• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Бени Хин

Започната от Watchman, Юли 23, 2007, 02:27:03 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

evangelista1962

ОТ много твърдост гледай да не закоравееш сърцето си Тихомире.

Tihomir

Евангелиста,

Не ставай като лъжеучителите и техните ученици, които имат една много характерна обща черта - когато ги притиснат до стената чрез твърдостта на Словото започват с лични нападки, хули, обиди и устата им показват какво има в сърцето им.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

Ти май  развиваш параноя .Всеки който има по различно мнение и е лъжепророк.

small axe

Евангелиста , ти можеш ли да дискутираш смислено с цитати по Словото , без общи приказки.Никой тук няма лично отношение към друг.

Сега , проучи САМ , въпроса с бени хин , и тогава говори , понеже , само спориш без да знаеш нищо за него.ако пък много те кефи да го следваш , щото бил голяма работа , твоя воля , но неговите учения и живот са пагубни.Познавам хора , на които мога да се доверя , хора които знаят нещата от първа ръка , и ти казвам , че всичко казано досега е достоверно.
Ако мислиш , че лъжа , твоя работа.
Но ако ще защитаваш този лъжеучител , говори конкретно , или по темата спри.

mak

Евангелиста, с целия респект към тебе като по-възрастен. Но няма да ти се позволи повече да ползваш форума за чат (отговори от едно изречения) при това безмислени. Много пъти се върнахме и ти казахме за това. Много пъти. Даде някои резултати след като се замисли върху това което говориш, но за съжаление, това сякаш премина за някоколко минути.

Върни, се и внимателно прочети тези неща. Също така ти бяха зададени много важни въпроси тук, а ти ги подминаваш и продължаваш да пишеш в другите теми. Прочети добре всички тези неща, и след като се запознаеш подробно, трезвено размислиш върху тях, можеш да ни пишеш.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

evangelista1962

Да кажа и на тебе Мак.Първо ше си направя труда да ти извадя да видиш колко отговори има с едно изречениеТака че критерия пак нещо издиша.Колкото до това което пиша в форума по темите аз си го пиша според това което е моето разбиране.Колкото до Бени Хин и останалите аз няма да поклатя език да кажа ни добро ни зло и това е моят избор.Това ще бъде така поради дуновната обстановка в България но това е друга тема.Ипродължавате с квалификациите ами ваша воля.Защото замислисе Мак дали сме допринесли и една трета за християнството както са го на правили тези нора  макар и да са сгрешили ний да ли сме по святи от тях.

small axe

евангелиста , разбирам те много добре.
Не казвай нищо , като искаш , това си е твое право , никой не го оспорва.Щом нямаш сигурност в това , по добре да мълчиш , прав си.
Но мисълта ми е друга.Никой тук не хули въпросните хора.Тук просто предупреждаваме , другите относно това което знаем за тях.
Това нещо е добро.

А какво са направили за християнството те , и какво всички ние , не е обект на дискусия , целта на никой не е да се съревновава с друг.

Аз съм страшно скептичен относно това , дали са допринесли с нещо , ако имаш проблем с това, просто не чети тази секция , но аз не ще спра да казвам , за лъжеучителите това което знам за тях , не за да ги плюя или съдя , а за предупреждение.

Светият Дух прославя Господ Исус , не себе си.

поздрав!

Tihomir

Темата не е за това кой какво мисли, а какви са фактите, според мерилото на Бога - Неговото Праведно и Вечно Слово.

Който презира Словото Му и не иска да обърне внимание на думите Писанието ще му бъде искана сметка за това и тогава няма да има място за оправдание, но каквото е извършено ще бъде извършено и нищо няма да може да се върне назад ако човек остане в бунт против Писанието.

Откровение 22
[11] Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет.
[12] Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, |която давам|, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

The Disciple

Цитат на: Tihomir - Юли 23, 2007, 14:00:15 PM
ав

Има интересни статии относно "падането на хората", с което се "слави" Хин и доста други, тъй като в Библията всяко падане, което е предизвикано от Божия Дух, когато човекът е в Божието присъствие, е било падане НАПРЕД по очи и не е имало нужда от як чичко, който да хване човека, за да не се удари. Падането по гръб в Библията е посочено в случаи, когато Бог удря хората в гнева си и те са обречени завинаги ("...да паднат възнак и да се съкрушат..."):

Исая 28:13 Затова словото Господно ще стане за тях Заповед след заповед, заповед след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко, Тъй щото, като ходят, да паднат възнак и да се съкрушат, Да се впримчат и да се хванат.

