• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне: strong_voice

Започната от strong_voice, Юни 09, 2008, 23:12:50 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Tihomir

Цитат на: strong_voice - Юни 21, 2008, 23:26:49 PM
Цитатповечето хора тук твърдят - тази книга показва САМО събитията след ап. Йоан; Това е доста генерално твърдение с което не съм съгласен и така наложи се да избирам - или да вляза в много обширна дискусия, която до никъде нямаше да доведе...или да загубя спора и аз избрах второто; Това е.
да поясня пак - предпочитам да изгубя спора; не е ли ясно?
Предполагам говориш за това, за което се говори в тази тема (което мнозина смятат за "ретроспекция" или връщане назад).
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

strong_voice

Преди време четох темата няколко пъти;
Дори точно това да имам в предвид - визирам т.н. ретроспекция - за мен кн. Откровение е дълбока вода в която се влиза внимателно. Когато я изследваме се заемаме с нещо по-голямо от самите нас (разбира се това важи и за цялото Слово) Спора който за мен е приключил стана повод да изследвам отново книгата.
Господ с вас.
"Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете и"

Watchman

strong_voice,

Съобщенията от които се отклони темата бяха преместени в темата за представянето ти. Ето защо дискусията относно твоята доктринална идентичност и цели които си си поставил с включването си в този форум ще продължи тук, където му е мястото (както и ти сам отбеляза).

След внимателно обмисляне на всичко което си написал във форума откакто си се включил за мене няма никакво съмнение, че ти си адвентист  в една от всичките му форми, разцепления и модификации. За 38 съобщения, които си написал до момента няма нито едно което да не е в линия с доктрините и духа на адвентизма. Това е почти невъзможно да се случи с друг освен с адвентист.

Нека да обърна внимание на някои от изказванията ти, които са доста показателни:

ЦитатНе ми стана ясно на коя деноминация целенасочено пропагандирам ученията след като умишлено не споменавам деноминация?

Когато един агент (да речем) проникне на противникова територия с цел да извърши доктринална или интелектуална диверсия, той казва ли си от къде е и кой го е пратил? НАПРОТИВ! Той прави всичко възможно да скрие своя произход, принадлежност и лоялност. Това е само пример имащ за цел да покаже липсата на логика в това, което си написал по-горе. Тази липса на логика какво има за цел? Да заблуди, измами четящите, да ги убеди че очевидното не е вярно или какво точно?

Цитат2.2.Не се "страхувам, срамувам, притеснявам ..." от религиозната си принадлежност, а причините да не я споменавам са - 1)не знам вашата-не че ви питам; и 2) да не подхранвам нечии предразсъдъци така че някой да се спъне; И ако опита ми да не навредя на някой вреди на мен - то по-добре за него и за мен.

Причина 1) - не знаеш нашата защото не си питал, ние обаче попитахме, като хора отговорни за този форум и за ученията които се пропагандират в него, и това което получихме не беше отговор, а шикалкавене!

Причина 2) - от нея разбираме че принадлежиш към противоречива религиозна група, която предизвиква предразсъдъци в останалите християни и това може да ги спъне. Също така разбираме, че е вредно да се знае нейното име. Вредно за кого точно? Вредно твоите цели, които си си поставил (за тях ще поговорим малко по-надолу) или вредно за нещо друго? Нима Истината има нужда от подмолни прикрития за да спечели слушателите си? Нима Истината се страхува от името си? Нима Истината може да предизвика предразсъдъци с името си и с това да навреди на слушателите си?

ЦитатЗа сравнението с който и да е по-известен автор - ами благодаря, но едва ли аз съм на нивото на който и да е от тях

Тук ти беше зададен конкретен въпрос за Елън Уайт, а ти обаче предпочиташ да замъглиш ясния и конкретен въпрос с уклончивото "който и да е по-известен автор". Мога само да възкликна: Колко адвентно! Типично в адвентисткия дух - подмолно, уклончиво, замаскирано, замъглено!

