• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне - Давид

Започната от Давид, Октомври 11, 2008, 01:14:41 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Давид

edit:постингът и отговорите към него са преместени от темата за филмите тук

Привет на всички,

Нека бидейки изпълнени с благодатта на Святия Дух в сърцата си, да търсим Неговото царство и Неговата правда с мир и простосърдечие! Простичката истина на християнския живот се състои в това изречение! Да не бъдем книжници, а синове водени от Бога!

Какво знам от Словото, само Бог знае! Дали познавам лично Исус, само аз знам, ако не бъде потвърдено от Бога! "А те, като гледаха дързостта на Петър и Йоан и бяха вече забелязали, че са неучени и необразовани хора, се чудеха и познаха, че са били с Исус". Как разбраха?... "Но като виждаха изцеления човек да стои с тях, нямаха какво да възразят." Това е живото, официалното свидетелство! Какво значи официалното? Видимото! Всяко друго свидетелство и водителство се изпитва лично, вътрешно и се проявява чрез святостта, а не приказките в живота на човека! Във "VIP" форума разсъжденията, ако бъдат погледнати отгоре, а не отдолу ползвайки буквата на закона, всички книжници наистина ще разберат нещастието си, т.е., непознаването на Исус, т.е., липсата на лично общение с Него! Единствено чрез Исус (Святия Дух) можеш да дадеш правилния отговор на духовните и земните въпроси! Няма такова понятие "контекст", защото Христос е контекста! "Тогава им отвори ума, за да разберат писанията". Казва ни се, чрез ЕДИНСТВО с Духа Господен!
Затова духовните неща са необясними, защото дори формулирани с думи, за плътския човек те звучат "познато", но значението им е отвъд разбирането на човешкия ум! Когато казваш: Нима има някой там?,... Отговорът е: Да, има!... Нима съм роб на сатана?... Да, роб си, защото мъртви духом, умовете ни са подвластни на незнанието, което придоби човека при "хапката" от дървото на познанието! В твоят ум идват не Божиите мисли, а дяволските, които са ни познати, защото чрез тях сме били заченати, родени, живели и робували, т.е., гордостта на собственото ти "Аз искам и мога"!...

Затова приятели, бъдете много разумни и предпазливи, когато явно не знаете какво значи общение с Бога! Това боли, но не е за завиждане! Господ ни казва, че и мъртъв да възкръсне,.... не, дори и Христос за застане пред нас, пак духовно мъртвия човек няма да повярва на думите Му! Никой да не се заблуждава, че познава Христос, само защото чете Словото Му! Не, Той ни предупреждава, че ще се запознаеш с това, кое е зло и добро за Него (характера), което (слово) ни свидетелства и за Него, но че Го познаваш?... Глупаво е! Сегашните книжници, фарисеи, апостоли, които твърдят, че Го познават и са Негови ученици, са същите като книжниците по времето на Христос, които защитаваха "свещеничеството си, поставено от Бога", като ходиха при Пилат да им защити правата! Я си помислете, колко статии сте чели, как "пастири" пишат писма до кметове, президенти и какви ли не, като учтиво им излагат правата си според закона за вероизповеданията и хартата на човека, а не в името на Христос, живия Бог! Какво унижение! И вие наричате такива учители?... Уважаеми, търсете Христос, и когато Той благоволи да ви се открий, ще видите картината на Царството Божие! Тогава..., тогава само можеш да прозреш нищожеството на този свят и Истината за Него!... Не, само тогава ще разбереш какво значи, ВСЕКИ ЧОВЕК Е ГРЕШНИК И ЗАСЛУЖАВА СМЪРТ, а не просто интелектуално с умът си да разсъждаваш,...  да разсъждаваш и "осъзнаваш" това! Такъв "умник" си остава мъртъв за Бога, в никакъв случай новороден! Притчата за семето много контрастно ни показва (символично) каква част от вярващите са истинските!

Ще спра дотук с краткото си представяне!

Сега искам да споделя това, което научих чрез Господа, периода в който бях изграждан от Него точно по този въпрос: ЗА ФИЛМИТЕ И ТЕЛЕВИЗИЯТА!

