Author Topic: Икономически крах на САЩ и световна криза. Бягайте от градовете!  (Read 174881 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Siegeszug

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 34
Благодаря на mak за превода.
1 Петрово 4:14-15
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи."

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Превода е на един друг наш брат, за което и аз благодаря.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
                             
Нечувана оризова криза

"... Самс клъб последва примера на веригата Костко (Costco Wholesale Corp.), която наложи ограничения в някои от магазините си за обема на покупките на ориз.
Вестник “Таймс”, цитиран от БГНЕС, отбелязва, че това са невиждани мерки от времето на Втората световна война. Дефицитът е предизвикан отчасти и от приетото от водещите световни производители на ориз – Виетнам, Китай, Египет и Индия решение за временна забрана върху износа му. Целта на тази мярка е сдържане на ръста на цените на ориза на вътрешните пазари на тези страни.
Междувременно и Бразилия също обяви, че временно спира износа на ориз, за да осигури вътрешното потребление на фона на поскъпването на зърнените култури на световните пазари..."
Цялата статия може да прочетете на адрес http://dnes.dir.bg/2008/04/24/news2931727.html

Засега изглежда че прогнозата на Watchman се изпълнява за съжаление. Не знам какво точно ще се случи в България, но по всичко изглежда че броя на гладуващите по света драстично се увеличава и нещата стават все по-трагични. И ако и тази година реколтата е лоша...

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Поскъпването на храните може да тласне още 100 млн. души към крайна бедност

Цялата статия - http://novini.dir.bg/2008/04/25/news2934234.html

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Поскъпването на храните има една скрита причина за която никой не говори. Макар да има някои обективни причини, те не са достатъчни да оправдаят това, което се случва. За да се покачи цената трябва да се намалят доставките и да се увеличи потреблението. В случая става въпрос за скрито увеличаване на потреблението.

Скритата причина според мен е че правителствата и богати частни организации тайно се приготвят за катаклизми от планетарен мащаб и складират огромни количества храни, поради което търсенето е подмолно увеличено и от там и цените се вдигат. Като се прибавят и обективните фактори ситуацията изглежда много опасна.

В България положението е още по-тежко, защото земите ни пустеят и земеделската ни промишленост е практически ликвидирана. Наскоро бях в Швейцария и в Женева пред един от най-големите изложбени центрове имаше поле, което вместо градинки и цветенца беше засято с ряпа! Това трябва да ни накара да се засрамим, как тези хора оползотворяват всяко парче земя, дори в административните си центрове, а ние оставаме земеделските си земи да пустеят!

Като се прибави това, че България е на челно място по аборти и извънбрачно родени деца, можем да очакваме Божият съд да се стовари с по-тежка ръка над България.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 230
Има много практични неща, които могат и трябва да се напишат във връзка с тези въпроси и аз с удоволствие бих споделил практичните насоки, които имам, а те не са малко.

Боя се обаче, че понеже практичните неща се смилат и възприемат (или отхвърлят) по-лесно има опасност някой да се впусне в тях с погрешната мотивация. А това може да бъде също толкова гибелно, както и отказа да се направи каквото и да е било и да се остане безразличен.

Най-важното нещо е да се разбере, как, защо, с каква цел, на какво основание всички тези практични неща са нужни, за да имаме Божията мотивация в сърцата си, и тогава практичните неща ще бъдат благословение, а не заблуда и проклятие за нас.

Размишлявах по темата и стигнах до същите заключения, макар и не в тази цялост и пълнота. В последствие открих (се сетих), че Watchman, вече е ги е описал. Наистина няма да има нещо по-гибелно за нас от това на повърхностно ниво, прибързано и с погрешна мотивация да се захванем с "правилните" неща в тези дни, само защото ни се струват наложителни. Без Божието водителство и истинско разбиране, което не идва с четене на книжки и слушане на проповеди, а с реално търсене, конфронтиране, посвещение и чуване от Бога, това няма как да се получи.

