Author Topic: Бени Хин  (Read 42720 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Бени Хин
« on: July 23, 2007, 02:27:03 AM »
Напълно погрешния манталитет на разделянето на "наши и ваши" е отворил врата за еретици и лъжехристи като Бени Хин да бъдат приемани безкритично в петдесятните и харизматичните среди. Само защото той е обявен за един от "нашите" огромен брой християни го приемат по подразбиране без да изпитват за какво става въпрос.

Във връзка с обявеното (а по-късно отложено) посещение на Бени Хин в България някой реши да създаде сайт в който да предупреди християните, че Бени Хин е лъжеучител и лъжепророк, изнасяйки факти и доказателства за делата на харизматичния лидер.

Сайта може да бъде посетен на този адрес: http://bennyhinn.hit.bg/

Интересни и показателни са дискусиите в книгата за гости, която е към този сайт: http://guestbook.triada.bg/view.aspx?Book=1016

За да схванете реда на дискусията трябва да започнете от последната страница на книгата за гости и да вървите отзад напред.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Бени Хин
« Reply #1 on: July 23, 2007, 14:00:15 PM »
Познавам семейство българи, които живеят в чужбина и познават Бени Хин и неговите действия от около 30 години и ми разказаха случки от първа ръка (т.е. случили се лично с тях и пред очите им):

1. Имало е здравословен проблем и отиват на едно от събиранията. След като била вече на сцената той започнал да се моли за нея и слагайки си ръката върху челото я бутал малко по малко, за да падне, но тя си казала, че ако е от Господ наистина ще падне и няма да може да има съпротива, но тя решила да запази равновесие и той не можал да я бутне. След неуспеха на нея й било казано да слезе от сцената и да извикат друг (при който номерът може да стане).

2. Наблюдавали внимателно какво правят с болните в събранията му - от влизането на болните се правела следната селекция: тези, които накуцват или имат малък недъг в ходенето им дали по една инвалидна количка (въпреки, че те не били докарани в такава, а просто накуцвайки) и ги слагали най-отпред. Хората, които са истински инвалиди ги слагали най-отзад. Когато дойдел момента, Хин е нареждал на хората отпред да станат от количките и една по една количките били издърпвани изпод хората и били слагани на сцената. Разбира се, хората, които били в количките не са били инвалиди, които не са можели да стоят прави въобще, но лъжата била много лукава и много хора изпадали в екстаз от това и когато минат кофичките хората въодушевлено пускат пари, все едно са на цирк и им е харесал номерът.

Има интересни статии относно "падането на хората", с което се "слави" Хин и доста други, тъй като в Библията всяко падане, което е предизвикано от Божия Дух, когато човекът е в Божието присъствие, е било падане НАПРЕД по очи и не е имало нужда от як чичко, който да хване човека, за да не се удари. Падането по гръб в Библията е посочено в случаи, когато Бог удря хората в гнева си и те са обречени завинаги ("...да паднат възнак и да се съкрушат..."):

Исая 28:13 Затова словото Господно ще стане за тях Заповед след заповед, заповед след заповед, Правило след правило, правило след правило, Тук малко, там малко, Тъй щото, като ходят, да паднат възнак и да се съкрушат, Да се впримчат и да се хванат.

Други интересни неща са писани в сайтовете, които са посочени в постинга.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

VPP

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 14
 • Преди всичко обичайте се един друг
  • www.vasilpetrov.org
Re: Бени Хин
« Reply #2 on: November 26, 2007, 11:41:52 AM »
Не искам да споря, просто казвам че не ми харесва когато се говори познавам човек който познава човек защо трябва да ти вярваме.
Аз лично съм бил на служба на Бени Хин на втори ред и видях много по - различни неща да се случват. Говоря за чудесата специално!
1Ин. 3:8 Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Бени Хин
« Reply #3 on: November 26, 2007, 12:23:40 PM »
Тук не става въпрос само за "човек който познавал човек" и тем подобни. Ако не четеше през редовете щеше да видиш че става въпрос за факти, документирани и филмирани които по категоричен начин изболичават хин като лъжепророк и долнопробен мошеник.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

SparedByMercy

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
 • ...и Бог видя, че беше добро.
Re: Бени Хин
« Reply #4 on: November 27, 2007, 10:53:10 AM »
Здравейте. Гледах няколко записа на Хин и ми прилича много на Райнхард Бонке. Викането, странния тон, който на моменти си е направо зловещ, хубавите дрехи, любовта към тълпите и помпозността.... Върхът беше един клип, в който очевидно буташе хората и после взе да ги удря със сакото си. Бааам! Сакото ми е пълно със сила от Господа! Баам!

Знаете, че лъжепророкът и лъжеучителят могат да имат много знание и да правят много неща правилно. (Аз съм чела две от книгите му за Святия Дух.) Само така могат да пробутват лъжи, малко по малко. По този повод се сещам и за Родни Хауърд Браун (пропуснах "д-р" отпред...).