За бдителния поглед обаче няма да остане незабелязано следното изявление, което ясно издава твоята ценностна система "но едва ли аз съм на нивото на който и да е от тях". Като се има предвид, че те питахме не за "който и да е от тях, а именно за Елън Уайт ти напрактика признаваш, че тя е на някакво по-високо ниво от теб. Всеки нормален християнин познаващ Писанията и обичащ Бога знае, че Елън Уайт е лъжепророк. Обаче вместо се дистанцираш от нея ( както би направил един верен Божий човек), ти по подмолен и прикрит начин я въздигаш! Само адвентист би направил това!

Казваш още, че не искаш да разкриваш религиозната си принадлежност защото правилата не изискват това, и защото предпочиташ тя да остане скрита. Ако обаче ти не беше адвентист, на въпроса дали си адвентист, ти можеше да отговориш с ясното НЕ, и по този начин твоята деноминационна принадлежност щеше да си остане скрита. Ако мен ме попитат например дали съм мормон или адвентист, аз с погнуса ще се дистанцирам от това веднага. Даже наскоро някой ме попита дали съм адвентист понеже видял във форума темата за здравословно хранене и начин на живот и в неговите представи само адвентистите наблягат на това, и аз веднага му отговорих, че не съм и че няма как да съм ако вярвам, че Библията е Божието Слово. Само адвентист (под прикритие) би реагирал на зададения от нас въпрос по начина по който ти реагира.

Цитаткъм Watchman - имаш точни наблюдения (явно защо и от къде), НО в този случай си ме преценил прибързано - не ти се сърдя, случва се

Интересно как знаеш, че имам точни наблюдения върху адвентизма, освен ако и ти самия не познаваш адвентизма добре. Не стана ясно как е "явно защо и от къде", но ти предпочете необосновано да го напишеш. Побърза обаче да кажеш, че съм те преценил прибързано, което напрактика означава, че ти казваш, че моята преценка, че си адвентист е прибързана. Прави впечатление, че не казваш погрешна, с което явно се предпазваш да не изречеш явна лъжа, но в същото време използвайки думата прибързана ти искаш да внушиш на читателите си погрешна представа без да използваш директна лъжа. Мога ли да направя друго освен пак да възкликна: Колко адвентно!

ЦитатНЕ се считам за единствен намиращ се в правия път (не случайно съм избрал за мото текста от Откровение 18:4. "И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й")

Сега кого искаш да заблудиш с тия изявления които съдържат очевадни противоречия в себе си? Ти дори не си даваш сметка какво си написал, защото адвентисткото  мислене (което познавам добре) ти е изиграло номер и действаш по линия на доктрината без да осмисляш за какво точно говорим. Това е ясен симптом за индоктринация. Но нека се върна към конкретните твърдения.

Значи ти ни предлагаш Откровение 18:4 което си си сложил като мото, като доказателство, че не считаш себе си  че си единствен в правия път. Първо: Въпроса не беше дали считаш себе си, а адвентната доктрина, като единствения прав път. Ти отново подмолно и с трикове и словесни еквилибристики се опитваш да заобиколиш това за което НАИСТИНА говорим, говорейки неща за които не става въпрос! Второ: Стиха в Откр. 18:4 не говори за хора, които са в правия път, а за Божии хора, които са се отклонили от правия път и се намират във Вавилон и трябва да излязат от него. Защото ако бяха в правия път, защо трябва да излизат от някъде въобще?

Аз съм наясно, че адвентната доктрина казва, че има "други Божии хора" по останалите църкви и деноминации, които обаче трябва да излязат от там (защото всичко, което не е според адвентната доктрина е Вавилон) и да се присъединят към единственото истинно учение - адвентизма! Ти обаче плъзгайки се по доктрината за "другите Божии хора" го подкара по инерция, и не забеляза, че аз не говоря за това дали има други Божии хора по останалите деноминации и църкви, а говоря за ПРАВИЯ ПЪТ. С това за пореден път изяви адвентисткия си манталитет и начин на мислене.

Но нека си дойдем на думата, а именно за твоите цели и намерения в този форум:

Rev 18:2  And he cried mightily with a strong voice, saying, Babylon the great is fallen, is fallen, and is become the habitation of devils, and the hold of every foul spirit, and a cage of every unclean and hateful bird.

За мен няма съмнение, че именно от този стих си си взел прякора в този форум, и като верен адвентист носител на "тройната ангелска вест" си дошъл със силен глас да извадиш неадвентистите (но все пак искрено заблудени Божии хора) от Вавилон. Да спасиш заблудените овце и да ги доведеш във спасителната кошара на адвентизма. Ето защо и мотото ти е Откр. 18:4!

