• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Здравейте всички участници във форума

Започната от pileran, Септември 15, 2008, 18:09:45 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pileran

Попаднах на този форум случайно - чрез страницата на johnny-fx.com - "Има ли пастири в Библията". Подвизавам се във форума с ник Pileran. На 33 години съм, женен с две деца. (Жена ми е автор на небезизвестната песен "Не нам", която циркулира из църквите (а също и в чужбина), както и на много други). Повярвал съм през есента на 1991 г. Понастоящем живея и работя в София. Имам бакалавърска и магистърска степен по теология, съответно към ВЕБИ и ТСМ. До Декември 2005 г. бяхме част (не обчам израза "членове") от една църква, но поради стечение на обстоятеластва по настоящем сме по-скоро никъде, отколкото част от която и да е църква.

Част от моето представяне съм включил в темата, която написах относно познаването на Бога - "Познаваме ли Бога?!", където започвам самата тема така:

"... По този въпрос имам доста, което мога да споделя, но се надявам това да стане в последствие, когато темата се развие... (имам предвид темата "Познаваме ли Бога?!"). За да стане ясно за какво иде реч и какво имам предвид искам да се представя, както предупреждавам, че правя това само за целите на настоящата тема, без да имам ни най-малкото намерение да изтъквам себе си. Накратко: бях посветил съзнателно живота си в изучаване на Божието Слово в продължение на около 10 години. Това беше време, в което аз учех в библейско училище - ВЕБИ-София, където завърших с успех своята бакалавърска степен. След това продължих магистратура в чужбина, която завърших миналата година. И двете ми степени са по богословие. За това време докато учих, съм проповядвал Неговото Слово и съм водил лекции на различни групи хора. Ползвах се с доверие и уважение в църквата.... Докато Бог не обърна живота ми наопаки. Няма да споменавам как и какво точно се случи, но урока беше голям, и все още е! Разбрах едно - 10-те години библейска подготовка, проповядване, поучение... не бяха достатъчни за Неговите цели и Неговият призив. Осъзнах в по-пълна мярка, че всъщност не Го познавам, поне така, както искаше Той.... В тази връзка искам да кажа: Бог иска интимно познание, много по-дълбоко, отколкото ние си мислим, че всъщност е възможно. Думата "познавам" е повече от това, което сме свикнали да слушаме. Теологията, която имаме е недостатъчна да обясни Бога, да Го разбере! Ето защо бих искал да споделите с мен мнения по въпроса, опитности и преживявания. Какво за вас е познанието на Бога?" (Из "Познаваме ли Бога?!" - една тема, която пуснах на 09 Септември 2008 в 17:54:09)

На 9.09. тази година публикувах едни размисли (част от темата вече цитирах току - що), а след тях още две публикации (Обичаме ли Бога?!" и "Защо Бог мълчи?! Отговаря ли Той на молитвите ми?"), които явно не се приеха много добре, което е видно от отговорите към тях, поради което реших да приключа своето участие във форума, тъй като не смятам, че има какъвто и да е смисъл и полза да пиша нещо, което другите читатели не приемат, и с което не се съгласяват. Бях обвинен в проповядване на човешки заповеди, повлиян от църковната структура, повлияване от професионалното ми образование, както и в изопачаване на Словото. Държа обаче да подчертая, че тези публикации до голяма степен са продукт на почти тригодишна изолация, лутане, духовна криза и търсене на "нещо повече" от това, което вече знам и разбирам, в резултат на което тези разсъждения "видяха бял свят".
     Благодаря на Watchman за подхода и яснотата, с които участва във форума като автор на някои публикации. Има ценни неща, които могат да се научат от него, но както казва и A-G-A-P-E*Q - явно и моето място не е във този форум.. Но все пак ще продължа да следя темите в него.
     Бог да ви благослови за старанието си да се учите от Писанията, да се насърчавате и растете заедно в благодатта на Господа и в познанието на Неговия Син - с една единствена цел - делото на служението и усъвършенстването на светиите (Еф. 4:11 - 16)!!!

А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия (Фил. 3:8)

constant

Хайде, приятелю, гордостта ти е засегната. Не бързай да бягаш при най- малката трудност. И в църквата не те признаха и тук също. А защо ти е признание? Не е ли по- добре да имаме духът на Йоан Кръстител.
Хайде, премисли отново.

Tihomir

Всички, които познавам от този форум са тръгнали от "никъдето" и в периода на израстването си са имали страдания, свързани с формирането на характерите.

Това е неизбежна част от растежа ни в Христос.

Благодаря, че си отделил време да се представиш.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

claudio

Здравей Pileran! Виж, не мисля ,че трябва да се обиждаш от мненията на хората.Да,може понякога,но нека това не остава за дълго!Както ти ,така и другите си имат мнения.Обаче смятам,че имаме какво да научим от теб и затова не спирай да пишеш.Ти си завършил теология, а там има доста ценна инфо,от която много хора имаме нужда,като история например.Благославям те и призовавам всички да бъдем по благи и внимателни в изказванията и взаимоотношенията помежду си.Не знаем кой на кого ще помогне в бъдеще и смятам,че Бог може да отвори големи взаимоотношения и врати между нас за благословения.Нека се обичаме ,както себе си и бъдем готови за любезно съдействие един на друг,както ни е заповядано.
Поздрави!
For the Truth:
Claudio

johnny

Този форум е голямо предизвикателство.
Много хора се спънаха и други ще продължават да се спъват.
Това е нормално.
Просто институционалната религия те вкарва в едни коловози, от които трудно се излиза. Промяната на мисленето извън шаблона, също отнема не малко време.
Казваш 3 години. Този период е голям и малък, зависи от много неща.
А реакцията на едно предизвикателство е доста красноречив показател за моментното състояние.

Просто трябва време и тези които са Негови ще бъдат усъвършенствани.

Филипяни 1:6. като съм уверен именно в това, че оня, който е почнал добро дело във вас, ще го усъвършенствува до деня на Исуса Христа.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

ученик

Цитат на: johnny_fx - Септември 16, 2008, 09:19:13 AM
Този форум е голямо предизвикателство.
Много хора се спънаха и други ще продължават да се спъват.
Това е нормално.
Просто институционалната религия те вкарва в едни коловози, от които трудно се излиза. Промяната на мисленето извън шаблона, също отнема не малко време.

проблемът на този форум не е в това, че организаторите му са излезли от традиционните коловози и шаблона. обратно, от това, което чета, за мен е очевидно, че те далеч все още не са излезли от тези коловози и шаблони както трябва.

така че проблемът не е в излизането от погрешните традиции и учения, а в твърде недостатъчното излизане от тях.