"Разбрах, че пътят, чрез който ще се приближавам към Бога е, да се отдалечавам от стария начин на живот. Трябва да се излезе от единия и да се влезе в другия живот, друга алтернатива нямаме! Празни не можем да стоим! Трябва да бъдем много внимателни какво гледаме и слушаме (ако въобще има нещо полезно за гледане в светските програми и филми), защото очите и ушите ни са прозорци към нашето сърце и ум. Съвременният идол, на когото робува и се покланя човекът, е телевизията! Не знам дали сте изпитвали себе си, за да разберете какви духовни мъртъвци сте, т. е. колко нещастни се чувствате, когато не гледате телевизия! Толкова нещастни би трябвало да се чувствуваме, след като знаем, че нямаме лично общение със Святия Дух! Християнинът си мисли, че е свободен, а пък той всъщност е роб на сатана чрез телевизията! Да, телевизията! Чрез всичките публицистични предавания, шоута и игрални филми, сатана формира честността и праведността в човека на земята. Бог ни учи: "А оня пророк (телевизията) да се умъртви, защото е проповядвал отстъпление от Господа вашия Бог, за да те отклони от пътя, в който Господ твоят Бог ти заповяда да ходиш. Така да отмахнеш злото отсред себе си". Защото, както вярата идва от СЛУШАНЕ, така и неверието!
   Ще ви споделя част от обучението ми в тази посока. Когато Бог ми обясни, защо не трябва да гледам телевизия, аз си казах: Добре, ще гледам само християнска телевизия. Всички грешки на търсещите Господа са поради лъжата на дявола! (търсещ, означава променящ се; не такъв, който чака Господ да го променя.) Неосъзнати, докато ние слушаме поучението от Бога, сатана вече е готов да ни подшушне, какво не изключва това поучение! Мина време. Както обикновено аз търсех Бога, но нищо, никакви отговори на въпросите ми, чувствах се сам! (вече се научих, че в такива моменти трябва да разбирам, че нещо не е наред във взаимоотношенията ни!) Един ден, гледайки християнска телевизия, прехвърляйки каналите по Интернет, виждайки духовната празнота на проповедниците, емоциите и папагалщината им, бях съкрушен и се молех. Тогава Святият Дух ми проговори: Доволен ли си? Господ ми повтори, че щом не виждам свидетелството на Духа и силата на вярата в проповедника, значи това не е Неговата мъдрост! (това се отнася за всички водещи служители!) Помолих се за прошка. Както винаги в такива моменти казвам: Прости ми, Господи, никога повече! Няма да ви казвам, колко пъти съм казвал: Никога повече, за едно и също нещо. Смешно ли ви е? Ще разберете, че няма да ви е до смях, когато разберете колко глупави сте самите вие, ако си мислите, че като кажете веднъж: Никога повече, и проблемът е решен! Ще разберете колко много сме подвластни на старото (навика)! Глупостта ми не беше дотук. Сатана пак беше готов с не изключваща възможност и веднага ми подшушна, че мога да гледам християнски филми! Мина време. Пак се чувствах празен, нямаше го общението със Святия Дух!
   Слава на Бога, защото Той знае най-добре как да ни поучава! Когато Бог чисти, дяволът ни посочва какво можем, защото познава нашата слабост и уязвимостта ни чрез нея. В такива моменти правим двойна грешка! Приемайки лъжата, ние започваме да бъдем по-постоянни в нея! Защо? Заради старото ни естество! Бог казва: Премахни..., а сатана: Можеш да...! Бог премахва бесилката около врата ни, а сатана стяга бесилката, за да те държи вързан в греха, готов за смъртна присъда!
   Когато се почувствах празен, бях съкрушен духом и започнах да се моля. Паралелно с това, Господ ме поучаваше и за молитвата. И там нещата спряха! Тогава се уплаших и извиках: Какво става Господи? Къде греша? Господ винаги те оставя да изпаднеш до състояние да извикаш към Него с цялото си сърце... Той започна да ми обяснява. Поясни ми, че християнските филми и всички останали са направени от хора не познаващи Бога, като оформят библейско поведение и образи в моя ум, които нямат нищо общо с Божията правда! Показа ми, че това спира молитвата ми към Него. Как? Видях се, как несъзнателно си оформям нормите на благочестието или характера на Христос според това, което съм гледал! Тогава Исус ми напомни, че Бог е Дух и трябва да се моля без никакви представи, образи и очаквания! Когато го разберете това, тогава ще разберете колко много боклук има да изхвърляте от себе си, за да се доближите до Бога и да чувате Неговия глас! Единственото, което е добро да се чете освен Словото и да се гледа, са свидетелствата, чрез които се насърчаваме в Божията любов и вярност! Всичко в света – шоу бизнесът във всичките му форми; киното; телевизията; литературните жанрове; философията; психологията; фалшивите религии... навсякъде в това е словото на дявола, което насърчава суетата, гордостта, страстта на плътта, култа към създаденото от човека, религиозността, толерантността във вероизповеданията, неверието в Бог и т. н.!...

