Author Topic: Икономически крах на САЩ и световна криза. Бягайте от градовете!  (Read 174882 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
През последните няколко седмици изследвах подробно въпроса за икономическото състояние на САЩ и как кризата, която се задълбочава там ще се отрази на останалия свят. Нещата, които успях да разбера са повече от шокиращи поради факта, че времето е по-близко отколкото съм очаквал.

С този материал не желая да убеждавам някого в нещо, но да споделя накратко ония неща, които разбрах от изследванията, които направих. Подготвяния сценарий е накратко следния:

1. Курсът на долара ще продължи да пада главоломно, като това, което предстои да видим е стойности поне на половина на сегашните ( към днешна дата 1,25-6 за лев). Сиреч нормално е да видим долар от порядъка на 60-70 стотинки за лев, а в малко по-дългосрочен план и 40 стотинки за лев. Спада е възможно да е съпроводен с леки корекции, които биха се възприели като дъно и начало на обратно движение, но това ще е само временно. Политиката на Федералния резерв на намаляне на дисконтовата лихва води до обезценяване на валутата, като те се опитват с това да спасят икономиката чрез Кейнсиаските теории базирани на вечно растящо харчене на населението с пари взети назаем. Това разбира се няма да успее и краха ще е толкова сериозен, че САЩ ще навлязат в нова голяма Депресия, която ще бъде много по-опустошителна от тази през 30-те години на миналия век.

2. Изследователи казват, че този икономически колапс ще настъпи в рамките на 6 до 36 месеца. Той разбира се ще се отрази на целия свят, включително и на България. Икономическия "напредък" на България през последните няколко години, както и надуване на имотния балон има за основа популяризирането на все по-лесни за взимане кредити от населението. Лесните кредити напрактика означават бързи и лесни пари. Които обаче пари не са реални, а са създадени "от въздуха". Мнозина мислят, че банките дават на кредит пари които са налични при тях, но истината е че по закон банките имат право да дават на заем много повече пари отколкото в действително имат, като са длъжни да имат в наличност не повече от 10% от това, което в действителност са отпуснали като кредит. Това работи благодарение на това, че големите плащания не се правят в брой, а по банков път и на практика едни цифрички се прехвърлят от един компютър в друг, от една сметка в друга, без да има реални пари зад тези транзакции. Това е и причината банките да въведат напоследък такса и комисионна за изтегляне на собствените пари в брой. Такова нещо беше нечувано преди. Но целта е да се обезсърчат кешовите плащания и да се насърчат банковите преводи. Истината е че кешовите наличности са едва 5% от парите в икономиката, останалите 95% за цифрички в банкови компютри. Така напрактика закона позволява на банките да създават пари от въздуха и това ИНФЛИРА стойността на вече наличните пари в оборот. Каквито и лъжи да говорят икономистите и правителствата именно това е причината зад високата инфлация през 2007-а година. А именно пряк резултат от наливането на кухи пари в икономиката на страната.

3. Хората в САЩ, Англия и други западни страни са отдавана обвързани в невъзможни кредити. С имотния балон в БГ беше направен опит да се предизвика същото нещо и в България. Мнозина клъвнаха, но мнозинството остана настрани, поради ред причини, но най-вече консервативния български манталитет спомогна за това. В момента хората не могат да продадат къщите си в онези щати, където имотния балон се наду най-много и на 1/2 от цената, за която са взели кредит. За това обаче тук в БГ много много не се говори потулва се доколкото е възможно.

4. Пукането на имотния балон в САЩ даде тласък на необратими процеси и опитите на Федералния резерв да спаси положението само прави нещата още по-лоши. Отлагането на болката и агонията само ще направи неизбежното им идване още по-голямо и тежко. Сиреч положението се утежнява със всеки изминат ден. Камарата на представителите проведе заседание при закрити врати, което се е случва само за 4-ти път в цялата 176 годишна история на конгреса. Говори се че се е обсъждало как ще се реагира, когато долара напълно се срути като валута и американската икономика обяви банкрут. Този банкрут ще се отрази на целия свят, включително и на България. Всичко това ще бъде съпроводено от рязко поскъпване на основните храни и цените на енергията по целия свят.

