• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Има ли дявол или как е успял бунта на първия ангел срещу Бога

Започната от kristiyanstoilov, Юни 04, 2008, 00:04:34 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Soldier

Наистина, за да победиш в една битка е добре да знаеш някои неща за противника...

Но, съвсем не е нужно да знаеш всичко, за да разбереш кой е той и какво иска.

Битката вече е започнала. Ние сме се вкючили на някакъв етап.

И ние сме застанали на една от страните - щом сме тук - на страната на Исус.

Него вече не можем да не познаваме, защото които са Христови, Бог е в тях и ние в Него, и сме части един на друг.
.....
Но, това са доста повърхностни разсъждения за нещо много дълбоко, каквото е познаването на Христа.

От това познаване зависи изхода на битката - и тук е много голяма дълбочината...

Във всички случаи е съдбоносно познаването на Христа, не само запознаването...

Действително е опасно да се правят такива доктринални грешки за произхода на Исус  -вярвам, че това е грешка на недостатъчно доброто познаване на Исус.

Моля Кристиян да не се засяга, а да продължи в познаването...
soldier

Tihomir

ЦитатПисание като червена нишка преминава закона за първосътворените и първосъздадените, включително и за Господ Исус Христос, но единствено и само за Него- като Първороден

Тук се описва  Христос като несъществуващ преди определен момент и по едно време "първороден", като не се гледа контекста, на цитата. А той именно се отнася за ВЪЗКРЕСЕНИЕТО на Христос, а не за "произхода му".

Това го пиша вече за втори път.

ЦитатАко Бог използва принципа на първосъздаден и Първороден – случая с Адам и Господ Исус Христос, и ако е постановил този закон да бъде валиден завинаги, Той сигурно не би изневерил на Себе си ( а и не би могъл, поради непроменяемостта на същността си ), кой тогава е бил първосъздаден измежду ангелите ?

Това е изключително фатално твърдение. Тук "Бог" и "Господ Исус Христос" се използват като 2 различни личности, където едната "създава" другата, докато в Словото пише "Аз и Отец ми - едно сме".

Може би това сте го научили от проповеди или от книжки или е било неволно, но това е подход, който се ползва от всички религии, които мразят Христос - принизяват божествеността Му.

Няколко пъти го написах и все още не ви изглежда фатално. Това, което се получава тук е описване на един друг "христос", което е някак си между другото, докато основната тема гледате да е "познаването на врага" (което както казах в първия си постинг е китайска поговорка и противно на Словото твърдение).

Размишленията върху Божието Слово са добро нещо, но само, когато се правят в рамките на Словото и се трепери от всяко нещо, казано в Него.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

johnny

Един съвет към Кристиян и автора на писаното В. Димитров:

Внимавайте какво пишете, и мислете как би било разбрано от четящите.
В случаят със законът за първородството, в целта да докажете първородството на сатана (не знайно защо) се оплитате и писаното може да бъде разтълкувано, като богохулство, както и стана (макар да не вярвам, че това сте имали предвид).
За това Тихомир правилно настоява за внимание, макар и по негов си начин (който повечето хора не разбират).

Иначе темата е интересна. И аз много пъти съм размишлявал. Защо изобщо Бог го е създал, като е знаел какво ще се случи и как изобщо е възможно такова създание да падне? Защо после Бог създава хората, като следва падението и така нататък? Но това са все въпроси без отговор.

В крайна сметка темата има и би трябвало да има един завършек (и важното в случая от което да се поучим) а именно:

Притчи 16:18 Гордостта предшествува погибелта,
И високоумието - падането.

Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

Цитат на: johnny_fx - Юни 06, 2008, 09:11:20 AM
Внимавайте какво пишете, и мислете как би било разбрано от четящите.
В случаят със законът за първородството, в целта да докажете първородството на сатана (не знайно защо) се оплитате и писаното може да бъде разтълкувано, като богохулство, както и стана (макар да не вярвам, че това сте имали предвид).
За това Тихомир правилно настоява за внимание, макар и по негов си начин (който повечето хора не разбират).все въпроси без отговор.

Така е проблема е в двусмислието. Освен това далеч не е сигурно дали Сатана е първороден. Той е един от петте херувими, и най-вероятно е точно петия и далеч не първия. Също така херувим, серафим и ангел са различни неща и не трябва да се мешат иначе става объркване. Херувимите са доста особени създания, много по-различни от всичко останало. За справка описанието на четирите херувима в книгата на Езекиил.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

nvknvk

Знам че ще защитя Дявола но имам и доказателство че Исус е ногов син

--- оттук надолу беше редактирано от администраторите ---
В този форум няма място за сатанисти и дъновисти.
--- край на редакцията ---

Tihomir

nvknvk,

Виждам, че нямаш никакви познания върху Словото и даже не си чел това какво става в този форум.

Това, което правиш е пагубно за душата ти и виждам, че не се боиш от Бога, нито от Словото му.

Ти подхвърляш няколко стихчета, обаче същността на пасажа и главата бива жестоко потъпкана и по този начин примамваш хората в лъжеучения, които са гнусни.

Бог на няколко места ясно показва, че върши волята си върху тези, които са нечестиви използвайки дявола. Това не прави Бог и дявола едно и също. Това е богохулство, което излезе от твоите уста.

Също ясно се вижда, че за теб Христос и Бог са различни и нямат общо. Това е също богохулство.

Ти нямаш място в този форум.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

Мисля че тази тема е една от най безмисланите без това да обижда човека койтоя е поставил .Защо ли защото неможем да имаме отговотите тук и сега.Богако е искалда го обясни щял е да го обясни но той е оставил този въпрос открит и сигурно ще разберем като отидем горе на небето.Има още и други такива вупроси ни те ще останат без отговор.Например защо Бог е унищожил света преди нас или пък защо има дърво за добро и зло .....такаче не мисля е тази тема ще ни доведе допознаване характера на Бог.

Tihomir

Аз откривам отговора в Писанията, откъдето черпим информация. Щом нещо е споменато в Писанията, значи има защо.

Относно погубването на света -- беше поради грях. То си го пише.

Относно дървото за доброто и злото -- трябваше да има покорство от страна на човека, но той не се покори. Има и други аспекти, които могат да се разгледат, но това са първичните неща, които четем.

evangelista1962

Е като ги разбираш тези работи защо дявола се разбунтива и откъде влезе гордост в него.

Tihomir

Дяволът се е разбунтувал поради гордостта, която влезе в него - ти сам си го писал. За гордостта бих ти отговорил пак с въпрос - откъде влезе греха в човека? Някой му го насади или той реши да бъде непокорен?

evangelista1962

Не меси човека слуцифер когато беше горе.КОГАТО дявола въстана човека небеше още направен така че откъде се взе гордоста.

IvanQS

Цитатevangelista1962:Не меси човека слуцифер когато беше горе.КОГАТО дявола въстана човека небеше още направен така че откъде се взе гордоста.

Тази твоя кореспонденция ми прилича на разговор между глухи.

Яков 4:6
Но Той дава една по-голяма благодат; затова казва: "Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат".

Не разбра ли ,че Бог е Свят и нищо нечисто няма в Него.

След като  Бог се противи на горделивите ,това означава че  гордостта е функция на бащата на лъжата -дявола

Йоан 8:44
Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

Както се вижда лъжата е събирателна дума и съдържа смисъла на всичко противно на Бог,така и Истината съдържа характера и израза на Съвършения.

Гордостта е вид измама на самоопределението и първата жертва на това е самия дявол-първата жертва на собственото си изобретение лъжата.
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.