• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Представяне Nikolay Nikolaev

Започната от Nikolay Nikolaev, Август 29, 2026, 13:25:37 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nikolay Nikolaev

Здравейте. Разбирам че е нужно да се представя. Казвам се Николай, на 44 години, от град Свищов. Работя като търговски представител. Посещавал съм доста много църкви в различни градове и то не само евангелски към които имам резерви. Християнин съм от малък, но реално съм от след 30-тата си годишнина като осъзнат християнин. И не съм просто привърженик мирянин. Не съм член на някаква християнска църква, макар че посещавам понякога православна, католическа и евангелска църкви. Евангелските при мои приятели, докато католическата понякога при жена ми, със жена ми, която е от село Добромирово, които са банатски българи, и дядо ѝ е там с унгарски корени. Те са банатски българи, традиционно католици, но мога да кажа от това, което съм общувал с тия хора, че са не фалшиви като християни. И то доста по-християни от много българи пишещи се христояни.

Аз самият следя форума от поне три години като гост а не като член. И сега искам да се включа, защото искам да кажа, че съм възмутен от това, че е излъчен човек, който дълги години съм чел какво е писал и не съм видял да бъде еретик и лъжеученик измамник, какъвто излезе, че е гнусен еретик. Още онзи ден исках да кажа че и Августин Блажени е мислил така като Смалах. Но не успях докато чаках да ме допуснат за член. После в затворената тема не мога сега видях, че има тема. Това, което стана, внимателно го следя. Нямам ясна и категорична позиция за това какво е вярното, напълно, но това, което следя, виждам, че нямаше никаква такава причина да бъде излъчен човекът, защото той си казва какво мисли и каква позиция има. И участва във темата, като не  писал темата. В един момент беше обявен за демонично обсебен човек. За луд човек. Виждал съм луди и това е обидно за нормален човек. Но той не подходи да обиди обратно. Това нещо което се каза тука не е правилно, според мен. След като съм общувал и с католици, и със на съпругата ми дядо и и той е католик, не лъжлив католик. Съм чувал и в католишки проповеди, че Августин е също такъв, признат от православни и от всички.

А тук в изкуственият интелект, аз ползвам изкуствен интелек, свързано е и с моята работа,  и като пиша да го попитам за тези неща, за милениума, за сабарянето на Сатаната и дявол, за Ейерусалим там, Откровение на свети апостол Йоан, кога е станало. Той ми дава също,  че Августин, Матей Хенри, Климент от град Рим и други известни много стариини  християни са писали именно точно такава позиция на полупретризма, частен претеризризм. Това какво значи? Те такива гнусни еретици ли са и те? Злодеи? Всеки може да попита интелеката, все едно е гугъл за тези неща. Дори може да му подаде цялата тема той да даде мнение кой е еретик, кой печели в темата или кой има добри заключения.

И също това грабване е накрая на света чак, както  частните полупретеристите мислят. Тоест, това нищо еретично няма. Същото нещо е за милениума който е, който се спори с такива кавги. Ами, че кой наистина ще живее там наистина? Щом както смятат фантастите християни вярващи за в бъдещето че те ще бъдат изтрепени всички, които са били поклонили на този вилик звяр, а другите ще бъдат взети от Бог, които са вярващи и няма кой да остави на земята, защото думата всички, нали винаги е буквално четена,  и значило всички хора. А когато се каза на смалах, че е лъжец, той обяснява, че просто е сложил друго, друг текст погрешка.

