• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне: wascop

Започната от wascop, Юли 02, 2008, 17:44:13 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

byFaith

Цитат на: wascop - Юли 03, 2008, 19:21:05 PM
Абе нали ти казах още от началото се питам кои сте вие?

Още докато бях в греховете си бих се засрамил да задам по такъв начин въпрос на по-възрастни хора--особено на хора, в чийто дом съм нахлул и които имат определена власт над мене--а колко повече трябва да трепери този, който е станал Христов ученик?

Моят дядо е доста коравосърдечен и инат човек и не ме е научил на много неща в живота ми, но колкото и да не е имало за какво да го уважавам (заради някакви негови личностни достойнства), в годините преди да повярвам винаги съм знаел, че като мой дядо аз не мога да му говоря неуважително. И ако като неповярвал човек съм имал това съзнание, колко повече повече един християнин трябва да е паднал на колене в сърцето си, когато адресира човек с власт над него, бил той и най-големия безбожник?

Col 4:6  Това, което говорите, да бъде винаги с благодат подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.

Mat 12:37  Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

wascop

Аааа бай Фейт тебе те разбрах че си от някоя ЕПЦ,не ме питай как!
Йоан 6:63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползва; думите, които съм ви говорил, са дух и живот!

wascop

Доста беше остроумно това а?Виж че ти казах бай,почетох те като по-възрастен.А пък има и още един момент като казах ЕПЦ имах предвид здраво вкоренената традиция,която те е превърнала в един душевен старец затова си позволих да се обърна с бай.Хайде сега ми кажи,че става въпрос за неуважение!
Йоан 6:63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползва; думите, които съм ви говорил, са дух и живот!

wascop

Col 4:6  Това, което говорите, да бъде винаги с благодат подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.

Mat 12:37  Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.
Това е към по-горното.И ако сега ми кажеш че не съм ти отговорил със сол.....................просто няма да го приема.

Tihomir

wascop,

Досега сбърка във всичките си "заключения", от което се вижда, че нито с Божия дух ги правиш (иначе биха били коректни), нито според характера на Христос, нито според Писанията.

Ние се събираме и физически, а не само във форума, но форумът е място, където да се завържат контакти между верни Божии хора, над които последните времена са надвиснали.

byFaith не е от "някое ЕПЦ" и това мога да ти свидетелствам от първа ръка, нито другите ти "догадки", от които всички четящи във форума видяха ясно на какъв дух си. Безумие е да отговаряш преди да знаеш истината.

Ще те помоля да прекратиш писането си в този форум, защото ти презря участието си сред другите братя и виждам, че не си доблестен мъж, но продължаваш да се излагаш с детското си мислене и поведение.

Това говори доста и за учителя, от който се учиш и за плодовете, които всички ние виждаме тук.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

wascop

Казвай гониш ли ме мухльо?Но ми го кажи:'Напусни МОЯТА къща'- иначе продължавам в същия дух,както го каза!Написах ти персонално писмо,на което нямам отговор,как ще ми обясниш,нима въпросите там бяха несмислени?А на това кое е доблест и кое не ти няма да ми казваш,защото не приемам някаъв подмазвач и лицемер,създал си сайт и приемащ вътре само такива,които се покланят на собствените му тесногръди разбирания от библията.Какво като ми цитираш някакви си там стихове нали те виждам колко си зле.Като се изправиш пред Бога и на него ли ще му цитираш някай стих за да оправдаеш нечестивата си склонност към ласкателство или според верният стих ще се впримчиш и ще бъдеш уловен с думите си.И накрая но не на последно място напускам този ***** (цензурирано) сайт със спокойствието,че не съм участвал в безобразието на което сте предадени да струвате мъже с мъже като се ласкаете един друг,докато Бог ви въздаде вам полагащото ви се.На тебе оставям да си намериш адресите на стиховете които приложих,а за себе си оставям доблестта и достойнството които имам за да напусна този сайт.А и запомни не презирам общението между братя,презирам общението между ******* цензурирано!

Watchman

Еф 4:29-32  Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат; и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението, всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба да се махне от вас; а бивайте един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас.

Васко (wascop), гледам първо го беше обърнал на детска градина, а сега на кръчме с подобаващите му псувни и обиди. Учителя ти Стефан Главчев много ли ще се гордее с това, което си забъркал тука? Той ли те научи на това бесоглавско поведение или демоните на чиято трапеза се храниш?

Тит 3:10,11  След като съветваш един два пъти човек, който е раздорник, остави го, като знаеш, че такъв се е извратил и съгрешава, та от само себе си е осъден.

Ще видим колко имаш доблест сам да напуснеш, понеже е явно че понятията с които своеволно боравиш далеч не са ти ясни нито като смисъл нито като реалност.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

Жалко за такива хора като това момче.

Дано се покае от гнусните си думи, защото не похули човек, но Божието Слово, което казва, че вярва, а с устата си хули.

Спомена, че ми е писал лично съобщение. В него накратко той ми пише как "не му пукало, че ще го изгоня". Той го спомена и тук пред всички, така че не разкривам някакви негови тайни думи. На това съобщение аз нямам какво да отговоря.

Всички виждат ясните плодове на ученията, с които е заквасено момчето.

Това да е за пример на всички четящи.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

wascop

Нямам учител на земята!

wascop

Абе прегледах и други публикации и като се замисля сега си давам сметка,че Watch(wo)man i Tihomir са гаджета!хихиихи!

Watchman

Добре, видяхме вече колко доблест имаш и че учителя ти не е на земята а в поднебесната. И след като не можеш сам да се спреш да мърсуваш ще ти бъде помогнато.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Kristiana

Здравейте,светии!

Направо съм шокирана от прочетеното тук.Защо някой ще влиза във форума и ще иска да обижда и да се заяжда....
Някой може ли да ми обясни кой е този Стефан Главчев,защото не го знам и какво  е неговото учение,ако изобщо правилно се изразявам като казвам "учение".
Питам,защото съм срещала и аз такива уж християни,много наперени, че са християни,а без никакво покритие и освен това са били цинични.

Tihomir

Най-добре говорят плодовете. Когато растенията са като семена понякога не се различават едно от друго, но когато развият плод, тогава е ясно за всички.

Тук ясно се видя един такъв плод, от което четящите и разбиращите, ще си изведат поука.

sami

Здравейте на всички,много ми се иска да разбера,койе този Стефан Главчев и аз съм го чувал,искам да разбера позицията ви!А стила му на писане има ли общо с wascop?Разбирам,че бил размирен и където и да отидел всявал разделение между братята(Главчев).Вярно ли е?Ако се съди по wascop,то тогава приказките за нехо са истина,но съм чувал и че говорел верни работи

Tihomir

Здравей, sami,

Мисля, че можеш да попиташ самия wascop за това.