Author Topic: Икономически крах на САЩ и световна криза. Бягайте от градовете!  (Read 163525 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
През последните няколко седмици изследвах подробно въпроса за икономическото състояние на САЩ и как кризата, която се задълбочава там ще се отрази на останалия свят. Нещата, които успях да разбера са повече от шокиращи поради факта, че времето е по-близко отколкото съм очаквал.

С този материал не желая да убеждавам някого в нещо, но да споделя накратко ония неща, които разбрах от изследванията, които направих. Подготвяния сценарий е накратко следния:

1. Курсът на долара ще продължи да пада главоломно, като това, което предстои да видим е стойности поне на половина на сегашните ( към днешна дата 1,25-6 за лев). Сиреч нормално е да видим долар от порядъка на 60-70 стотинки за лев, а в малко по-дългосрочен план и 40 стотинки за лев. Спада е възможно да е съпроводен с леки корекции, които биха се възприели като дъно и начало на обратно движение, но това ще е само временно. Политиката на Федералния резерв на намаляне на дисконтовата лихва води до обезценяване на валутата, като те се опитват с това да спасят икономиката чрез Кейнсиаските теории базирани на вечно растящо харчене на населението с пари взети назаем. Това разбира се няма да успее и краха ще е толкова сериозен, че САЩ ще навлязат в нова голяма Депресия, която ще бъде много по-опустошителна от тази през 30-те години на миналия век.

2. Изследователи казват, че този икономически колапс ще настъпи в рамките на 6 до 36 месеца. Той разбира се ще се отрази на целия свят, включително и на България. Икономическия "напредък" на България през последните няколко години, както и надуване на имотния балон има за основа популяризирането на все по-лесни за взимане кредити от населението. Лесните кредити напрактика означават бързи и лесни пари. Които обаче пари не са реални, а са създадени "от въздуха". Мнозина мислят, че банките дават на кредит пари които са налични при тях, но истината е че по закон банките имат право да дават на заем много повече пари отколкото в действително имат, като са длъжни да имат в наличност не повече от 10% от това, което в действителност са отпуснали като кредит. Това работи благодарение на това, че големите плащания не се правят в брой, а по банков път и на практика едни цифрички се прехвърлят от един компютър в друг, от една сметка в друга, без да има реални пари зад тези транзакции. Това е и причината банките да въведат напоследък такса и комисионна за изтегляне на собствените пари в брой. Такова нещо беше нечувано преди. Но целта е да се обезсърчат кешовите плащания и да се насърчат банковите преводи. Истината е че кешовите наличности са едва 5% от парите в икономиката, останалите 95% за цифрички в банкови компютри. Така напрактика закона позволява на банките да създават пари от въздуха и това ИНФЛИРА стойността на вече наличните пари в оборот. Каквито и лъжи да говорят икономистите и правителствата именно това е причината зад високата инфлация през 2007-а година. А именно пряк резултат от наливането на кухи пари в икономиката на страната.

3. Хората в САЩ, Англия и други западни страни са отдавана обвързани в невъзможни кредити. С имотния балон в БГ беше направен опит да се предизвика същото нещо и в България. Мнозина клъвнаха, но мнозинството остана настрани, поради ред причини, но най-вече консервативния български манталитет спомогна за това. В момента хората не могат да продадат къщите си в онези щати, където имотния балон се наду най-много и на 1/2 от цената, за която са взели кредит. За това обаче тук в БГ много много не се говори потулва се доколкото е възможно.

4. Пукането на имотния балон в САЩ даде тласък на необратими процеси и опитите на Федералния резерв да спаси положението само прави нещата още по-лоши. Отлагането на болката и агонията само ще направи неизбежното им идване още по-голямо и тежко. Сиреч положението се утежнява със всеки изминат ден. Камарата на представителите проведе заседание при закрити врати, което се е случва само за 4-ти път в цялата 176 годишна история на конгреса. Говори се че се е обсъждало как ще се реагира, когато долара напълно се срути като валута и американската икономика обяви банкрут. Този банкрут ще се отрази на целия свят, включително и на България. Всичко това ще бъде съпроводено от рязко поскъпване на основните храни и цените на енергията по целия свят.

