• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Пророчества и молитви за България

Започната от Ученик на Исус, Ноември 29, 2025, 14:37:27 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

Току-що получих тази новина, ако е вярна, мога само да кажа слава на Бога, защото Той е верен!

Най-добрата новина пристигна точно след Коледа и преди Нова година!
След молбата подадена от президента Румен Радев вече имаме резултат. След ранно извънредно заседание в 10:00 ч. местно време и продължило заседание в рамките на 9 минути на Европейският съд в Люксембург бе взето решение, което потвърждава решението на Европейския парламент от вчера!

Според решение EU34876BG от 28.12.2025 г. на Европейския съд със седалище в Люксембург бе взето решение България да не приема Еврото като разплащателно средство и Лева да остане официалната валута в страната. Решението е крайно и не подлежи на обжалване!

Ученик на Исус

Ето човека направил песен против еврото, без да знае, че пеейки, това има повече сила в духовния свят:

https://www.youtube.com/watch?v=ppP-V_6KfSc

Ученик на Исус

А това е от вчера:

@РадославаСиропулос
1 day ago
В България, няма да има Евро, след 72 часа, Католическа Европа се връща в Средновековието на свещи!Русия, слага Край  Концлагера Еврозоната и Нацисткия Съюз ЕС с Демонтажа на Северен Поток, Газопровода "Ямал" с Полша!             
Православна България, няма да бъде Изкупителна Жертва на Разпадаща се Католическа Европа, която, ще изпадне в пълен Икономически  Крах!Русия отново,  ще Спаси България!!!

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Декември 28, 2025, 22:10:27 PMИма и конституция, която обаче е ратифицирана само от Франция и Нидерландия.

Отново крайно несериозни неща публикуваш. Точно Франция и Нидерландия ОТХВЪРЛИХА конституцията на ЕС, чрез национални референдуми. Тогава глобалистите вкараха конституцията през задния двор, чрез подписването на Лисабонския договор, който ВСИЧКИ страни членки подписаха и дефакто и деюре, ТОВА е конституцията на ЕС.

ЦитатСлед молбата подадена от президента Румен Радев вече имаме резултат. След ранно извънредно заседание в 10:00 ч. местно време и продължило заседание в рамките на 9 минути на Европейският съд в Люксембург бе взето решение, което потвърждава решението на Европейския парламент от вчера!

Според решение EU34876BG от 28.12.2025 г. на Европейския съд със седалище в Люксембург бе взето решение България да не приема Еврото като разплащателно средство и Лева да остане официалната валута в страната. Решението е крайно и не подлежи на обжалване!

Коя е тази молба подадена от Румен Радев? Къде я е подал и на какво основание и защо никой не е чувал за нея?

Кое е това решение "на Европейския парламент от вчера"? Какво е решил, на какво основание, за какво и защо?

Къде е публикувано това "решение EU34876BG от 28.12.2025 г. на Европейския съд със седалище в Люксембург"? Освен в някакви ошашавени фейсбук групи? КОЙ И КЪДЕ е източника на тази информация. Няма съд в света, който да не публикува официално своите решения. КЪДЕ е публикуваното решение на този "съд в Люксембург"?

Никак не е здравословно човек да прожектира своите желания в реалността. Кога ще се научиш да изпитваш нещата и да проверяваш фактите и да не бързаш да публикуваш слухове?

Ето тук са публикувани всичките последни решения на съда.

Хайде покажи ми къде е това решение EU34876BG от 28.12.2025? Забелязваш ли че последните решения са от 18.12.2025-а и след нова няма НИКАКВИ решения, защото най-вероятно са излезли в отпуска до Нова година.

Обърни внимание и на формата на изписване на решенията на съда. Няма нищо общо с този формат "EU34876BG" който повече прилича на тракинг номер на пощенска пратка.

Въпреки, че получи няколко изобличения да спреш да разпространяваш лъжи, ти продължи да го правиш ОЩЕ ПОВЕЧЕ. Толкова ли не можа да отделиш ДВЕ МИНУТИ и да провериш какво публикуваш? Ти сама написа, че лъжците няма да наследят Божието царство.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Писах ако е вярно, проверих, не го намерих и затова така писах.
По двете жалби делата не са придвижени, за това пише, че е извънредно заседание.
Хората ми казват, че им прави впечатление, че имаме новонапечатани левове, а пък хора, които обменяли евро, липсвали банкноти в евро от 5 и 10 евра.Много е подозрително, защо продължават да печатат левове, а липсват тези, които уж ще въвеждат?

