Author Topic: Движение на вяра (Faith Movement)  (Read 17346 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Движение на вяра (Faith Movement)
« on: November 29, 2007, 11:41:19 AM »
Движение на вяра произлиза от петдесятно-харизматичните среди.
Сред най-известните му представители са хора, като Бени Хин, Кенет и Глория Копланд, Кенет Хегин, Джойс Майер, Йон Ги Чо, Фредерик Прайс, Джон Остийн и много други.

Техните вярвания са меко казано смущаващи и направо по-еретични от някои култове дори. Удивително е как тези хора минават за християни и проповядват своето евангелие на милиони хора по цял свят.

За тях Бог не е суверенен и всемогъщ, а му трябва позволение за да работи.
Сатана е взел властта от Адам след грехопадението и Бог не може да направи нищо по въпроса.
Те казват, че всяка отделна личност от троицата Отец, Син и Святия Дух има собствена троица и така всъщност имаме 9 личностен Бог.
Твърдят също, че ние сме едни малки богове.
"Бог слезе от небето, стана човек, превърна хората в малки богове и се възкачи обратно като човек" - Бени Хин (Християнстово в криза)

Казват че Исус Христос може да бъде контролиран от нас, чрез нашите думи и изявления.
Твърдят, че Исус Христос е приел сатанинската природа на падналия човек (понеже твърдят, че при грехопадението човек от божествената природа преминал към дяволската) и е бил мъчен 3 дни и 3 нощи в ада, измъчван от демони, като грешник, за да може напълно да изкупи падналото човечество, понеже само физическата му смърт не била достатъчна, Той трябвало да умре и духовно. След това Исус се новородил, за да победи дявола докато бил още в ада и така станал първия новороден първият плод от мнозината след Него.

Вярата е сила. Произнасянето на думите задвижва духовните закони. Чрез вярата можем да имаме всичко - пари, успех, здраве и т.н.
Четирите известни стъпки на Кент Хегин са:
1. Кажи го.
2. Направи го.
3. Приеми го.
4. Разкажи на останалите за него.
По този начин всичко каквото желае човешкото сърце, може да му бъде дадено в името на Исус.

Вярващия е господар над всяко нещо в живота си. Положителната изповед донася Божественото чудо. Бог е длъжен да изцелява винаги въз основа на изповяданата вяра. Ако човек е болен значи е грешник, човек не може да е болен според тях. Святия Дух не би обитавал в едно болно или недъгаво тяло.

И разбира се парите. Просперитета, така любимата тема на американците и не само. Те казват, че не трябва да си беден, ти си син на Царя. Който е беден значи е грешник и трябва да търси начин да забогатее. Бог иска човек да е богат и да се чувства добре. Който живее в бедност не е в Божията воля.
Глория Копланд казва: "Дай 10$ и ще получиш 1000$, дай къща и ще получиш хиляди къщи, дай самолет и ще получиш хиляди пъти цената на самолета" Много удобно тълкувание на Марк 10:30.
Незабравима е култовата фраза на Бени Хин: "Омръзна ми да чета и слушам  за златните улици. На небето не ми трябва злато, тук ми трябва. Искам го сега"

И още и още.
Допълвайте каквото се сещате.

Не съм правил Библейски аргументирано оборване на вярванията им, защото всеки здравомислещ човек вижда за какво става въпрос тук.


Допълнение:
Това по-горе са най-фрапантните им вярвания, които едва ли се намират във всяка книга и проповед.
Но основното тънко подвеждане се състои в следните неща:
- Ти си специален.
- Бог не иска да си беден.
- Бог не иска да си болен
- Повярвай и го кажи, и ще го имаш.
Нещата се изместват от Бог към човека. Човекът, желанията и комфорта му отиват на преден план. Това е много опасно нещо.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #1 on: November 30, 2007, 06:23:23 AM »
Горните обобщения не са много точни, понеже има много нюанси на това учение/движение при различните му представители. Например за 9 личностния Бог е учение на Бени Хин, който след като бива смъмрен от петдесятните се "покайва" от това учение.

При Копланд едно от характерните неща е че Исус бил се мъчил в ада, и даже станал демон, за да ни изкупи. Сиреч изкуплението не завършва на кръста но продължава в ада.