Разбира се избрал си да направиш всичко това подмолно и под прикритие, с цел да не изплашиш с адвентистката си идентичност и цели онези които планираш да приобщаваш към адвентистката доктрина и кошара!

Добре, ти действаш изцяло според адвентистките доктрини (визирайки целите които си си поставил) и дух (визирайки подмолността и прикрития подход), но прикритието ти беше разобличено и целите и намеренията ти поставени на показ явно! Признавам, че си се подготвил добре, защото обикновено разпознавам адвентистите на 3-тото изречение, но при тебе ми взе 30 съобщения преди да си дам сметка кой си и с какви намерения си дошъл тук.

Така, след като изяснихме тия неща ще те запозная с моята позиция по въпроса, а след обсъждане с останалите админи ще вземем официално становище. Моята позиция е следната:

Можеш да продължиш да пишеш в този форум при следните условия:

1. Да застанеш с открито лице относно религиозната си идентичност, целите и намеренията си.
2. Да се придържаш само и единствено към Свещените Писания и ако нямаш библейски аргументи, да спреш да философстваш.
3. Да си изясним кой и какво е Вавилон преди да се опитваме да спасяваме хора от там, за да не се окаже че "спасявайки" хора от Вавилон ние ги натикваме още по-дълбоко в него. За целта ще пусна специална тема по въпроса.
4. Да се аргументираш защо мислиш, че ти самия не си част от Вавилон.

За сега това са само мои предложения, след обсъждане с админите на форума предложенията ще се превърнат в условия във вида за който ще имаме пълно единодушие помежду си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

strong_voice

каква параноя, чакам вашето съдбоносно решение :)
Господ с вас

mak

Колко несериозно отношение!
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

byFaith

Цитат на: Watchman - Юни 22, 2008, 16:13:33 PM
Нима Истината има нужда от подмолни прикрития за да спечели слушателите си? Нима Истината се страхува от името си? Нима Истината може да предизвика предразсъдъци с името си и с това да навреди на слушателите си?

Колко уместно, Watchman! И същевременно колко позорно отношение на strong_voice, който отново по подмолен начин не отговаря смислено и откровено на изобличението. "Нима Истината се страхува от името си?" Нима ако ти, strong_voice, наистина си в правия път, не се отричаш от него и от вярата си като отказваш да го назовеш и защитиш, както стори апостол Петър в нощта след разпятието и после много плака? Или пък ако не си адвентист, тогава да се дистанцираш НЕДВУСМИСЛЕНО и КАТЕГОРИЧНО от адвентизма? А и кой има интерес да крие истината освен този, който тази истина изобличава като нарушител?

Но на всички става ясно очевидното: че не може Божий човек да говори по начина, по който ти говориш, уклончиво и лукаво, криейки истината, и да проявява подобен характер. Апостолите не криеха истината за себе си, за да "предпазят" другите от предразсъдъци. Напротив, пише Павел:

2Co 4:1  Затуй, като имаме това служение, както и придобихме милост, не се обезсърдчаваме;
2Co 4:2  но се отрекохме от тайни и срамотни дела, и не постъпваме лукаво, нито изопачаваме Божието слово, но, като изявяваме истината, препоръчваме себе си на съвестта на всеки човек пред Бога.

Цитаткаква параноя, чакам вашето съдбоносно решение :)
Господ с вас

И как въобще имаш акъла и наглостта след като ни обвиняваш в параноя и се отнасяш с такъв сарказъм и презрение към изобличителнито слово да кажеш "Господ с вас"? Та кой въобще е твоя господ? Да не би да е бащата на лъжите?

Добавка:

ЦитатДа си изясним кой и какво е Вавилон преди да се опитваме да спасяваме хора от там, за да не се окаже че "спасявайки" хора от Вавилон ние ги натикваме още по-дълбоко в него. За целта ще пусна специална тема по въпроса.