5. Градовете, които са напълно зависими от доставките на храни чрез търговската мрежа и супермаркетите ще изпаднат в шоково състояние. В същото време поради девалвиране на валутите банките ще увеличат рязко лихвените си проценти за да компенсират загубите си. Вие които имате кредити си прочетете внимателно условията на договора, там, ще откриете че банката има право да си повишава лихвата както си иска и когато иска и вие не можете по никой начин да спрете това. Ако при 8% годишна ипотечна лихва един имот се оскъпява повече от 2 пъти при 20- годишен кредит, то помислете какво ще стане с месечните ви вноски при качване на лихвата на 20%. С една дума те ще станат непосилни. Не само за гражданите, но и за фирмите, които са взели кредити. Това не само ще свие максимално потреблението на гражданите, но и ще фалира много фирми. Свиването на потреблението ще удари всички фирми, които продават и разчитат на това потребление. Всичко това означава нови фалити и още и още безработни. Безработен или не, човек трябва да ЯДЕ, а храната ще бъде по-скъпа от всякога. Докато в Турция всяко ъгълче земя се обработва и произвежда при нас земите пустеят. Ето защо ядем турски домати, а не български.

6. Със оскъпените до крайност горива вноса ще бъде безсмислен, а местното производство ще бъде крайно недостатъчно. Резултата ще бъде само един - ПОВСЕМЕСТЕН ГЛАД. Глад който ще удари най-вече градовете, защото хората на село могат да скъсат продукция от двора си и да се заситят поне малко. Глада обаче има и друго лице, и това е лицето на НАСИЛИЕТО. В Писанията се казва, че когато Бог прати глад ще има случаи, когато дори майка ще убие и сготви собственото си дете за да си задоволи глада. Историята е документирала, че това вече се е случвало не веднъж. Но ако и това да става в по-скоро случаи изключения, то по време на глад едно нещо се случва със сигурност и навсякъде, а именно - върлуващи насилнически и грабителски банди, които няма да се спрат пред никого и пред нищо за да се докопат до парче храна.  Градовете ще пламнат в насилие, полицаите ще захвърлят значките и ще се включат в насилието, безпорядъка ще бъде пълен. Това, което хората ще си сторят един на друг като зло, никаква язва и враг не може да им стори. Ако не вярвате, че това може да се случи в 21-век, направете си справка - ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ и то не къде да е а в Ню Орлеънс по време на бедствието в града от урагана Катрина. Всичко описано в в тази точка се е изпълнило едно към едно, заедно с изнасилвания, непрестанни убийства и всякакво зло. Националната гвардия трябваше да воюва с въоръжените бандите от населението, за да възстанови властта на правителството в града. Да знам, това беше укрито от медиите и не се разгласяваше, но е факт и хората го знаят.

7. Вярвам, че Бог говори на всички, които чуват гласа Му, да бягат от градовете и да се върнат към обработка на земята, докато още има време. Нечестивите и псевдо християните нищо няма да разберат, но праведните ще разберат и откликнат навреме. (Дан. 12:10). Тези които са затънали във заеми за да придобият това, което Бог не им е дал, трябва по най-бързия начин да се освободят от тях. Когато Бог дава нещо Той дава и не прибавя скръб, дългове, ипотеки и лихви към него (Пр.10:22). Бог дава както баща дава на децата си. Кредита е своеволие, и протягане към онова, което не ни принадлежи. Той е търговия с бъдещето, за което ни е заповядано да не се хвалим за него (Як. 4:13-16), камо ли да го търгуваме. Всички, които са се предали на това своеволие ще получат справедливо наказание. Най голямата опасност обаче няма да бъде загубата на материалните придобивки, но загубата на душите, защото мнозина, които си мислят, че "Бог ги е благословил" с този кредит дълбоко ще се разочароват и мнозина ще отстъпят от вярата. А онези, които не отстъпят ще бъдат в толкова опустошена и обезсилена вяра, че когато правителството под вдъхновението на сатана предложи "изненадващо ефективни мерки" за справяне с кризата, те няма да са в състояние да  разпознаят, че приемайки тези мерки всъщност продават душите си на лукавия и се приготвят да прегърнат Антихриста, като свой бог и спасител (мислейки че това е самия Исус). И да разбира се те чакат да бъдат грабнати и наистина грабване ще получат, само че това ще е грабването на овцата от вълка грабител.