5. Градовете, които са напълно зависими от доставките на храни чрез търговската мрежа и супермаркетите ще изпаднат в шоково състояние. В същото време поради девалвиране на валутите банките ще увеличат рязко лихвените си проценти за да компенсират загубите си. Вие които имате кредити си прочетете внимателно условията на договора, там, ще откриете че банката има право да си повишава лихвата както си иска и когато иска и вие не можете по никой начин да спрете това. Ако при 8% годишна ипотечна лихва един имот се оскъпява повече от 2 пъти при 20- годишен кредит, то помислете какво ще стане с месечните ви вноски при качване на лихвата на 20%. С една дума те ще станат непосилни. Не само за гражданите, но и за фирмите, които са взели кредити. Това не само ще свие максимално потреблението на гражданите, но и ще фалира много фирми. Свиването на потреблението ще удари всички фирми, които продават и разчитат на това потребление. Всичко това означава нови фалити и още и още безработни. Безработен или не, човек трябва да ЯДЕ, а храната ще бъде по-скъпа от всякога. Докато в Турция всяко ъгълче земя се обработва и произвежда при нас земите пустеят. Ето защо ядем турски домати, а не български.

6. Със оскъпените до крайност горива вноса ще бъде безсмислен, а местното производство ще бъде крайно недостатъчно. Резултата ще бъде само един - ПОВСЕМЕСТЕН ГЛАД. Глад който ще удари най-вече градовете, защото хората на село могат да скъсат продукция от двора си и да се заситят поне малко. Глада обаче има и друго лице, и това е лицето на НАСИЛИЕТО. В Писанията се казва, че когато Бог прати глад ще има случаи, когато дори майка ще убие и сготви собственото си дете за да си задоволи глада. Историята е документирала, че това вече се е случвало не веднъж. Но ако и това да става в по-скоро случаи изключения, то по време на глад едно нещо се случва със сигурност и навсякъде, а именно - върлуващи насилнически и грабителски банди, които няма да се спрат пред никого и пред нищо за да се докопат до парче храна.  Градовете ще пламнат в насилие, полицаите ще захвърлят значките и ще се включат в насилието, безпорядъка ще бъде пълен. Това, което хората ще си сторят един на друг като зло, никаква язва и враг не може да им стори. Ако не вярвате, че това може да се случи в 21-век, направете си справка - ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ и то не къде да е а в Ню Орлеънс по време на бедствието в града от урагана Катрина. Всичко описано в в тази точка се е изпълнило едно към едно, заедно с изнасилвания, непрестанни убийства и всякакво зло. Националната гвардия трябваше да воюва с въоръжените бандите от населението, за да възстанови властта на правителството в града. Да знам, това беше укрито от медиите и не се разгласяваше, но е факт и хората го знаят.

7. Вярвам, че Бог говори на всички, които чуват гласа Му, да бягат от градовете и да се върнат към обработка на земята, докато още има време. Нечестивите и псевдо християните нищо няма да разберат, но праведните ще разберат и откликнат навреме. (Дан. 12:10). Тези които са затънали във заеми за да придобият това, което Бог не им е дал, трябва по най-бързия начин да се освободят от тях. Когато Бог дава нещо Той дава и не прибавя скръб, дългове, ипотеки и лихви към него (Пр.10:22). Бог дава както баща дава на децата си. Кредита е своеволие, и протягане към онова, което не ни принадлежи. Той е търговия с бъдещето, за което ни е заповядано да не се хвалим за него (Як. 4:13-16), камо ли да го търгуваме. Всички, които са се предали на това своеволие ще получат справедливо наказание. Най голямата опасност обаче няма да бъде загубата на материалните придобивки, но загубата на душите, защото мнозина, които си мислят, че "Бог ги е благословил" с този кредит дълбоко ще се разочароват и мнозина ще отстъпят от вярата. А онези, които не отстъпят ще бъдат в толкова опустошена и обезсилена вяра, че когато правителството под вдъхновението на сатана предложи "изненадващо ефективни мерки" за справяне с кризата, те няма да са в състояние да  разпознаят, че приемайки тези мерки всъщност продават душите си на лукавия и се приготвят да прегърнат Антихриста, като свой бог и спасител (мислейки че това е самия Исус). И да разбира се те чакат да бъдат грабнати и наистина грабване ще получат, само че това ще е грабването на овцата от вълка грабител.