Основното при движението на вярата е че, ако и да имат някой валидни точки те пропагандират "силата на вярата" само във връзка с лични облаги, като изцеление, просперитет, по-добър живот и прочие неща гравитиращи около егото.

Преди много години, когато все още вярвах на тия хора и на тези учения, аз си дадох сметка един ден и си казах - защо упованието на Божието Слово и обещания трябва да бъде все в неща като пари и изцеления, не можем ли да вярваме за усъвършенстване във вярата, за духовен растеж, за приближаване при Бога?

Аз вярвам, че това са основните неща за които ние трябва да упражняваме своята вяра в Бога и в Неговите обещания. Или както казва Исус (по отношение на десятъка и милостта в закона) - тия да вършим, а ония да не пренебрегваме.

Аз като млад християнин ми трябваха няколко месеца да достигна до тези изводи, а тези "учители" за 30-40 години си стоят на едно и също място и само пари, изцеление, пари, изцеление - само това знаят. Най-малкото това е алармиращо.

Корените на това учение обаче са по-дълбоки и се връщат назад до Ню Ейдж движения като New Though и позитивното мислене на Норман Винсент Пийл (Norman Vincent Peale), който е висш масон.

Като заключение може да се каже, че това движение е една от целенасочените масонски инвазии в християнството.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #2 on: December 01, 2007, 02:42:44 AM »
Аз като млад християнин ми трябваха няколко месеца да достигна до тези изводи, а тези "учители" за 30-40 години си стоят на едно и също място и само пари, изцеление, пари, изцеление - само това знаят. Най-малкото това е алармиращо.

Това ме подсети на свидетелството на един мой много добър приятел и брат от Швеция. Той е бил дълбоко затънат в наркотици, алкохол, престъпления, кражби, измами, затвори и всичко което това носи.
Господ го привлича на чудесен начин, и се обръща и ражда от Духа, без да е чел християнски книги, ходел на църква или слушал проповеди.
След деня на нановораждането, в разговор с друг християнин, пита го дали може да му препоръча нещо за четене или слушане.
Този човек му казва да намери проповеди от Бени Хин и Дейвид Уилкерсън (не знайно как може двамата да ги съчете заедно!? забелязал съм че и в България някои по инерция го правят).

Брата отива в къщи, сяда на компютъра и търси проповеди. Първо намира на Бени Хин и започва да слуша. Слуша 20-30 мин. всичко нормално, продължава слушането и но след време не може повече да слуша, защото разпознава в този човек нещо което е било много общо за средите в които той се е движел и от които е тъкмо излязъл. Той ми вика: "Брате, този човек ползваше същите номера за които аз и другите мошеници сме ползвали, за да лъжем хората и да им вземе парите." Тука някъде, след една проповед, завършва пътешествието с Бени Хин, чийто дух бил толкова бързо разобличен.

След това моя брат, намерил Д.Уилкерсън и започва да слуша и вижда огромната разлика, и той се чуди как може някой да се съчетае двамата. Това е станало преди 2-3 години, днеска този брат все повече и повече израства в примера, зрялостта и познанието на Господа и е насърчение.

Сега аз си задавам въпроса, как е възможно този брат след един ден като християнин може да разпознае духа на един лъжеучител и пророк и измамник, а хора които с години са по църквите не могат да видят мошеничеството и лъжепророчествата?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Todor

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 173
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #3 on: January 07, 2008, 12:58:22 PM »
Quote from: mak
Сега аз си задавам въпроса, как е възможно този брат след един ден като християнин може да разпознае духа на един лъжеучител и пророк и измамник, а хора които с години са по църквите не могат да видят мошеничеството и лъжепророчествата?
А дали искат да го разпознаят?
Аз прочетох някой неща за Бени Хин и Джойс Майер. Информацията срещу тях е доста и изглежда  неопровержима(особено за Бени Хин). Замислих се дали някой световно известен проповедник би оцелял след подобна серия от скандали преди 50 години, да речем. Не мисля. Но ето какво прочетох в един от материалите, касаещи Джойс Майер:

"Meyer’s hard-edged, often self-effacing preaching has won her legions of followers, many of them women who see her as part minister, part trusted friend.
"She’s so down-to-earth," bus driver Eva McLemore, 43, said at one of Meyer’s recent conferences in Atlanta. "She makes you feel like she’s your sister, that she can totally relate to you and understand you with no condemnation, no judgment." "

