• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

представяне на Ученик

Започната от ученик, Септември 10, 2008, 04:45:17 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ученик

здравейте на всички,

ето кратко описание на личността ми:

възраст – 47 години
местоживеене – българия
образование – висше икономическо
професия – преводач от/на английски
семейно положение – без жена в момента. без деца
повярвал в благовестието – януари 1987. докато четях за първи път в живота си библията, в момента, в който прочетох думите на господаря йешуа ,,стани и ме последвай" (матея 9:9) върху мен слезе силата и огъня на духа на помазаника.
специални познания – от няколко години сериозно изучавам библейски еврейски и библейски гръцки.
деноминационна принадлежност – не принадлежа в момента на никоя деноминация.

и накрая, но не на последно място по важност, сериозните ми и бих казал систематични изследвания на библията, включително и особено на оригиналните езици, са ме довели до редица не-традиционни разбирания относно истинското учение на библията. след частичния преглед, който направих на написаното във форума, мога да кажа, че в някои точки имам сходни разбирания с главните участници (администраторите) във форума, но по други въпроси разбиранията ми са твърде различни от техните, защото съм установил, че учението на библията по съответните въпроси е друго.

участвам със същия ник (ученик или uchenik) и в други форуми, където се обсъждат въпросите на библейската вяра.

Tihomir

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

byFaith

Цитат на: ученик - Септември 10, 2008, 04:45:17 AM
и накрая, но не на последно място по важност, сериозните ми и бих казал систематични изследвания на библията, включително и особено на оригиналните езици, са ме довели до редица не-традиционни разбирания относно истинското учение на библията. след частичния преглед, който направих на написаното във форума, мога да кажа, че в някои точки имам сходни разбирания с главните участници (администраторите) във форума, но по други въпроси разбиранията ми са твърде различни от вашите, защото съм установил, че учението на библията по съответните въпроси е друго.

Здравей, ученик.

Ти от доста време и активно участваш във форума, но въпреки многото ти публикации все още малко те познавам. С времето у мен изникнаха някои въпроси и подозрения. Затова и бих искал да повдигна някои от тях в тази тема за твоето представяне, макар и те да касаят цялостното ти досегашно присъствие във форума.

Първо, ти споделяш ли целите на този форум? И по конкретно, с каква цел или мисия участваш ти тук?

По-горе споменаваш за някои разбирания "твърде различни от вашите" (на администраторите), които имаш. Въз основа на тези си "твърде различни разбирания", ти считаш ли се за "брат в Христа" със създателите на този форум?

Това са все въпроси, които директно или индиректно са свързани с твоето представяне и участие във форума.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

ученик

Цитат на: byFaith - Януари 09, 2009, 13:51:26 PM

Здравей, ученик.

Ти от доста време и активно участваш във форума, но въпреки многото ти публикации все още малко те познавам. С времето у мен изникнаха някои въпроси и подозрения. Затова и бих искал да повдигна някои от тях в тази тема за твоето представяне, макар и те да касаят цялостното ти досегашно присъствие във форума.

Първо, ти споделяш ли целите на този форум? И по конкретно, с каква цел или мисия участваш ти тук?

По-горе споменаваш за някои разбирания "твърде различни от вашите" (на администраторите), които имаш. Въз основа на тези си "твърде различни разбирания", ти считаш ли се за "брат в Христа" със създателите на този форум?

Това са все въпроси, които директно или индиректно са свързани с твоето представяне и участие във форума.

здравей, byFaith,

въпросите ти са разбираеми за мен и нямам нищо против да ти отговоря.

първо, по въпроса ти дали споделям целите на този форум, сиреч целите на създателите на форума (защото един форум сам по себе си не може да има цели).

за да ти отговоря максимално изчерпателно на горния въпрос, ти предлагам да ми дадеш пълния списък от цели и ще ти кажа кои споделям и кои не споделям (ако има такива), а също, ако трябва, и как ги разбирам тези цели.

второ, по въпроса ти дали считам създателите на форума за братя в христа, то въз основа на досегашните ми впечатления от тях ги считам за братя в христа, но това братя в христа не означава, че съм длъжен да се съгласявам с всяко тяхно необосновано от писанията мнение, което те прибързано си въобразяват, че е обосновано. това, че ги считам за братя в христа, не означава също така, че ги считам мои учители в христа освен в онова, в което наистина видя, че мога да науча нещо от тях.

този отговор удовлетворява ли те? или имаш още въпроси? и съмнения?

mak

Въпросите на byFaith са доста основателни и легитимни. Същите въпроси исках вече по-дълго време да ги задам.

След като си прочел http://www.fellowshipbg.org/index.php?board=29.0 целите на форума, кое е било това което те е накарало да се регистрираш и да участваш във форума. Кое е било това което те е привлекло да общуваш с нас, знаейки че форума има ясно поставена цел и се предполага че хората след като прочетат това, да си решат дали имат нещо общо с целите и да вземат участие или просто да си тръгнат, тъй като това не е мястото за тях.

Другия важен въпрос, ако може да споделиш кои са тези "твърде различни от нашите" вярвания?

"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

mak

Цитат на: ученик - Януари 09, 2009, 14:02:47 PM
за да ти отговоря максимално изчерпателно на горния въпрос, ти предлагам да ми дадеш пълния списък от цели и ще ти кажа кои споделям и кои не споделям (ако има такива), а също, ако трябва, и как ги разбирам тези цели.

В горния пост съм дал линк към раздел от няколко теми, там можеш да се запознаеш с целите след като прочетеш всичките теми. А и неведнъж е споменавано като отделни мнения в другите теми.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

ученик

Цитат на: mak - Януари 09, 2009, 14:04:18 PM
Въпросите на byFaith са доста основателни и легитимни. Същите въпроси исках вече по-дълго време да ги задам.

