Author Topic: Пророчества за корона вируса и след него  (Read 2408 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nikolay

  • Слугуващ
  • *******
  • Posts: 954
Нямам нищо против от това което казвате и то е право, много добре разбирам и това което казвате и съм съгласен, че живота в праведност е по-добър и дава много по-добър плод.

Но на първо място ще ви препоръчам да си прочетете Римляни 14 глава (цялата) като ще наблегна на това от нея:

4 Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.

На второ място ще добавя и това:

Матей 5
16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.
17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.Отделно, ще засегна нещо което вероятно си е за собствена тема, но пък все трябва да има начало.
Греха и прощаването на греха са нещо което Бог можеше да премахне още на ниво Адам, но той не го направи, защото промисли, че чрез това ще направи нещо още по-добро !
Защо се прощава греха ?
По църквите казват, че прошката е подарък или милост - което е далеч от това което всъщност е.
Човека който е съгрешил и се е покаял има опит и осъзнава какви са последствията от извършеното деяние и ако продължи да греши то такъв човек е за осъждане, а ако се покае той ще разбира доста добре защо закона казва не съгрешавай !
На друго място се казва, че ако праведника съгреши всичките му добрини ще се забравят и те ще се забравят, защото съвестта на този човек е започнала да прегаря и на такъв не трябва да се прощава защото той ще поквари и други.

Бог работи чрез хората за хора, не е случаен и стиха по-горе за светилника. Мислите ли, че Павел или Исус не им се искаше да не минават през трудностите които им бяха определени ? Но знаеха, че вършат Божията воля за промяна в света в посока която Бог е промислил още от времето на Адам и поради което нямаме Адам версия 2.0. Или се съмнявате, че Бог можеше да премахне Адам и да направи нов несъгрешил ?

Псалми 53:2
Бог надникна от небето над човешките чада, За да види, има ли някой разумен, Който да търси Бога.

Разумния размишлява и търси взаимовръзките на всичко в света около него и търси кое е добро, такъв заслужава вечен живот защото осъзнава, какво се случва около него и най-вече защо се случва, а не да спазва сухо заповеди без да разбира смисъла им, и това разбиране идва от опита който придобива. (Да, чрез четене също се придобива опит, но е друго като се удариш с чука, после се пазиш повече.)

И понякога опита е свързан с физическа смърт в този свят, и Павел и Исус, и много други умряха за да могат други, да се научат, и ние няма как да знаем всичко което се случва около нас. Да можем да виждаме някои неща, но не можем да видим цялостната картинка която става около нас, и как Бог работи чрез всеки човек който върши волята Му.
Бог наскоро ми каза докато бях в събрание да спра да се моля, да стана и изляза от там и това стана десетина дена преди да започне "пандемията". Убеден съм, че ако Бог иска да изляза от града и да отида някъде другаде ще ми каже/покаже както го е правил не веднъж.

Не съдете чужд слуга, съветите са нещо добро и нужно, но Бог знае къде кого е поставил и защо !

Ако е нужно дома ми да мине през огън и да изгори защото това ще е добро за Божиите намерения, така да бъде, амин !
Ако Бог е допуснал двете дъщери на Лот да направят тая мерзост, то Той е имал нещо в предвид от което да излезе нещо много по-добро - поучение за целия свят (примерно). Или мислите, че Бог не можеше да му изпрати ангел и да осуети техния план който после беше тежък за цялото потомство на Израел ?
Петър искаше да спаси Исус от кръста, но Исус му каза, че това е против Божия план.

Примери има много, но трябва да разберем, че има неща които трябва да се случат, колкото и да си мислим, че ще е по-добре да не се случват и в такива моменти ние трябва да се осланяме на Бог, а не на нашия разум който се опитва както Петър да ни "предпази" от нещо лошо. Защото понякога от една лоша случка се раждат много добрини.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3374
Nikolay, ние не съдим чужди слуги, а утвърждаваме определени принципи на основание на Писанието. Ако човек сам вижда за себе си осъждение в тези принципи, то това не означава, че другите го осъждат.