Не съм вече от тези, които спорят!
Имайте мир в сърцата си, и не бързайте за никъде, само постоянствувйте в освещаването и обновяването си чрез Божията правда; не се съмнявайте, като изпитвате Бога, имали Бог и дали е вярно Словото Му,... другото оставете на Бога! С това започнах, с това и свършвам: "... и всичко останло ще ви се прибави"

Давид
Който търси, намира!

Tihomir

Давид,

Виждам, че в тази тема пишеш доста неща, които не са за нея, а и доста от нещата не са написани ясно, тъй като се скача от тема в тема и тезата ти не е ясна.

Добре е да подредиш съобщенията си на местата, където трябва, както например представянето е добре да бъде в съответната тема за представяне и т.н. Аз лично не видях нищо свързано с теб в представянето ти, но само думи против "книжниците". Явно за теб думата "книжник" е нещо лошо. За Господ Исус не беше, защото сам Той каза, че ще прати и книжници, но едни ще бият, а други ще убият. Затова нека се придържаме само към Писанията, а не да мислим отвъд тях. Беряните бяха хора, които изследваха Писанията и бяха наречени благородни. Също е писано, че трябва не само делата ни, но и думите ни да бъдат пример, така че и "приказките" са важни.

Иначе по въпроса за "контекст" - има контекст. Думата "контекст" идва от Латински и означава "свръзка на думите" или "думите, които обгръщат". Беряните бяха хора, които гледаха контекста, т.е. Писанията, защото Писанията обгръщаха цитатите на Павел, когато той им говореше за Христос. Затова и те изследваха прилежно и бяха наречени от Святия Дух благородни. Христос няколко пъти попита учениците "Не разбирате ли?", с което Той ясно подчертава, че разбирането (разумяването) е изключително важно.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Давид

Един кратък отговор!

Първо, не си ти този, които е автор на темата, за да ми "изясняваш" нещата!

Второ, това, че си адмистратор в сайта, не те прави вещ в неща, с които не си наясно! Не си ти мерилото за "яснота"! Научи се, когато някой споделя, не бързай да философствуваш, кое е право и кое не, и като папагал да ми повтаряш написаното в Словото!

А що се отнася до книжничеството, ти ми показваш още с първото си, бих го нарекъл направо - глупаво разсъждение, що за личност си! Доста си горделив за да бъдеш, нещо повече от... администратор!

Има още много да учиш за взаимоотношенията, за да поучаваш някого!

Давид

Който търси, намира!

Tihomir

Давид,

Какво има в сърцето ти, че те предизвиках да отговаряш толкова разпалено и яростно без дори да посочиш нито един разумен аргумент, но само голи обвинения.

Ако не бях администратор във форума не знам за какво щеше да се хванеш от писането ми, в което нито веднъж не наблегнах на този факт.

Думите, които наричаш "глупаво разсъждение" са взети Писанията, което действие ти нарече "гордост":
1Tim 4:12 Никой да не презира твоята младост; но ти бъди на вярващите пример в слово, в поведение, в любов, във вяра, в чистота.

