъдрост/която също е дадена от Бог/?
Това е наш избор.
По един или друг начин /в личен аспект/ Бог ме е дарил със земя,която обработвам,и се храня от нея.Следващото предприятие ..стада овце и кози/когато Бог ми даде възможност.
Така разрешавам голема част от липсите на качество в храната,или наличието на чужди субстанции.
Хората са казали:"Имаш крава ,пиеш мляко"..днес в рекламите не случайно питат"къде е млякото?"Защото натуралното млеко липсва!
Моля да бъда извинен,ако ви се струва нахвърляно..имам ограничен достъп до интернет??

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3788
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #23 on: March 24, 2011, 18:45:02 PM »
Производството на храна от светиите е само част от необходимата мъдрост за последните времена (та дори и за всякакви времена).

Производството на независима енергия е друг аспект. Независима медицина, независимо решение на жилищния въпрос, и т.н. та да стигнем дори до независима икономическа и обществена инфраструктура. Ако наистина очакваме ВСИЧКИТЕ ИДОЛИ (разбирай начини на живот,наука, образование, бизнес, финанси, политически и обществен строй) на света да рухнат под ударите на Божият съд, то ние трябва да се махнем от тях час по скоро по същия начин по който човек напуска незабавно сградата, която очаква да рухне. Този който продължава да стои в тази сграда - с това демонстрира, че всъщност вярва в нейните устои.

Ето защо мъдростта изисква да погледнем много отвъд приготвянето на храна. Божият народ винаги е бил призован с думите "Излезте изсред тях и отделете се." Противника се е погрижил да внесе достатъчно ереси и лъжи сред християните за да блокира този призив. Целта не е и никога няма да бъде нашето оцеляване. Целта е:

...на небесните началства и власти да стане позната сега чрез църквата многообразната премъдрост на Бога, според превечното намерение, което Той изработи в Христа Исуса нашия Господ; / Еф. 3:10,11/

Цялата система на света е следствие от формиращото и манипулиращото действие  на падналите началства и власти сред народите. Бог от вечни времена е изработил намерение, а именно да изяви чрез Своя народ многообразната Си мъдрост пред небесните началства и власти. Това ще рече, че Бог е подготвил демонстрация на мъдростта си по всеобхватен и многообразен начин, сиреч мъдрост която засяга всяка област на живота и обществения ред. Именно заради тази демонстрация Той призовава "Излезте изсред тях и отделете се." за да изяви във времето на най-голяма тъмнина светлината на Своето Царство и Мъдростта на Своето праведно управление. И с тази демонстрация да направи заявка за установяването на Своето Царство по цялата земя. Именно това е демонстрацията, която ще "положи враговете Му за Негово подножие" очакването на което е единственото нещо, което възпира Исус да се завърне и да седне на престола на баща Си Давид.

Пс. 110:1  Иеова рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Евр.10:12  но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога.
Евр. 10:13  та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.


Всеки човек който е разбрал, повярвал и прегърнал Благовестието на Царството, няма друга цел или смисъл на живота си освен да изпълни своя дял заедно със всичките светии в подготовката на завръщането на Исус на Земята при което ще се сложи край на властта на тъмнината и Бог ще бъде реабилитиран пред всички жители на вселената.

Ето защо е от жизнено значение да порастем в разбирането на Божиите цели и да се предадем на тях с цяло сърце заедно със всичките светии. Всичко по-малко от това ще ни направи безполезни слуги в които Господаря няма нито радост нито благоволение.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

avia

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 67
Re: Как ще се справим с глада?
« Reply #24 on: March 25, 2011, 12:45:04 PM »
Съгласен съм...мнението ми за храната/глада/ е част от целата картина.
Крайната цел /бих добавил/ е :.."всички да порастнем ,по всичко във Него..."..отразявайки Неговото естество и слава/във всеки аспект/.
..Христос,пръв между много братя..
Ще дойде "време"/когато нема да има време/, пребъдвайки/във вечноста/носителите на това Естество,ще отразяват с мисъл и дело всяка Божествена мъдрост/в нейното многообразие/..битието на Царството,което започва още в този живот,живян от "еклесията"/за кратко прекъснат от смърт и възкресение/,преминавайки във вечноста,която също е творение на Бога/.