Author Topic: The Other Side Of AIDS  (Read 3268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gerard

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 180
The Other Side Of AIDS
« on: January 24, 2008, 16:13:51 PM »
Филм който изобличава смело здравната конспирацията наречена СПИН.

"След 20 години и повече от 150 милиарда долара федерални инвестиции в проучвания, учените още не могат да обяснят как ХИВ причинява СПИН. Милиони хора са обявени за ХИВ-позитивни чрез тестове, които в действителност не могат да открият вируса. Последните лекарства срещу СПИН вземат повече жертви, отколкото самият СПИН. Един експерт предлага виждането, че причината и лечението за СПИН са толкова близо, колкото е нашата готовност за проучване на нови идеи. От друга страна според виден изследовател на СПИН всеки, подлагащ на съмнение ХИВ като причина за СПИН, е виновен за причиняване на смърт и трябва да иде в затвора. Трябва ли защитниците на СПИН да
имат властта да смълчат научния дебат? Дали спасяването на репутация е станало по-важно от спасяването на живот? Гледайте "Другата страна на СПИН" и решете за себе си."

http://arenabg.com/details.php?id=3afea39d60c52ceb33046385f690e112f21247c9
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

byFaith

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 205
Re: The Other Side Of AIDS
« Reply #1 on: January 25, 2008, 01:37:06 AM »
Филм който изобличава смело здравната конспирацията наречена СПИН.

Girard,

Не съм гледал филма още, но имам намерение да го видя. Обаче прегледах не едно и две ревюта в imdb.com и негативните реакции срещу този филм изобилстват; направо свят ми се зави. Знаем в какъв свят живеем и колко може да се вярва на човеци, тъй че не мога на тоя етап да преценя кой казва истината и кой какви интереси има в цялата работа. Мнението на мнозинството не трябва да бъде определящо. Затова всеки сам трябва да прецени за себе си. Думи като "изобличава смело здравната конспирация наречена СПИН" обаче са доста силни и необосновани... за мен. Съзнавам, че ние трябва да сме здраво стъпили на истината и тя обикновено звучи доста "крайна" (както и твоето изказване), но в света има толкова лъжи и манипулация, за които трябва да бъдем нащрек, за да не бъдем подведени, доверявайки се на човешка мъдрост. Особено що се отнася до различни "научни" доказателства. Там понятия като "правда" и "справедливост" почти не съществуват.

П.С. Изобличаване някого и нещо предполага истинност и праведност в съденето.

Може би е добре да отворим отделна тема за мястото на светската (и християнската) наука в живота на един Христов ученик. Съвременната наука и Божията истина са като две плоскости, на които не можеш им види края--имат ли пресечна точка, нямат ли?
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Gerard

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 180
Re: The Other Side Of AIDS
« Reply #2 on: January 25, 2008, 12:03:09 PM »
"Особено що се отнася до различни "научни" доказателства."

Именно! Хората си мислят че СПИН е научно доказана болест, но както става ясно в това филмче, тя дори не е такава. Няма да обобщавам защо, нека всеки да го гледа и ще разбере. В реда на нещата е коментарите на повечето хора да са крайно негативни, но все пак не трябва да забравяме че повечето от тях са нечестиви човеци които нямат копнеж по истината и всичко което се отклонява от официалното становище било то на науката или на медицината тотално го анатемосват без дори да се замислят. И това е напълно нормално, защото техните богове са НАУКАТА и МЕДИЦИНАТА дори и без да го осъзнават. 
 В този матерял се дава думата и на лекари които защитават официалната версия за болестта и просто се вижда че са като грамофонни плочи повтаряйки едни и същи клишета без наличието на каквито и да било факти камо ли доказателства!

"Съвременната наука и Божията истина са като две плоскости, на които не можеш им види края--имат ли пресечна точка, нямат ли?"

Според мен науката има пресечна точка с Бог. Все пак изследвайки творенията тяхната сложност и гениялност се вижда един премъдър Творец и то до толкова ясно се вижда че никой човек един ден няма да има оправдание за това че не е вярвал в Него според както пише и в писанията

"Rom 1:19  Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.
Rom 1:20  Понеже от създанието на това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.
"

Разбира се, съвременната "наука" в по голямата си същност обслужва съвсем други интереси където са замесени и съвсем други цели изключвайки най-важното да отдадът слава на Твореца. На тази наука аз вяра нямам. Затова на всичко което тя каже аз гледам с огромен скептицизъм и недоверие. Слава на Бога че все още имаме свободен достъп до интернет чрез който можем да гледаме филми и матеряли които по телевизията, вестниците или радиото никога не биха представили.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.