• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Демона Бангаранга и последствията от него

Започната от Watchman, Юли 04, 2026, 13:23:40 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Watchman

Не знам дали сте обърнали внимание какво се случва в България напоследък? Необикновено голям брой катастрофи и други инциденти с много човешки жертви. Винаги е имало катастрофи с жертви, но такава интензивност и с толкова много загинали хора аз не съм видял никога преди.

На какво мислите може да се дължи всичко това? Като че силите на мрака са придобили повече власт да убиват повече българи.

Аз мисля, че има пряка връзка с магьосническата песен "Бангаранга" която призовава демона на смъртта и разрухата носещ същото име. Преди много години бях чел разказа на един християнин, който се случило да лети в самолет седнал до някакъв висш мениджър от музикалната индустрия. Двамата си поговорили по темата за музиката и за това на къде върви музикалната индустрия, на което мениджъра отговорил, че следващия етап е въвеждането на директно поклонение на демони чрез музика. И този случай е от преди няколко десетки години. Днес няма никакво съмнение, че това е отдавна въведено и голяма част от музиката (в това число и съвременната "християнска" музика) е директно насочена към поклонение на демони и същества от поднебесната, подземната и подводната сфера.

За мен няма никакво съмнение, че въпросния "Бангаранга" е един от тези демони на които измамиха българите да се покланят с лъжливото оправдание че сме били "спечелили" някакъв конкурс. Няма никакви "печеливши" на тия конкурси. Това са сатанински оргии в които вещици и магьосници въвеждат хората в демонично поклонение.

Българите, които са консервативно настроени като цяло сега бяха измамени да възпяват демона на разрухата и смъртта "Бангаранга" и демоничните сили придобиха власт над милиони нови поклонници, които сега принасят в жертва защото са им дали достъп до живота си.

Ето най-новия шокиращ случай към днешна дата е две деца влезли да се къпят във вир където отишли на разходка заедно с баба си и дядо си и започват да се давят. Бабата и дядото влизат във водата да ги спасяват, но се удавят заедно с тях. Четири души удавени едновременно. Това не са случайни неща.

Ние като Божии настойници и свещеници спрямо този народ трябва да намерим начин да спрем Бангаранга демона да продължи да взима жертви сред българския народ.

Редакция: Интересното че докато се опитвах да публикувам тази тема се случи нещо, което никога не се е случвало преди. Въпреки че съм логнат като администратор, форума отказа да публикува темата и ми каза, че съм нямал права да публикувам тази тема и трябваше да намеря начин да заобиколя блокадата. Това е очевидна съпротива на духовно ниво.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

The Disciple

Е, изпусна се духа от бутилката, какво да се прави....

Тя, тази Дара, май ти е съгражданка!

Иначе, тази история на Струма, наистина е страшно нелепа!
  Направо прилича на историята от Евангелието, за Гадаринеца и стадото свине, които се изподавиха в езерото!

Според мене, и алкохола си е казал думата, за да се случи това...
   Навремето сме ходили на риба там, не много далече от мястото на инцидента, влизал съм да плувам в реката - нишо особено опасно нема, освен ,че имаше юного комари...

В реката, дори да  те понесе някакво течение, най-лесно то е просто да се оставиш да те носи , все ще стигнеш до некой дънер или клони, за да се хванеш и изтеглиш....
   В смисъл, нищо в сравнение с морето!
   Мен ми се е случвало, преди години, добре, че беше на южното черноморие - морето го гледаш гладко като огледало, перфектен слънчев ден, обаче като ме завлече някакво течение, по едно време се обръщам и осъзнавам, че съм страшно далеч от брега, може би поне 700-800м., то това е най-коварното, че изобщо не го усещаш!!
  И там, наистина, НЯМА за какво да се хванеш!
   По чудо, успях да се отскубна и да "пробия", вярвам и с Божията помощ, като стъпих на пясъка после - все едно, че живеех 2-ри живот! 
Наистина Благодаря на Бога!

