• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Икономически крах на САЩ и световна криза. Бягайте от градовете!

Започната от Watchman, Март 23, 2008, 02:35:03 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

Watchman

На кратко ТОВА е което очаква градовете и то това е само едно много скромно и минимално напомняне за онова, което ги очаква.

Но дори са просперират градовете, ние нямаме дял в тяхната мъдрост и система. Ние сме призовани да живеем според Божията мъдрост, защото само тогава наистина живеем за Божията слава.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

Здравейте, дали си в град , село или извън населено място , важното за християнина е да принася плода на Духа и този плод да е траен. Някои мислят, че в големите градове изпитанията са по-големи. Не съм съгласен. Не случайно Христос беше изпитван в пустиня - истинска , а не духовна. После беше и в града - върху храма. В пустинята са един вид изкушенията , а в града са от друг вид.
Гледам какво се случва сега по време на кризата. Това е една буря с големи вълни които ще ти напълнят лодката ако Христос е някъде отзад в живота ти. Ако го поставиш отпред на кормилото - бурята за теб ще спре. Има и друг вариант - ходенето по вълните. Докато си в лодката и се уплашиш - в лодка си. Но когато ходиш по вълните - ако ги погледнеш и се уплашиш почваш веднага да потъваш. Но и в двата случая ако се страхуваш да се довериш на Христос - Словото , ще потънеш.

mak

Petio, ти направи ли си труда да прочетеш внимателно цялата тема от начало до край?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

Petio,

Ти въобще не знаеш какво говориш. Явно въобще не си чел темата за какво става въпрос. Очевидно не си осъзнал, че ти в момента не пътуваш в лодка а в големия градски Титаник запътил се към своя неизбежен айсберг.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

happy_man

Йоан 17:12-25
  12. До като бях с тях, Аз пазех в Твоето име тия, които Ми даде; опазих ги, и нито един от тях не погина, освен сина на погибелта, за да се изпълни писанието.
  13. А сега ида при Тебе; но догдето съм още на света казвам това, за да имат Моята радост пълна в себе си.
  14. Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него.
  15. Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия.
  16. Те не са от света както и Аз не съм от света.
  17. Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.
  18. Както Ти прати Мене в света, така и Аз пратих тях в света;
  19. и заради тях Аз освещавам Себе Си, за да бъдат и те осветени чрез истината.
  20. И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,
  21. да бъдат всички едно; както Ти, Отче, си в Мене и Аз в Тебе, тъй и те да бъдат в Нас, за да повярва светът, че Ти си Ме пратил.
  22. Коментари за този стих във форумаИ славата, която Ти Ми даде, Аз я дадох на тях; за да бъдат едно, както и Ние сме едно;
  23. Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство; за да познае светът, че Ти си Ме пратил, и си възлюбил тях както си възлюбил и Мене.
  24. Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които {Гръцки: Каквото.}* си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света.
  25. Отче праведни, светът не Те е познал, но Аз Те познах; и тия познаха, че Ти си Ме пратил.

Бягството! От какво и къде?

Watchman

ЦитатБягството! От какво и къде?

happy_man, не знам какви познания имаш по история, но може би си чувал за събитията в Ерусалим през 70-та година от н.е. Знаеш ли какво се с случило тогава? Знаеш ли къде са били християните по време на събитията в града? Знаеш ли защо?

Понеже задаваш въпрос отговори ми моля те и ти на моя въпрос. След това ще имам и още въпроси. Но въпроса ти също дали не издава, че не си прочел темата въобще?

happy_man

А ти прочете ли пасажа от Библията, цитиран от мен.

Един твой колега ми е обяснявал темата лично. Вавилон ли са градовете?
Селата явно не са Вавилон или може би пустините, като Илия и Йоан?

Watchman

Аз пасажа го прочетох, само че за да говориш за него трябва да можеш да дефинираш думата "свят" според начините по които се използва в Библията.

Също така не видях да си отговорил на въпроса, който ти зададох. Толкова ли е трудно?