Matt 23:34 Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдреци и книжници: едни от тях ще убиете и ще разпънете, други от тях ще биете в синагогите си и ще гоните от град в град,  Matt 23:35 за да дойде върху вас всичката праведна кръв, пролята на земята – от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между храма и олтара.

Дано размислиш за поведението си, защото това не беше пример според Писанията, тъй като ти нито даде разумен отговор, нито разпозна Писанията, но имаше гнили и необосновани думи (бързо се разгневи, при все, че в Писанията пише да се гневим бавно) в отговор на едно простичко уточнение и молба за разпределяне на съдържанието на постинга ти.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Давид

Приятелю, нека да не продължаваме!

Сам разбираш, че нищо не разбираш от това, което искам да споделя на Watchman!
За втори пъм ми показваш папагалщината си! Знаеш ли каво значи това? В училище, на такива като теб им викаха "зубрачи", хора, които се изпълват със знание, заради самото знанието! Христос ни казва, че такива са тези, които папагалски повтарят думите на пророците Му!

Затова, не си прави труда да ми отговаряш!

Не си научил едно, първото впечление е най-важното, така започна и Господ служението Си! Затова за Него се казваше, че не беше,... ("призванието ти" явно - служащ) като книжниците и фарисейте!... За втори път ми показваш, че си един дървен философ, който цитира, цитира... цитира и не разбира!... Ще изпращам пророци, казва Господ, които ще бъдат мъдреци и книжници! Ясна ли ти е разликата, читателю на буквата, от твоето тълкуване, че само един Божии пророк може да притежава мъдростта и знанието на Духа!...От прочетеното в други коментари, аз не виждам "смляна храна" в теб, а същата папагалщина!... Ти ли си пример за вярващите, както си ми писал, че си го "взаимствувал" от Словото?! Не, ти не си Тимотей и тези насърчения не важат за самозванци! Аз не съм против младоста ти, а по принцип съм против невежеството и глупостта!... Та нали заради това, Христос каза на фарисейте и книжнижите, че са варосани гробници, защото цитирайки Божието Слово, си позволяваха поучения, които бяха изградени на фалшива основа! Ти не си от тях ли?... С какво си по различен от тях?... С какво?... От твоите обяснения не излиза жива вода, която дава живот, а просто вода с която можеш да измиеш краката на някого и той да си остане мръсен! Нима познаваш Живата вода?... Не дали знаеш за Него, а дали Го познаваш лично?... Имал ли си духовна опитност в присъствието на възкръсналия Исус, та да разбираш думите Му правилно?... Невежеството и духовната ти слепота си личи и по отговора, че "имало контекст" в Божието Слово?!... Учениците бяха с Него, слушаха Го, виждаха чудесата и не Го разбираха, та ти ли, който четеш Словото Му?... Ако беше така, всички които са чели Библията ще бъдат спасени!... Да, ти си в по-долно състояние от учениците Му, а си мислиш, че си "почти" като тях!... Ти ли?... Те разбраха всичко, едва когато Той им се яви в Царството Си и приеха Божието благословение, Святия Дух!... А ти?... Такива безлични "учители" са навсякъде!... Нещо повече, ти си от тези, за които Господ казва, че пускат овците Му да пасат отъпканото с нозете си, и да пият размътената вода от нозете си!... Разбираш ли от кои си ти, или никога не се е "вписвало" твоето самолюбие с такива служители?!... Пределно ясен бях, за да покажа невежеството ти, за да поучаваш!... Аз съм от тези, които не робуват на буквата и религията и съм разбрал какво значи да се гневиш, без да съгрешаваш с мир в сърцето си!... Бих бил наистина глупав, ако пиша нещо подобно за някой от учениците Му с живи свидетлства!... Ти познаваш ли такива?,... освен "себе си"!... Ако бях пред теб, бих те изпитал на място, за да разбереш невежеството и папгалщината си!

Мисля, че това беше достатъчно за да издигнеш себе си до небесата, с твоята "святост, благоразумие, смиреност, кротост" и с каквито други духовни "рангове" си се окичил, написани за истинските блачоестиви човеци!... Които не са отхвърлени от силата му!... Ти от тях ли си?