Може и би и това помогна, че като дете съм тренирал известно време плуване...
   А, бе страховито преживяване беше...
"Преди  всичко  се  пазете  от  Фарисеиския   квас,    които  е  лицемерие!"
          Исус -. Ев  Лука  12:1 стих
  "Mразя, презирам фестивалите ви и няма да благоволя в тържествените ви събрания...отмахнете от мен шума на песните си...НО НЕКА ТЕЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО КАТО ПОТОК, ПРАВДАТА КАТО ВЕЧЕН ИЗВО

Lacho

На 100% това поклонение на демони чрез Евровизия, Дара, и подобни събития влияе на хората, защото те самите позволяват това. И това е важното да осъзнаем, че хората позволяват на демони да им влиаят чрез вършене на зло. Както Писанието ни казва:

Римляни 16
19 Защото вашето послушание е на всички известно; и тъй, колкото за вас радвам се. Искам пак да бъдете мъдри на доброто, а прости на злото.

Този стих ни помага да разберем по колко елементарен и прост начин злото прониква в хората, обществата/държавите и властта там. Видяхме как Дара бива посрещана и похвалена от най големите мъже на България-премиер, кмет, и други. Видяхме как хората я хвалят и приемат. И ето колко лесно и просто демоничното получава сила и власт след хората. Първо през приемането му от хората и властите и то става част това зло от живота на хората в държавите. Ето това е пример как Вавилонската Блудница опива народите, очевидци сме на този процес, и наистина по колко прост начин става. И сега растящите девойки и бъдещи мъже имат грешния пример за поведение и толерантност към зло и грях. Виждат че тяхните родители и влиятелни мъже приемат демоничното, и те го правят. По този прост начин невидимото зло се изявява и го виждаме.

Всичко това щеше да бъде спряно и приключи ако хората бяха казали че няма да толелират това зло и то да влияе на децата и внуците им. И ако големите мъже на България поне един бяха казали че това убива младежта и осквернява девойките и растящите мъже, поне щеше да се чуе, дори само един,  глас против грехът. Толкова лесно може да бъде спряно демоничното.

Ужасното и жалкото което тези спектакли показват е че масите хора наричащи се родители, са нищо подобно на това което думата родител означава. А са станали чрез коравосърдечието си едни зверове поклонници  на демони и дявола. И чрез тяхното присъствие и водоне на дацата им на тези събития, то те си предават собственото поколение на беззаконие. Писанието ясно ни казва как тези уж елементарни и "безвредни" и "развликателни" както хората казват неща за децата правят така че пропада един цял народ и нация:

Левит 19
29 Да не оскверниш дъщеря си щото да й допустиш да стане блудница, за да не падне земята в блудодеяние, и да се не напълни земята с беззаконие.

Ето как по този прост начин на който ние станахме свидетели прави така че Българската земя да падне в блудодеяние и да се пълни с беззаконие.

Ето като бъдем прости на злото както Писанието казва, разбираме как то обхваща един цял народ и властта. Това което се вижда с Евровизиа и Дара е че хората, цели народи и нации избират да си живеят и вярват в тяхната сатанинска религия, а не на Бога.Те това предпочитат, а не светлината, защото делата им са зли, както ни казва Писанеито. Ето за това човека е без извинение пред Бога.

Цитат на: The Disciple - Юли 04, 2026, 23:53:44 PMИначе, тази история на Струма, наистина е страшно нелепа! Направо прилича на историята от Евангелието, за Гадаринеца и стадото свине, които се изподавиха в езерото!

В този случай не мисля че става въпрос за същото нещо. Поне аз лично не мога да го докажа, тези малки деца, незнам дали са стигнали тази възраст или време в живота че да са знаели кое е добро, кое е зло. Имап предвид това което Писанието ни казва:

Исая 7
16 Защото, преди да научи детето
Да отхвърля лошото и да избира доброто
,
Ще бъде оставена тая земя
На която от двамата царе се боиш ти.