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Декември 29, 2025, 01:27:30 AMПисах ако е вярно, проверих, не го намерих и затова така писах.

И като провери и не го намери, защо въпреки това реши да публикуваш лъжата, хем сама си видяла че не е истина?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Мисля, че е важно това слово и го поствам, за помазването по време на пост това ми е второ потвърждение, за 23 години във вярата. не се бях сетила да го правя.

Голям мрак идва скоро
Зехара Гарсон

И аз имам послание от нашия Авва Отец. Идва мор. Не се заблуждавайте. Мнозина ще загинат.
Напиши тези думи, казвам ти, дъще: идва голяма тъмнина. Дете, приготви сърцата, умовете и душите си.
Деца, втората вълна от болести е на вратата. Ще има още едно блокиране. Подгответе домовете си с чиста питейна вода, допълнителна храна и провизии. Врагът ще се опита да ви измами отново. Ще ви защитя. Ще ви запазя здрави.
Не се заблуждавайте, деца, защото следващият мор ще причини голямо отстъпление и мнозина няма да бъдат подготвени за това, което предстои. Това е затишие пред буря. Ние не се борим срещу плът и кръв. Трябва да се уповавате само на Мен, вашия Авва Отец, Бога на Авраам, Исаак и Яков. Никога няма да ви подведа, защото не съм човек, че да лъжа, и думите Ми никога няма да се върнат при Мен празни. Ще защитя всички, които са Мои. Елате в нозете Ми сега.
Молете се непрестанно. Помажете домовете си. Помажете себе си и семейството си – всички, които живеят във вашия дом. Призовавайте Моя Син, вашия Цар, Исус Амашиах, и никакво зло няма да ви сполети.
Никаква чума няма да се приближи до жилищата ви. Възлюбени, ангелът на смъртта ще мине над жилищата ви.
Всички, които са Мои и Ме познават – Аз съм Великият, Който Съм. Моите овце познават Моя глас и глас на чужд няма да последват. Молете се Псалм 91 над себе си, над вашите близки и над домовете си. Деца, не бойте се. Аз съм с вас винаги. Покайте се за греховете си. Молете се за Моята прошка чрез Моя възлюбен Син, вашия Господ и Спасител, Исус Христос. Продължавайте да живеете свято и да се освещавате. Четете Моето Слово. Учете се, за да се показвате одобрени.
Постете и се молете за Моето покритие и защита. Молитвите на праведните са много полезни. Чувам вашите молитви.
Мои прекрасни деца, Аз винаги слушам. Продължавайте да Ме търсите и да учите ушите си да чуват Моя глас.
Ще трябва да знаете кога ви говоря, за да мога да ви водя и да ви дам конкретни инструкции за вас и вашето семейство.
Не се осланяйте на собственото си разбиране, деца. Чакайте Ме за насоки, когато това време дойде, защото ще има много хаос, бедствия и объркване, разпространени чрез медиите и злите програми. Само Аз мога да ви защитя.
Ще ви дам свръхестествена грижа, защита и мир през това време. Не се тревожи, дете. Аз съм добър Баща и се грижа за Моите. Няма да направя нищо, без първо да го разкрия на Моите пророци. Доверете ми се.
Не бъдете скучни да слушате като останалия свят, защото те все още спят и ще загинат, ако не се вслушат в Моите предупреждения. Дръжте очите си върху Мен, Мои възлюбени, и ще имате мир.
Всред бурята бъдете тихи и знайте, че Аз съм Бог. Обичам ви всички, Мои деца.
,,Който обитава в тайното място на Всевишния, ще пребивава под сянката на Всемогъщия."
Отнесете всичко към Господа в молитва за потвърждение, разбиране и яснота.
Той също искаше да ви дам няколко съвета за помазване на домовете ви и на самите вас.
За помазване с масло, ако все още не сте запознати, братя и сестри, можете да използвате всяко масло.
Аз лично използвам зехтин, но можете да използвате и растително масло, кокосово масло - всъщност всяко масло.
Не става въпрос за самото масло. Дори и да нямате масло, можете да използвате вода. Това е добре.