Затова приятелю, смири себе си с кротост и дълготърпение по ниско от тревата, когато започваш общение с непознат човек, и ако си мъдър ще стигнеш да неговото сърце, с дълготърпение! Така ни учи и Господ, с кротост и страхопочитание да отговаряш на всеки с когото споделяш вярата си! 

Има два неща на които не си разбрал отговорите, защо ни казва Господ:

Не отговаряй на безумния според безумието му, За да не станеш и ти подобен нему.

и

Отговаряй на безумния според безумието му, За да не се има мъдър в очите си.

P.S.  Не си прави труда да ми отговаряш, ... може, заради другите!... И един съвет, не бързай да коментираш, обясняваш или обобщаваш нечий коментар, преди да отговори титуляра на темата!...
Давид
Който търси, намира!

constant

Една кофа с помия и после- не си прави труда да се почистиш (отговориш), Тихомире. Може би си прав, Давид, По- добре без отговор. Няма смисъл.
Ефес. 4: 31. Всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба да се махнат от вас;

Tihomir

Давид,

Радвам се, че от самото начало тук публично се изявява сърцето ти.

Доста хора вече прочетоха твоите и моите думи и се вижда публично това, което е в сърцето ти от думите, които говориш, които не подобават на Божий мъж.

Отновно не се видя нито един разумен аргумент, който доказва "глупостта" МИ и "философиите" МИ (което ти наричаш здравите думи в Словото, които не опроверга. Нарече ги "папагалщина", а е ПИСАНО, че Бог не нарече "папагалщина" думите от Словото СИ, а ученията на човеците, с което ти отново показваш, че не познаваш Писанията, за които пише, че ако не ги познаваш ще се заблудиш със сигурност. Когато Христос и неговите ученици говореха на необрязаните в сърце те винаги използваха Писанията и казваха "писано е". Оттам вземам пример и аз и ти показвам какво е писано, което ти богохулно нарече "папагалщина". За да покажа какво Бог нарича "папагалщина" ще цитирам от Писанията:
Исая 29:
Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават |при Мене| с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски, Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

Това, което виждаме, показва колко си прочел и колко си осмислил кратките съобщения, които написах по-горе. На всичкото отгоре ме наричаш "приятел", а ме наричаш "глупав", "безумен", "невеж", което показва лицемерието, което е в сърцето ти, защото Христос не нарече глупавите "приятели", но разумните.

Ти, който си толкова духовен и не гледаш буквата си писал още няколко неща, които изобщо ги няма в Словото, но аз умишлено не обърнах внимание на тях, защото не знам дали насреща стои човек, който е младенец във вярата или не.

Мнозина като теб вече видяхме тук, които още от първия път, когато ги помолят за нещо веднага се разгневяват и започват яростно да пишат.

Жалко, че продължаваш в същия дух, но е добре, че от самото начало разкри сърцето си пред всички тук публично.

johnny

Цитат на: constant - Октомври 13, 2008, 09:44:51 AM
Една кофа с помия ...

От чия страна е помията constant?
Аз виждам един човек в лицето на Давид, който още с второто си мнение си показа характера. И този характер няма много общо с Христовия, за съжаление.
Ако Давид или който и да е друг се мисли за нещо повече от тук пишещите и не приема критика, леко се е объркал.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Gerard

Първият пост на "Давид" ме раздвои. В темата за филмите пише някакви неясни обвинения отправени незнайно към кой, после казва че това му било представянето, като цяло крайно дезориентиран пост, но все още не знаех какво да мисля. Положението се промени рязко още със следващият му пост изкарващ на яве злобата на несмисленото му сърце. Толкова злоба и ненавист избълва, че дори и в светските форуми биха му завидялии, всичко това под маската на вярващ и ревностен за Бога човек, какво лицемерие!! Такива един ден ще паднат под тежко осъждение ако не се покаят. Жалко и за constant че е готов да се съюзи против Тихомир дори с хора като Давид (язък за хубавото име, дано не е негово), доста показателно на какво ниво и дух се намира и той.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

constant

Джони и Джирард, иска ми се като читатели да сте по- наблюдателни.