затова няма как да знаме дали те са били повлияни от демони и да се хвърлят в реката.

За мен този случай е симптом на голямата душевна болест на обществото която води до отчаяност, феминизация, мързел, затъпяване и страх от околностите. Масово вече семейсвата не пракарват време заедно и навън. Ходят на гости при баба и дядо на село от време на време. Но хората масово нито със земеделие и горите се занимават, нито имат нормални умения какво да правят навън или в гората. Хората сме отделени от Божието сътворение. Дето се вика, масово вече хората един пирон не могат да забият.

Та тези неопитни деца вероятно са искали да си играят в реката, да обръщат камъни, и намират раци и рибки. Тъй като повечето деца не ги водят достатъчно в природата те не зняат какви ги вършат. Попаднали са във вир, или хлъзнали, налапали са вода в паника, и дотам. Дядото и бабата изненадани, изпаднали в ужас и паника си мислят че ето ще отдем да газим в реката и ще ги издърпаме. И те вероятно са били толкова отделени от природата и реалността че от глупост и безхаберие нито децата нито тях са могли да спасят.

ОТ това което се зане до сега, за мен това е станало от глупост, паника, и безхаберие до киото бабата и дядото сами са се довели.

Също така абсолютно може дори в малка рекичка човек да се удави като попадне в яма (в което може да има вътрешно течение под повърхността на водата), или вир, или мека кал под водата където пропадаш. Ако е студена водата и си по слаб организъм може и да испаднешв шок за миг. За мен не е трудно да си представя деца които рядко игаят в река, и баба и дядо които нямат знания и вероятно водят заседнал начин на живот да доведат нещата до там че на куп почти да се изпоиздавят.

Ето тези стихове обясняват този случай и обществото ни:

Притчи 13
12 Ожидане отлагано изнемощева сърдцето;
А постигнато желание е дърво на живот.

Притчи 22
13 Ленивий казва: Лъв има вън;
Всред стъгдите ще бъда убит
.

Притчи 19
15 Ленността хвърля в дълбок сън;
И мързелива душа ще е гладна.

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

Lacho, пак се отплесна в лирични отклонения.

Аз не повдигнах тази тема за да обсъждаме как Дара била облечена като блудница, те повечето жени в днешно време са така облечени, а и много от християнките. Темата не е за това.

Темата е за измамването на народа да се покланя на съвсем реален демон на разруха и смърт чрез някаква уж песен (реално е сатанински ритуал), която уж спечелила някакъв "престижен" конкурс (там всичко е нагласено и никой не печели нищо), и как ние можем да спрем този демон от това да продължи да носи смърт сред българския народ.

Този безпрецедентен брой на "нещастни случаи" завършващи със смърт е в следствие на отприщена демонична активност.

Разсъжденията на Lacho за това как някакви деца "искали да обръщат камъни и да намират рибки понеже не ги водили достатъчно сред природата и затова се удавили" намирам за просташки и малоумни.

Смисъла на тази тема е да се спре демона, който сее смърт и разруха, а не да се дава повод за глупаво философстване на гърба на жертвите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Цитат на: Lacho - Юли 05, 2026, 14:09:53 PM...
Римляни 16
19 Защото вашето послушание е на всички известно; и тъй, колкото за вас радвам се. Искам пак да бъдете мъдри на доброто, а прости на злото.
...
Ето като бъдем прости на злото както Писанието казва, разбираме как то обхваща един цял народ и властта. Това което се вижда с Евровизиа и Дара е че хората, цели народи и нации избират да си живеят и вярват в тяхната сатанинска религия, а не на Бога.Те това предпочитат, а не светлината, защото делата им са зли, както ни казва Писанеито. Ето за това човека е без извинение пред Бога.
Здравей.

