• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне: wascop

Започната от wascop, Юли 02, 2008, 17:44:13 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

sami

Нали е изгонен как да го намеря,моля ви дайте ми някаква светлина по въпроса!

small axe

Не го търси .Не виждаш ли какво изписа той.
Дано Господ му отвори очите .
Напоследък се моля Господ да отвори и моите очи , защото с нищо не съм по добър , но наистина личи когато в сърцето го няма Божия Дух.

byFaith

Цитат на: sami - Юли 06, 2008, 19:57:39 PM
Здравейте на всички,много ми се иска да разбера,койе този Стефан Главчев и аз съм го чувал,искам да разбера позицията ви!А стила му на писане има ли общо с wascop?Разбирам,че бил размирен и където и да отидел всявал разделение между братята(Главчев).Вярно ли е?Ако се съди по wascop,то тогава приказките за нехо са истина,но съм чувал и че говорел верни работи

Бог каза: "По плодовете им ще ги познаете." Никой ученик не е над учителя си, но става като учителя си. Достатъчно е да се видят плодовете (като например проявения от конкретния последовател на Главчев характер) и по тях да се съди, а не по думите или доктрините, които дадения учител изповядва (които може и да имат вид на благочестие)--защото на практика доктрината показва принадлежността и същината си.

А ти какво мислиш и знаеш за Стефан Главчев? Ако ти сам не го изпиташ за себе си според Словото, с какво тогава би ти помогнала "нашата позиция"? Въпросът дали даденият човек е определян като "размирен" или "всяващ раздори между братя" идва на второ място (и Христос дойде на земята вражда да създаде между близки); първият въпрос, на който трябва да си отговориш е дали той е истинен.

Цитат на: sami - Юли 06, 2008, 20:36:59 PM
Нали е изгонен как да го намеря,моля ви дайте ми някаква светлина по въпроса!

Проявяваш нетърпеливо и нездраво отношение тук, което странно защо много наподобява примера на wascop. Аз не бих публикувал линк към материали на конкретния автор, но ти сам можеш да изследваш въпроса за себе си. В мрежата има доста информация. Конкретно какво целиш с тази публикация?

Виждам също, че си писал без да се представиш във форума. А това е задължително според правилата.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Watchman

В случая wascop може да е самозван ученик на Главчев и последния да няма вина или отговорност за поведението му, но очевидно книгите му не са помогнали на wascop да излезе от умопомрачението си.

Иначе аз имам сериозни основания да смятам, че wascop, sami и вероятно новорегистрирания Asen са една и съща личност.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

Цитат на: Watchman - Юли 07, 2008, 01:09:43 AM
В случая wascop може да е самозван ученик на Главчев и последния да няма вина или отговорност за поведението му, но очевидно книгите му не са помогнали на wascop да излезе от умопомрачението си.

Имаш право, Watchman. Много хора изращават Писанията, но това означава ли че Бог е безотговорен или неверен?

Първоначално назоваването на Главчев и неговото служение в темата не ми беше направило впечатление (честно казано аз и не свързвах името с човека, докато не го проверих). Конкретното поведение на момчето беше по-важно да се разгледа. Чак след включването на Сами и питането забелязах, че се е получило изкусно изместване на фокуса от wascop към Главчев, което не е уместно в контекста. Едва ли не, ако Главчев се ползвал с добро име, тогава и wascop трябва с друг аршин да го съдим. Или, ако Главчев бил противоречив, тогава и неговите ученици би следвало да са такива. И всичко, за да се оправдае едно богохулно поведение.

Личността и учението на Стефан Главчев, биха могли, ако има нужда, да бъдат дискутирани в отделна тема. Още повече това, че ако някой се е представил за негов ученик, или за силно повлиян от книгите му, това не го прави такъв наистина. А и наша работа не е да се издигат човешки авторитети и служения, а да се израства в познанието на Господа Исуса Христа.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

sami

Ами Уочмен беше прав sami i asen са две различни имена на един и същи човек.Признавам бях намислил една стратегия с която да пробутам сами като уаскоп,а другия да мине обаче не стана!Явно е че и тримата не са чели правилата във форума,което донякъде ги издава.

