Author Topic: Мнение или Истина?  (Read 8082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: Мнение или Истина?
« Reply #15 on: January 13, 2008, 23:22:34 PM »
2. Йеховистите също не могат да оцелеят с истинското Слово и затова са направили тяхна версия. Ето някои промени:

В Битие 1:2 в оригиналното Слово е записано "Божият Дух", а при тях е променено на "Божията активна сила".

В Изход 3:14 в оригиналното Слово е записано "Аз съм", а при тях е променено на "аз съм този, който ще докажа, че ще бъда".

И много други подобни...

То това са пак дребни промени не чак толкова фатални. Имат много-по фатални промени извършени върху словото които променят естеството на Исус и го правят от Бог в някакво неясно сътворено същество. При все че имат тук таме няколко запазени стиха които по категоричен начин доказват че Исус е Бог, но за сметка на това поне в българското издание на тяхната библия, са ги превели изключително некачествено и объркващо и едвали биха привлекли вниманието на четящият ги яховист. Другият проблем е че те подобно на православните и тяхното предание, си имат и друг авторитет освен словото който всъщност е, и водещият, и чрез който обясняват писанията. Това са книжчиците "Стражева Кула" които биват писани от тяхното ръководство и издавани всеки месец, ако не се лъжа. Чрез тези книжленца, яховистите "изследват" библията и всички противоречия между двете, а те са умопомрачително много, биват решавани в полза на книжлетата. И именно това е най-фаталното, негласно им се дава по голяма власт от тази на писанията.  

Edit: последните мнения леко избиха в оффтопик и май може да се преместят в по-подходяща тема.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Мнение или Истина?
« Reply #16 on: January 13, 2008, 23:37:50 PM »
Мисля, че отклонението не беше голямо, тъй като явно посочи, че ако ще се издига истината според Словото, ще бъде истината според Божието Слово, а не според човешките измислици.

Не сме тук толкова, за да обсъждаме толкова какво пише или не пише в човешките предания, а сме тук, за да говорим от Божието Слово, което явно превъзхожда и изобличава човешките.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Мнение или Истина?
« Reply #17 on: May 14, 2009, 10:06:16 AM »
Сега да вметна още няколко факта че вие искате винаги да е вашето.Няма тема която вие да не се изказвате и в крайна сметкафорума е пропит свашият дух и колкото и да ми говорите че няма ваша истена  не е такавсичко трябва да бъде прецедено през вашата призма и разбиране.Акогато съм имал в предвид за словото и католоци и всички други вземат за основа библията ,а това че после проненят нещо то ев последствие.Та дори и корана енаписан на основата на старият завет.