Всички онези, които разпознават в написаното по-горе автентично предупреждение и биха искали да се свържат с други християни за да могат заедно да реагират на идващите събития могат да пишат в темата или на ЛС. Написаното тук е само кратко обобщение от което са изпуснати голямо количество подробности и детайли. Но всеки нека направи сам своето изследване и да разбере за себе си.

Времето е кратко и всичко описано по-горе ще се случи на няколко етапа с различни нюанси и отенъци в различните страни и географски райони. Преди император Тит да подложи Ерусалим (70 г. сл.Хр.) на обсада и вътре в града да се случи точно описаното в т.6 християните са били предупредени от Святия Дух и в града е нямало нито един праведен човек, когато това се е случило. Те са били избягали отдавна. Аз вярвам, че днес е деня в който ние трябва да чуем и да откликнем на предупреждение от същия характер, само, че разпростиращо се в глобален мащаб.

Уочман, знам че пророчествата по-горе не са твои думи, а на икономически експерти. Но след като ги цитираш, следователно мислиш като тях.

Колко от нещата по-горе са се изпълнили 8 години по-късно? А тези, които не са се случили, колко време мислиш ще чакаме да се случат?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Това не са пророчества, а по-скоро прогнози. Пророчеството е слово на свръхестествено знание, прогнозите са следствие от естествено знание и преценки.

В последните години много от нещата започнаха да се случват, но прогнозите следват естествената тенденция на нещата, като няма как да отчетат Божията намеса. А ако не беше тя този срив е щял да дойде още преди 30 години. Ето защо не трябва да презираме Божието благовремие, но да го изкупваме като мъдри и разумни човеци.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Това не са пророчества, а по-скоро прогнози. Пророчеството е слово на свръхестествено знание, прогнозите са следствие от естествено знание и преценки.

В последните години много от нещата започнаха да се случват, но прогнозите следват естествената тенденция на нещата, като няма как да отчетат Божията намеса. А ако не беше тя този срив е щял да дойде още преди 30 години. Ето защо не трябва да презираме Божието благовремие, но да го изкупваме като мъдри и разумни човеци.

Съгласен съм с теб. Ако не е Божията намеса нещата щяха да се развиват доста по-зле.

7ivan

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 146
Бягството от градовете е стартовата точка на християнската общност и единствения начин за оцеляване на християнина днес.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Възможно е някой да оцелее и в градската среда, но целта не е оцеляване, а да принасяме траен плод, а в града християните живеят безплодно и подобно на Лот единственото на което могат да се надяват е оцеляване в последния момент, когато всичкия им труд ще изгоди и ще останат безплодни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Бягството от градовете към дадения момент може да е насочено основно към отделяне, живот в благочестие и изобщо живот в една по-добра среда, но е добре да не се бърка със следното:

Откровение 18 глава
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;


Този момент още не е настъпил.
Дали горното само по-себе си ще ни опази от долното е трудно да се каже.

Относно кой как живее и как принася, това мисля най-добре го знае Бог.
Защото предпочитам да не попадам в тази ситуация:

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник. 
11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. 
12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. 
13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. 
14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Бягството от градовете към дадения момент може да е насочено основно към отделяне, живот в благочестие и изобщо живот в една по-добра среда, но е добре да не се бърка със следното:

Откровение 18 глава
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;


Този момент още не е настъпил.
Дали горното само по-себе си ще ни опази от долното е трудно да се каже.
Доколкото знам, това предупреждение е казано още от времето, когато вавилонската блудница се е възраждала по времето на Йоан. Това е било казано не само тогава, но още в Писанията и винаги, повтарям, винаги е било актуално, а не за някакъв определен "момент", защото никой не знае в кой момент ще дойде съсипването на цялата тази система. Не е само религиозната система, защото е писано, че вавилонската блудница е пуснала корени в търговията, при царете и на много други места, включително и в науката. Всичко това ще бъде сринато и затова се казва да се излезе от бъркотията. Затова не само "трябва да се сбърка" с това, но и не трябва да се прави разлика, защото каквато блудницата, такива и дъщерите й, такива и делата й.