От коментарите ти си личи, че ни най-малко не си разбрал темата, дори не си започнал да разбираш за какво иде реч. Писанието ясно казва, че човек да отговаря преди ДА Е ЧУЛ е безумие и позор за него. Ти пишеш по темата без да си чул въобще за какво става въпрос. Това че някой ти е преразказвал нещо, нищо не означава, понеже той може да е разбрал от темата също колкото и ти и много от коментиращите я прибързано,като Petio например.

Като начало ето тук има доста по-добро и задълбочено развитие на темата: http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=666

happy_man

"Колегата" не е кой да е.

Изграждането на комуна, не е препоръка на Библията за последното време.

2008 г., март-април.беше отдавна.

Относно кредитите съм напълно съгласен.

Аз нямам 1 лв.кредит. Имам къща на село, не защото съм се стреснал, а защото родителите ми я купха с мо пари, без да ме питат съгласен ли съм. И не са се интересували от финансови прогнози.

Че световната икиномика ще се срути няма съмнени, а още повече финансовата.
Чел съм кой е Ротшилд и от кои евреи е, от които и рокфелер, неговата дясна ръка.

Банкерите и членовете на "сатанинската синагога", от Откровение.

Бягането в селата не е излизане от Вавилон.

Излизането от официалната църква е излизането от Вавилон.

Когато има глад и хаос гражданите ще нападнат храната на селяните и насила ще им я вземат.

Пророчествата от Матей,  Откровене казват да бдим и внимаваме, а не да бягаме.

Казва се, че Бог е ни избави, Той ще се погрижи, а не ние с нашите си планове и градене на комуни в които сме избягали от нечестивите.

Watchman

happy_man,

Твоя отговор само доказва, че НЕ СИ РАЗБРАЛ СЪЩНОСТТА на темата. Доказва и че дори не си я прочел. Защото ако я беше прочел щеше да знаеш по-добре. Прочитането не е гаранция за разбиране, но е една стъпка по-напред в искреността.

Цитат"Колегата" не е кой да е.

Който и да е ако това, което пишеш е резултат от това, което той ти е казал, значи или той не е разбрал и ти е говорил от някакво частично разбиране или ти не си го разбрал какво ти казва.

Цитат2008 г., март-април.беше отдавна.

Настоящата икономическа криза удари точно през есента на 2008-а, така че времето в което е дадено предупреждението е много навременно за да започне човек подготовка за излизане от системата. Самия аз когато пуснах темата нямах цялостна яснота за нещата, затова ти пуснах и втората тема, където нещата са развити в по-голяма дълбочина.

ЦитатИзграждането на комуна, не е препоръка на Библията за последното време.

Ако беше наистина прочел темите щеше да знаеш каква е позицията ни относно комуните и че ние не говорим за комуна. Още по-малко пък за комуната като решение за последното време.

ЦитатОтносно кредитите съм напълно съгласен.

Аз нямам 1 лв.кредит. Имам къща на село, не защото съм се стреснал, а защото родителите ми я купха с мо пари, без да ме питат съгласен ли съм. И не са се интересували от финансови прогнози.

Ами явно си държиш парите под дюшека и родителите ти са ги намерили случайно иначе не виждам как ще стане без да си съгласен. Това разбира се е шега и не е по темата.

ЦитатЧе световната икиномика ще се срути няма съмнени, а още повече финансовата.
Чел съм кой е Ротшилд и от кои евреи е, от които и рокфелер, неговата дясна ръка.

Банкерите и членовете на "сатанинската синагога", от Откровение.

Нещата за които говорим в тези теми не касаят Ротшилд, защото това са неща, които са в сила откак Бог призова Авраам да напусне Ур халдейски и не са зависими от съвременното развитие на нещата. Ние говорим за древните пътища по които Бог е учил праведните да ходят откакто е сътворил света.

ЦитатБягането в селата не е излизане от Вавилон.

