• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Изгонване на small axe за 1000 дни от форума

Започната от small axe, Август 28, 2026, 10:10:21 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mak

Исках още снощи да се включа, но не успях.

Според мен, Намерена, не може да прецени ситуацията правилно, и иска да прилага примера който е бил в Коринт за съгрешилия брат и призовава нас да имаме милост към Small axe.

В нашия случай, въобще това не се съвпада.

Петър се отрече от Господ Исус и след това като се срещнаха Исус имаше милост спрямо Петър и не му натриваше носа.

Каква е разликата? Мъжът в Коринт, както и Петър, много ясно са се осъзнали, че са съгрешили, не са си оправдавали греха, знаели са че са паднали в грях, и ние имам дължност също да имам милост спрямо такива хора, и да ги приемем, защото Бог нас приема.

Нашия случай: small axe, започва да разпространява целенасочено това лъжеучение вече години тука на форума. Все повече и повече се е утвърждавал в това, за на края да каже че Исус се върнал по времето на апостолите. Той нито е признал, нито осъзнава, че това което върши е грях, нито пак приема че е паднал в грях, за да можем ние да го приемем и да му изкажем милост. Човека просто разпространява лъжеучение със всички сили, и заради това му му е прекъснат достъпа до форума за определено време. Както и преди се е случило с него, бил е банван от форума и после пак е дошъл и сме го приели.

Прекалено драма Намерена мисля, че влагаш в написаното от теб, драма която не е нужна, нито отговаря на стиховете и контекста който влагаш. Всички ние съгрешаваме едни спрямо други, дали с думи или дела,  и имаме нужда да си прощаваме, както и Исус и Павел ни увещават. Но не разбираш ли, че тука става дума за някой който разпространява странни лъжеучения? Самия той човек, както и Watchman каза, пише тука 19 години, и никога не е направил крачка спрямо някаква истинско реално общение в реалния живот, което е истинската цел на форума. Това означава че той е приемал форума като някаква временна занимавка, християнски вестник за четене. той е получил временена забрана за достъп от домакините на тази форум, и никакво вечно осъждане или отлъчване от Тялото Христово не се е случило. Това не е локална църква.

Но ако някой постоянно да идва в къщата и пред децата ми говори че Исус се е върнал в първи век и подобни странни учения, достъпа до дома ми ще му бъде ограничен, а да не говорим че и имам отговорност като домакин и баща достъпа на такива хора да бъде ограничен.

Това което е приложено в случая е следващото:

Rom 16:17  И моля ви се, братя, да забележите тия, които причиняват раздори и съблазни, противно на учението, което сте научили, и отстранявайте се от тях.

Исус безброй пъти говори за това, "Ако чуете някой ви каже ето тук е или там е...." Недейте слушайте.... А той Small axe говори Исус се върнал по времето на апостолите.

И не казва, аз братя мисля, или дойдох до това заключение, но той със зъби и нокти, говори колко сме били заблудени, и как ще приемем един ден неговото учение..

2Th 3:14  И ако някой не се покорява на нашето слово чрез това послание, забележете го, за да не се събирате с него, с цел да се засрами. 
2Th 3:15  Обаче недейте го счита за неприятел, а го наставлявайте като брат. 

Целта на бана е именно това, човек да има време да размисли и да се засрами и да поправи пътищата, а не вечно осъждение или отлъчване, а ти приемаш това като такова. А реално бана е нещо най-добро което може да се случи на small axe.  А дали той ще размисли, засрами и поправи зависи от него.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

Като финал на целия каламбур по блокирането на small axe от форума за 1000 дни, искам да напомня на всички противящи се с какво са се съгласили преди да почнат да пишат в този форум. Цитирам правилата на форума, за които изрично е казано: Задължителни за прочитане и спазване преди да пишете в този форум.

Цитат на: Правила на форумаКакво не е този форум?

Не е стая за чат и празни приказки.
Не е място да в което целенасочено да пропагандирате ученията на вашата група, движение или деноминация.

Цитат на: Правила на форумаЗа да можем да дискутираме на основание на написаното в Писанията обаче е нужно да имаме здрав разум. Библията говори за трезвеност, което буквално означава здравомислие. Често пъти, когато се предлага пасаж от Библията, четящия не е в състояние да го осмисли и продължава да коментира неща които са в противоречие с Писанието. Ние няма как да толерираме подобна практика в този форум. Това е даване на лош пример и е опасен квас, който може да зарази останалите. Внимавайте на себе си, на прочитането и на говоренето си, защото носите отговорност към четящите.

Ако обаче някой отхвърля Писанията като абсолютен авторитет, и не желае да приеме корекция, то ние няма как да считаме такъв човек за Христов ученик и брат. Няма нито един пример на праведник и светия в Библията, който да презира и отхвърля авторитета на Писанията! Ето защо ако някой го прави, то такъв не е нито праведник нито светия.

Цитат на: Правила на форумаНо за да изпълним дори малка част от тези цели, ние трябва да положим всяко усилие да запазим това място чисто от ереси, гибелни учения и демонстриране на лош пример.

Цитат на: Правила на форума12. Спорене с Модераторския екип по отношение на изпълняване на тези правила няма да ви доведе до никъде:

- Модерацията на форума е строга и безкомпромисна относно правилата.
- Ако ви е казано да промените начина си на държание тука, трябва да се покорите или да си заминете.
- Повтарящи се нарушители ще бъдат изтрити и блокирани.

Напомням, че всеки, който е написал и един ред в този форум е длъжен да го прави при условие, че е съгласен с правилата на форума. Или ако някой не е съгласен с тях и с изложените в правилата на форума принципи за неговото функциониране и управление, трябва незабавно да спре да пише във форума. И ако има доблест ще го направи доброволно, но ако няма такава ще се наложи да му помогнем, както помогнахме и на small axe, защото неговото поведение и действия бяха в тотална издънка не само спрямо цитираните по-горе правила, но и спрямо много други от тях. И както виждате много от тия правила са всъщност изискване към нас администраторите. Изискване за безкомпромисност с ересите и неуважение към Писанията. Ние самите трябва да спазваме нашите собствени правила и принципи на управление на форума. В противен случай той ще се превърне в поредния онлайн бардак.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.