Някой може да каже, че това е просто изолиран случай, цитиран от нейните критици(цитираната публикацията е наистина критична) - не смятам да споря. Това, което искам да споделя е, че аз лично се срещам сякаш все по-често с подобен тип хора. Те просто казват "Той/тя ме кара да се чувствам добре. Помага ми. Харесва ми. Така че, и да има измама, лъжа или мошеничество, какво от това?" И за съжаление, от това което чувам и чета изглежда, че американците са доста напред по този показател. И както изглежда, броя на тези хора ще се увеличава все повече и повече и дори може да станат(ако не са и станали вече на места) мнозинство, според както е писано:
2 Тимотей 4
3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,     
4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.

И хората като Бени Хин също ще се умножават все повече и ще стават все по-известни и по-богати. И дори явни и доказани изобличения в лъжа, измама и неморалност няма да са в състояние да ги съборят.
Което не ни освобождава от отговорността да прогласяваме истината - именно това заръчва ап. Павел в предишните два стиха
2 Тимотей 4
1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:     
2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Бог винаги е имал, има и сега, избрани, които го търсят с всички сили и с искрено сърце. И на тях е важно да се казва истината.Дори и понякога да не я приемат веднага.
Дано Бог ни употребява да възвестяваме славата Му - с думи и дела, и тези хора да стават все повече и повече, защото ми се струва, че това е едно от главните неща(да не кажа най-главното), за които сме призовани.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #4 on: January 07, 2008, 13:46:20 PM »
Quote
А дали искат да го разпознаят?

Това е много правилна бележка. Веднъж един Божий човек беше казал: "страстите на човеците диктуват вярванията им много повече от всяко друго нещо".

Истината е че повечето поддръжници на лъжеучители никога не са чували и приемали истинското Благовестие. Реално те не са Христови ученици, нямат Божия Дух и не са в състояние да разпознаят каквото да е било. На тях им харесва - чувстват се добре, посланието им върши работа и така си живеят.

Има и измамени Божии хора, които са духовни деца и да се доверили на останалите, мерят себе си с тях и смятат, че би трябвало всичко да е наред. Такива хора обаче биват хранени и възрастявани от Бога, защото са Негови и ще дойде момент на зрялост когато ще започнат да задават въпроси, да търсят, намират и естествено ще напуснат тези лъжеучения.

Това, което е по-важно да разберем е че тези движения не са просто частни заблуди на отделни измамници и плътски човеци. Всички тези неща са организирани и спонсорирани от определени кръгове, които подготвят явлението на Антихриста.

Ето защо Бени Хин не пада от сцената след подобни скандали, той просто има гръб и служи на конкретни интереси.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

pironka

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 157
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #5 on: January 07, 2008, 14:53:26 PM »
В подкрепа на думите на Watchman,че всичко това се спонсорира и разраства в големи мащаби. За нова година на всички братя и сестри в една голяма регионална църква е раздадена книгата на Джойс Майер "Бойното поле на ума".Предполагам, че този "подарък" е направен на всички вярващи от тази деноминация.

johnny

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 293
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #6 on: January 07, 2008, 16:05:21 PM »
Може би има някаква организирана пропаганда у нас, относно Майер.
Преди време до като все още посещавах местния клон на ББЦ, се бях записал в едно видео училище за служители (то за него отделно трябва да се говори) и ни подариха по една книга "Изграждането на един лидер" (или нещо такова беше) от Джойс Майер. За нас беше подарък, а за другите беше с пари.
Само не знам дали е спуснато от ръководството на ББЦ или беше локална инициатива на пастора.
Все пак евангелието на Майер и компания е хуманистично и лесно смилаемо, дори и за невярващи, така че смятам е нормално такова стечение на нещата. Последно време е, все пак.
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

galateq

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #7 on: March 18, 2009, 13:06:45 PM »
Ами не е лошо след тия дълги изобличения да вземете да покажете пътя на заблудените ,ама да се конкретезирате точно,какво е вяра,изцеление,богатство,волята на Бога за човека,или всичко онова което вие отричате във братята и сестрите протестанти.Поне се обосновете след като такива се откажат от тия си вярвания и начин на живот как всъщност трябва да живеят.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #8 on: March 18, 2009, 13:12:18 PM »
galateq,

Разгледай останалите теми - те са за това. Изобличенията на лъжеучения и лъжеучители са само малка част от темите във форума.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #9 on: March 18, 2009, 13:27:44 PM »
Здравей galateq,

Ако вземеш да четеш форума отначало и по всички теми, ще намериш отговори на много от въпросите ти, защото ти сега си задала много наведнъж.