Този текст не го беше написал, не можах да го открия като като цифра, но видях като изречение от което потърсих. В интернет  ми излиза, че е в Данаил втора глава 38 ем. не в трета глава както е си написал ти, Уочмани. Той е писал, че става дума за навред където има човеци и животни Бог го е поставил глава цар над тях.
Този Новоходоносор е дадено да владее над всички хора по земята. Което е същото, както се пише и за Римската империя в Откровение, нали? Смисълът е същото. И излиза, че това се отнася наистина само за локалната месна тогава най главна империя. И така се разбира, че този милениум ще бъде хора, които не са били в тая локална империя, и затова не са приели този белег поради това отцеляват да живеят после.  Земята, планетата не става празна . Августин и Марк Хенри теолозите са вярвали същото. Те не са езиуити! Не може така произволно човек да приема едни думи каквото иска, думата всички хора, целия свят и да си го вярва реално в буквата, единия път да е целия свят империя, другия път като цялата планета, другия път да бъде само империята. И  като се нарича, определя човек еретик, тежък еретик и гнусен, това е лично за мен, а и не само за мен, една голяма грешка. Като отмъстение към него  Изобщо виждам едно нехристоянско отношение, което писа и Намерена, жената горе, която коментира. Този човек го наречахте и нехристиянин дори. Че как тъй? Това нещо не  е по  християнският дух, което се случва. Такъв човек, който което говори, е това, което говорят много други старинни християни преди него.

Watchman

Здравей,

Благодаря за представянето, но не би трябвало да смесваш представянето си с писането по конкретни теми. Затова прехвърлих представянето ти в отделна тема, както е редно.

Останалите неща трябва да ги пишеш конкретно по темите, които са налични или ако няма налична да пуснеш нова тема.

Темата за претеризма обаче, вече е заключена и нова такава няма да се пуска, така че ако изрично тя те интересува най-много, малко си закъснял за нея. Обаче написаното там стои и можеш да го четеш и осмисляш колкото искаш.

Ако съдя по написаното от тебе, трудно ще можем да водим нормален разговор с тебе, защото мисълта ти е разпокъсана, неподредена, съдържа неща нахвърляни от тук и там, без много логическа връзка и здрав смисъл. Трябва да работиш повече по здравомислието, здравия разум, познаване значението на думите в тяхната пълнота. Това ще ти помогне да разбираш по-добре това, което четеш, както и да се изразяваш по такъв начин, че да бъдеш правилно разбран от другите.

Но все пак бих искал да попитам ти познат ли си на small axe, и той ли те насочи да се регистрираш във форума?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay Nikolaev

Здравей, не познавам smallaxe, но от много време чета форума и тези неща ми правят впечатление. Значи трябва това нещо да напиша в темата за изгонването.

Watchman

Да, има отделна тема за изгонването на small axe (това означава "малка брадва" от английски и не е същото като Смалах). Там можеш да пишеш възраженията си по въпроса. За по-бързо можеш да копираш някои от нещата които си писал и там ще ти се отговори по тези въпроси.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

Nikolay, ти като казваш че посещаваш и католици и православни и евангелисти, ти какво разбираш за спасението на душата на човека? Ти как се спасяваш? Защото тия три деноминации имат съвсем различни учения за спасението.

Nikolay Nikolaev

Аз не съм член на никоя от тях църкви. Посещавам ги, в смисъл минавам, понякога, някъде можеш да поседиш да послушаш но не съм в техните паства и не желая в никое да съм. Лично не виждам там да ми е мястото. А се спасявам с вяра както всеки християнин. Вяра в Йисус Христос Божият Син, как иначе да се спасиш.Няма друг начин.
Когато си се покаял и се покайваш не веднъж а като е нужно, когато си се кръстил, не само бебешката, то ти си опростен. А че един ходел тук, друг там си е работа негова. Доста не мислят така ако не си бил част от тях или от някъде другаде, не си бил христянин. Е, аз не споря, да си ходят където си са преценили. Може пък там да трябва да са. Аз не съм член и не искам да бъда  Но съм пак вярващ. Има и там вярващи и то доста. И при католишките черкви и при православните и при евангелистите.
Там са и обаче и по странните хора. Някои искат да те обсебят. Затова гледам да съм настрана.

Watchman

Всякакви християнски и дори нехристиянски групи твърдят, че имат "вяра" в "Исус Христос", но всяка от тях влага нещо различно в тези думи и термини. Ти какво точно влагаш?

Nikolay Nikolaev

Ами вярата че е въкресем от умрелите.И вярата за това е и наша. Да се възкресим след и ние след умирането ни. Нали за това се разкайваме, но много пъти не веднъж и повече няма смисъл. Всеки разбира това за вярата. Който е вярващ не невярващ.