Каквото и да използвате, не забравяйте да се молите над него. Помолете Отца да го благослови и да го освети.
Когато помазвате дома си, помажете както вътрешността, така и външната част на имота си, където и да живеете. Помажете прозорците, вратите, спалните си - всяка зона, особено около прозорците и рамките на вратите, където има отвори. Помажете навсякъде в дома си и отвън на имота си, включително алеята си и около вратите си.
Докато се разхождате из дома си, молете се, докато помазвате. Молете се с Псалм 91.
Молете се с молитвата ,,Отче наш" или се молете със собствената си молитва, както Господ ви води.
Помолете Отца да помаже и благослови дома ви и да го защити от всяко зло, нечестие или мор.
Когато благославяте маслото, просто помолете Отца да го благослови, освети и освети, за да може да се използва като масло за помазване. Занесете всичко при Него за потвърждение. Той ще ви насочи за какво да се молите.
За да помазвате себе си и вашите близки, вземете малко количество масло и го втрийте в челото си.
Докато правите това, молете се на нашия Цар, Исус Христос. Помолете Го да ви даде чист ум, чист дух и чисто тяло. Помолете Го да ви защити, да ви даде душевен мир, да ви направи свети и да ви освети.
Можете да направите това за себе си, за децата си, за съпруга/съпругата си, за бабите и дядовците си, за чичовците си – за всеки във вашето домакинство.
Ако имате семейство наблизо и те ви позволяват, можете също да помажете домовете им и да помажете и тях.
Наближават ни тъмни времена, братя и сестри, но това не е предназначено да ви донесе страх или тревога. То е, за да ви защити. Отец иска да ви подготви. Той не е Бог на страх или объркване. Той не ни дава дух на страх – който е от Сатана, дявола.
Той ни казва тези неща, защото Той ни обича и иска да бъдем защитени, за да нямаме причина за страх.
Искам също да спомена помазването преди пост. Винаги се опитвам да се помажа, преди да постя.
Господ иска да прочета Матей 6:16–18 от KJV: ,,А когато постите, не бъдете като лицемерите с мрачни лица; защото те обезобразяват лицата си, за да се показват на човеците, че постят. Истина ви казвам: Те имат своята награда. А ти, когато постиш, помажи главата си и умий лицето си; за да не се виждаш на човеците, че постиш, а на твоя Отец, Който е в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде явно."
Горещо препоръчвам да направите това, ако все още не сте го направили. Помазването преди пост увеличава процеса на освещаване и помага за очистването на тялото ви, правейки го съд за Всевишния и за нашия Цар, Исус.
Това е всичко, което имам за вас, братя и сестри. Отнесете всичко към Господа в молитва за потвърждение, разбиране и яснота. Моля се за всички вас и ви благодаря за молитвите ви. Надявам се да имате добър ден, възлюбени.
Моля се да имате благословен ден и ако Господ е дал, скоро ще говоря отново с вас.
Бог ни предупреждава сега, за да можем да се подготвим. Запасете се с храна и вода, помажете домовете си и най-важното, укрепете връзката си с Исус Христос. Благодаря ви, че наблюдавате. Бъдете бдителни и Бог да ви благослови всички.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Декември 29, 2025, 02:02:50 AMДеца, втората вълна от болести е на вратата

Ето това е оригиналното видео от което е извадено това пророчество:

https://www.tiktok.com/@zeehara73/video/7587188860250066196?_r=1&_t=ZT-92Zcz4oRJ3f

Жената пуска във видеото си хора носещи маски на които им бъркат в носа с проби, като от времето на ковида. Точно в същото време казва горните думи за "втората вълна". Сиреч тя обявява, че ковида не е бил измама, а е бил реално нещо. От там нататък всеки да преценява колко достоверно е всичко това.