Всички онези, които разпознават в написаното по-горе автентично предупреждение и биха искали да се свържат с други християни за да могат заедно да реагират на идващите събития могат да пишат в темата или на ЛС. Написаното тук е само кратко обобщение от което са изпуснати голямо количество подробности и детайли. Но всеки нека направи сам своето изследване и да разбере за себе си.

Времето е кратко и всичко описано по-горе ще се случи на няколко етапа с различни нюанси и отенъци в различните страни и географски райони. Преди император Тит да подложи Ерусалим (70 г. сл.Хр.) на обсада и вътре в града да се случи точно описаното в т.6 християните са били предупредени от Святия Дух и в града е нямало нито един праведен човек, когато това се е случило. Те са били избягали отдавна. Аз вярвам, че днес е деня в който ние трябва да чуем и да откликнем на предупреждение от същия характер, само, че разпростиращо се в глобален мащаб.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Диян

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 5
Браво!Това наистина ще се случи и вярвам,че единственото спасение от нещатата,които каза по-горе е бягството от големите градове.Голям съд ще падне върху градовете,които са като магнит за всякакъв разврат и беззаконие.Споделям изцяло написаното по-горе!

pironka

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 157
Битие 4:17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.
Убиеца Каин съгради първия град за да се скрие от Бога.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Декорите се сменят катастрофално.
Събитията са важни, а колко време има във всяко събитие Бог определя. Времената могат да се добавят или скъсяват докато се изпълни дадено събитие. По всичко личи ,че събитието в което живеем е към своя край. Очаквам нещата да се развият не еволюционно, а катастрофично!

Марк 13 глава

20 И ако Господ не съкратеше ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, които Той избра, съкратил е дните.


7 А когато чуете за войни и за военни слухове, недейте се смущава; това трябва да стане; но туй не е свършекът.
8 Защото народ ще се повдигне против народ, и царство против царство, ще има трусове на разни места, ще има глад; а тия неща са само началото на страданията.
9 А вие внимавайте на себе си, защото ще ви предадат на събори, и в синагоги ще ви бият; и пред управители и царе ще застанете заради Мене, за да свидетелствувате на тях.
10 Обаче, трябва първо да се проповядва благовестието на всичките народи.
11 А когато ви поведат, за да ви предадат, не се безпокойте предварително какво ще говорите; но каквото ви се даде в оня час, това говорете! защото не сте вие, които говорите, а Светият Дух.
12 Брат, брата ще предаде на смърт, и баща чадо; и чада ще се повдигнат против родители и ще ги умъртвят.
13 И ще бъдете мразени от всички заради Моето име; но който устои до край, той ще бъде спасен.

35 Бдете, прочее, (защото не знаете кога ще дойде господарят на къщата - вечерта ли, или в среднощ, или когато пеят петлите, или заранта),
36 да не би, като дойде неочаквано, да ви намери заспали.
37 А каквото казвам на вас, на всички го казвам: Бдете.

Юда 1:7
както и Содом, Гомор и околните им градове, които, подобно на тях, се предадоха на блудство и изпадваха в противоестествени пороци, са поставени за пример като носят наказанието на вечния огън.

Откровение 16:19
И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
IvanQS, удивително е това за падането на градовете от Откровение 16:19, не го бях забелязал това преди.

Ти лично как мислиш, какви са реалните и практични стъпки, които християните трябва да предприемат незабавно?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 230
Quote
Ти лично как мислиш, какви са реалните и практични стъпки, които християните трябва да предприемат незабавно?

Писано е в книгата на Даниил, че е нужна мъдрост. Когато говорим за реални и практични стъпки, те първо трябва да се базират на Божията конкретна мъдрост и водителство, а не на човешко усмотрение или желание да се предпазим от идващото по най-ефективния начин. За различните части от тялото може да намират различен израз (или задачи), но да не забравяме, че в Святия Дух има освобождаващо и ненатаманено единство. На един ум и на едно място.

