• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне: qhnala_metlata

Започната от qhnala_metlata, Януари 10, 2008, 23:01:28 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

qhnala_metlata

Яхналата метлата се казва Наталия. Има две деца. Обича много баща им!
Познанството ми с Бог датира от доста отдавна- Той ме знае още от началото на света, а аз от 30-ина години. Опитвам се да Го радвам, до колко съм успяла - ще видим след Х брой години.
Много бавно и внимателно прочетох правилата на форума!
Ама много правописни грешки ,не се излагайте. Ако искате на ЛС ,ще ви ги покажа.
Ако нещо друго ви интересува -питайте.
Гледам има провинили се, изгонени - що не им простите! Нали любовта на първо място!
П.с. Да добавя- не се страхувам от изброените причини,поради което се представям с истинското си име. Ако е определено да преживееш някакво гонение,колкото и да се криеш, ще трябва да минеш от там. Иначе защо се наричаме Господни?

Watchman

qhnala_metlata, ако има правописни грешки дай да ги видим - ще ги оправим.

За изгонените, ще им простим, но нека първо се покаят и поправят пътищата си.

Това с яхване на метлата не беше ли характерно за вещиците и магьосниците?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

qhnala_metlata

Предпочитания български превод на Библята е.....
Средствата за което са пробуждането на Божия народ, и възстановяването му в.....
Приотитет му е сериозното и задълбочено изучаване на Писанията, с пълна сериозност, искреност и дълбочина.
Ако искате да добавите нови параграфи към изказването ,напишете нов отговор.
Не използвайте твърде малки или твърде големи шрифтови размери, както и натрашваши се или трудни за четене цветове.
Това са набързо,които отрих.
Яхването на метлата си е начин на придвижване.

Watchman

Не бяхме инсталирали spell checker когато пускахме правилата. Сега ги минах на бързо и почти всичко е оправено.

ЦитатЯхването на метлата си е начин на придвижване.

То е начин на придвижване, но не е естествен начин, а окултен и магьоснически. Ти занимаваш ли се с окултизъм и магии? Ако не, защо се асоциираш с подобно магьосническо придвижване?

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

qhnala_metlata

Придвижването на метла си е екологично чист начин за транспорт.
Това, че е приписван на магьосници и вещици е художествена измислица и е с цел да се придаде повече образност.
Не се занимавам с окултизъм,чародейства и магьосничество,тъй като са мерзост пред Господа.

Gerard

Що за начин на предвижване изобщо е метлата?! Единствено би бил начин на предвижване ако може да се лети с нея, а както знаем само разни баби яги го владеят това изкуство. Просто не мога да повярвам че християнка може да се асоцира с подобно нещо. Всеки път като ти видя псевдонима qhnala_metlata и си представям някаква вещица. То дори по светските форуми голяма част от хората се пишат с по-приемливи имена..
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

qhnala_metlata

Всеки има правото на избор да асоциира каквото си иска и както си иска. Както и всеки има правото да избира какъв ник/псевдоним да си избира.
Едва ли някоя уважаваща себе си магьосница ще седне да се придвижва с метла.Ти виждал ли си такава?
Да поясня още веднъж това е приказен елемент,който е авторска,или по-скоро измислица в народния фолклор.
Претендирате да сте важен форум,зает с обсъждане на истински важни неща, а не хора,които вярват на кой какво бил казал или да се впрягате от разни приказни персонажи.
Ако се бях представила с ник I love Jesus повече християнка ли щях да съм?

Gerard

Разбира се не псевдонима е нещото по което може да се прецени кой колко е християнин, но в някой случаи и това е възможно. Въпреки че всеки има свобода да си избира псевдонима според теб редно ли е един новороден християнин да се представя например с името ServingSatan (СлужещНаСатана) или нещо от сорта, ти какви изводи би направила?  Не знам дали една уважаваща себе си магьосница би седнала да се придвижва с метла, не съм запознат с тези среди, но това няма значение. Няма и значение дали това е само фолклорна измислица, проблема е че ти си избрала да се асоцираш с нея. Тук проблема не е до колко е реално подобно придвижване а твоя избор на име. Със същия успех можеше да се напишеш и баба яга и тя е само една фолклорна измислица.
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Todor