А ето и канала на въпросната "поророчица":

https://www.tiktok.com/@zeehara73

Можете да я видите с лилавите коси, както и да видите какви видеа пуска. На онази лъжливата пророчица от Гана, която обяви че Байдън шял да предаде президенството на Камала преди да му изтече мандата и че Тръмп никога няма да стане президент, и щял да бъде убит преди това.

И освен това напълнила и видеата с онзи лъжливия пророк, който го разобличихме във форума, който уж пророкува за ухото на Тръмп и каза много неща които не се изпълниха.

Аз предлагам "ученик на Исус" или да си смени форумното име на "ученик на Фейсбук" или да приведе поведението си в съответствие с това какво трябва да прави някой който е наистина ученик на Исус.

Ученик на Исус

Онази пророчица я промотираше тук ти, аз да те набедя ли че не си ученик на Исус или да те осъдя направо? Не смяташ ли, че съдиш? Лилави коси, казваш? Еми и аз исках преди години в началото на вярата да се боядисам в лилаво, ама не ми се получи. За разлика от теб Бог има търпение.Ти почваш пата кюта. Ами дето предупреди с Дана Коверстоун? И какво, не стана, аз не съм имала нещо против теб, аз също му повярвах тогава.Беше си истинско и вярвам, че предстои. Имаме нужда от пророчества, иначе е писано, че без пророци става зле положението. Длъжни сме да изпитваме, жената изрично казва изпитайте, молете си се.
Това, че е пуснала видео с маски и тестове, защо правиш извод, че е вярвала в ковида, тя казва, че предстои отново да ви измамят. Правиш странни изводи.Преди сякаш беше по-умерен, сега ми се струваш прибързан, админ си и не си нов във вярата, имаме нужда тук от мъдрост и личен пример от теб за любов и себеобуздание. Разбира се и корекции, изобличения, затова сме тук, за да се изграждаме взаимно.
На мен за съжаление ми заглушават много сайтове, тик-ток също и не мога да я видя, но от писаното се усеща Божието предупреждение. Фейсбук нямаме от много години, Бог изрично ни каза да си закрием профилите. Пророчеството е взето от сайт.
Дяволът така се е развихрил, нима и ние да се атакуваме. Последните два месеца прекарахме в пост и молитва срещу еврото и имахме съответно много атаки. Уморена съм, викам Боже, остана толкова малко до финала, не искам да се влача, а да Те посрещна като герой. Бог говори за възстановаване на Давидовата скиния, свързва ни с хора от различни места, Той започва да прави нещо.
Имах сън, влязох в едно голямо помещение, като склад и знаех, че трябва да ми ремонтират обувките.Беше пълно с рафтове и на тях кутии с обувки. Видях учителя ми по история с достолепната си бяла коса да се движи мълчешком между редиците и аз тръгнах към него. В това време влезе едно семейство с малко дете, отстъпих им реда си и седнах. Погледнах си обувките, бяха съвсем нови,боти от много здрава скъпа кожа и може би имаха нужда от излъскване само. Не знам защо в съня ми се каза ремонт. Та Бог започва да прави нещо с църквата си. Форумът е за съжаление много далеч от общуването на живо и много пъти оставаме неразбрали или неразбрани какво имаме предвид. Друго е да видиш лицето на човека, да чуеш гласа му, жестовете, облеклото, ти разбираш душата му. Та предвид това нека и тук да не се бием, че не сме добър пример за невярващи ако ни четат, нека сме сол и светлина. А Бог иначе казва, че между нас няма мнозина мъдри, богати и пр. Стана дълго, не обичам да пиша дълго, от учителството ми е останал навика да говоря и пиша кратко и ясно и също не харесвам дълги словоизлияния. Извинявам се, но опитах да предам малко от това, което Бог прави с мен напоследък, сякаш ме събуди от сън и ме впрегна на нивата Си.

Watchman

ЦитатОнази пророчица я промотираше тук ти, аз да те набедя ли че не си ученик на Исус или да те осъдя направо? Не смяташ ли, че съдиш? Лилави коси, казваш? Еми и аз исках преди години в началото на вярата да се боядисам в лилаво, ама не ми се получи. За разлика от теб Бог има търпение. Ти почваш пата кюта. Ами дето предупреди с Дана Коверстоун? И какво, не стана, аз не съм имала нещо против теб, аз също му повярвах тогава. Беше си истинско и вярвам, че предстои. Имаме нужда от пророчества, иначе е писано, че без пророци става зле положението. Длъжни сме да изпитваме, жената изрично казва изпитайте, молете си се.