Мисля че е добре да вземеш съвета на Watchman при сърце, а това е ако имаш нещо конкретно да питаш или коментираш, направи го свободно (след като си прочела предишните мнения и аргументи по дадената тема) и ако някой има мъдрост от Бога, ще се постарае да отговори.
Quote
всичко онова което вие отричате във братята и сестрите протестанти.

Ако си забелязала добре, точно тук в този раздел говорим за "лъжеучения и тези които ги носят" при това предимно такив които са се вмъкнали в "протестанските" среди, а не за братя и сестри.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

galateq

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #10 on: March 18, 2009, 14:20:45 PM »
Маи няма да се конкретезирате а ще цъклите само върху разни личности.Е аз съм излязла от православна църква там даже и библия не получих ,не бях чула за нея даже,от протестанската научих за библията,и че тя е Словото,протестанти ми дадоха библия , и книги,те ми обясниха,че трябва да я чета и да моля Бог да ме води по тесния път,те ми обясниха,че за да следвам Бога трябва да скъсам с греха,от тях научих ,че Бог е любов,и че мрази греха,и те бяха работниците на неговата нива,който ми показаха какво Отец направи за нас как изля целия си гняв върху своя Син за да живея аз.Та се чудя как може да слагате всички протестанти под общ знаменател,аз знам ,че не може да грешим самоволно и да очакваме приемане от Бога,но не разбирам защо укорявате тия който са дръзнали да сложат доверието си в Исус и да го оставят Той да изработва спасението във живота им,промяната не става за един ден,Исус каза,че сме негови ученици,ние сме всеки ден на изпит,до края на дните си.Всички ние имаме един Господ Исус не разбирам защо така се делим.Тъй като този който е пуснал темата се е изказал доста некомпетентно.Може някой автор на книжка или проповед да е паднал ,но да се говори за всички по този начин без да се познава живота на хората не е ли грозно.Тъй като го приемам лично моля да се конкретезирате а дали ще го направите си е ваша работа.Съжелявам ,че не мога да копирам текст който лично ме интересува,а и в момента няма кой да ми покаже,другия вариянт е да опитвам докато се науча ама това ще ви издразни много,май е най добре докато ме научи някой как се борави със форуми да не пиша.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #11 on: March 18, 2009, 14:38:57 PM »
galateq,

май не си разбрала какво ти се пише. Конкретно в тази тема се говори за така нареченото "движение на вяра". Ти самата повече или по-малко си повлияна от него без дори да разбираш от какво точно и какъв е произхода и същността на това движение.

В тази тема не се говори за протестантството като цяло. Самото протестантство  е също добре да се познава откъде идва и какво представлява и малцина наричащи се днес протестанти не го познават, нито дори идея си нямат.

Самия произход на думата "протестанти" е политически а не религиозен. Той се заражда когато няколко немски провинции обявяват независимост от властта на папата, като протестират срещу неговите претенции за власт над целия свят. В този оригинален смисъл, аз също съм протестант защото  също отхвърлям тези претенции на папата в Рим.

В последствие обаче протестантското движение бива отново инфилтрирано от римокатолицизма и заквасено от неговите гибелни учения за да се стигне до днешното му плачевно състояние при което "протестантите" отново търсят ръката на Рим. Въпросното "движение на вяра" е част от множеството подобни движения вдъхновени от агенти на римокатолицизма сред евангелските среди. Погледни как днес открито се говори в евангелските среди за "единство на вярата" с католици и православни, нещо което е било немислимо преди години. Отстъплението от вярата набира огромна инерция и завлича всички, които не са наясно за какво иде реч.

Ето защо е добре за тебе да не оставаш в сегашното си невежество, но да търсиш и разбираш Истината, защото времената са зли - всички ще бъдат пресяти и само разбиращите ще устоят.

