Author Topic: Бени Хин  (Read 42709 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #15 on: January 26, 2008, 19:38:21 PM »
Виж какво Уочман ти не си Йоан и не ти е дадено да плюеш наред всеки  който не ти е удобен.Еточе още веднъж доказваш че не си наясно власти преоритети начин правилен за изобличение.Когато направиш и половината  на Бени ХИН, Йон ги чо или наХеген може да кажеш нещо по техен адрез.Но иначе просто трябва да замълчиш.Даже и да са сгрешили ти от кого си натоварен да говориш  по тенхен адрез.Защото втова няма нищо назидателно.И ОЩЕ НЕЩО ние самите сме въздух по д налягане ама говорим за хора на хиляди килиметри от нас. Тях да ги изобличават хората който са под тяхна власт.

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Бени Хин
« Reply #16 on: January 26, 2008, 21:37:39 PM »
Quote
Виж какво Уочман ти не си Йоан и не ти е дадено да плюеш наред всеки  който не ти е удобен.Еточе още веднъж доказваш че не си наясно власти преоритети начин правилен за изобличение.
Evangelista, вярно е че всеки си има собствен стил на говорене, но не мисля че е добре да се изразяваме по толкова краен начин за някого, защото е писано:
Ефесяни 4:29
Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат;

Quote
Тях да ги изобличават хората който са под тяхна власт.
За съжаление тези хора вече са дошли и при нас - ако не лично, то чрез книгите си, проповедите си и безбройните си "служения". Даже наскоро се запознах с един брат, който е ходил чак във Франция на крусейд.

Искам да те попитам нещо. Да предположим, че присъстваме двамата с теб на църковно събрание. Ти виждаш, че аз много харесвам и одобрявам проповедника и когато накрая той призовава да пожертваме нещо за Божието дело, аз веднага бъркам в джоба си и му давам. После, обаче случайно срещаш въпросния проповедник и виждаш как той влиза в луксозен ресторант, където със замах профуква парите, които е събрал от нас. Или си купува яхта, да речем.
Няма ли първата ти работа да бъде да дотичаш и при мен и да кажеш  "Брате, не давай повече пари на този човек, той е мошеник, аз видях какво направи с парите които му даде вечерта. " Няма ли да предупредиш всички  други братя и сестри да се пазят от него?
Боя се, че точно такъв е случая с Бени Хин.
Ще кажеш сигурно, че не сме били свидетели, но не си прав. Чрез съвременните технологии вече можем да бъдем свидетели и без да сме били в неговото събиране. Има записи, на които можем да чуем какво е казал. Има снимки и филми, на които можем да видим какво е правил също толкова точно все едно сме били там. Разбира се, те може да са фалшиви. Но трябва да ти кажа, че аз за съвсем кратко време открих купища такива неща за него и в същото време не намерих нито едно твърдение, че някое е фалшиво. Защо не провериш лично и тогава да говорим? Или аз мога да ти разкажа какво съм открил(ако ми имаш доверие), а ти сам да прецениш?
Бог да е с теб и да те благославя!

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #17 on: January 26, 2008, 22:12:52 PM »
Здравей Тодоре значи може да ти се  стори че съм груб но  мен постояно ме наричат в форума лъжец икакво ли не още.Закоето не съм казал нищо.А колкото до примера ти съм съгласен с теб но аз ще кажа да не даваш но без крайни изявления.И АКО  не ти наресва някой не общувай с него.НЕЗНАМ направо ми звучи грозо.Или пък да се говори за тези неща принципно без имена.

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Бени Хин
« Reply #18 on: January 26, 2008, 22:23:19 PM »
Но как бих могъл да те предупредя за него, ако не кажа името му?
Прав си, че всеки трябва да си мери думите и трябва да сме много внимателни, защото лесно можем да се излъжем. Но е писано:
Матей 7
15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.     
16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.    
18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.    
19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.
20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

Ние се учим от тези хора, от техните книги и проповеди. Трябва да знаем всичко възможно за живота и плодовете им. Ако сбъркаме и тръгнем след лъжеучител, това може да ни коства живота!

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Re: Бени Хин
« Reply #19 on: January 26, 2008, 23:02:40 PM »
Какво положително са направили Хин и Хеген аз не знам.От това което чета като тяхни изказвания на първо място , от това което учат , от свидетелствата за тях на последно място , аз си вадя извод , че те са сторили основно вреда на разпространението на Благата вест.