Това което си написала е толкова объркано, невярно и несмислено, че не знам откъде да го започна. Първо не съм "промотирал" пророчицата, а предложих да изпитаме каквото казва, защото за разлика от тия с лилавите коси изглежда и говори смислено. В момента в който изчаках необходимото време да видя че нещата които твърди са 100% лъжливи аз съвсем ясно и открито заявих, че тя е лъжепророчица. Няма никакво "промотиране"  има изпълнение на Писанието - "пророчества не презирайте, изпитвайте всичко, дръжте доброто".

Същото и с Дана Кавърстоун, след като нещата не се изпълниха, съвсем ясно заявих, че човека е фалшив посланник. Ти обаче очевидно продължаваш да му вярваш, въпреки че той даде съвсем конкретни дати и време и абсолютно нищо не се изпълни. Да не говорим, че човека е ционисти и се явява с тениска с надпис "Мосад". Това е все едно аз да се появя с тениска с надпис "Джефри Епстийн" и да заявявам, че Бог ми дава пророчества за тяхното Христово.

ЦитатИ какво, не стана, аз не съм имала нещо против теб, аз също му повярвах тогава. Беше си истинско и вярвам, че предстои.

Ето такова нещо може да го каже само човек, който е пиян от виното на религията. Хем не стана, хем е истинско. Ти не разбираш ли че всички тия неща, които правиш и твоите думи и отношение са ОГЛЕДАЛО ЗА ТВОЯТА ДУША. В нея се вижда състоянието в което се намираш и това състояние е много много объркано, опиянено и заслепено. Аз мога просто да ти сложа бан и да не се занимавам, или мога да те игнорирам като поредния църковен лицемер. Но аз се опитвам да ти помогна. Когато Исус викаше в лицата на юдейските водачи - ЛИЦЕМЕРИ и ВАРОСАНИ ГРОБНИЦИ, Той не го правеше за да ги унижи, а за да ги разтърси и да им помогне да изтрезнеят от виното на религията.

ЦитатТова, че е пуснала видео с маски и тестове, защо правиш извод, че е вярвала в ковида, тя казва, че предстои отново да ви измамят. Правиш странни изводи.

Внушението на цялото видео и посланието в него е че тя казва първата пандемия беше истинска, идва нова също истинска. Самите думи "идва втора вълна" на фона на кадри с ковид маски и тестове е легитимиране на първата вълна. Няма нищо странно в този очевиден извод. Странното е че ти не можеш да видиш очевидното. Това е характерно за опиянените хора. И не само в този случай. Във всички лъжливи неща, които пусна по-горе и които се наложи прилежно да разоблича, ти систематично демонстрираш НЕСПОСОБНОСТ ДА ВИЖДАШ очевидните лъжи и заблуждения.

ЦитатПреди сякаш беше по-умерен, сега ми се струваш прибързан, админ си и не си нов във вярата, имаме нужда тук от мъдрост и личен пример от теб за любов и себеобуздание. Разбира се и корекции, изобличения, затова сме тук, за да се изграждаме взаимно.

Ти да не би да си се появила вчера във форума, че да ми говориш за прибързаност? Колко години минаха на непрестанно и системно пускане от твоя страна на всякакви лъжливи новини, лъжливи пророчества и лъжливи учения? Вместо да се научиш да изследваш и да се придържаш към Писанията, ти непрестанно черпиш всякакви глупости от Интернет и идваш да ги публикуваш тук. Досега си предупредена стотици пъти за тези неща и няма НИКАКВА промяна. Дал съм ти изобилно време за корекция и промяна, но не се вижда НИКАКВА.

Освен това нямам спомен и един път да си се покаяла и поискала извинение за публикуваните лъжи. Още преди твърдеше, че цифровото евро влизало през юли месец тази година, после беше есента, сега пък дойде преди коледа. И НИКОГА не се връщаш назад за да видиш какви лъжи и глупости си натворила, да се замислиш, да се засрамиш и да се покаеш. Вместо това след като те изобличих съвсем ясно и обосновано за лъжите за "приемане" на цифровото евро, ти продължи вместо със покаяние, а с нова доза още лъжи. Само пиян човек може да има такова поведение.