По отношение на деленето, е добре да се запознаеш какво Писанията учат по отношение на разделяне на чисто от нечисто. Самата дума освещение означава ОТДЕЛЯНЕ. Без отделяне няма святост. Ти например чистите чинии при мръсните ли слагаш? Боклука от масата при храната в хладилника ли прибираш? Или отделяш чистото от нечистото? И ако правиш това по отношение на материалните неща, колко повече е нужно да го правим по отношение на духовните.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #12 on: March 18, 2009, 14:42:02 PM »
Господ Исус предупреди, че ще има много хора, които ще го признават за Господар и Месия, обаче ще бъдат лъжеучители. Също говори за много хора, които ще проповядват и ще вършат чудеса, но които ще бъдат хвърлени в огненото езеро, поради нечестията си.

Господ Исус също каза, че не може от лошо дърво да очакваме добър плод, както и не можем да очакваме от добро дърво лош плод. Лошото дърво дава лош плод, а доброто дърво - добър плод.

Учители, които говорят правилно и вършат чудеса, но са нечестиви по дела, днес по-трудно се намират сякаш. По времето на Исус в плът фарисеите бяха такива, които говореха добре (имаше също и изгонване на демони от страна на техните ученици), но делата им бяха зли. Именно човеци, които говорят добре и вършат чудеса много биха заблудили болшинството от днешните вярващи, които това и чакат да видят/чуят.

Днес в много отношения е по-лесно да се разпознаят лъжеучителите, защото не говорят според Словото, а какво остава и да вършат правото пред Бога. Такива са хора като Майер, Хин, Остийн и други. По-трудно се разпознават тези, които говорят правилно, защото трябва да се следи внимателно как живеят.

Имаше една тема, в която бяхме писали за това, че "вярващите" според Словото не винаги са тези, които са угодни на Бога, тъй като и бесовете вярват и треперят. Такъв пример можеш да откриеш в Йоан 8:30 и нататък.

За да можем да разпознаваме чисто от нечисто ни е нужно познаване на думите на Бога от Писанията. Без тях ще бъдем със сигурност заблудени.

Има мнозина, които говорят, че са Божии (както ще прочетеш в Йоан 8:30-...), но всъщност са на сатана.

Ако има някой, когото сме изобличили тук, то е било според това, което пише в Словото, което в момента е достъпно до всички, които четат форума и могат сами да проверят дали това е вярно или не.

Ако има нещо, което сме казали погрешно, ние сме отворени за поправление, в случай, че е разумно обяснено според Словото.

Отново бих те посъветвал - това, че някой говори по сърцето ти, не означава, че той е добър. Сърцето на човека е измамливо и крайно болно.

Това, че някой говори, че вярва в "Исус Христос" не го прави вярващ, защото може да говори за друг "Исус Христос" (както имат мормоните, чийто "Исус Христос" е друга личност). Виждаме примери в Писанията как Израел си направи златно теле и каза: "Утре ще бъде празник на Господа". Много пъти хората слагат погрешни наименования на това, на което се кланят и не ги наричат с истинските имена и заблуждават мнозина.

Ако някой каже, че вярва в Исус Христос, трябва да се уточни за кого става въпрос и ако вярва какво от това, защото и бесовете вярват и треперят. Каква е разликата между него и бесовете? На чий "Исус" думите следва - на този, който се проповядва масово или на този, чиито думи четем от Неговото Слово.

Лъжеучители като Хин и други говорят за един друг бог, който те могат да манипулират с думи. Наричат го "бог" и също го наричат с името "Исус". Имената могат да бъдат подвеждащи. Важно е да се види какво е съдържанието, което се влага, защото техният бог не е този, за който четем в Библията.

Разсъди внимателно за тези неща, защото предполагам е голям шок за теб да откриеш, че хора, които си уважавала не служат на Бога от Библията, а на някакъв друг бог.

За да разсъдиш внимателно трябва да си готова да се отречеш от себе си и със смирено сърце да видиш какво Бог казва за такива като тях.