IvanQS

Марк 9:50
Добро нещо е солта; но ако солта стане безсолна, с какво ще я подправите? Имайте сол в себе си, и мир имайте помежду си.

Матей 5:13
Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.

Колосяни 4:6
Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.

Не може, облечени в овчи кожи да се хапем ,като кучета,какво ще си помислят хората,защото за Бог сме ясни?

Солта ,която се тъпче от хората, е именно подигравките и основателните упреци на хората ,заради нашите взаимоотношения.

Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Давид

Не може, облечени в овчи кожи да се хапем ,като кучета,какво ще си помислят хората,защото за Бог сме ясни?

Солта ,която се тъпче от хората, е именно подигравките и основателните упреци на хората ,заради нашите взаимоотношения.

Ето, едно истинско основание, за правилни взаимоотношения. Приветствам те  за такова смирение, уважаеми! На такъв човек бих отговорил конкретно и последователно за това, което съм, и имам като опитност!... С търпение и кротост, предпазливо, да не наскърбиш,... Тихомире! Добро е обръщението на Watchman за изказа, което мисля, че трябва да прочетеш!... Не като някой дървен философ да тръгваш напред с рогата!

Много поучително за всички "VIP" християни, които отговориха преди това!
Надявам се, че ще вземе отношение и най-големия от вас - Watchman, с по голяма дълбочина в разбиранията! Това ще стане ясно!

Явна е слабоста ти Тихомире, за да обявиш "Представянето на Давид" като тема, дори да е грешка от моя страна, за мястото?... Що за тема е това?... За да намериш подкрепа ли?... Колко си жалък!

Не се впечатлявам от това, кой какво мисли за моя характер. Отдавна не робувам на религиозно-християнски ваимоотношения!

Давид
Който търси, намира!

Tihomir

Давид,

Продължаваш в същото закоравяване, за да стане още по-явно, че тук няма място за теб.

Дори не си прочел правилата, в които ясно пише, че всеки се представя в темата "Представяне", което ти не направи, дори когато те помолих. Ако си беше направил дори малко усилие да видиш колко други "жалки" (според твоите думи) потребители има щеше да видиш колко неуместна е клеветата ти. Вижда се с колко сериозност си подходил към този форум. Дори в светските форуми, когато се каже на човек да се представи според правилата, слушат, но ти, тъй като си "смирен" и "духовен" и "не обичаш буквата", реши да бъдеш опърничав и във всяка следваща дума показваш сериозността в отношението си.

Както виждаш, на твоите думи не отговориха много хора и надали някой друг от администраторите ще ти отговори. Обикновено такива като теб нямат място тук и не виждам какво общение въобще може да има с теб.

Ти каза, че не те интересува характера, но точно в Словото, на което ти каза, че не служиш (т.е. ти го нарече "буквата", докато Бог казва, че е възвеличил Словото си по-високо от Името си) дава примери, че дяконите ги избираха по удобрен характер и на второ място - пълни със Святия Дух.

Относно гнилите ти думи - Всемогъщият Бог ще те пита за всяка една от тях в онзи ден. Мисли отсега каква е причината, поради която ги говориш, защото пише, че който нарече брата си безумец или глупак без причина (а ти използва още много други изрази) се излага на огнения пъкъл. Нито един разумен аргумент досега не показа, но само обвинения, което Словото нарича клевета или обвинение без причина.

Ти нямаш място в този форум. Бъди доблестен да си тръгнеш сам.

small axe

Странна работа ,
по кротко , не с рогата , нали ти го каза това , давид!?
Трябва представяне , така правят непознатите един с друг.Защо се ядосваш не разбирам?
Добре е да започнеш да обръщаш внимание на християнските взаимоотношения , като начало прочети си отново 1 послание на апостол Йоан. Доста е стряскащо от една страна , от друга е невероятно красиво!!

А пък констант не се съюзява с никой , просто му е малко странен поста , и не може да се разбере веднага.
Естествено че е на страната на истината , поне аз така го разбирам

поздрави!!

constant