Съгласен.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Tihomir

Цитат1. Да застанеш с открито лице относно религиозната си идентичност, целите и намеренията си.
2. Да се придържаш само и единствено към Свещените Писания и ако нямаш библейски аргументи, да спреш да философстваш.
3. Да си изясним кой и какво е Вавилон преди да се опитваме да спасяваме хора от там, за да не се окаже че "спасявайки" хора от Вавилон ние ги натикваме още по-дълбоко в него. За целта ще пусна специална тема по въпроса.
4. Да се аргументираш защо мислиш, че ти самия не си част от Вавилон.

Единодушно решихме, че спазвайки тези условия ще продължиш участието си във форума.

Искрено се надявам да не бъдеш от тези, които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел, а да следваш примера на Христос, който каза:
Аз говорих явно на света, винаги поучавах в синагогите и в храма, гдето всички юдеи се събират, и нищо не съм говорил скришно.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

strong_voice

Както вече знаете - много внимавам как и какво пиша;Извинете, но ще цитирам едно ЛС:
Два КОНКРЕТНИ въпроса за 4-те условия които ми поставяте
ЦитатПреди да дам отговор във форума искам да ви помоля за кратко уточнение:
1/ може ли да ми цитирате точно онези правила (посочени в началото на форума), които явно считате че са нарушени от моя страна
2/ условията които ми поставяте важат ли за всички или са САМО за мен а останалите могат да не се съобразяват с тях
Ето и очевидно не до там КОНКРЕТНИЯ отговор
ЦитатЩе отговоря и на двата ти въпроса едновременно:
Принципите, които виждаме като пример в Господ Исус и неговите ученици важат за всички. Правилата, които сме писали се отнасят за неща, които са преценени за формата на общуване, която се предлага, т.е. "форум".
Неписаните там "правила" са това, което четем в Словото, което се отнася до примера на Исус Христос и тези, които последваха примера Му.
Ако желаете това да бъде нивото на конкретизация, то отговора ми на т.1 от вашите условия (за религиозната идентичност) би могло да звучи примерно така: аз съм християнин.

Въпреки всички словоизлияния (наречени обвинения) ще запазя добрия тон - моля бъдете конкретни за да бъда и аз. чакам...
А колкото до т.н. тайно влияние -  тук е форум - ВСИЧКО е явно и то в писмена форма, може да се цитира коригира и обсъжда - нали.

1 Петър 2:23. Който бидейки охулван, хула не отвръщаше; като страдаше, не заплашваше; но предаваше делото Си на Този, Който съди справедливо;
1 Петър 3:9. Не въздавайте зло за зло или хула за хула, а напротив благославяйте; понеже на това бяхте призовани, за да наследите благословение.
Господ с вас

Watchman

strong_voice,

реакцията ти на поставените условия е крайно разочароваща и си на път да пропилееш шанса който сме ти дали да останеш във форума. Имаш ясен избор - да приемеш условията такива каквито са и да останеш във форума или да ги отхвърлиш и да си отидеш. Средно положение няма и няма да има!

Вместо това ти почваш да оспорваш условията, търсиш начин да ги заобиколиш и продължаваш да шикалкавиш. Може би не разбираш, но целите ти и намеренията ти да спечелиш някой за адвентизма претърпяват пълен провал защото пред всички става явно какви подмолни хора произвежда адвентизма и какви подходи използва. Въртиш сучиш извърташ, бягаш от ясните аргументи и поставени конкретни въпроси все едно гледам не човек а змия, която се извива и усуква навсякъде. Ето цветущ пример за това:

ЦитатАко желаете това да бъде нивото на конкретизация, то отговора ми на т.1 от вашите условия (за религиозната идентичност) би могло да звучи примерно така: аз съм християнин.

Това условие ти беше поставено в контекста на целия разговор и на въпроса дали си от някоя от всички модификации на адвентистите от седмия ден. Ти обаче бързаш да извадиш условието извън контекста, за да осуетиш неговата цел и смисъл. Това е изключително показателно какво вие адвентистите правите и с Библията и с всяко писание, което не ви отърва.

След подобно недостойно отношение на дневен ред пред админите е дали да те чакаме да се наканиш да изпълниш ясните условия или направо да заменим условията (които се вижда, че нямаш желание да изпълниш) с окончателен ban.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

Цитат на: Watchman - Юни 24, 2008, 03:45:36 AM
Въртиш сучиш извърташ, бягаш от ясните аргументи и поставени конкретни въпроси все едно гледам не човек а змия, която се извива и усуква навсякъде.