Здравей Наталия.
Ако не държиш да запазиш анонимност, защо ти е да се представяш с псевдоним? Знам от личен опит, че обикновено зад представянето с измислени имена стоят изключително сериозни неща. Може би е добре да изпиташ в дълбочина мотивите си - за себе си, не е нужно да оповестяваш резултата. Но не се задоволявай с отговори от сорта  на  "Аз съм си такава" или "Така е по-весело".
Що се отнася до конкретното име, което си избрала - ако бях на твое място, щях да го сменя. Дори да приемем, че няма нищо нередно в самото име(нещо, което аз лично не съм готов да приема - виж http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=153.0), то все пак е очевидно, че псевдонима ти поставя спънка и съблазън пред братята - нещо, за което Словото ни предупреждава много да внимаваме.
Бог да те благославя и добре дошла във форума!

johnny

Винаги са ми били интересни хората, които с лека ръка решават да изпитат другите, провокирайки ги по някакъв начин.
Понякога провокацията може да е полезна, но в случая не е така. Особено след представянето на Меровингий.
На мен лично това действие ми говори много за човека.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

qhnala_metlata

Ей, голям проблем тоз ник.Ако бях Снежанка сигурно друг тип съблазън щях да предизвиквам. Не,няма да си сменя ника,щото на вас не ви харесвал.
Що не вземете да си направите форума само с покани - за приближени и изпитани "правоверни".Съвсем да заприлича на масонска ложа. В правилата можете да добавите - само за хора,заставащи зад правилните никове.Да въведете ограничения за никовете,както сте го направили и за аватарите.
Ако истински се стремите да приличате на Христови последователи ще следвате стъпките Му. Исус ядеше с грешниците,но това не Го направи грешник.Когато доведоха блудницата при Него,защо не хвърли камък по нея??? Преди да осъдите някой и да го анатемосате е добре да проверите собствените си мотиви и поведение.
Представила съм се с истинското си име,Тодор,за разлика от много други,които са се скрили и остават скрити зад анонимността на никовете си,страхувайки се от гонения.
И да,такава съм и за Бог не е проблем да ме обича такава,както и вас!Умря на кръста и възкръсна преди аз да Го позная. Или може би вие сте се родили праведни? Сега ,когато Го познавам,ме обича повече ли???Или пък вас,дълбокомислещите из този форум обича повече? А онези,вън,погиващите- тях ги е отписал?
П.с. И какво точно ти говори johnny_fx.Ще замолвам да не бъда отъждествявана с някой си,бил той и Меровингий

Gerard

Johny, аз лично много не можах да разбера мнението ти. Можеш ли да бъдеш по конкретен, за кои хора говориш? За каква провокация става дума, от страна на кого?

mak

Цитат на: qhnala_metlata - Януари 11, 2008, 10:39:15 AM
Ей, голям проблем тоз ник.Ако бях Снежанка сигурно друг тип съблазън щях да предизвиквам. Не,няма да си сменя ника,щото на вас не ви харесвал.

Здравей Наталия, мисля че ника не е вече проблем. А става въпрос за проявения характер. Представянето има точно тази цел, хората да кажат някои основни неща за тях и кога са повярвали, да знаем дали са деца или дълго време вече във вярата. Защото ако някой е във вярата само няколко месеци, тогава е нормално някои неща да не са му ясни и в някои неща да не е все още променен, но винаги духовните бебета или деца, имат желание да израстват, искат да са като голямите, имат специялна жар Господ да ги променя, защото знаят колко време са прекарали и изразходили в суетен живот на гордост и на неподчинение на Господ като са Го наскърбявали.

Но тъй като ти каза че вече си толкова много години във вярата, подобни изявления и характер които правиш не са присъщи за човек толкова години във вярата.

Като вземем две деца, и ги наблюдаваме как имат спор за един шоколад, можем да чуем "Не ти го давам! този шоколад си е мой!" Или за някоя играчка. При децата наблюдаваме този характер на незрелост, веднага единия се сърди на другия, не иска да се покори, ако му кажеш нещо плаче и вика итн

Но това не би трябвало да е така при християни които се предполага че трябва да са понизни като Христос. Които се предполага че трябва да израстват във вярата. Които се предполага че трябва да обновяват постоянно умът си чрез Словото, с други думи да се променят.