Мен лично има много неща--като куки от света--които ме закачват и болезнено ме дърпат настрана, та ако не се освободя веднъж и завинаги от тяхното влияние, и не заслушам Бога, няма как да свърша нищо "практично" и "реално" според Божието повеление. Все още ми е много лесно да разглеждам тези "стъпки" като неща независими от Бога, подбудени от страх, паника, липса на готовност и зрялост (и по този начин пропускам смисъла им); като неща, които аз трябва, в глупостта и незнанието си, да стисна зъби и да предприема. Мисля, че Бог ще започне да пресява и отделя стадото си по този начин, и този който не е готов или не иска да се подготви според волята Му, ще страда много.

Една стъпка, чиято реалност и необходимост съзирам е пост и молитва, за да мога да премахна всякакви странични гласове--и своя включително--и да чуя Бог какво иска да ми каже. Аз лично прекарах една седмица на село съвсем сам с Бога, без никаква технология или връзка със света, и беше удивително какво разбиране и проникновение ми даде Бог за някои неща от живота ми. Това нямаше как да "достигна" в забързаната, напрегната, изпълнена с духа на света атмосфера в големия град, където някак си в последно време, покрай (не)заетостта си и монотонността, бях изгубил истинната перспектива.

Но сам няма да мога. Тук идва и ролята на тялото от братя и сестри: да бъдем заедно, и "действуващи истинно в любов, да порастнем по всичко в Него, Който е главата, Христос, от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всяка става, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта" (Еф. 4:15-16). Мисля, че ако смятаме, че може някак си да се измъкнем и спасим по единично, се лъжем. Индивидуализмът и спасяването на кожата на индивида по отделно някак си не пасва на братолюбието, към което Христос ни призовава: "Никой няма по-голяма любов от това щото да даде живота си за приятелите си" (Йоан 15:13).

В Евреи пише: "и нека се грижим един за друг, тъй щото да се поощряваме към любов и добри дела, като не преставаме да се събираме заедно, както някои имат обичай да престават, а да увещаваме един друг, и толкова повече, колкото виждате, че денят наближава" (Евр. 10:24-25). Във взаимоотношенията с братята и сестрите Бог ще ни говори. Ще изпита сърцата ни и мотивите ни. И на тези, които се очистят и Го чуят, разпознавайки гласа на Пастира си в събранието--за тях вярвам, че Бог ще ги изведе, стъпка по стъпка.

Но тук и сърцата ни ще се покажат (чак ме е страх като си помисля каква склонност имам да не показвам сърцето си в пълната му "красота" пред братята). Всичко ще дойде наяве. Нека не забравяме именно, че съдът започва в Божия дом. Апостол Петър пише: "Но, ако страда някой като християнин, да не се срамува, а нека слави Бога с това име.  Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие?  И ако праведният едва се спасява, то нечистият и грешният где ще се явят?  Затова и тия, които страдат по Божията воля, нека предават душите си на верния Създател, като вършат добро" (1 Петрово 4:16-19).

Съжалявам, Watchman. Май стъпките, които предложих не са много "реални" и "конкретни" (добавено: имах предвид "практични").
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 902
Напротив, постът и молитвата които спомена по горе, са неща които човек може да приложи на практика. И Бог ще ни упъти.

В САЩ, нещата отиват на зле, поне по това което идва като информация, а и Watchman ги е обобщил нещата мого добре.
Кредитите са нещо много опасно. Те те правят роб. Вече не си свободен човек, а роб. Ако може човек да се измъкне скоро, по добре да положи максимални усилия.

Много ми хареса този извод , който прочетох по - горе , че:
Quote
"Когато Бог дава нещо Той дава и не прибавя скръб, дългове, ипотеки и лихви към него (Пр.10:22). Бог дава както баща дава на децата си. Кредита е своеволие, и протягане към онова, което не ни принадлежи. Той е търговия с бъдещето, за което ни е заповядано да не се хвалим за него (Як. 4:13-16)"

Идват трудни дни. По добре да не трупаме, безполезни DVD-та, по-нова кола, или ненужен ремонт на дома /естествено ако не е в окаяно състояние/, а да трупаме близост с Господа в молитва и изучаване на Словото, хората наоколо са окаяни и нещастни, те ще бъдат погълнати от сатана, освен ако не бъдат погълнати от Исус.

/купете си и повече от някакви храни, дето да издържат по дълго ,аз лично не считам подобно нещо за маловерие, а в задаващата се ситуация за мъдра постъпка./
Иначе за градовете, аз не виждам как един човек може да се махне от града и да отиде на село, ако няма къща. Да си продаде жилището и да си купи такава е добро решение, но е добре да са няколко вярващи семейства, та да се подкрепят.
Нещата не са прости, но не са и сложни, всичко опира да вярата в Божиите обещания.