  10. Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти!
  11. И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им,
  12. стоки от злато и сребро, скъпоценни камъни и бисери, от висон и багреница, коприна и червено; и всякакво благоуханно дърво и всякакви изделия от слонова кост и всякакви изделия от скъпоценно дърво и от мед; от желязо и от мрамор;
  13. и канела, аромати, темян, миро и ливан; вино и дървено масло; чисто брашно и пшеница; добитък и овце; коне, колесници и роби; и човешки души.
  14. Овощията, за които душата ти копнееше, изчезнаха от тебе, и всичко изящно и разкошно загина от тебе, и няма вече да се намерят.
  15. Търгуващите с тия неща, които се обогатиха от нея, ще застанат отдалеч поради страх от мъките й, ще плачат и ще жалеят, казвайки:
  16. Горко, горко, граде велики, облечен във висон, багреница и червено и украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери;
  17. защото в един час запустя толкова богатство! И всеки корабоначалник, всеки пътник по море, моряците и всички, които се препитават от морето, застанаха отдалеч,
  18. и викаха, като гледаха дима от неговото изгаряне, казвайки: Кой град приличаше на великия град?
  19. И посипаха пръст на главите си и викаха с плач и жалеене, като думаха: Горко, горко на великия град, в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му; защото в един час запустя!


От този пасаж се вижда, че вавилонската блудница не е просто религиозна система, а е цяла империя, която се занимава не с локални стоки, но глобално. Ще има голяма скръб след като бъде съсипана. Скръбта няма да е, защото няма да има черкви. Напротив, но защото ще се съсипе всичко, където са пуснати пипалата й.

Който си мисли, че ще може да си стои в бъркотията и в един момент като види, че става жега, да излезе, да не си прави илюзиите. Ако утре спре тока и това съсипе всичката вавилонска система, включително с ученията й, свързани с финансовата система, със "здравната" система (свързана с магьосническите вавилонски практики), с училища, религия и т.н., всичко ще е така съсипано, че който не се е усетил навреме, няма да има възможност да избяга, защото ще настъпи голям хаос.

Quote
Относно кой как живее и как принася, това мисля най-добре го знае Бог.
Защото предпочитам да не попадам в тази ситуация:

10 Двама души възлязоха в храма да се помолят, единият фарисей, а другият бирник. 
11 Фарисеят, като се изправи, молеше се в себе си така: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедни, прелюбодейци и особено не като тоя бирник. 
12 Постя дваж в седмицата, давам десетък от всичко що придобия. 
13 А бирникът като стоеше издалеч, не щеше нито очите си да подигне към небето, но удряше се в гърди и казваше: Боже бъди милостив към мене грешника. 
14 Казвам ви, че този слезе у дома си оправдан, а не онзи; защото всеки, който възвишава себе си, ще се смири, а който смирява себе си, ще се възвиси.

Аз виждам, че мине не мине време и ти решаваш, че този призив, който тук се повтаря е на хора, които са лицемери, които са в позицията на фарисеите, а тези, които стоят във вавилонската система и се "каят", са оправдани. Това е много плоско обвинение, но всеки, който има очи да види и да прочете ще разбере какво да прави.

Писанията и пророчествата са дадени, за да се предвидят нещата и да се реагира своевременно. Който не иска, ще си намери всякакви оправдания и ще си е отговорен сам за съдбата си.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Не знам как вече е станало като това е описано в края на Откровение и започва със слизането на Ангел от небето, обясни ми, къде греша, ако може с цитати.

За вавилонската блудница съм съгласен с това което казваш, но то няма отношение към случая.