Ако дефинираш думата "село" по начина по който средностатистическия българин я дефинира - твърдението ти е напълно вярно. Трябва обаче да разбереш какво ние влагаме в думата "село". Истината е че през 2008-а година, когато пуснах тази тема и аз самия нямах тази дефиниция за село каквато имам сега. По точната дума не е "село" а е "аграрен, земеделски начин на живот".

ЦитатИзлизането от официалната църква е излизането от Вавилон.

Дето се казва да си дойдем на думата. Аз напълно ще се съглася с това твърдение и ако успеем да дефинираме какво е "официалната църква" как е произлязла и в какво се състоят нейните пътища. Едва тогава ще разберем какво е излизане от Вавилон. Защото не можеш да излезеш от "официалната църква" без да си излязъл от нейните пътища и инерция. Има страшно много хора тия дни, които си излизат от църковните деноминации, но продължават да ходят в техните пътища и тяхната инерция. Това НЕ Е излизане от Вавилон.

В тези теми ние говорим именно за това, какво е светската система и как християните са се слели с нея. Точно сливането на християнството със светската система ражда "официалната църква".

ЦитатПророчествата от Матей,  Откровене казват да бдим и внимаваме, а не да бягаме.

Пророчествата говорят също и за бягане. Например:

Мат. 24:16  тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

Maт. 24:20  При това, молете се да се не случи бягането ви зиме или в съботен ден;

Само, че това не е вида бягане за който ние говорим в тези теми. Ние говорим по-скоро за напускане и отделяне от всяка зависимост. И това не е нещо, което е свързано с някоя криза или някое гонение, а е принципна позиция, която истинските Божии хора са държели през цялата история.

ЦитатКазва се, че Бог е ни избави, Той ще се погрижи, а не ние с нашите си планове и градене на комуни в които сме избягали от нечестивите.

Отделянето от стана на нечестивите не ни спасява от гонения, нито това е неговата цел. На първо място целта е да живеем оригиналния живот на праведност в пълно благочестие и сериозност за който Писанието говори и какъвто начин на живот не е възможен посред нечестивите, а още по-малко ако зависим от тяхната мъдрост и начин на живот.

Лот да не би да живееше по Божията воля в Содом? Делата, които извършиха дъщерите му доказват, че средата в Содом им се е отразила пагубно на мисленето и покварата неизбежно е пропила сърцата им и ценностната им система въпреки усилията на Лот да ги възпитава в пътищата на правдата. В среда, която се диктува от нечестивите - никой не може да остане незасегнат от кваса им. Точно затова имаме Божията заповед:

2Кор. 6:14  Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?
2Кoр. 6:15  и какво съгласие има Христос с Велиала? или какво съучастие има вярващия с невярващия?
2Кoр. 6:16  и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде".
2Кoр. 6:17  Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема,
2Кoр. 6:18  И ще ви бъда Отец, И вие ще Ми бъдете синове и дъщери", казва всемогъщият Господ.

Ти можеш ли да потвърдиш, че НЕ СИ ВПРЕГНАТ с нечестивите в тяхната икономическа и технологична система? Че не зависиш от нейното благополучно функциониране? И ако не можеш да потвърдиш, то как изпълняваш това Писание? Единствения начин е записан ясно ИЗЛЕЗТЕ ИЗСРЕД ТЯХ И ОТДЕЛЕТЕ СЕ.

По ясно от това не може и да бъде.

happy_man

Много прибързани заключения си правиш, явно си много умен.

Относно официалната църква - съгласен съм с мнението ти.
Но, следвай същата логика и при "излезте и отделете се", а не предимно физическия смисъл.
Това казва и за това се моли Христос в цитираният от мен пасаж.

Казва:

15. Не се моля да ги вземеш от света, но да ги опазиш от злото. 16. Те не са от света, както и Аз не съм от него. 17. Освети ги чрез Твоята истина; Твоето слово е истина. 18. Както Ти Мене прати в света, и Аз ги пратих в света;

Кой е света ли? Или кое е в света?