Думите на Watchman са изключително на място. Ако ние изгубим голямата и главна цел на Бога, то ние ще се изгубим и в малките си цели и в детайлите. И когато очакванията ни не бъдат оправдани, ще има едно голямо и болезнено--а може би и фатално--падане в момент, в който ние трябва да разпознаем кое е от Бога и кое не. Ще се окажем като онези неразумни девици, които имаха светилници, но поради лекомислието си не се бяха запасили със скъпоценното масло, та да могат като ги запалят да намерят младоженеца в тъмния час.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Siegeszug

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 34
Интересен е факта,че в страни с развита промишленост и селско стопанство хранителните продукти са по евтини от колкото в България.Доходите на населението са по високи.Икономическата криза е отдавна планувана именно от тези икономически развити страни (не мога да твърдя, че тези държави са покорни на Божието Слово)!
Християни споделят,че по целия свят ще има преследване,тормозене,пору -
гаване,убиване, на християни.
Аз лично,не знам дали това е вярно иска ми се да има държава,която да бъде като спасителен остров.

Watchman: април 21, 2008, 00:03:49
Quote

„ С тия думи искам да кажа, че когато Божия съд падне върху градовете в България, ще видим много "християнска" кръв да се лее по асфалтираните градски улици. Тия които са си мислили, че са християни и че всичко е наред с техния начин на живот и вяра, ще паднат от нож, от мор, от глад и от язва. И останалите "християни" ще се съблазнят и ще похулят Небесния Бог. “
Въпроси:
Вие пишете  за избиване на  "християни" от кого:полиция,военни,"християни" или граждани подстрекавани към насилие?
Какви мерки могат да се вземат срещу товa?
Как можем да запазим живота си и живота на нашите семейства?
Ако, ни избият нямаме нужда от ресурси,които да складираме.

Когато пътувате по света,а (Вие пътувате),ако Ви посочват като престъпник и крадец какво бихте направили (практичен съвет)?
 

 Ако,не застанат  верните  на Господа в пролома и не започнат да викат за милост Божият гняв ще се излее с голяма сила, на някои места това вече се и случва.

1 Петрово 4:14-16
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи.
16. Но ако страда някой като християнин, да не се срамува, а нека слави Бога с това име. "
1 Петрово 4:14-15
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи."

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Quote
Християни споделят,че по целия свят ще има преследване,тормозене,поругаване,убиване, на християни.
Аз лично,не знам дали това е вярно иска ми се да има държава,която да бъде като спасителен остров.

Това не само е вярно, но е и обещание и блаженство, според както е писано:

Йоан 15:20  Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.

2Ti 3:12  Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени.

Тук е важно да разбираме смисъла на гонението, то не е самоцелно, нито трябва да бъде умишлено предизвикано от нас за да станем (или да се правим на) герои. Гонението на праведните им своя корен във небесните началства и власти на тъмнината, които не могат да понесат някой да живее не според тяхната мъдрост (мъдростта и вървежа на този свят), а според Божията мъдрост. Липсата на гонение е свидетелство, че нашия живот и обхода не застрашават небесните началства и власти на тъмнината, но също така наличието на гонение не е гаранция, че живота ни е заплаха за тях.

В тази тема обаче ние не говорим за гонението на праведните, нито за избягване от такова гонение, защото то не е нещо от което да се страхуваме и да се стремим да избегнем, а е благословение и привилегия принасящо вечна тежест на слава.

Quote
Вие пишете  за избиване на  "християни" от кого:полиция,военни,"християни" или граждани подстрекавани към насилие?

В тази тема ние говорим, за Божият съд върху нечестивите и лъжехристияните. Говорим за Божия съд върху градовете, които са станали средища на всяко нечестие и поквара, включително и дори най-вече на възникване и разпространение на лъжехристиянство.

Според както казва Петър Божият съд започва от Божието домочадие (1 Петр. 4:17). С други думи първо ще има пречистане на гумното от плявата. Бог ще съди лицемерите и лъжехристияните.

В този смисъл аз написах за леенето на "християнска" в кавички кръв. И когато става въпрос за съд, той ще дойде от всякъде и по всякакви начини и посоки. Но най-голямо е злото което човеците ще си сторят един на друг. И градовете предлагат идеалните условия за това.

Quote
Какви мерки могат да се вземат срещу товa?
Как можем да запазим живота си и живота на нашите семейства?
Ако, ни избият нямаме нужда от ресурси,които да складираме.