На техните мероприятия не е целта призива за покаяние , а парите , и се използват различни методи за шашкане на присъстващите и демонстрация на разни сили които имам увереността да заявя не са нормални неща.Не всички чудни неща са от Господа. Реване , крясъци , пищене , безконтролно хилене , падане по гръб и др. тези неща не са нормални и Духът на Нашия Господ е мерзост да се твърди , че ги върши.

Тези хора разпространяват литература , опасна за вярващите.Целта на всичко това е лично обогатяване , като инакомислещите са заплашвани.
На своите критици бени хин казва:

Пример,
това са думи на въпросния бени хин:

"Знаете ли , търсих един стих в Библията - но за съжаление не го намирам , един стих който казва:"Ако не ги харесваш  , убий ги "
Как ми се иска да го намеря!.....Понякога ми се иска Бог да ми даде една картечница на Светия Дух.Ще ви издухам главите от раменете!"

Другите неща са също врапиращи , тях няма да ги цитирам.
когато такива хора си разиграват коня , ако можем да сторим нещо  , да предупредим някой , или да обърнем внимание на опасността , ние трябва да го сторим , а не да бъдем безучастни.
Така , че  , евангелиста , истината е , че не трябва да дебнем ръководни братя , а да им бъдем подкрепа , да се молим за тях , да  се вслушваме м думите им /проверявайки ги със Словото!/ , а най вече да се покоряваме всички един на друг със страх от Господа.Това е правилно поведение на всеки вярващ , но тук темата не е това , а откровените лъжеучители.
Бени Хин е лъжеучител и изключително опасен измамник , това си направи труд и го провери , когато го установиш , си отговорен да предупредиш други около теб за опасните думи на този човек.
Провери нещата , непредубедено и ще се убедиш.Тези хора слагат спънки пред Благовестието и го изкривяват до неузнаваемост, и същевременно тънат в разкош , но това е жалкото и е за тяхнато осъждение.
Дано Господ се смили  над тях и отвори очите им.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #20 on: January 27, 2008, 09:40:05 AM »
Приемам нещатакойто казвате без примерите защото аз не съм ги проверил.Дано това не ви обиди.Но нека се обърнем към словото.Всеки знае кой е СОЛОМОН и какво направи в края на живота си и Бог му се разгневи но въпреки всичко соломоновите мъдрости са в словото и всички се учим от тях.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Бени Хин
« Reply #21 on: January 27, 2008, 13:18:19 PM »
evangelista, логиката и разсъждаването ти е съвсем погрешно, за прилагането на случая на Соломон в нашата ситуация. Тук не става въпрос само за съгрешаване пред Бог в даден момент или определена част от живота, а за такова учение, квас, и друго евангелие което активно се проповядва и се завеждат милиони хора, между които си бил и ти, надявам се че не повече. И за което учение и начин на живот ти до сега си бил запознат само от едната страна, от книги преведени на български (които няма как да кажат другата страна на нещата), и от това което си чувал от този и онзи. Сега имаш възможност да видиш и другата страна на нещата, и с последния твой коментар показваш някои  искри на надежда, че може и да размислиш разумно и да разбереш (ако позволиш и по-търсиш Бог да ти покаже) за какво става въпрос. Също така и опасноста от следване на лъжепророци.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #22 on: January 27, 2008, 22:15:47 PM »
Значи логиката ми не е никък грешна защото Соломон небеше един от хилядите хора ,а беше Соломон при когото идваха от целият тогавашен свят да се учат на мъдрост.Словото казва че когато царя е добре и хората под него са добре  с бога става дума .Значи нека да не умаловажаваме така нещата.Хората в света прелюбодействат постояно но когата това стане с министри и призеденти е скандал и това е нормално  защото царя или президента са лице критерии за следване и подражание така че определено неможем да ома ловажим това което направи Соломон.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Бени Хин
« Reply #23 on: January 27, 2008, 22:22:22 PM »
Разликата е, че Соломон падна след като каза от мъдростта, която Бог беше му дал, за което свидетелстваха и целия Божия народ и езичниците.

