Author Topic: Окултни и езически символи и знаци в християнството  (Read 24884 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Анко

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 193
... и самия Исус беше убит по политически причини...
Има един сън, за който е споменато в Библията,който сънува жената на Пилат в последната нощ преди смъртта на Христос и му казва на Пилат: "Не струвай зло на тоя праведник,че насън много пострадах заради него"/ Матей 27-19/. Пилат е бил разколебан от това, за което говори в Деяния 3 гл. Петър, при изцеление на куц човек:Бог Авраамов, Исааков и Яковов, Бог на бащите ни, прослави Служителя Си Исуса, Когото вие предадохте, и от Когото се отрекохте пред Пилата, когато той бе решил да Го пусне.
Но вие се отрекохте от Светия и Праведния, и, като поискахте да ви се пусне един убиец,
   

И по политически и поради застрашаване на духовната власт, която са имали еврейските духовници- главните свещеници и старейшините по него време. Поради огромното изобличение което са получили от Исус.

Бях чел,че сънят на жената на Пилат е бил,че вижда как същия този човек, който е бит и подиграван същия този ден, е Съдия на човечеството и тя вижда това насън. Че Исус съди човечеството. И на сутринта казва на Пилат.
От една книжка с християнски свидетелства извън Библията, твърдеше се,че има запазени писма на тази жена. Но някой не ми я върна.

Бог е Жив, Бог е Дух и всякакво преклонение пред символи и ритуали по-скоро има заблуждаващо действие отколкото да носи угода на Всевишния,че вярваме в Него. Делата говорят, правдата говори, любовта говори, смирението говори. За вярата ни. Те са ни свидетели.

Да се свети името Му, да дойде царството Му, да бъде волята Му!simeon

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 153
Причината,поради която Пилат им предава Исус е,че те изкарват подъл довод/ заплаха.  Казват на Пилат че ще кажат на цезаря,че не му е приятел. Преди това са декларирали,че друг цар освен цезаря те нямат.