Author Topic: Тема "табу" в църквата  (Read 30782 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nqkoi

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 4
Re: Тема "табу" в църквата
« Reply #60 on: September 22, 2010, 15:50:10 PM »
извинявам се ако има нещо защото виждам че не си пишем по братски .
а относно темара винаги ще вьлнува младежите и останалите които живеят под тоя порок (грях) . било тук или някьде другаде . всеки който се е поддал на това и тьрси пьт кьм Бога ще го вьлнува . както всеки го вьлнува дали има хляб в магазина всеки ден . и аз ако не ме вьлнуваше не бих писал но пак с тарпение бих чакал какво ще ми постне някой . били за изобличение или насарчение , колко повече ако някой сагреши сега и от отчаянието си поиска да намери приятели и хора които да го разберат , та той би се насарчил или изобличил и би поискал прошка от Бог да продалжи напред .
(смятам че има и хора които не би споделили такива лични неща лично с някого , тук понеже е по свободно и не те познават човек може много неща да разбере и сподели и изповяда които го вьлнуват)

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Тема "табу" в църквата
« Reply #61 on: September 22, 2010, 16:11:04 PM »
Аз принципно пиша по-рязко. Ако това се води "не братско" писане, предполагам същото важи и за Яков, който нарече читателите си "Прелюбодейци". Важно е да виждаме истината зад текста, а не да търсим дали "начинът, по който е писано не е твърде оскърбителен към мене". Тук вече се намесва "себето", което явно има думата, а не трябва, според думите на Исус.

В момента, когато пиша това, виждам, че има 5 страници с изписани неща по темата.

Мнозина ще четат тази тема, с надеждата да намерят подкрепа и поощрение относно самозадоволяването и ще отделят само тези съобщения, които им харесват. Други, ще погледнат други съобщения и ще кажат "да, това е така" или "да, това не е така", но отново поради причината дали на тях лично им харесва или не отговора.

Въпросът е — дали четящият успя да вникне в това, какво Писанията говорят по въпросите за похотта, нечестието, нечистотата след 5 страници публикации или не е намерил достатъчно много публикации, които да го успокоят, че всичко е наред със самозадоволяването, или пък не е намерил достатъчно публикации, които да го изобличат, че е грях?


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Тема "табу" в църквата
« Reply #62 on: September 24, 2010, 20:40:10 PM »
Quote
реших отново да пиша защото за жалост се затвърждава в мен че когато нямаш подобни проблеми не може да помогнете на даден човек. това момче идва с болката си итърси подкрепа  а вие размахйвате словото без изходен път

Всъщност ако разгледаш внимателно темата ще видиш,че има изходен път, и той е добре мотивиран и разяснен в тази тема на основание на Писанията, и доказан от личния опит.

На фундаментално ниво - човек бива побеждаван от греховете когато живее за себе си, а не за Божиите цели, тогава греховете ще владеят над човека и той никога няма да има победа. Грях в Библията означава "да пропуснеш целта"  - когато един човек тръгне на църква там му се дава едно "благовестие" чиято цел е само личното спасение, сиреч всичко се върти около себето. От тази себична позиция никой не може да победи греховете в живота си, защото той остава в греха (сиреч извън целта на Бога). Докато човек живее в греха, греховете ще му надвиват. Осъзнаването на това е началото на изходния път.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Тема "табу" в църквата
« Reply #63 on: July 05, 2012, 18:56:06 PM »
Здравей, брате ще те нарека така защото незнам дали ще ти пиша правилно името ти .Мисля че въпроса много прост бог каза да не прелюбодействаме дори в ума си ,а когато ти масторбираш мислиш предполагам за някяква жена и тогава вече ти си в грях .Но аз не те судя защото знам за какво говориш. И ще кажа дано господ ти да де сили

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Тема "табу" в църквата
« Reply #64 on: July 06, 2012, 21:20:46 PM »
 Който сее за плътта ще пожъне тление. Ако живеем плътски - ще умрем. Законът на плътта не се покорява на Бог , нито пък може. Ако чрез Духа умъртвявате действията на плътта ще живеете.
 Темата е за задоволяването на плътта. Апостол Павел също е имал проблеми със плътта си и за това пише "окаян аз човек - кой ще ме избави от това тяло на смърта"
 И по-натам казва "облечете се с Господ Исус Христос и не се грижете за плътта за да угаждате на нейните страсти".
 Толкова е ясно !