15. Не обичайте света, нито което е в света: ако някой обича света, той няма любовта на Отца. 16. Защото всичко, що е в света -похотта на плътта, похотта на очите и гордостта житейска, не е от Отца, а от тоя свят. 17. И светът преминава, и неговите похоти, а който изпълнява волята Божия, пребъдва довека. 18. Деца, последно време е.

Има и други пасажи, ама за този се сетих първо.

mak

Цитат на: happy_man - Септември 13, 2012, 22:07:47 PM
Много прибързани заключения си правиш, явно си много умен.

happy_man, това не е начина по който комуникираме тук. Ако мислиш че съществуват прибързани заключения подобава да се аргументираш защо, а не да квалифицираш с подобни неуместни иронии които не са на място.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

ЦитатМного прибързани заключения си правиш, явно си много умен.

Не стана ясно кои са прибързаните заключения. Нито се видя да им предложиш опровержение.

ЦитатОтносно официалната църква - съгласен съм с мнението ти.
Но, следвай същата логика и при "излезте и отделете се", а не предимно физическия смисъл.

Ще трябва да обърнеш внимание, че пасажа не казва "излезте и отделете се" а излезте ИЗСРЕД тях. Това ИЗСРЕД е много специфична дума, която не може да говори за нищо друго освен местоположение. И аз като повечето заслепени християни дълги години съм разбирал този пасаж като "не бъдете КАТО тях" само че текста говори за съвсем други неща. Също така текста говори и за впрягане и зависимост. Един човек може да не е "като" другите но ако е впрегнат с тях и зависи от тях, то той не е на мястото, което Бог е определил да бъде.

Авраам излезе физически от Ур. Лот трябваше да излезе физически от Содом. Израел трябваше да излезе физически, а не духовно от Египет, също така трябваше да живее физически отделено от околните народи. Излизането и отделянето само по себе си не е никога САМО физическо, но по същия начин не е и никога САМО духовно.

ЦитатТова казва и за това се моли Христос в цитираният от мен пасаж.

Казва:

15. Не се моля да ги вземеш от света, но да ги опазиш от злото. 16. Те не са от света, както и Аз не съм от него. 17. Освети ги чрез Твоята истина; Твоето слово е истина. 18. Както Ти Мене прати в света, и Аз ги пратих в света;

За да видим какво Исус наистина казва трябва да видим какво Сам Той казва малко по-горе:

Йоан 17:11  Не съм вече на света, а тия са на света, и Аз ида при Тебе, Отче свети, опази в името Си тия, които си Ми дал, за да бъдат едно, както сме и Ние.

Под "света" се вижда, че в този контекст Исус има предвид присъствието на земята. Исус казва, че той вече няма да бъде на земята, но ще бъде възнесен на Небесата, както и стана. След което казва, че се моли на Отец в стих 15-ти не Бог да ги вземе от света, т.е да ги пресели физически на Небесата, както самия Той беше възнесен, но оставайки на земята да бъдат опазени от лукавия.

Това няма нищо общо със света като система. Да каже някой, че Исус се моли на Бога да остави християните в системата и вървежа на света означава, че той не познава нито Исус, нито Бога на Авраам, Исаак и Яков.

happy_man

Mak,

Благодаря за препоръката и съвета!

Но, моля те прочети постингите и на другия админ и виж дали предположенията му и констатациите му относно един ваш потребител са коректни!

Нищо не знаете за мен освен написаното от мен. Писал съм малко и не достатъчно подробно. Може да знаете, ако сте Божии пророци и Той ви е открил, но от коментарите не виждам това.
Не мерете с различен аршин!

happy_man

Към преценяващия и поставящ присъди админ,

Виждам, че си твърдо убеден в излизането. ОК.

Не мисля, че е зло. Няма да споря с теб. Излишно е.

Извинявам се, че имам различно от твоето мнение и го казах!