Не съм видял, обаче човекът Бени Хин
- да има мъдрост от Бога (иначе нямаше да говори глупости както това, че "Адам можел да лети" и да говори лъжепророчества, които са уж от устата на Бога, а не са);
- да се свидетелства за него добре от целия Божий народ и от езичниците;
- да се покае публично, след като така нагло лъже публично;
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Бени Хин
« Reply #24 on: January 27, 2008, 22:26:22 PM »
Темата не е за Соломон, а за един от най-известните лъжепророци днеска, който ти го сравняваш със Соломон. И къде видя че някой омаловажа това което направи Соломон. Темата е да не следваме лъжепророци и да се даде предупреждение на хора както твоя случай, които не са запознати с другата страна на нещата, и сляпо го следват и четат книгите му, даже и се опитват да го защитават, без да знаят фактите, както ти правиш.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #25 on: January 30, 2008, 22:30:22 PM »
Н е съдете  чъжд слуга защото в всичките приказки който изприказвахте няма и едно свидетелство на някой който е под негова власт да е надигнал глас ,а вие от другия край на света го корите.  И Мак Соломон също свидетелсвта ши с живота си и той се поклони на чужди богове .

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Бени Хин
« Reply #26 on: January 30, 2008, 23:17:01 PM »
Много си прав за чуждия слуга, защото аз не мога да кажа, че той служи на Христос.

И стига с тази криворазбрана власт и тези йерархии. Четете в Словото какво пише, не си измисляйте.

А всъщност, за да мирясаш. Гледах едно клипче в което човек на име Рик Джонстън, казва че с Бени Хин се познават лично и при последната им среща Хин му е предложил 500 000$, за да не го изобличава повече.

Нещо друго ще кажеш ли? Или ще седнеш да помислиш най-накрая.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 230
Re: Бени Хин
« Reply #27 on: January 31, 2008, 14:28:34 PM »
Не съдете  чъжд слуга защото в всичките приказки който изприказвахте няма и едно свидетелство на някой който е под негова власт да е надигнал глас ,а вие от другия край на света го корите.  И Мак Соломон също свидетелсвта ши с живота си и той се поклони на чужди богове.

Този, който е под властта на Бени Хин, не е под властта на Бога на боговете. Той е именно ПОД ВЛАСТТА на своя бог и учител, а той срещу него не ще се надигне, освен ако Бог не му отвори очите.

Евангелиста, ти наистина ли смяташ, че един човек без съвест като Хин, дори и някой от хората под т.нар. негова власт да се надигне и да го изобличи, че оня ми ти еретик, ще тръгва да разгласява на ляво и на дясно как го изобличили и колко лъжи проповядвал, да предупреди другите да не се занимават с него? Напротив, той, като служител на сатана, ще направи всичко възможно във властта, която лукавия му дава, да задържи тези овце слепи и заблудени, докато не им изцуца и последния пробит долар. А на тези, които му се пишат адвокати и защитници--като тебе--за техните души Хин ще отговаря един ден пред Бога. Само знай, че той нито ще може да ги спаси, нито ще ги оправдае.

Не се заблуждавай и потърси Живия Бог, докато имаш време, пък Той е милостив и може и да ти изяви тези неща с непогрешима яснота, за да спаси душата ти. Който има уши нека чуе.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #28 on: February 02, 2008, 23:36:11 PM »
А не ви ли е идвало на ум че мобе на рочно да го плюят и ние като вземем една лъжа да я повтаряме  помагаме на дявола.Предложили му пари абе вие да не сте били свидетели.кой може да докаже че е истена.Пак ви казвам нека да оставим хората на спокоиствие и да се обърнем към нас си и ако искате да се назидаваме да говорим какво НИЕ СМЕ НАПРАВИЛИ В ГОСПОДА.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Бени Хин
« Reply #29 on: February 02, 2008, 23:43:06 PM »
Евангелиста,

Ние искаме да бъдем твърди за Словото и от човек, който говори надменно в името на Бога няма да се боим.

Ако си решил да пращаш пари на Бени Хин, ходи и пращай, за да има с какво да си плаща керосина на личния самолет. Купувай му книгите с лъжеучения и лъжепророчества. Учи се от него и му подкрепяй лъжепророчествата, които както виждаме е минало казаното време и не са се сбъднали. Ходи му на събиранията ако искаш.

НО НЕ КАРАЙ И ДРУГИТЕ ДА БЪДАТ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ЛЪЖЕПРОРОЦИТЕ.


Откровение 22:11
Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?