Други интересни неща са писани в сайтовете, които са посочени в постинга.

Естествено,  пред   Божията  сила   и  Христос   са   падали   само   враговете   на   Бога.
"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус -. Ев  Лука  12:1 стих
  "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО

The Disciple

Цитат на: evangelista1962 - Януари 26, 2008, 19:38:21 PM
Виж какво Уочман ти не си Йоан и не ти е дадено да плюеш наред всеки  който не ти е удобен.Еточе още веднъж доказваш че не си наясно власти преоритети начин правилен за изобличение.Когато направиш и половината  на Бени ХИН, Йон ги чо или наХеген може да кажеш нещо по техен адрез.Но иначе просто трябва да замълчиш.Даже и да са сгрешили ти от кого си натоварен да говориш  по тенхен адрез.Защото втова няма нищо назидателно.И ОЩЕ НЕЩО ние самите сме въздух по д налягане ама говорим за хора на хиляди килиметри от нас. Тях да ги изобличават хората който са под тяхна власт.

И   кои  са  хората   под  "тяхна   ВлАСТ"???? --   Тежко  им  и  горко!!  Кои  е   тоя   Бени  хин   Кои  е   тоя   К.  Хеген  и  т.н.   те  ли   умрияха  на   кръста  за  мене   ,а ???   5  пари   не  давам   за   такива  типове!

По  добре   да  си  под   властта  на   Добрия   Пастир.

Мисля  че  имаш   проблем   с   идолопоклонството  приятел.

В  църквата  няма   друга   власт  освен  властта  на  Христос.

Ако  издигаш   в   култ  про-американското   "Християнство"   това  си  е   твои   проблем.

"Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО

evangelista1962

Разбирам едно от изказването ти че имаш проблем с власта в църквата. Ако не е така кажи ми под коя власт си църквата и не ми излизай с този  номер за божията власт защото бог е поставил хора под чиято власт да стоим.аз дали имам проблем с идолопоклонството няма да коментирам защото няма как да го докажа .Просто аз неискам да говоря за някого ан който не познавам лично живота.

mak

Цитат на: evangelista1962 - Февруари 18, 2008, 18:57:09 PM
Просто аз неискам да говоря за някого ан който не познавам лично живота.

Тогава защо изписа 2 страници 'говорене', по тази тема? Защо просто не се въздържаш от писане, като не знаеш нещо? Ако не знаеш, писането не е задължително във всяка тема, а е желателно в теми ако имаш нещо смислено да кажеш, което ще е на полза на другите. Защо след безброй предубреждения, плюс отговори на въпросите ти, ясно и смислено, на излагане на истината,  продължаваш да пишеш? Защо не се покориш и смириш, и да не говориш за това което не знаеш?

Още веднъж:

Върни, се и внимателно прочети тези неща. Също така ти бяха зададени много важни въпроси тук, а ти ги подминаваш и продължаваш да пишеш в другите теми. Прочети добре всички тези неща, и след като се запознаеш подробно, трезвено размислиш върху тях, можеш да ни пишеш.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

The Disciple

Цитат на: evangelista1962 - Февруари 18, 2008, 18:57:09 PM
Разбирам едно от изказването ти че имаш проблем с власта в църквата. Ако не е така кажи ми под коя власт си църквата и не ми излизай с този  номер за божията власт защото бог е поставил хора под чиято власт да стоим.аз дали имам проблем с идолопоклонството няма да коментирам защото няма как да го докажа .Просто аз неискам да говоря за някого ан който не познавам лично живота.

Ха-ха-ха.    Доста   смешен  пост.  Това  му  го  кажи  на  Всевишния ,   че  аз   излизам  с   номера  за   Божията   власт --  предполагам  ще  ти  се  присмее  доста  здраво.
     Ако  не  възразяваш    Бог   се  пише  с  главна   буква.
        Словото   казва:  Христос  е  главата   а  вие   всички сте   братя.

P.S.  Откъде  пък   знаеш   може   пък  аз   да   съм    човека    под   чиято   власт   трябва  да    стоиш.))

evangelista1962

Мак този път ще подмина забележката ти защото аз като съм  писал нещо е било до там докъдето съм ги знаел нещата , а това което вие ми давате като ваша истена  АЗ не приемам. А колкото до духовиста на новият член в постинга  трябва да имам откровение от Бог че да стоя под властати.Има  един основен проблем в нристиянските среди  че няма търпимост към чужди мнения, а това не е добре.

small axe

Има важни и маловажни неща.
Търпимост към лъжеучители като Хин , няма никога да видиш.
Защото това е важен въпрос , който е на живот и смърт.