ето и малко инфо:
"Проблемът с високите цени на храните е глобален и вероятно ще изтрие постигнатото досега в борбата с бедността, смятат още от Световната банка. Логично най-силно негативният ефект от скъпите храни ще се усети в развиващите се страни с ниски доходи. Анализът на банката показва, че зърното за последните три години е поскъпнало с 181%, а като цяло цените на храните са увеличени с 83 на сто"

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Откъс от книгата на Андрю Стром “Идващата голяма реформация”
   

Лично мое мнение е, че Бог ще се удоволствува да използува “глупавите неща на този свят, за да посрами мъдрите” в това съживление. Както винаги, Той ще използува “малките” хора – хората без значение – за да смири силните, успешните и могъщите. Той ще вземе непознатите и отхвърлените, молещите се самотни майки и бивши гангстери, “рибарите и бирниците” и Той ще ги помаже и ще ги въздигне в най-мощната армия от правещи чудеса апостоли, пророци, благовестители и т.н., каквато този свят е виждал някога. И всички те ще бъдат заинтересовани да вършат онова, което Го прославя по всеки възможен начин.

Когато това се случи, много от днешните християнски водачи ще се почудят, точно както книжниците и главните свещенници се “чудеха” на дързостта на Петър и Йоан, когато видяха, че те бяха “неграмотни и неучени човеци ... и познаха, че СА БИЛИ С Исус” (Деян. 4:13). Това е тайната: те БЯХА С ИСУС. И така ще бъде с всеки, който е използуван от Бог в това съживление. “Благодаря Ти Отче, Господи на небето и на земята, задето си утаил това от мъдрите и разумните, а си го открил на младенците” (Мат. 11:25).

Аз вярвам, че много забравени и скрити християни, които Бог тихо е подготвял в продължение на много години, ще възстановят лъчезарната, прелестна Невяста Христова в тези последни дни. Като скрита армия, те ще изскочат като че ли от нищото, за да започнат битката в името на Господа и на правдата. Така винаги е било и винаги ще бъде с големите движения на Бога. Скритата подготовка и внезапната, агресивна мобилизация са били ключ на много от Божиите победи в миналото и това време няма да бъде по-различно.

Бъдете уверени в това: Исус трябва да има своята Невяста чиста като девица. Той не може да се върне, докато Невястата не е приготвена за Него, буквално “без петно или бръчка или друго такова нещо”. Ето за какво ще бъде цялото това съживление – да повика в съществуване и да покаже Неговата красива Невяста на целия свят. От физическа гледна точка, тази “Невестина” компания от светии няма да изглежда особено внушителна или специална. Както първите апостоли, те ще бъдат обикновенни хора, но с изключително призвание и помазание. Много от тях без съмнение ще изглеждат малко груби или “неподходящи” (от гледна точка на външния вид) да бъдат облечени с такава мощ, но това ще послужи само за да донесе още по-голяма слава на Бога. Те може би няма да бъдат с много приятна външност, но тези мъже и жени ще имат сърца буквално “чисти като сняг”. Те ще бъдат хора, които знаят точно какво означава да ходиш в пълна сърдечна чистота пред Бога. За Него, те ще бъдат неизмеримо по-скъпоценни от всичкото “злато, перли или скъпоценности” на цялата вселена. И те ще вървят напред с голяма мощ, “съсипвайки делата на дявола” в Неговото име.

Цялата книга на английски език може да намерите на http://www.revivalschool.com.

Наблюдавайте внимателно ясното разделение на двете царства и техните системи на управление.

Матей 20 глава

25 Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях.
26 Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител;
27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга;
28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина.

Исус ясно казва ,че не е дошъл в царството си ,а да свидетелства за него.
Царство в което ние не царуваме един на друг,а си слугуваме.

Йоан 18 глава

36 Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.
37 Затова Пилат Му каза: Тогава, Ти цар ли си? Исус отговори: Ти право казваш, защото Аз съм цар. Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас.