Относно настъпилия хаос, ако си в града ок, ще гладуваш, а ако дойдат и откраднат това което имаш - пак ще гладуваш. Или мислиш, че на циганите им трябва бензин за да дойдат от един град до друг с каруцата и коня ? А само те ли имат коне... В тия времена ще се разчита на Божията милост основно.
 
Относно лицемерието проблема не е в поучението, а в отношението.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 224
Дмитрий Перетолчин: Крахът на САЩ също ли ще се случи благодарение на усилията на Великобритания?

Игор Панарин: Сега те са изправени пред дилема. Тръмп е сталинист, Хилари е троцкист, има борба между тези движения... И нека си припомним ситуацията по време на президентството на Рузвелт, който според мен беше отровен. И така, когато вицепрезидентът на САЩ Хенри Уолъс говори за съюз със Сталин, със Съветския съюз, за ценности, диаметрално противоположни на Запада, и той беше подкрепен на конгреса на Демократическата партия, където той е подкрепен 97%, британското разузнаване проведе своеобразна специална операция през 1944 г. чрез инсталиране на външно проследяване за Уолъс и след това успя да промени коренно ситуацията. Естествено, Донован, британски агент, който беше начело на американското разузнаване, помогна в това, прикривайки се под споразумението, подписано между MI-6 и ССО, за което се предполага, че се бори с фашистката заплаха.

Абсолютно същата схема беше използвана срещу Тръмп - незаконно наблюдение на кандидат за президент на САЩ, което започна въз основа на досие за дезинформация на руския отдел на МИ-6 ...

Дмитрий Перетолчин: Тоест, няма нищо ново...

Игор Панарин: Да, има повторение на събитията от 1944 година. Нещо повече, тогава задачата беше да се отстрани Рузвелт, който се разбираше със Сталин.

Дмитрий Перетолчин: Той стана истински съюзник на СССР. Това е очевидно.

Игор Панарин: Да, беше възможно да се изгради свят без войни след Втората световна война, но Рузвелт им беше на пътя - и той беше отстранен. Протежето на Чърчил, Труман, бе повишен на позицията на американския президент и Уолъс беше избутан назад. Те го направиха постепенно; Уолъс се бори още пет-шест години, иска промени. Привържениците му бяха наречени “Партията на изолационистите”...

Дмитрий Перетолчин: Те бяха наречени така в съответствие с британските методи...

Игор Панарин: Да, така е, въпреки че Уолъс постигна огромен успех като министър на земеделието, преди да стане вицепрезидент. Рузвелт го покани на поста, тъй като беше изключително популярен сред американците, защото след глада от 1933-34 г., след всички депресии и катаклизми, Уолъс направи огромен пробив - нахрани американците и им предложи истински начин на икономическо взаимодействие с нашата страна.

Британците имаха нужда от Труман, който слушаше речта на Чърчил на Фултън. В него архитектът на бъдещия свят Чърчил определи курса за началото на Студената война. Тоест, беше изключен сценарият Рузвелт да бъде заменен от „втория Рузвелт“ - Уолъс, при когото, разбира се, събитията по света биха се разгърнали съвсем различно.

Тръмп, според мен, взема предвид, вижда тази история - ако не в подробности, то поне концептуално.

Дмитрий Перетолчин: Карикатуристът Бен Гарисън непрекъснато представя Тръмп, който източва блатото, измита Сорос, Клинтън и т.н.

Игор Панарин: И първото нещо, което Тръмп направи, когато дойде в Белия дом, беше да изтрие от уебсайта на американския президент...

Дмитрий Перетолчин:...ЛГБТ страницата?

Игор Панарин: Да. И след това продължи тази линия - сега тази група е отстранена от американските въоръжени сили.

Припомням ви защо армията подкрепя Тръмп. Малко хора знаят за това, но когато по време на едно от изказванията си (а в залата тогава присъстваха членове на Конгреса и висши военни) Обама говори за либерализацията, за необходимостта от въвеждане на демократични промени във военната структура, в края на речта му никой от военните не стана и не ръкопляска - всички предизвикателно останаха да седят неподвижно!