След като си прочел http://www.fellowshipbg.org/index.php?board=29.0 целите на форума, кое е било това което те е накарало да се регистрираш и да участваш във форума. Кое е било това което те е привлекло да общуваш с нас, знаейки че форума има ясно поставена цел и се предполага че хората след като прочетат това, да си решат дали имат нещо общо с целите и да вземат участие или просто да си тръгнат, тъй като това не е мястото за тях.

Другия важен въпрос, ако може да споделиш кои са тези "твърде различни от нашите" вярвания?

първо,
не видях в дадения от теб линк списък с цели, а неща разхвърляни в разни точки. ако нещо съм пропуснал, посочи ми по-точен линк, в който е даден ясен и пълен списък на вашите цели, заради които сте създали този форум.

второ, това което ме накара да се регистрирам, е че по някои точки видях че имаме сходни разбирания. но не съм се регистрирал във форума, за да общувам само с вас, създателите на форума, а и с други участници, с които би ми било интересно да общувам. регистрирал съм се и с надеждата, онази част от неща, в които бъркате, постепенно да ви посоча, защо твърдя, че бъркате, и, ако постигнем съгласие, тогава да имам по-близко общение с вас. а ако ли не, вие сте собственици на форума и имате правото да решавате какво да правите с участващите във форума.

според мен въпросите, които ми задаваш, са продиктувани от тревога и недоволство, че аз на някои места демонстрирам решително несъгласие с част от вашите възгледи, защото считам (както вече съм го казвал не веднъж), че произтичат от недостатъчно познаваща писанията ревност.

и имаш право да се тревожиш, защото както вие не търпите онова, което считате, че е погрешно учение, така и аз.

mak

Цитатне видях в дадения от теб линк списък с цели, а неща разхвърляни в разни точки. ако нещо съм пропуснал, посочи ми по-точен линк, в който е даден ясен и пълен списък на вашите цели, заради които сте създали този форум.

Ти прочел ли си внимателно, всичките теми които посочих?

ученик

Цитат на: mak - Януари 09, 2009, 14:22:50 PM
Ти прочел ли си внимателно, всичките теми които посочих?

а ти можеш ли да ми издекламираш наизуст целия немалък текст в тези няколко теми, към които едновременно си дал линк?

трябва ли да се ровя в целия материал, за да си извадя сам пълния списък с целите ви, записани там, за да мога да отговоря как разбирам съответната цел и дали и доколко я споделям или не?

ако ти имаш впечатлението, че някоя важна за вас цел аз не я споделям, посочи ми я тази цел.

IvanQS

Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

ученик

Цитат на: IvanQS - Януари 09, 2009, 14:39:03 PM
Насила хубост не става...

да, но грозота насила става.

mak

Цитата ти можеш ли да ми издекламираш наизуст целия немалък текст в тези няколко теми?
Не, не мога, а и от тебе не се изисква да знаеш наизуст всичко което е там. То за това е записано, да може да може човек да се върне и повторно да прочете и да се подсети. И пише "Преди да пишете в този форум" ..."задължителни за прочитане".  Знам че това изисква време и усилия, но това е част от форума, а ние никъде не бързаме, всъщност и в началото си пише, "Това не е място за прибързани регистрации". Така че още самото начало, всеки нов член е уведомен че не е нужно бързане, а ще е нужно както казах най-малкото време да прочете нещата които са записани в този раздел.

Виждам че си добавил нови неща към поста ти:

Цитаттрябва ли да се ровя в целия материал, за да си извадя сам пълния списък с целите ви, записани там, за да мога да отговоря как разбирам съответната цел и дали и доколко я споделям или не?

Да, добре ще е да го направиш.

Цитатако ти имаш впечатлението, че някоя важна за вас цел аз не я споделям, посочи ми я тази цел.

Мисля, че повече плод ще има горното.

ученик

Цитат на: mak - Януари 09, 2009, 14:44:17 PM
Цитатако ти имаш впечатлението, че някоя важна за вас цел аз не я споделям, посочи ми я тази цел.

Мисля, че повече плод ще има горното.

а аз мисля, че повече плод ще има долното. защото след като конкретно на мен ми задавате тези въпроси, значи вие, които сте създали сайта, смятате, че вероятно не споделям поне една ваша цел. и ако наистина имате впечатление, че не споделям някоя ваша цел, дайте да я видим тази цел, която не я споделям, ако има такава.

така че, вместо общи въпроси и линкове с множество информация, ако имате конкретно обвинение срещу мен, давайте. искам да го чуя. не се боя от обвинения и от обвинители. не и в този случай.

IvanQS

Че защо да те обвинява някой,човек по думите си се обвинява или оправдава?
Мисля ,че предназначението на този форум е различно от това да се занимава с твоето съгласие или несъгласие .
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

ученик

Цитат на: IvanQS - Януари 09, 2009, 15:07:14 PM
..........
Мисля ,че предназначението на този форум е различно от това да се занимава с твоето съгласие или несъгласие .

внимавай, защото и на теб мак може да ти даде линк към доста килобайти информация, за да се ровиш и евентуално да откриеш дали това наистина е едно от предназначенията на форума или не.

но ако не се почувства лично обиден от някаква твоя забележка, нашият американски брат едва ли ще го направи.

а аз приемам на "юнашко доверие", че наистина това не е предназначението на форума. но знам ли ... ако се задълбая във всяка дума на многото килобайти, може след няколко дена и да намеря някъде някаква малка точка, според която това е едно от предназначенията на форума.