Най-важното е да забравиш какво си научила от книжките и от проповедите и да започнеш от нула (0) с Библията. Не можеш да градиш върху стара основа, но трябва всичко старо да се изрине и да започнеш на правилната основа. Това изисква време и не е никак леко.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

galateq

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #13 on: March 18, 2009, 16:09:58 PM »
Така ами да се залавяме за работа тогава,ако трябва преместете или отворете нова тема не знам обаче след този изчерпателен отговор аз вече не виждам оня Исус дето ме учеше да обичам другите да споделям земните си блага със останалите който нямат,винаги съм се възхищавала на ония Християни от деяния и съм се чудела защо няма такива , в моменти в който съм искала да разбия муцуната на някой,който ми е причинил злини и ме е спирало единственно това ,че Исус умря за този човек,че този също заслужава шанса който бе даден на мен,думите Му простете както аз простих на вас ами аборта,който щях да направя ако не беше Исус прелюбудействата който бих направила и ред други неща който съм била преди да срещна Бога именно първо от книги после от библиата.Отначало е било страх от ада,после осъзнаване на такава голяма любов лично към мен е как да не започнеш да обичаш изцеления на толкова много бунт омраза егоизъм помощ в дни на трудности,и една надежда за вечен живот.Това е дълъг и труден път за мен извървян и на дело от вяра показваща на околните ,че причината за това е Исус,подигравките който срещнах когато родих детето с което съм така благословенна и още много неща за който не мисля че трябва да пиша.Сега трябва да почна от 0 защото някой тук казва че Бог не иска от нас да му искаме или че не трябва да му кажем как се чувствме че не сме спецялни или куп други неща.Ами то като чета някой мнения според тях ще ходя в ада,за какво трябваше да извървя този не лек за мене път на промяна тогава.Та ако сте готови да помагате давайте,може би доброто начало ще е защо Бог създаде човека,целите Му за да мога да схвана смисъла на свободния избор,щото мен никой не ме е питал дали изобощо съм искала да се родя.Освн ако във библията никъде не пише че имаме право на такъв,може и него да съм прихванала от книгите.Аз съм човек,който има желание да се учи нека видя и вашето виждане според писанията,щото моето пак според писанията явно е било погрешно(според някой мнения),лично ги приех,а ако ще ми излезете с номера ,че този форум не е за това пак няма да се сърдя на никого и ще продължа да вярвам на Исус и знаете ли защо,защото този Исус в който ме научиха протестанте да вярвам и да приема го е грижа за мен,и Неговия пример следвам да ме е грижа за всички ония за който Той изтърпя всичко на кръста.Това не отнема неговия суверинитет както тука някой писа,напротив аз се уча от Него.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Движение на вяра (Faith Movement)
« Reply #14 on: March 18, 2009, 16:33:41 PM »
galateq,

Започването от 0 спрямо Бога е нещо, което ще ти помогне да отсееш всичко, което си чула и което си била научена. Сред тези неща може да има както верни, така и неверни неща. Разгледай темите, в които говорим за "християнски митове и легенди" да видиш примери с неща, които са толкова много приети от вярващите като верни, а всъщност не са. Това ще ти даде насока да търсиш в Словото и да изпитваш всяко нещо, на което си била научена.

В Словото пише, че трябва да изпитваме всичко. Изпитването е чрез Словото на Живия Бог.

Много лъжеучители говорят за Исус като за този, който умря за греховете на човеците, но му приписват и други качества, които са противни на Писанията (за които споменах по-горе). Това автоматически трансформира този "Исус" за който говорят в някакъв друг, който не е от Словото. Исус изобличаваше лъжеучителите в греховете, в които бяха затънали - прелюбодейства, лицемерие и т.н. Същият Исус каза на повярвалите в него юдеи, че са от баща дявола и им трябва познаване на Истината, за да ги освободи (това е любов). След това тези повярвали юдеи щяха да хвърлят камъни към Господаря на Вселената. Четем, че Исус наказва своите си, защото ги обича и иска да вървят в пътя Му. Много от лъжеучителите не го описват като такъв.

Това, че си минала през трудности не означава, че лъжеучителите, които си срещнала по пътя си са праведни. Всеки минава през трудности. Едни през повече, други през по-малко. За едни трудностите са били, за да се обърнат към живия Бог, а не да гледат към някакви лъжливи богове. За други трудностите са били изпитания, за да бъдат изградени.

Добре дошла си да питаш за всякакви твои съмнения относно неща, които сме писали по темите. Надявам се форумът да бъде от помощ, за да те насърчи да пресяваш нещата чрез Словото на Бога.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?