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #5 on: January 06, 2008, 22:02:40 PM »
Прочетох мненията ви по адрес  на Бени Хин  и останах в недоумение меко казано.А чесно казано ме ядоса.Абе хора защо не гледаме до там до където ни стига власта и силата , а съдим за неща които са далеч от нас.Или като лисицата като не стигаме гроздето и казваме че екисело.Може би ще искате библейско потвърждение добре.Когато  Павел говореше по адрес  на Диотреф той каза като дойда с сила ще изпитам дъмите ви.Тези думи се отнасят и за нас ако не ходим в сила ипомазанието на Духа подобре да не съдим за неща които не разбираме.Или да направим като  Яков когато той чу съня на Йосиф смъмриго но запази това което чу в сърцето си.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Бени Хин
« Reply #6 on: January 06, 2008, 22:27:07 PM »
Добре де, при условие че Бени Хин е направил толкова много фалшиви пророчества много от които филмирани, и до които ние имаме достъп чрез интернет, какво повече ни е нужно за да разберем че този човек не е никакъв пророк а долнопробен измамник и мошеник. До кога ще имаме търпимост към вълците в овча кожа, макар че в случая Хин е толкова очеваден че само слепите и дълбоко заспали "овце" не могат да видят истинската му същност.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Бени Хин
« Reply #7 on: January 13, 2008, 10:31:33 AM »
А ти наясно ли си със живота на Бени Хин че да казваш че елъжеучител.

Здравей евангелиста, надявам се че си добре днес.
Въпреки че въпроса беше към друг участник във форума, бих искал и аз да дам един коментар или ако искаш отговор.

Аз приемам че ти можеби си видял само едната страна на истината (добрите неща) и можеби без да искаш и без намерение се страхуваш да кажеш че един от най-известните лъжеучетели в съвременото християнството е такъв. Най-вероятно не си имал възможност до сега да видиш и да се сблъскаш с другата страна на истината.

За това сега искам да ти посоча че съществуват безброй писани материали, аудио и видео материали, в които много ясно може да се видят следните неща:

-неговите лъжепророчества, как казва че Бог му казва нещо че ще се сбъдне и като дойде времето то не се е случвало. И това не е само един случай, а има такива много. (аудио записи) Самия знаеш какво казва Писанието за това нали?

-лъжеизцеления. Бройни и бройни свидетелства, как хората са били измамени че са изцелени, а то хората умират не след дълго. Става въпрос за медицински доказателства, и видео записи.

-свидеделства на истински болни които не са допускани в събранието.

-свидетелства как взима пари на бедните и ги заплашва че ако не му дадът пари, хората няма да са сигурно в бъдещето. И ще само ако му дадът пари, то тогава Бог ще ги защити. Измами след измами и манипулации.

-свидетелства от хора които са работели с него за подмолните начини  на събиране и люксозно изразходване на парите.

-свидетелтва за самолетите му, мерцедисите и къщите на море от милиони долари

-свидетелства за скъпите стаи в хотели от 2000$, 5000$ и 10.000$ на нощ, само където само принцове и президенти спият. Хранене в ресторанти от по хиляди долари на сметка.

Всичко това на сметка на болни, бедни и страдащи хора!

Трябва ли да продължавам? Има ли нужда? Има още много. Всичко това е отворено, може да се види ако се иска. Стига да знаеш английски.
 
Разбира се тези неща не можеш да прочетеш в книгите които издават неговите 'служения'.

Как реагира сърцето ти на всички тези неща? Не е ли това голяма измама и неправда в Божйите очи? Това може ли Божйи човек да го прави, как мислиш?

Ти би ли продължавал да го защитаваш и да читаш книгите му?

Сети се на думите:

1Ti 6:3  и ако някой предава друго учение, и не се съобразява с думите на нашия Господ Исус Христос и учението, което е съгласно с благочетието,
1Ti 6:4  той се е възгордял и не знае нищо, а има болничава охота за разисквания и препирни за нищожности, от които произлизат завист, разпри, хули, лукави подозрения,
1Ti 6:5  крамоли между човеци с развратен ум и лишени от истина, които мислят, че благочестието е средство за печалба.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #8 on: January 13, 2008, 11:07:16 AM »
Знаеш ли Макчестно да си кажасъм объркан но неотносно словото,а относнотова чевсеки говори нещо лощо за другия.Сега мисля да се свържа и ВП да прочета и неговата гледна точка.Аз нямам такава обширна информация за Бени Хин.Но аз предлагам  нещо друго което  мисля е честно.Да се обърнем към нас смисъл такъв нека да видимнора като Уочман аз ти Мак и другите с какво сме допринесли да стане църквата като Д на Апостолите служим ли такила църкви или поне работим ли да станат такива или само говорим в форума.Защото краиният стандарте това че по плодовете ще ни познаят.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Бени Хин
« Reply #9 on: January 13, 2008, 11:11:27 AM »
evangelista1962, преди да говориш за допринасяне за църквата да стане като тази в Деяния, трябва да си изясниш какво тази църква е представлявала, какво е проповядвала и поучавала, как са живели заедно и какво послание са носили.

