• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

За насърчение

Започната от Ученик на Исус, Септември 19, 2026, 20:49:01 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

Не намерих подобна тема, ако има може да се изтрие това, но ми се иска да се насърчаваме взаимно тук и всеки да разказва добрите неща, които Бог е направил за него. Имаме нужда да си припомняме непрестанно колко добър е Бог и колко ни обича, врагът през цялото време ни атакува и се опитва да компрометира Бог.Поздрав за всички верни братя и сестри, които въпреки всички изпитания, не са се отказали да вървят по тесния път и да обичат и служат на Нашият Прекрасен и Верен Бог!

https://www.youtube.com/watch?v=L0NkzLLNPmA&list=RDL0NkzLLNPmA&start_radio=1

Ученик на Исус

Още едно насърчение от мен, тези дни ми се обади една сестра, за да прослави Бог какво е направил за брат ѝ и за сина ѝ, от години се е молила за тях, единият имал проблеми с хъркане, другият бил алкохолик, години се е молила,тези дни е получила отговори на молитвите си и беше много благодарна на Бог,слава на Бога!
Не я питах точно колко години, каза ми само, че много години се е молила, исках да чуя нейната радост.Така че да не се отказваме и да се молим до победа, Бог е верен да ни отговори!

Ученик на Исус

Едно откровение, което имах в началото на тази година някъде, години наред се молех да бъдем добри настойници и чак сега, когато Бог ми разкри този стих схванах как да бъдем такива:

1 Петрово 4:10
Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многоразличната Божия благодат.

Е, много простичко, нали? Вие може и да сте го знаели, но аз не го знаех, въпреки че толкова години ходя с Господа. но слава на Бога, че Той открива.
Мислех си за пасторите, че са като едни фараони, сякаш фараон се е мултиплицирал в тях и те са парализирали Тялото Христово и му пречат да служи, пречат на светиите да са добри настойници.
Но Бог ми беше казал, че ние също сме виновни, че ги търпим, то си го и пише в Словото:

2 Коринтяни 11:20
понеже търпите, ако някой ви заробва, ако ви изпояжда, ако ви обира, ако се превъзнася, ако ви бие по лицето.

Аз обаче споделям това откровение, за да ви насърча да служите с дарбите, които Бог ви е дал и да се намерите одобрени, когато Нашият Господ се завърне.