Принципите имат за цел да помогнат на хората не да ги осъдят. Истината ни прави свободни. Лъжите ни поробват.

Аз знам за твоята борба и агония във връзка с тези въпроси. Познавам много хора на които именно жените им правят спънки да напуснат градовете, защото жените са силно привързани към градските идоли. Коронавируса обаче помогна на много хора да прогледнат и на жените им да се стреснат и да започнат да търсят изход. С мен почват да се свързват все повече хора, в това число и невярващи, които казват че коронавируса им е отворил очите и че са готови да продадат градската си собственост и да се махнат от града. Това са невярващи хора, които не знаят нито Бога, нито Словото Му. Не е ли това удивително.

Първата вълна имаше за цел точно това, да даде последен шанс за по-безпроблемно напускане на града. След това вече напускането ще става с цената на огромни загуби, точно както стана при Лот. Той не само загуби всичкия си имот, но загуби и членове на семейството си. Загуби и призванието си, и послужи за създаване на нечестиво потомство, което беше враждебно на Бога и Неговия народ в продължение на векове.

Много хора не разбират, че излизането от града е по-лесната част. Излизането на града от нас е трудното, особено от децата ни. В крайна сметка Лот излезе от Содом, но Содом остана да живее в сърцата и умовете на дъщерите му и това даде своя зъл плод. А какво пречеше Лот да си вземе нова жена с която да има праведно потомство, а дъщерите му да си вземат праведни мъже от Авраамовия род? Тогава си представете какво благословение би било около Израел да живеят народи, които се боят от Бога, и обичат правдата!

Битката за следващото поколение е изключително важна, не случайно Писанието прави връзка между благочестието на децата и спасението на жените. На същите тези жени, които сега се противят и си искат градските удобства, а не разбират че с това извършват предателство спрямо своите деца и по този начин подлежат на осъждение, а не на спасение в съдния ден. Точно както Лотовата жена загина. Защото Лот в началото се беше заселил не в Содом, а в тучните земи наоколо, и аз няма да се учудя ако именно жена му е настоявала да се преместят в града. Лот през цялото време измъчваше душата си, както споменава и апостол Петър, но се е поддавал на манипулациите на жена си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

  • Слугуващ
  • *******
  • Posts: 954
Градът трудно изализа от нас, но и селото трудно излиза от нас.

За мен преместването "на село" ще е просто локация защото като малък много често си бях на село при баба, и сега си живея "като на село" е нямам много продукция, даже почти никаква, умират краставиците щом ги насадя, а пипера не разсте, вероятно защото е хладно или е доста кисела земята, не знам. Но пък доматите стават, трябваше и боб да си насадя, но не се сетих, а вече е късно.
Срещу къщата ни живеят други християни които ходят на църква. Да би било добре да се преместим някъде покрай вас поради ред причини, но не се случва. Дали е заради жена ми, възможно е, но напоследък си мисля, че по-скоро Бог е този който ме задържа тук.
Относно потомството, ще има да изгори, но ако е рекъл Бог, ще има и да остане. А за жената е писано:

1 Тимотей 2:15
Но пак тя ще се спаси чрез чадородието, ако пребъдат във вяра, в любов и в светост с целомъдрие.


Не мога да наложа насила на никой нищо, или ще си намерят разум или ще си останат прости. Поучавам до втръсване, и разни неща попиват, но за преместването ако Бог прецени, че трябва да се преместим, то той ще ни отвори път и през блокади.
Че идват доста трудни време - така е, коментирали сме го вече.

Но да се върнем на коронавируса, чета, че почват протести вече срещу мерките, хората почнаха да изтрезняват, да видим до къде ще доведат тия протести.
Защото както и ти каваш, само чрез Бог може да стане истинска промяна.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]