Ако искаме да не участваме в Божия съд над отстъпилите християни е нужно да чуем Божието предупреждение и насока:

Откр. 18:4  И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;

Аз вярвам, че сега е времето да се ИЗЛЕЗЕ ВЪН вън от местата където е концентрирано безбожието, отстъплението и богопротивния начин на живот. Мнозина са питали, като излезем КЪДЕ ще отидем?

Това е валиден въпрос, и Писанието ни дава отговора му. Не случайно Авраам е наречен баща на вярата, сиреч той е човека, който дефинира какво е да ходиш с вяра. Същия този Авраам баща на вярата беше призован да излезе от Ур Халдейски, БЕЗ ДА ЗНАЕ КЪДЕ ТОЧНО ОТИВА. Това щеше да му се покаже в последствие. Ако сме деца на Авраам, ще ни се налага да ходим с вярата и послушанието на Авраам. И често пъти Бог няма да ни покаже къде да отидем преди да сме се покорили да излезем!

Ключовия момент тук е да разберем, че в момента не говорим за гонението на праведните а за съда над нечестивите, и то не окончателния съд и язвите. Божиите хора не са определени на този съд, но кои наистина са Божии хора, ще се види според това кои чуват Неговия глас и Го следват. Някой би казал, че "Бог ще ни пази където и да сме, понеже сме Негови." Такова твърдение и очакване е лъжливо и няма никакво основание в Писанието. Ако сме в бунт и непослушание, Бог няма да ни пази! Божията защита е в пътя на правдата и послушанието, не е в пътя на безумието, своеволието и непослушанието!

Също така е много важно да се разбира, че в тия критични времена светиите не са призовани да действат индивидуалистично и да се спасяват поединично. Напротив, това е време за сплотяване на Тялото, изхвърляне на плявата и свързване на верните в едно цяло повече от всякога преди!

Всичко, което има да се случи е замислено да изчисти Тялото и да го доведе до онази зрялост и ръст, които са необходими за него за да може да изпълни Божиите цели на намерения, според тайната поверена и прогласена от Павел и апостолите. Моментното състояние на Църквата е изключително неадекватно на изискванията и очакванията които Бог има спрямо нея. Идващите събития ще катализират необходимите промени.

За нас е важно да се намерим верни и да сме в час с това, което Бог прави. Няма никакво време за губене, не да спасяваме себе си, а да приготвим себе си за изискванията на тези времена в които живеем, за да можем да се съединим с Божиите цели на намерения. Истинска любов има не когато двама се гледат в очите, а когато гледат в една посока! Ето защо ако наистина обичаме Бога ще търсим да разбираме и да се съединяваме с посоката, целите и намеренията Му, да се предадем на онова, което е важно за Него! Ние сме с цена купени, не сме свои си, няма нужда да търсим своето си, и да спасяваме себе си, но тогава когато се отричаме от себе си, за да се предаваме на онова, което е важно за Него, тогава сме наистина спасени, дори когато биваме предавани на страдание и смърт заради Името Му!
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Siegeszug

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 34
Когато пътувате по света,а (Вие пътувате),ако Ви посочват като престъпник и крадец какво бихте направили (практичен съвет)?

1 Петрово 4:14-15
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи."

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Не виждам какво друго можем да сторим , освен да предадем делото на Този който съди справедливо.

То ако ни посочват е едно , но не ще е само посочване , затова ако можем да избягаме от тях , добре е.
 Божият Дух в нас ще ни научи какво да говорим , правим и мислим.
Защото  сами не ще измислим нещо адекватно и практично на задаващите се зли времена.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Как бихте отговорили на този въпрос:Когато пътувате по света,а (Вие пътувате),ако Ви посочват като престъпник и крадец какво бихте направили (практичен съвет)?

Преди всичко трябва да разберем на основание на какви факти и какви закони биваме обвинени в престъпление. Ако закона според който ни обвиняват е нечестив, като например такъв който изисква да признаваме хомосексуалистите и хомосексуализма (каквито закони вече има в Европа), то с радост трябва да приемем страдание заради правдата.

Ако е заради нашата глупост и невнимание заради които сме нарушили местен закон и сме наистина виновни, заслужавайки справедливо наказание, ще се надяваме на Божията милост, но бидейки бдителни да не пропуснем поуката, за да не бъде страданието напразно.