Колосяни 1
10 за да се обхождате достойно за Господа, да Му угаждате във всичко, като принасяте плод във всяко добро дело и като растете в познаването на Бога;
11 подкрепявани с пълна сила, според Неговото славно могъщество, за да издържите и дълготърпите всичко с радост;
12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;
13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.
14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;


Матей 25 глава

35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;
36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.
37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?
38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?
39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?
40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.

 Ние в кое царство се намираме за да бягаме?
Нашето бягане е приближаване към Христос Разпнатия!
Святост братя ,Неговата святост в нас е истинското бягство от градовете на греха.
Събитията ние ли ги управляваме или всичко е под Божия контрол?
Вярно е ,че ставаме и ще ставаме свидетели на ужаси,но нали   ,"Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината."

Това са практичните стъпки,които трябва да се предприемат.

Матей 6:25
Затова ви казвам: Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете. Не е ли животът повече от храната, и тялото от облеклото?

Матей 7:14
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.

Матей 10:39
Който намери живота си, ще го изгуби; и който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери.
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Quote
Ние в кое царство се намираме за да бягаме?
Нашето бягане е приближаване към Христос Разпнатия!
Святост братя ,Неговата святост в нас е истинското бягство от градовете на греха.
Събитията ние ли ги управляваме или всичко е под Божия контрол?
Вярно е ,че ставаме и ще ставаме свидетели на ужаси,но нали   ,"Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината."

Аз съм напълно съгласен със даване приоритет на духовния аспект на подготовката за идващите злини, но съм категорично несъгласен със това да се използва духовния аспект, като заместител и елиминатор на физическия аспект.

Тия две неща не трябва да се противопоставят, но трябва да вървят рамо до рамо. Писанието по никой начин не ни дава основание да правим подобни замени. Напротив, ето няколко примери:

1. Бог предвиждайки идващия глад, който застрашаваше да изтреби Израилевия род в Ханаанската земя, предвидливо изпрати Йосиф в Египет, да направи физическо приготовление на житници със жито за оцеляване на първите израилтяни.

2. Бог знаейки, че Ерусалим ще падне под вавилноската обсада предупреди израилтяните да се предадат на вавилонците (напускайки града) преди това падане на града да стане, за да опазят живота си.

3. Бог предузнавайки ходовете на амаличанина Аман да изтреби Израилевия род, предвидливо позиционира Естир в царския палат, за да бъде използвана във време на нужда.

4. През 70-та година сл. Хр. Бог беше предупредил всички Християни чрез Святия Дух да напуснат града, поради идващото погубление върху него. Бог не им каза - скрийте се в Христовата святост, и няма нужда да бягате от града. Напротив той им каза физически да бягат от града, без това да означава, че нямат нужда от Христовата святост.

Аз бих попитал какво щеше да стане с тези християни, ако бяха се водили от подобна нездрава заместителска теория, при която духовното се пропагандира, като заместител на физическото? Биха загинали заедно с останалите, защото такива са псевдо послушни на Бога.


Нека не забравяме какво казва Писанието:

Пр. 22:3  Благоразумният предвижда злото и се укрива. А неразумните вървят напред - и страдат.

Бог е счел това за толкова важно, че само няколко глави по късно в Притчи 27:12 се повтарят абсолютно същите думи едно към едно.

Истинската духовност изисква истинско послушание. Авраам бащата на вярата трябваше да излезе от Ур Халдейски (а не само да се приближава до Бога), да напусне града на просперитет и удобства и да отиде в незнайна земя и да живее в шатри. Вярата изисква физическо действие, и ако такова няма - то духовните аспекти остават безплодни.

Излизането от градовете означава скъсване с удобния, подреден начин на живот, базиран на системата. Това е трудно и болезнено. Лот избра да живее в града на нечестивите, докато Авраам продължи да живее в шатри. И Лот беше пометен заедно с нечестивите когато града беше поразен от враговете, и Авраам едвам го избави. Лот дори не взе поука и остана в града, а Авраам се наложи за втори път да го избави чрез ходатайството си. Но бъдещето на Лот беше напълно провалено, защото изгуби жена си, а дъщерите му заченаха чрез кръвосмешение и родиха синове, които станаха родоначалници на народи (Моавците и Амонците), които станаха едни от най-големите врагове на Божия народ.