И според затворени анкети, доколкото знам, 95% от американските военни са гласували за Тръмп и едва 5% са гласували за Клинтън. Факт е, че мнозинството, гръбнакът на офицерския корпус в американските въоръжени сили, разбира се, е бял. В този смисъл Тръмп се опитва, опирайки се на своите идеологически подходи, да изгради национална американска държава. И за да не бъде застрелян, като Джон Ф. Кенеди през 1963 г., той трябва да маневрира, като прави различни изявления. Нека ви припомня, ден преди церемонията му по встъпване в длъжност, CNN подметна че Тръмп ще бъде убит по време на тази церемония.

Но Тръмп беше смел. Той, разбира се, е изключителен президент в историята на САЩ, въпреки че все още и да няма историческа „рекапитулация” за разлика от Рузвелт.

Дмитрий Перетолчин: Ще спечели ли на следващите избори?

Игор Панарин: С вероятност 75%. Днес от десетте обещания от кампанията си Тръмп вече е изпълнил девет, докато Обама е изпълнил само едно от десет - подари пудел на дъщерите си ...

............

Игор Панарин: Разбира се, както британските, така и всички големи американски медии бяха на страната на Клинтън. На Тръмп му остана тясно пространство, в което той успя да се прокрадне и излезе на оперативното пространство в “Туитър”. Той беше принуден да направи това, за да предаде информацията си на избирателите.

За нас тази ситуация също е проблем. Ще ви дам две цифри, които не са много добри за нас от неотдавнашния доклад на Корпорация РАНД, където има две части, отворена и затворена ...

В откритата част на доклада е казано, че от седемте най-големи банки в света четири са американски, а също така, че САЩ получават 95% от приходите от медиите! Ако погледнем дори руските държавни телевизионни канали и техните бюджети, държавата отпуска по-малко от 50% за тях. Останалото е реклама. Чия реклама? Сещате се. И така нататък ...

У нас редица канали принадлежат, строго погледнато, не на руските представители и това е голям проблем.

Освен това не бива да се забравя за огромните им разузнавателни способности, които директорът на ЦРУ Бренан разкри открито на изслушванията в Конгреса преди повече от пет години: устройство за подслушване е инсталирано във всяка микровълнова печка и почти всеки друг домакински уред.

Дмитрий Перетолчин: По едно време китайците ги хванаха с ютиите ... Покритието пълно ли е?

Игор Панарин: Глобалната система за електронно разузнаване “Ешелон” има бази във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, САЩ и Канада. Най-голямата база на “Ешелон” е разположена в Бавария, недалеч от Аугсбург, както и базата на AWACS (Авиационна система за предупреждение и управление). Те контролират много и това им дава огромни възможности. “Сноуден” разкри само върха на айсберга в целия този “процес”.

Документът за „принудителната сила“ трябва да се приема много сериозно. По време на сирийската кампания нашите авиация и специални сили направиха гигантски скок напред в сравнение с август 2008 г., но ситуацията в информационната сфера е доста закъсняла. Можем и трябва да се съсредоточим върху социалните мрежи.

Според рейтинга на цитиране в руските социални мрежи на първо място са американското правителствено радио “Свобода” и порталът “Медуза”, “Ехото на Москва” е на второ, “Гласът на Америка” на трето. Тоест, западните, американски медийни проекти доминират в руското информационно поле. След киберцентъра на НАТО в Талин, в Рига беше създаден друг център за хибридна война и дори там не САЩ доминират, а пряко Великобритания.

--------------
https://pogled.info/svetoven/amerika/razpadaneto-na-sasht-shte-stane-s-britanski-ratse.108180

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Quote
Игор Панарин: И първото нещо, което Тръмп направи, когато дойде в Белия дом, беше да изтрие от уебсайта на американския президент...

Дмитрий Перетолчин:...ЛГБТ страницата?

Игор Панарин: Да. И след това продължи тази линия - сега тази група е отстранена от американските въоръжени сили.

Да, а между временно администрацията на Тръмп принуди правителството на Тайван да узакони гей браковете, и също така финансира ЛГБТ движението в Анкара, Турция със 20 милиона долара.