Quote
Как да се подготвят слугите на Господа,които със страх и трепет угаждат на Христа? Практични съвети.

Ето някои практични насоки:

1. Разбиране и откровение.Светиите трябва да търсят разбиране и откровение относно времената в които живеем и Божиите насоки за тях дадени в Писанията, както и конкретни насоки от Бога за специфични ситуации. Това предполага по-усърдно и целенасочено изследване на пророческите Писания, по-пълно разбиране на Божиите цели и намерения за последните времена.

2. Единство. Светиите трябва да действат заедно като Тяло на местна почва, а не индивидуално и самостоятелно. Тук е нужно да се молим Бог да ни свърже със верни хора от Неговия остатък, за да можем съединени заедно, водени и действащи заедно да действаме. Потвърждението от Писанията трябва също да бъде подплътено и от потвърждението на други светии, за да сме сигурни, че не сме се заблудили в някакво своеволие и високоумие.

3. Обратно към земята! Преди около 30 години Дейвид Уилкерсън беше написал в своята книга "Видение за последните времена", че ще дойде време когато светиите трябва да се върнат обратно към земята. Това време е вече дошло! Ние трябва да спрем да зависим от провизиите на светската производствена, търговска и финансова система, защото тази система ще колабира съвсем скоро! Нашите провизии трябва да зависят вече не от светските системи, а от земята, която пък зависи от Божието благословение с дъжд и плодородие. Нужно е да започнем да се обучаваме на земеделски умения. Придобиването на земя и земеделска техника е препоръчително.

4. Занаятчийство. Вярвам, че ще бъде крайно полезно във времена като тези светиите да започнат да усвояват практични занаятчийски професии и майсторски занаяти. Заедно с усвояването на умения е добре да се придобиват и необходимите инструменти и техническа екипировка нужна за тия занаяти, докато времето позволява.

5. Приятелства. Считам да мъдрост да се развиват взаимоотношения и приятелства докато още има благодатно време. Щедростта ще се отплати на времето си, според както е писано:

Екл. 11:1  Хвърли хляба си по водата, Защото след много дни ще го намериш.

Нужно е да се молим Бог да ни насочи към ключови взаимоотношения, които ще изиграят важна роля във времената на криза.


Това са само някои практични насоки, които са казани в контекста на цялото учение на Писанието, и не следва да се възприемат като самодостатъчни и самостоятелни съвети. Също така списъка далеч не е изчерпателен, напротив има много основни неща, които не са споменати, но те се намират в посланието на Христовото Благовестие, а именно неща като отричане от себе си, носене на кръста, пребъдване в Духа, приближаване при Бога и други основни неща, без които всичко казано по-горе е безсмислено.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
За мое удивление днес в един от професионалните форуми които чета беше даден следния линк, без да има нищо общо с професионалната тематика на форума, но имащо всичко общо с темата, която обсъждаме тук (текста е на английски):

http://www.theamericannightmare.org/FOOD_SHORTAGE__AAK415.html
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Междудругото ето един списък с практични насоки от Дейвид Уилкерсън дадени в по-горе споменатата от мене негова книга писана 1973:

1. Не купувайте нищо от което нямате нужда.

2. 0тбягвайте на всяка цена да правите дългове.

3. Платете дълговете си, без значение какви жертви ще ви струват и поддържайте текущите си разходи колкото може по-ниски.

4. Не купувайте на кредит в никакъв случай! Това е опасно!!!

5. Не изпадайте в паника. Достатъчно е да бъдете внимателни.

6. Гледайте да имате добра и надеждна кола и не я продавайте бързо за друга.

7. Не се опитвайте по някакъв начин да мамите Бога.

8. Продължавайте отношенията си с Небето в добро състояние. Вашата сигурност в бъдеще зависи от това.

9. Давайте и ще ви се дава. Давайте колкото си може повече за поддържане на църквата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Siegeszug

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 34
Kъде може да се намери тази книга на Дейвид Уилкерсън?
1 Петрово 4:14-15
14. " Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас от тяхна страна се хули, а от ваша страна се прославя.
15. Никой от вас да не страда като убиец или крадец, или злодей, или като такъв, който се бърка в чужди работи."