Виж тази тема:
http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=71.0

А ти казваш:

ЦитатИ да,такава съм и за Бог не е проблем да ме обича такава,както и вас!

Това какво означава?

Всички ние сме били "мъртви чрез вашите престъпления и грехове, в които сте ходили някога според вървежа на тоя свят, по княза на въздушната власт." Също така живели някога в нашите плътски страсти, като сме изпълнявали волята на плътта и на помислите, и по естество сме били чада на гнева, както и другите.

Но за защо дойде Господ, какво направи Той?

Eph 2:4  Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби,
Eph 2:5  даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа!

И сега:

Rom 12:2  И недейте се съобразява с тоя век ( Или: свят )., но преобразявайте се чрез обновяване на ума си, за да познаете от опит що е Божията воля, - това, което е добро, благоугодно Нему и съвършено.

На друго място:

1Pe 1:13  Затова препашете се през чреслата на вашите помисли, бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта, която ще ви се даде, когато се яви Исус Христос.
1Pe 1:14  Като послушни чада, не се съобразявайте с първите страсти, които имахте по време на незнанието си;
1Pe 1:15  но, както е свят Тоя, Който ви е призовал, така бивайте свети и вие с цялото си държание;

Никъде не можем да видим пример на някоя светия да прави нещо защото му харесва. Но светията изпитва това което е угодно на Бог и това прави. Също така изпитва дали това което прави е съблазан за братята и сестрите.

Словото ни призовава:

1Co 10:23  Всичко е позволено, но не всичко е полезно; всичко е позволено, но не всичко е назидателно. 

Не е въпроса дали е позволено да се наричах яхнала метлата или да не се наричаш. Въпроса е "това назидателно ли е?" Това угодно ли е на Бога? Или си правя на мене какво ми е угодно?

Следващият стих вика:

1Co 10:24  Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго.

Идва друг въпрос, аз това което правя за лична полза ли го правя или за ползата на другиго?

1Co 10:32  Не ставайте съблазън ни на юдеи, ни на гърци, нито на Божията църква;

След като каза че си толкова дълго във вярата, това трябва да се предполага че трябва да си силна във вярата, и ето Словото какво казва:

Rom 15:1  Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си.
Rom 15:2  Всеки от нас да угождава на ближния си, с цел към това, което е добро за назиданието му.

Защо?

Rom 15:3  Понеже и Христос не угоди на Себе Си.

На друго място вика:

Phi 2:5  Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса;

Защо?

Phi 2:8  и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.

А в този случай тука, на теб с любов и хубаво ти беше указано за някои неща които не трябва да са присъщи за един избавен от този свят човек, ти вместо да се смириш, прояви не Христов характер:

ЦитатНе,няма да си сменя ника,щото на вас не ви харесвал.

На друго място Словото ни вика:

Col 1:10  за да се обхождате достойно за Господа, да Му угаждате във всичко, като принасяте плод във всяко добро дело и като растете в познаването на Бога;

Не знам за теб, но това е Евангелито което аз съм приел, и по Неговата милост искам да се покорявам и да израствам в него, и да внимавам на живота си. Понякога падам, но Господ ми дава силата да стана и да продължа да се стремя към този живот на смирение който Той ни е оставил за пример. Защото единствено такъв живот на внимание и страхопочитание на всяка наша дума и деяние е достоен за жертвата която Той е направил на Голгота за нас, защото ни е дал да носим Неговото име. А това е най-благородното име! И трябва да се обхождаме като такива, Божйи деца.