Много точно описание! Това се потвърди даже и от ЛС с които искаше да ни вербува всеки един от нас отделно, избягвайки да отговори на ясно зададени въпроси и лукаво усуквайки положението, и поведение както един брат се беше изразил: "като на вълк, който е влязъл в кошарата, но е гальовен, умилква се около овцете като овчарско куче, стаява се, с цел да приспи бдителността им, и когато това стане, той издебва сгодният момент и ги захапва зад врата. Но за добрия овчар това "кучешко" поведение няма как да остане незабелязано. С гегата ще го подхване!

А ако вълкът си каже, че е вълк, и има покаяние, има и милост, но ако се преструва, че не е... и нрава си не мени, какво остава за него тогава?"
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Tihomir

Цитат1 Петър 2:23. Който бидейки охулван, хула не отвръщаше; като страдаше, не заплашваше; но предаваше делото Си на Този, Който съди справедливо;
1 Петър 3:9. Не въздавайте зло за зло или хула за хула, а напротив благославяйте; понеже на това бяхте призовани, за да наследите благословение.

Ако strong_voice беше в дома ми досега да беше изгонен. Използва Словото, за да манипулира, което е причината, поради която бих изгонил такъв човек.

Чрез използването на тези стихове strong_voice иска да внуши, че "ние го хулим". Все едно да хванеш крадец в дома си и да го изобличиш, а той да каже ти ме хулиш, ама аз съм честен човек и няма да отвърна с хула! Какво лицемерие! И чрез какво "го хулим"?

Хула ли е да те попитаме въпрос, който има 2 отговора - да и не?
Хула ли е да изобличим думите ти и поведението ти, които са противни на Словото?
Хула ли е да посочим (според Словото), че автори като Елена Уайт, от които ти не се дистанцираш са лъжепророци?

strong_voice, виждам, че се сравняваш с Петър, но самият Петър изобличаваше нещата, които ти правиш. Същият Петър, който казва да не хулим и да благославяме казва и:
И тъй, като отхвърлите всяка злоба, всяка лукавщина, лицемерие, завист и всяко одумване, пожелавайте като новородени младенци, чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение, ако сте опитали, "че Господ е благ;"

Не виждам твоето отношение като искрено, нито отношението ти към Словото като достойно за Божий мъж.

strong_voice

от ЛС
ЦитатНека научим какво е решението ти - продължаваш ли според условията или не.

Имаш само два отговора - ДА, НЕ. Очакваме отговор от тебе състоящ се САМО ОТ ДВЕ БУКВИ.
Цитат« Отговор #22 -: юни 24, 2008, 01:31:03 »
.

Watchman

strong_voice, не мисли, че ще играем детските ти игри на криеница. Зададохме ти въпроси на които да отговориш с ДА или НЕ, а ти пращаш цитати и пускаш личните съобщения публично. Това за пореден път доказва липсата ти на достойнство.

Не си мисли, че сме длъжни да ти отговаряме на условията, които своеволно поставяш, а именно да ти отговорим на двата въпроса, които цитираш. Условията са поставени на тебе, и не можеш да ги подменяш или забавяш с твои условия!

Всъщност след фиаското, което ти разигра и което продължаваш да разиграваш след поставянето на условията от наша страна напрактика ти направи нашите условия безсмислени, защото те имаха за цел да дадат шанс на човек, който е честен, достоен и искрен и има шанс за поправление. Твоето поведение доказа, че ние си нямаме работа с такъв човек, а с лукава лисица, която никакви условия не могат да поправят. Лично бих могъл да кажа кажа, че рядко съм се гнусил от човек толкова много колкото се погнусих от тебе и твоите лукавщини. Мога само да добавя думите на Петър, към Симон магесника:

ДА 8:22,23  Затуй, покай се от това твое нечестие, и моли се Господу дано ти се прости тая помисъл на сърцето ти; понеже гледам, че си в горчива жлъчка и си вързан в неправда.

И тук приключва твоя път в този форум. Следва заключване на темата и изгонването ти (ban).

A на тези, които биха се зачудили, как и защо се случи така със strong_voice бих препоръчал следното четиво от раздела за правилата:

http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=155.0