Според което си написал, може да излезе така, че хората биват заблудени от Писанието. Което е не е така разбира се. Казва да сме "прости" спрямо злото и ставаме причина за трагични последствия,че сме послушали Словото?
Може би неумишлено си го изразил неправилно. Ако човек е мъдър относно злото, няма ли голяма опасност да започне да го върши?

Римляни 16
17 И моля ви се, братя, да забележите тия, които причиняват раздори и съблазни, противно на учението, което сте научили, и отстранявайте се от тях.
18 Защото такива човеци не служат на нашия Господ [Исус] Христос, а на своите си охоти, и с благи и ласкави думи прилъгват сърцата на простодушните.

19 Защото вашата послушност е известна на всички, по която причина аз се радвам за вас. Но желал бих да бъдете мъдри относно доброто, а прости относно злото.

Това е казано явно към добри, покорни на Бога християни. Не мисля,че в "прости относно злото" има някаква експерименталност как някой да опитва злото или нещо подобно,че да се увери Божието Слово и тук ли истина казва или не. Казва им да се разделят с раздорниците и ласкателите, защото са противници на учението. Изобличени с 2 изречения според постъпките им.

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romans%2016&version=CJB
в този превод:
19 ...Искам обаче да бъдете мъдри по отношение на доброто, но невинни по отношение на злото.

Призив за невинност.

Христос е обвинен и осъден невинен.

Watchman

Цитат на: Анко - Юли 06, 2026, 14:30:46 PMТова е казано явно към добри, покорни на Бога християни. Не мисля,че в "прости относно злото" има някаква експерименталност как някой да опитва злото или нещо подобно,че да се увери Божието Слово и тук ли истина казва или не.

в този превод:
19 ...Искам обаче да бъдете мъдри по отношение на доброто, но невинни по отношение на злото.

Призив за невинност.

Оригиналната дума означава "непримесени", няма общо с българската дума "прости" или "невежи". Сиреч разбираш какво е злото, но държиш дистанция и не се смесваш/съединяваш с него.

А умуванията на Lacho непрестанно се мъчат да вадят несъществуващ смисъл от Библейските текстове. И както прибавя своите фантазии към събития от новините, така прави и с Божието Слово.

Ученик на Исус

Да, прави впечатление, наводнения, катастрофи, предполагах, че ще е така. Днес пак има загинали в катастрофи. Голяма проклетия с тази песен, а догодина да се молим да се осуети тук този сатанински конкурс. Хората дори не са погледнали текста колко е демоничен:

Оживей
Предай се на ослепителните светлини
Никой няма да спи тази вечер
Добре дошли в бунта

Аз съм бангаранецът
Ослепителни светлини
Добре дошли в бунта

Аз съм ангел, аз съм демон, аз съм психопат без причина
Аз съм двигател, аз съм закачлив, не следвам, аз съм лидерът
Нека те развълнувам, развълнувам, нека те развълнувам, аз съм
 Ще те оставя да се закачиш толкова много, ще те оставя разтърсен

Близо до ръба, усещам го вътре
Тяла върху тела и искри, които ще хвърчат?
Аз, аз, аз съм на път да загубя ума си, ума

Аз съм бунтар, аз съм опасност
Аз съм борец за свобода
Нека те запаля, запаля те
Нека те запаля
Хайде, нека те дръпна толкова дълбоко
Оставям те слаб

Изповядахме този грях и се отрекохме от сатанинската награда веднага на същия ден мисля, но за жалост има последствия.Малки дечица пеят песента, една сестра каза нейната внучка на 4 годинки пяла и тя я наказала. Молитвите могат да променят, Бог да се смили. Четох тези дни Дъглас Лили, три пъти пости за България по 40 дена и казва че България ще бъде прибежищно място в последните дни. Това са и нашите молитви. Имаме Михей 5 глава, да бъде една от осемтте страни, които ще се съпротивят на антихриста и Данаил 2 глава, да бъде в крехкото царство.