Tihomir

Рядко съм бил толкова погнусен от някого с такова нагло поведение.

Жалко, че не осъзнава, че душата му отива в погибел, колкото и да му беше казано.

Не знам дали неговият "учител", за който казваше, че не бил "земен" изобщо говори за покаяние след като той му е толкова голям привърженик и му чете всичко.

Това, което виждам тук е още едно потвърждение, че учения и лъжеучения не спасяват човека, защото никой не може да дойде при Бога ако Христос не го привлече. Ако е привлечен някой от Бога, то той е длъжен да стои твърдо и да устои докрай.

В случая виждам един самозван младеж, който отива към погибел и дори не иска да разбере това.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

kender

аз съм много благословена от служението на Стефан,благодаря на Господ,че имах благодатта да получа тая награда.Ако вие отхвърляте това служение-само губите!

Tihomir

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

kender ти как мислиш:

1. wascop, който очевидно е повлиян от ученията и стила Стефан Главчев добро свидетелство ли е за тия учения?

2. Aко ученията на Стефан Главчев за основани здраво на Писанията, ние имаме ли повод да ги отхвърлим? Според теб те в пълно съгласие ли са с Писанията?

3. Когато говорим а служение на даден човек - това какво включва? Само проповедите на този човек или и личния пример на живота му? В този смисъл ти като казваш че си благословена от служението на Стефан, ти познаваш ли го лично, живяла ли си в близко общение с него за да се поучиш от поведението и примера на живота му? Живота му в хармония ли е с ученията му?

След като препоръчваш това служение би било полезно за нас да ни дадеш подробни и обосновани отговори на горните въпроси.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

kender

може би сте запознати с книгите на Стефан-това не е учение, а пророчески откровения върху Словото.Не искам да обсъждам хората,да познавам го лично,а това момче което сте изгонили- не мисля че ви прави чест.    с уважение към вас ви пиша,всеки си има служението.съжалявам,че не съм многословна/ знам само,че 15 години Стефан ми пращаше духовна храна от която имах жизнена нужда в Името на Исус

Tihomir

kender,

Не отговори конкретно на въпросите.

Цитат1. wascop, който очевидно е повлиян от ученията и стила Стефан Главчев добро свидетелство ли е за тия учения?

2. Aко ученията на Стефан Главчев за основани здраво на Писанията, ние имаме ли повод да ги отхвърлим? Според теб те в пълно съгласие ли са с Писанията?

3. Когато говорим а служение на даден човек - това какво включва? Само проповедите на този човек или и личния пример на живота му? В този смисъл ти като казваш че си благословена от служението на Стефан, ти познаваш ли го лично, живяла ли си в близко общение с него за да се поучиш от поведението и примера на живота му? Живота му в хармония ли е с ученията му?

Обясни също подробно защо ти защитаваш поведението на wascop и какво означава "чест", според Писанията.

Очакваме отговор на всички тези въпроси, защото за момента ти изказваш субективно мнение, което не е меродавно - "на МЕН" ми харесват, "на МЕН ми бяха полезни". Нека видим дали на БОГ харесват и на БОГ са полезни. Ако питаш сатанист, той би ти отговорил, че на НЕГО му е харесало учението на сатанизма и на НЕГО му е било полезно много в определени моменти.

Watchman

kender,

след като 15 години си се хранила с добра духовна храна както твърдиш, няма ли тази добра духовна храна да произведе добър плод в човека който се е ползвал от нея? След 15 години хранене с добра духовна храна нормално ли е човек да твърди че не прави чест на някого да лиши от достъп до форума човек, който се представя за християнин, а псува, хули и мами?

Добрата духовна храна не би ли трябвало да произведе здравомислие, смисленост и адекватност и да даде способност да се отговори точно и коректно на няколко ясни въпроса? Не е нужно да си многословна, а точна, конкретна и изчерпателна в отговорите.

kender

не ми се  участва в тази разпра,отговорила съм каквото съм преценила.може би в подигравката на wascop не можете да видите себе си

Watchman

Опита за изясняване наричаш разпра. Одобряваш псувните, хулите, подигравките и измамите на wascop.

Нека който има искреност да прецени плода ви.