И не че Лот се беше отказал от правдата, защото Библията го нарича праведен (2Петр.2:7), и Бог го счете за праведен след като го избави от Содом, сиреч той беше запазил "духовния" аспект на ходенето си, но беше непокорен относно физическия, и сами можете да видите от Писанието, какъв беше плода му.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Съгласен съм Watchman,
кажи ми къде отиваш и аз идвам за да се спасим физически?
/моля те не го разбирай ,като ирония/
При всички положения духовните неща са свързани с физическите и небива да се разглеждат поотделно,така е.
Бог работи с хората и може твоя глас да е подтикване за излизане от градовете.
Аз изглежда още не съм узрял за това,но продължавам да живея там,не защото съм богат и ми харесва града,а защото има още хора,които обичам.
  Сигурно приличам на Лот,но сега бедствията ще бъдат тотални и ще обхванат цялата земя .
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

AngelVel

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 2
Аз не вярвам, че събитията ще се случат по този начин.
Твърде екстремално е предположението на тази тема и съдържа неточности.
Криза има и тя е мащабна, но не това трябва да притеснява нас, българите.
Бих поощрил всички да мислят с главата и сърцето си. Да се грижат за себе си и за семейството си. Да не се поддават на провокации за материалното. Да - може да идват смутни времена на глад, но това не означава, че трябва да се опитваме да заграбим за себе си повече сега, та да оцелеем после. Това означава да работим по-усилено.
Икономическата криза по-скоро ще даде власт на нови световни господари, и те са може би най-страшното за нас. Анти-християнски правителства стават все по-силни и е важно да пазим вярата си.

Бог да ни пази!

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Струва ми се, че е още рано да се каже със сигурност какво точно ще се случи. Доколкото виждам и Watchman не твърди, че знае със сигурност.
Quote
През последните няколко седмици изследвах подробно въпроса за икономическото състояние на САЩ и как кризата, която се задълбочава там ще се отрази на останалия свят. Нещата, които успях да разбера са повече от шокиращи поради факта, че времето е по-близко отколкото съм очаквал.

Доколкото разбирам от горното, той се базира на изследванията си и не претендира да има някакво откровение от Бога(моля да ме поправите ако греша). Но мненията на икономистите в момента са доста противоречиви - от огромен оптимизъм до краен песимизъм(тук са цитирани последните). Че САЩ са в рецесия е безспорно - въпроса е колко тежка ще бъде тя. Например последната рецесия в страната е била някъде 2000 - 2001 година ако се не лъжа. Така че самата дума "рецесия" макар и неприятна, не би трябвало да звучи чак толкова ужясяващо. Но дори и най-мрачните прогнози да се оправдаят(дано Бог се смили и не бъде), отново казвам - струва ми се че е още рано да се предприемат конкретни действия. Най-разумно е да изчакаме "препасани през кръста", т.е. в готовност да реагираме незабавно, и внимателно да следим как ще се развие ситуацията.

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Може пък това да ги накара да поорежат малко военните си разходи, което ми се струва че би било нещо добро - след разпада на СССР, те започнаха да считат света за задния си двор и да правят каквото си искат. Ирак, Сърбия и Афганистан са най-фрапиращите примери. Това не може да продължава вечно. Слушах някакво изказване (мисля че беше в конгреса) че само за задграничните им операции отиват ЕДИН ТРИЛИОН долара. Ако прибавим и останалите средства за отбрана, сигурно ще станат 2. Така че може да се каже че те сами си просят и инфлацията и рецесията в известен смисъл. И изобщо няма да се изненадам, ако това е началото на края на тяхната империя. Само не знам дали ще бъде за добро.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Quote
кажи ми къде отиваш и аз идвам за да се спасим физически?

IvanQS, да ти кажа къде отивам не би ти помогнало, защото Бог ще определи за всеки по отделно мястото за прибежище, това, което е сигурно, e че това място не е в градовете.

Другия въпрос тук е че не става въпрос да оцелеем физически, а духовно! Става въпрос за физическо позициониране (както Йосиф в Египет, Естир в дома на царя, Даниил в царския палат), което ще има духовни и съдбоносни последствия.