Lacho

Цитат на: Анко - Юли 06, 2026, 14:30:46 PMСпоред което си написал, може да излезе така, че хората биват заблудени от Писанието. Което е не е така разбира се. Казва да сме "прости" спрямо злото и ставаме причина за трагични последствия,че сме послушали Словото?
Може би неумишлено си го изразил неправилно. Ако човек е мъдър относно злото, няма ли голяма опасност да започне да го върши?

Разбирам начина по който си интерпретирал/разбрал това което писах. Но то въобще не е това което писах и казах. Не казвам да не сме мъдри към словото или да бъдем глупави към него. И не това пиеше в Римляни 16:19. Този стих ни казва да сме прости към злото в смисъла че това зло не е нещо сложно и скрито за разбиране, а че то е там пред нас и се изявява чрез много елемантрни начини и методи. Това че в стиха има думата 'прости' не означава че не трабва да сме мъдри към словото или или със прост мисъл да го четем или мислим за него. Не, не това е в контекста на този стих, въпреки че има думата 'прости'.

Много хора които не са Християни мислят че злото както Писанието го показва  е нещо сложно, и че се прави през разни начини, методи, и схеми, все едно е нещо което трябва да се задвижи първо от някаква машина. А то става по елементарен начин, като някой излъже друг като се видят на пазара, или като жените да не си сложат дрехи, а да ходят по гащи сред хората. И съвкупността на тези грехове прави светът какъвто е сега. Това означава стиха, че това става по прост и елементарен начин.

Примерно, има хора които се паникьосват като спукат гума. И ти ако спреш да ги питаш какво има, или имат нужда от помощ, някой казват "оле, какво ще правя, не мога да се оправя, за първи път ми се случва." И ти им казваш "нищо де, просто трябва да се смени гумата." Ето в този контекст е думата прости в Римляни 16:19. Самата дума 'просто' не означава че човека или гумата са прости, или че деянието да смениш гумата е тъпо.

В контекста на Римляни 16:19, думата прости спрямо злото се разбира като това че грехът и злото не са сложни, не са трудни, и са леснодостъпни, и по такъв начин те се извършват от хората. И че злото от хората е просто като устройство в света. И това си е в съответствие с едно от значенията на думата прост:

значение от речника---

проста, просто, мн. прости, прил.
1. Еднороден по състав, несъставен. Просто вещество.
2. Който не е сложен, не е труден, а е леснодостъпен за разбиране, за използване. Просто устройство. Проста задача.
3. Обикновен, който с нищо не се отличава от другите. Прост учител.
4. Разг. Който няма добро качество, добра изработка. Прост плат. Проста рокля.
5. Остар. Който не принадлежи към привилегированите съсловия, към аристокрацията. Прост народ.
6. Необразован, неграмотен. Поради липса на пари остана прост.
7. Невъзпитан, недодялан, глупав, слабоумен.
• С просто око. — Без помощта на допълнителни приспособления за гледане.
Речник Думата Прост

Аз използам истинския Български превод на Библията, който си е стария, цариградския превод, който си е точен, просто където думите са разбираеми от днешните Българи. Знам и го намирам за абсолютно точен и вдъхновен от Бога:

Римляни 16:19

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

Цитат на: Lacho - Юли 08, 2026, 09:29:56 AMИ не това пиеше в Римляни 16:19. Този стих ни казва да сме прости към злото в смисъла че това зло не е нещо сложно и скрито за разбиране, а че то е там пред нас и се изявява чрез много елемантрни начини и методи. Това че в стиха има думата 'прости' не означава че не трабва да сме мъдри към словото или или със прост мисъл да го четем или мислим за него. Не, не това е в контекста на този стих, въпреки че има думата 'прости'.

Много хора които не са Християни мислят че злото както Писанието го показва  е нещо сложно, и че се прави през разни начини, методи, и схеми, все едно е нещо което трябва да се задвижи първо от някаква машина. А то става по елементарен начин, като някой излъже друг като се видят на пазара, или като жените да не си сложат дрехи, а да ходят по гащи сред хората. И съвкупността на тези грехове прави светът какъвто е сега. Това означава стиха, че това става по прост и елементарен начин.