Тази тема обаче не е за Тръмп, Хилари или тем подобните, а за това, че световната олигархия се опитва да натири цялото население в градовете където да ги третира като мишки в лаборатория. Част от програмата по изпълнението на това я виждаме. Непрестанно съсипване на селата с измислените му чуми, безброй ограничения пред земеделските производители, дъмпинг на цените на земеделската продукция чрез субсидии и засмукване на младите хора от селата към градовете чрез образователната система и мас медийна пропаганда.

Планирания икономически крах ще допринесе до фалиране на огромна част от населението и "спасяването" им чрез държавни програми за "умни" градове, безусловен базов доход, и други схеми за държавно монополизиране на личния живот и собственост.

Вижте в коя година е стартирана тази тема. Бог ни даде не малко благовремие за подготовка, но какво ние направихме с него?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 224
Както се оказва за съжаление, християните 2 часа не могат да издържат заедно заради разминаване в разбирането на Словото. Църкви, събирания, ново разцепление, нови църкви, нови събрания, домашни групи, един акцентува на едни думи от Словото , други акцентуват на други думи от Словото, а трети акцентуват на трето от Словото и така до безкрай. Какво остава за съвместна общност и живот...мисля,че пак ще е същото- спорове и т.н. кой по-добре разбирал Словото. И си взема багажа и обратно откъдето е дошъл.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Разминавания в разбирането винаги може да има, защото всеки е извървял различен път и е минал през различни неща, които са оформили по един или друг начин разбирането.

Проблема не е в разминаването, а в липсата на зрялост. Ние трябва да можем да имаме зряло отношение към различията, като правим разлика между търпими и нетърпими различия.

Нетърпимите различия касаят фундаменталните въпроси на вярата, онези които разграничават синовете на светлината от синовете на тъмнината. При подобни разминавания компромиси не трябва да има. Всички останали останали различия трябва да се изглаждат с търпение, зрялост и братолюбие.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Сега виждам, че тази тема сме я започнали преди точно 12 години, през март 2008-а година. Нещата за които предупреждавахме през всички тези години започнаха да се случват, макар и по начин по който и ние не сме предполагали.

Имаше много хора, които ни се подиграваха, осмиваха ни, "разобличаваха" изложените от нас в тази тема позиции, както и ни обвиняваха в лицемерие, че говорим едно, а всъщност си стоим по градовете. Да, за съжаление някои от нас действително си останаха по градовете, а други се махнаха от града, но после се върнаха назад.
Благодаря на Бога, че аз не съм един от тях и ние действително не само се махнахме от града, но и се закрепихме и дори развихме и разширихме на село с Божията благодат.

Това означава ли, че ние ще сме недосегаеми за това зло време, което връхлетява света? Не бих казал, но нашето положение е значително по-благоприятно от това на тези, които са пленени в градовете. Практически моето ежедневие не се различава по нищо от преди, като изключение правят само и без това редките ни посещения до града.

Тези дни аз често си спомням думите на цар Давид, който беше поставен пред избора на това каква язва да падне върху него:

2Царе 24:13  Дойде, прочее, Гад при Давида та му извести това ; после му рече: Дали за седем години да има върху тебе глад по земята ти? или три месеца да бягаш от неприятелите си, като те преследват? или три дни да има мор в земята ти? Размисли сега и виж какъв отговор да възвърна на Оногова, Който ме е пратил.

Отговора на Давид е изключително знаменателен, и аз благодаря на Бога, че точно в този отговор се съдържа и цялата есенция на нещата изнесени в тази тема:

2Царе 24:14  И Давид рече на Гада: Намирам се много на тясно; обаче нека паднем в ръката на Господа, защото Неговите милости са много; но в ръката на човека да не изпадна.

Града е място на зависимост от човеците. Човеците ако са добронамерени могат да създадат много удобства и благини един за друг работейки заедно и събирайки се на едно място. Но с увеличаването на беззаконието тази зависимост започва да се превръща в разрастваща се язва, която малко по-малко се изражда в чудовище готово да погълне всички наред.

