• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Тема "табу" в църквата

Започната от Disciple, Декември 05, 2008, 20:25:53 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

nqkoi

извинявам се ако има нещо защото виждам че не си пишем по братски .
а относно темара винаги ще вьлнува младежите и останалите които живеят под тоя порок (грях) . било тук или някьде другаде . всеки който се е поддал на това и тьрси пьт кьм Бога ще го вьлнува . както всеки го вьлнува дали има хляб в магазина всеки ден . и аз ако не ме вьлнуваше не бих писал но пак с тарпение бих чакал какво ще ми постне някой . били за изобличение или насарчение , колко повече ако някой сагреши сега и от отчаянието си поиска да намери приятели и хора които да го разберат , та той би се насарчил или изобличил и би поискал прошка от Бог да продалжи напред .
(смятам че има и хора които не би споделили такива лични неща лично с някого , тук понеже е по свободно и не те познават човек може много неща да разбере и сподели и изповяда които го вьлнуват)

Tihomir

Аз принципно пиша по-рязко. Ако това се води "не братско" писане, предполагам същото важи и за Яков, който нарече читателите си "Прелюбодейци". Важно е да виждаме истината зад текста, а не да търсим дали "начинът, по който е писано не е твърде оскърбителен към мене". Тук вече се намесва "себето", което явно има думата, а не трябва, според думите на Исус.

В момента, когато пиша това, виждам, че има 5 страници с изписани неща по темата.

Мнозина ще четат тази тема, с надеждата да намерят подкрепа и поощрение относно самозадоволяването и ще отделят само тези съобщения, които им харесват. Други, ще погледнат други съобщения и ще кажат "да, това е така" или "да, това не е така", но отново поради причината дали на тях лично им харесва или не отговора.

Въпросът е — дали четящият успя да вникне в това, какво Писанията говорят по въпросите за похотта, нечестието, нечистотата след 5 страници публикации или не е намерил достатъчно много публикации, които да го успокоят, че всичко е наред със самозадоволяването, или пък не е намерил достатъчно публикации, които да го изобличат, че е грях?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

Цитатреших отново да пиша защото за жалост се затвърждава в мен че когато нямаш подобни проблеми не може да помогнете на даден човек. това момче идва с болката си итърси подкрепа  а вие размахйвате словото без изходен път

Всъщност ако разгледаш внимателно темата ще видиш,че има изходен път, и той е добре мотивиран и разяснен в тази тема на основание на Писанията, и доказан от личния опит.

На фундаментално ниво - човек бива побеждаван от греховете когато живее за себе си, а не за Божиите цели, тогава греховете ще владеят над човека и той никога няма да има победа. Грях в Библията означава "да пропуснеш целта"  - когато един човек тръгне на църква там му се дава едно "благовестие" чиято цел е само личното спасение, сиреч всичко се върти около себето. От тази себична позиция никой не може да победи греховете в живота си, защото той остава в греха (сиреч извън целта на Бога). Докато човек живее в греха, греховете ще му надвиват. Осъзнаването на това е началото на изходния път.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

Здравей, брате ще те нарека така защото незнам дали ще ти пиша правилно името ти .Мисля че въпроса много прост бог каза да не прелюбодействаме дори в ума си ,а когато ти масторбираш мислиш предполагам за някяква жена и тогава вече ти си в грях .Но аз не те судя защото знам за какво говориш. И ще кажа дано господ ти да де сили

Petio

Който сее за плътта ще пожъне тление. Ако живеем плътски - ще умрем. Законът на плътта не се покорява на Бог , нито пък може. Ако чрез Духа умъртвявате действията на плътта ще живеете.
Темата е за задоволяването на плътта. Апостол Павел също е имал проблеми със плътта си и за това пише "окаян аз човек - кой ще ме избави от това тяло на смърта"
И по-натам казва "облечете се с Господ Исус Христос и не се грижете за плътта за да угаждате на нейните страсти".
Толкова е ясно !