Примерно, има хора които се паникьосват като спукат гума. И ти ако спреш да ги питаш какво има, или имат нужда от помощ, някой казват "оле, какво ще правя, не мога да се оправя, за първи път ми се случва." И ти им казваш "нищо де, просто трябва да се смени гумата." Ето в този контекст е думата прости в Римляни 16:19. Самата дума 'просто' не означава че човека или гумата са прости, или че деянието да смениш гумата е тъпо.

В контекста на Римляни 16:19, думата прости спрямо злото се разбира като това че грехът и злото не са сложни, не са трудни, и са леснодостъпни, и по такъв начин те се извършват от хората. И че злото от хората е просто като устройство в света.

Това са абсолютно произволни и изсмукани от пръсти съждения, които нямат нищо общо нито с конкретния библейски текст, нито въобще с учението на Библията като цяло. Все повече се замислям дали Lacho няма някакво психическо разстройство, защото подобни слобоблудства и откъснати от реалността фантасмагории не подобават на човек, който има здрав разум. Няма как здравомислещ (да не говорим за здрав във вярата) човек да вземе дума, която дори не съществува в оригиналния библейски текст, и да развие цяла философия и учение базирано на нещо, което дори не съществува в Писанията.

Както написах и по-горе в оригиналния гръцки текст не присъства дума със значение "прости", а думата е със значение "непримесени". Цариградския превод като цяло е добър превод, но той е правен от англичани, които са следвали KJV библията и често превода следва английския текст, а не оригиналните текстове.

Lacho, предупреждавам те за последен път, че ако не спреш с подобни безумни интерпретации и извращаване на Божието Слово, ще ти сложа забрана за писане във форума.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Юли 08, 2026, 01:55:40 AMДа, прави впечатление, наводнения, катастрофи, предполагах, че ще е така. Днес пак има загинали в катастрофи. Голяма проклетия с тази песен, а догодина да се молим да се осуети тук този сатанински конкурс. Хората дори не са погледнали текста колко е демоничен:

Оживей
Предай се на ослепителните светлини
Никой няма да спи тази вечер
Добре дошли в бунта

Аз съм бангаранецът
Ослепителни светлини
Добре дошли в бунта

Аз съм ангел, аз съм демон, аз съм психопат без причина
Аз съм двигател, аз съм закачлив, не следвам, аз съм лидерът
Нека те развълнувам, развълнувам, нека те развълнувам, аз съм
 Ще те оставя да се закачиш толкова много, ще те оставя разтърсен

Близо до ръба, усещам го вътре
Тела върху тела и искри, които ще хвърчат?
Аз, аз, аз съм на път да загубя ума си, ума

Аз съм бунтар, аз съм опасност
Аз съм борец за свобода
Нека те запаля, запаля те
Нека те запаля
Хайде, нека те дръпна толкова дълбоко
Оставям те слаб

Аз въобще не съм чел текста преди и въпреки това разбрах, че тази песен е сатанински ритуал, и че съществото за което се пее е демон. А то самото даже съвсем ясно си казвало в текста че е демон.

ЦитатТела върху тела и искри, които ще хвърчат

Тия думи съвсем ясно говорят за трупове трупащи се един върху друг и "искри" което в контекста на телата говори именно за катастрофи. Знаех, че катастрофите са предизвикани от този демон, който песента овластява, но не знаех, че самия текст си казва какво демона ще направи.

Тия текстове не се пишат от музиковеди, а от вещици и магьосници. Няма никакво съмнение, че песента е сатанинско поклонение (каквито са и повечето популярни песни).

Онези, които са на Божия страна трябва да се молят за мъдрост, как този отприщен с тази песен демон може да бъде спрян.