Човекът, който живее от земята е човек който е паднал не в ръката на човеци,а в ръката на Бога. Ние сме зависими от това Бог да ни изпрати дъжд, Бог да благослови градината ни, да наплоди животните и птиците ни, и да даде изобилно мляко и яйца от тях. Нас няма да ни интересува дали ще има доставки на храни в градовете, дали държавата ще раздава пари на народа. Да чакаш на държавата да ти дава подаяния за да живееш и да храниш семейството си, това е тоталното пропадане в ръцете на човеци. И то непременно ще бъде използвано против нас, против вярата ни и убежденията на съвестта ни.

Все още не можем да осъзнаем степенна и магнитуда на ситуацията, която изведнъж ни връхлетя. Всички си мислим, че нещата ще се нормализират бързо, но аз се боя че няма да е нито бързо, нито безболезнено. Къде са пророците, които да ни кажат какво Бог е намислил да прави? Не казва ли Писанието, че Бог няма да направи нищо без да го е казал на слугите си пророците?

Амос 3:7  Наистина Господ Йехова няма да направи нищо Без да открие своето намерение на слугите си пророците.

Едно нещо е сигурно в тази ситуация. Без значение дали сте в града или на село, всички, които имат истинска вяра в нашия Господар Исус Христос, трябва да стоим един до друг и да се молим за всички засегнати братя и сестри. Очевидно Бог няма повече намерение да ни остави да си спим както преди и е предприел необходимото за масово събуждане на християните, а след това и масово завръщане на народите към страха от Бога.

Опитах се да надзърна през интернет какво говорят пасторите на църквите си, и както можеше да се очаква те им пеят приспивни песни, и най-важното - да си миели ръцете, защото така казвали експертите. И те като Пилат се опитват да си измият ръцете от тази ситуация, но тяхната отговорност за състоянието на днешните църкви не може да се измие по никой начин.

Ние се молихме и молихме и молихме Бог да преобърне съдбата на народа ни, а в днешния глобализиран свят не е възможно да се преобърне съдбата на един народ, без да се повлияе на световните механизми за контрол. И ето Бог се зае да преобърне целия свят.

Ето защо повече от всякога ние трябва да бдим и да се молим за това всичко да се развие по Божия начин, и да не се позволи на враговете да реализират помислите и намеренията си.

А вие след като падне блокадата и ви се даде възможност да се махнете от града и да отидете на село, не се успивайте отново, защото се надявам вече сами виждате, че тия неща са повече от сериозни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3595
Ето каква е следващата стъпка, която подготвят онези, които създадоха коронавируса, паниката свързана с него и икономическото блокиране покрай тях:

https://thebulgariantimes.com/%d0%9a%d0%b8%d0%b1%d0%b5%d1%80-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%be%d0%bd-2021-%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b6%d0%b4/

В момента процъфтяват фирмите, които имат онлайн бизнес, а тези,които разчитат на физически търговски обект се борят за оцеляване. Затова следващата стъпка е да се срине интернета, онлайн банкирането и въобще цялата банкова система, като вероятно ще занулят сметките на всички или почти всички хора.

Ако човек се намира в градска среда и зависи от градската система за живот и прехрана - това ще е катастрофално за него и семейството му.

Като се има предвид, че упражнението наречено "Event 201" имитиращо упражнение в случай на световна вирусна пандемия се провежда на 18-ти октомври 2019-а година и около година по-късно - през декември 2020-а се започва с реализирането на пландемията, то можем да помислим колко време би могло да имаме преди да започнат с реализацията на новия проект - кибер пландемия.

Най-вероятно ще се смекчат или почти напълно премахнат всички мерки свързани с пландемията и когато хората ще се успокоят и ще кажат ето всичко се нормализира - ще изиграят следващия си коз.

В момента оставят хората без работа, като следва да ги оставят и без пари.

Затова нека всеки благоразумен човек да търси Бога какво да прави, защото Писанието казва:

Пр. 22:3  Благоразумният предвижда злото и се укрива. А неразумните вървят напред - и страдат.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1001
Не виждам логика за сега да го правят, на тях им трябва хората да имат доверие в IoT.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]