Без да си си изяснил тези неща, абсолютно нищо не можеш да направиш да се приближиш към реалност, която не разбираш и не познаваш.

Твоето объркване е именно относно Словото (както и относно правописа, нужно е да поработиш сериозно върху него). Ако разбираше и вярваше на Писанията щеше да имаш яснота и разбиране по въпросите за които говорим. И нямаше да казваш, че сме говорили един против друг, защото да се каже "един против друг" предполага че принадлежим на едно тяло. Лъже учителите и лъжехристите не са едно тяло със светиите. Също така имаме примера на пророците, на Исус и на апостолите, които говореха открито против лъжехристите, лъжеучителите и нечестивите човеци. И това с цел да запазят стадото от вълците.

Това да остави някой овцете в ръцете на вълци грабители що за плод е?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Бени Хин
« Reply #10 on: January 13, 2008, 11:33:30 AM »
Сега мисля да се свържа и ВП да прочета и неговата гледна точка.
Гледната точка на Васил Петров мога и аз да ти я кажа.
Достатъчно го познавам, за да знам какво проповядва и от кого се впечатлява.

Но въпросът тук е друг.
Нашето мнение не ти изнася и за това търсиш друго, което може би ще ти пасне на впечатленията. Това значи ли, че ще е истина. Сам казваш, че не знаеш английски и не можеш да провериш сам. Единият начин е да ни се довериш, другият е да изследваш с помощта на някой, който разбира английски. За целта има много информация в интернет.
Аз ти препоръчвам вторият начин. Давай, подготви се и пиши пак.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #11 on: January 20, 2008, 23:14:44 PM »
Вие не може да снванете едно нещо.Аз не съм против изобличението по принцип но несъм съгласен сначина по който гоправите.Икогатопитам кой под каква власт стойи деликатно се замълчава .Или ми се казва нещо от рода че лъже учителите нямали място в църквите.След това ми сочите словото но в това слово тези който изобличаваха бяха впозиции наВЛАСТ. Кой от вас е в такива позиции че да разманва  наляво и на дясно анатема.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Бени Хин
« Reply #12 on: January 20, 2008, 23:51:30 PM »
евангелиста,

Към кого е писано посланието към Коринтяните (например)? Към "пастора" на църквата? Хм, а кой е бил той? Ако не към него, тогава към кого? Към хората на власт?

НЕ.

Виж към кого е писано:
[1] Павел, с Божията воля призован да бъде апостол Исус Христов, и брат Состен,
[2] до Божията църква, която е в Коринт, до осветените в Христа Исуса, призовани |да бъдат| светии, заедно с всички, които призовават на всяко място името на Исуса Христа, нашия Господ, Който е и техен и наш:
[3] Благодат и мир да бъде на вас от Бога нашия Отец и от Господа Исуса Христа.Към същите тези хора са и следните думи:
1 Коринтяни 5
[12] Защото, каква работа имам да съдя вънкашните |човеци?| Не съдите ли вие вътрешните,
[13] докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си.


Както виждаш каквото и да кажеш извън Словото, то биваш уличен като лъжец, защото е вярно това Слово:
Притчи 30
[6] Не притуряй на Неговите думи, Да не би да те изобличи и се укажеш лъжец.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Бени Хин
« Reply #13 on: January 21, 2008, 18:27:21 PM »
Разбира се че  в Коринт те ИМАХА ПРАВО НО САМО В КОРИНТ. Не се месена в нещата например в Ерусалим.И  спрете с тези квалификации.Знаетели  че нямате никакъв усет занещата ти иУочман.  Приемаме че аз съм заблуден  по едно време мисля че пишеше и адвентист за което съм съгласен че не са добре нещата стях.Но стези квалификации няма да успеете да приобщите никого.Анали това е една от идеята на словото тези който са заблудени да познаят истената.А с тези квалификации просто всеки ще се дръпне. Не еди и двама са пострадали и са били убити поради неправилно боравене с словото.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Бени Хин
« Reply #14 on: January 21, 2008, 18:51:46 PM »
Евангелиста, Йоан кръстител когато наричаше някои човеци "рожби на отровна змия", Исус като ги наричаше "варосани гробници", "лицемери", "слепи водачи", "деца на дявола" - те квалификации ли правиха или говориха Истината? Дали тяхната цел беше да ги ласкаят за да ги приобщят? Мъдрия обича изобличение, а безумния не се интересува да разбира, а само да изявява мненията си. (Пр. 18:2, 15:31)

И не забравяй:

Пр. 27:5  Явното изобличение е по-добро От оная любов, която не се проявява.

Ако Библията изобличава начина ти на мислене и вярване е добре да смириш себе си и да разсъдиш, за да разбереш и намериш спасително покаяние. Ти имаш нужда от това, понеже си много объркан. Не мисля, че си доволен от живота си понастоящем. Тези, които те изобличаваме не сме против тебе, а против нещата които те мамят и ограбват. те са твоя истински враг, не се съюзявай с онова, което те убива срещу онези, които искат да те избавят от него.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.