Също така правиш грешка да смяташ, че тука говорим за окончателните събития и гонения, за които се говори в Матей 24 глава и други места. Не! Тук става въпрос ЗА ПРЕЛЮДИЯТА към тези събития, и това как ние трябва да бъдем позиционирани за тях. Световната икономическа криза няма да бъде голямата скръб, тя ще бъде прелюдията към голямата скръб, прелюдията към написаното в 2 Солунци 2 гл.

2Th 2:8  и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
2Th 2:9  тогава, чието идване се дължи на действието на сатаната, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
2Th 2:10  и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.


Целта на икономическата криза ще бъде да постави населението на колене, изтощено, отслабнало, телом и духом. Това има за цел кондициране на населението за следващата стъпка, а именно лансиране на масирани заблуди много добре описани по горе в подчертаното от мен. Излизането извън градовете ще даде  възможност на християните да преживеят кризата по леко, и да не бъдат кондицирани за последващата масирана измама чрез всякакви лъжливи знамения и чудеса, които ще надминат всяко очакване и фантазия. Аз имам разбиране какво точно ще се случи и какви ще бъдат някои от формите които тази измама ще приеме, и мога да кажа, че християните са крайно неподготвени за това. Спестявам подробности, защото това са неща противоречиви и трудни за вярване, но ако Писанието казва, че сатана ще се опита да измами и избраните, това означава, че ще сме свидетели на най-засукания измамнически майсторлък в историята на човечеството.

А ако има хора, които обичаш стоейки при тях в града няма да ти помогне да ги избавиш тогава, когато ще имат нужда от помощ, но ако бъдеш на правилното място и имаш необходимата подготовка ще имаш възможност да ги спасиш, не само физически, но и духовно, защото те ще бъдат удивени от мъдростта ти и предвидливостта ти и ще бъдат много по-отворени за твоето свидетелство за Исус, отколкото в сегашните условия.

AngelVel, в едно си прав и то е че трябва да работим по усърдно от всякога. Но не мисли, че България няма от какво да се притеснява, народа ни се е отдал на разврат, идолопоклонство и окултизъм повече от всякога. Църквите се напълниха с квас и солта обезсолява. Божието възмездие няма да подмине такъв народ. И тук не става въпрос за заграбване на нещо сега, та да се оцелеело после. Може би обяснението по-горе на целта и смисъла на всичко това ще ти бъдат от полза.

Todor, сроковете които съм написал за сриването на САЩ (6-36 месеца) са икономическо изследване, а не откровение. Мненията на икономистите (както и на учените) ВИНАГИ И ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ са противоречиви, защото освен истинските такива, винаги има онези които са платени и обслужват интересите на определени кръгове. Така, че не очаквай мненията им да станат еднозначни, такова нещо просто няма да се случи. Икономическия фундамент на САЩ е гнил. (Аз мога да го обясня как и защо, но не мисля, че този форум е мястото за икономически дебати.) Това е все едно пода на къщата ти да е гнил и да скърца и може всеки момент да се срине и да паднеш долу, но никога не си сигурен колко още ще те издържи гнилия под.

За предприемане на конкретни действия не само не е рано, ами дори сме доста укъсняли. Който иска да чака, да се чуди и да гледа, това е избор и отговорност на всеки (да знам трудно е човек да се откъсне от удобствата на града и добре платената работа, за да отиде и да копае градина и да сее жито).

Също така, аз разбирам, че написаното в тази тема не може да замени личното откровение от Бога. Това, което се надявам тази тема да направи е да размърда и разчисти лойта от ушите, та да могат Божиите хора да чуят ясно Божия призив.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

ilianski

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
 • Исая 53:8
  • www.cristianfaithbg.org
Аз напълно споделям мнението на Watchman.Мисля че трябва да оставим всяко нещо което ни отделя от Бога  както се казва в Библията да оставим тези неща които се клатят за да може Бог да съгради добра основа.А относно времето наистина е последно, трябва да очакваме нашия Бог всеки ден. А да ви кажа честно и откровенно нямам много познание върху тази тема.Ако някой може да публикува нещо по тази тема ще съм му много благодарен.Благодаря на Бог за тези сайтове защото те наистина помагат в нужда.
Благословенни в Исусовото име.На него да бъде слава завинаги.
p.s. аз съм отскоро в този сайт, тъй че ще се радвам да кореспондирам с вас.И отново Бог да ви благослови- екипа койти подготвя този сайт.
ilianski