Ефесяни: 5:15 И тъй, внимавайте добре как се обхождате, не като глупави, но като мъдри,

А ти как мислиш по всичко това, това ли е било Благовестието което си приела, или някое друго можеби?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Tihomir

Цитат на: qhnala_metlata - Януари 11, 2008, 10:39:15 AMДа въведете ограничения за никовете,както сте го направили и за аватарите.
Ограниченията за аватарите са направени, за да не бъде тук цирк, а сериозен форум. Тук не сме се събрали да гледаме половин екран подписи или сладникави аватари. Обстановката във форума е направена, за да се съсредоточим върху Авторитета на Словото и познаването на Бога, а не върху това кой има по-интересен аватар, което е характерна черта за много форуми. Тъй като болшинството избират аватари, които нямат нищо общо със Словото (холивудски звезди, сладникави снимки, окултни символи и др.), то поне да предпазим от такава съблазън сме забранили използването на други аватари, освен подбраните и предложените от нас.

ЦитатАко истински се стремите да приличате на Христови последователи ще следвате стъпките Му. Исус ядеше с грешниците,но това не Го направи грешник.Когато доведоха блудницата при Него,защо не хвърли камък по нея??? Преди да осъдите някой и да го анатемосате е добре да проверите собствените си мотиви и поведение.
Стремим се да следваме стъпките на Христос. Той не забавляваше хората с тимът за хваление, тъй като нямаше такъв. Той не толерираше грешниците. Виждаме, че в историите, където е имало промяна в човека, когато Христос се е докоснал до живота му е имало спасително покаяние в резултат на изобличението на греха на човека. Когато Христос срещна жената на кладенеца, Той я изобличи за грях. Той изобличаваше и фарисеите за грях. Закхей беше изобличен в кражба и се покая. Христос не участваше в делата на нечестивите.

А тази фраза:
ЦитатИ да,такава съм и за Бог не е проблем да ме обича такава
е достойна, за да се напише нова тема, относно лъжеучение, което е залегнало дълбоко в днешните християни, а именно Бог ме обича/приема такъв какъвто съм.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Todor

Наталия, разговора не отива на добре. УМОЛЯВАМ ТЕ - не се обиждай и не допускай раздразнение. Моля те, помисли за това, което ти казвам, защото целта ми  не е да те обвинявам, да доказвам нещо, да те победя в спора или нещо подобно. Ще си позволя да коментирам поста ти, но както казах не за да те критикувам, а за да изкажа моето мнение по засегнатите от теб въпроси. Затова отново те моля, ако и да е различно мнението ми по някой въпроси, не го приемай като лична нападка. Нека заедно обсъдим нещата и потърсим истината.

ЦитатВ правилата можете да добавите - само за хора,заставащи зад правилните никове.Да въведете ограничения за никовете,както сте го направили и за аватарите.
Мисля, че е нормално да не се толерират неприлични или богохулни никове например, по същия начин по който не се толерират и такива изказвания. Така че това, което изглежда те възмущава, на мен ми изглежда съвсем нормално. Тук говоря по принцип и не визирам теб и твоя ник - за това ще говоря накрая.

ЦитатИсус ядеше с грешниците,но това не Го направи грешник.Когато доведоха блудницата при Него,защо не хвърли камък по нея??? Преди да осъдите някой и да го анатемосате е добре да проверите собствените си мотиви и поведение.
Исус ядеше с грешниците, но не одобряваше греха.Не осъди прелюбодейката, но заедно с това и каза "иди си и не съгрешавай вече", т.е. Той не одобри постъпката и и и каза че трябва да се поправи. Той не дойде за да осъди, а за да спаси - колко по-малко аз бих си позволил да осъдя някого. Това, което казвам, казвам го с идеята да бъде за обща полза на всички ни. А за съдене - има кой да съди и теб, и мен, и останалите.

Сега конкретно за случая - "Яхнала метлата" за мен е синоним на "Баба Яга" или на "вещица". И за повечето хора е така. За мен би било твърде неприятно да чуя някой да те нарича "вещица" или "Баба Яга"(или "яхнала метлата", което звучи малко по-меко може би, но е същото като смисъл)- това е един много отрицателен прякор. А ти сама избираш да се наричаш така.  Моля те, прочети темата за Меровингиан, защото няма смисъл да дублираме същия разговор.

Искам в заключение да кажа отново - нека не се препираме и спорим, а заедно чрез дискусията ни да търсим истината. Ако нещо от написаното ти звучи като "хвърляне на камъни" по теб, моля те да ми простиш и да не го приемаш по този начин, защото наистина не  искам да звуча така.