Ти си мислиш, че като се "молиш" нещо ще постигнеш, само че никога не си обърнала внимание на думите на Исус, който казва: "Внимавайте, бдете, и молете се "

ПЪРВО трябва да се научиш да внимаваш, после да бдиш и чак тогава да се молиш. Защото вниманието и бдителността ще ти дадат яснота как да се молиш според истината. А ако не внимаваш и не бдиш ще се молиш за глупости и молитвите ти ще бъдат суетни.

ЦитатИзвинявам се, но опитах да предам малко от това, което Бог прави с мен напоследък, сякаш ме събуди от сън и ме впрегна на нивата Си.

Още си много далеч от събуждане и изтрезняване, но ако обърнеш внимание на думите, които ти говоря по-горе има шанс да преживееш истинско събуждане и изтрезняване и тогава ще видиш света и нещата и в тебе и около тебе с ясни очи и ще видиш, че дори не си предполагала в каква реалност живееш.

Казвам ти всичко това, не за да те унижавам или обиждам, а за да те разтърся и да те събудя. Защото ти спиш и сънуваш. Живота, който сега е водиш е един религиозен сън и религиозно опиянение, в който всичко е омазано и объркано. И онези които спят заедно с тебе в същата религиозна мараня не са в състояние да ти помогнат. Нещо повече, докато продължаваш да си в същата болна среда, шансовете ти да се събудиш са минимални. Затова и толкова години наред няма никакво подобрение и промяна. Нужно е радикално покаяние и промяна и отричане от всички лъжи в които вярваш и в които живееш. И от всичките фалшиви откровения и "Бог ми каза" фантазии, които те държат в този религиозен сън. Да, болезнено е, но по-добре да боли сега и да се събудиш, отколкото да те заболи когато Исус ти каже - "аз никога не съм те познавал", или когато всичките ти набожни дела изгорят като плява.

Lacho

Цитат на: Намерена - Декември 25, 2025, 17:56:37 PMПомисли си, недей слага сам на себе си огън и примки. Не за друго ти го казвам, а защото раздразнението, вярвам и ти го знаеш, води винаги само към злотворство:
Тук не става въпрос за нещо подобно на както хората сочеха с пръсти към жената която бе брелюбодействала и Христа и проповядваше Евнагелието в Йоан 8:2-11. Това беше между все още невярващи хора, и как те сочеха с пръст към нея, без да гледат себе си.

Тук става въпрос за за мен примерно, като вярващ Християнин към дриги Християни и такива които разглеждат материала или не Християни също. И това не е действие от мен все едно аз им казвам че не са праведни. Не това е смисъла на нещото което казвам. В Римляни 1 пише за това:

Римляни 1
20 Понеже невидимите негови, сиреч, присносущната негова сила и божественост, виждат се явно, от създание мира разумеваеми чрез творенията; така щото те остават безответни.
21 Защото като познаха Бога не прославиха го като Бога, нито му благодариха; но осуетиха се в своите размишления, и помрачи се несмисленото техно сърдце.

Всеки вярващ или не, е без извинение пред Бога, за това че не зачита закона и не се покорява на Него. Няма праведни, а само изкупени през Христа. Но нека не бъркаме това със нещата който Бог ни казва в Новият Завет, относно показване на грях, изобличение, и порицание. Това са неща които Християните трябва да правят и да ги казват на света, както и между тях си, за да може да растат във вярата, да се коригират, и посочват лъжеучениия и неистини. Това няма нищо общо със сочена на пръсти и съдене. А тове е библейско нещо, което се нарича права съдба, в Йоан 7:

Йоан 7
24 Не съдете по лице, но права съдба съдете.

Ако видя че някой уби друг аз трябва да му кажа че това е грях и против Божието Слово, и единственото спасение е чрез Словото Христа. Ако видя че някой лъжепророчества трябва да го изоблича. Ако видя че жентата е непокорна на мъжът трябва да го посоча за това което е. Правейки това, аз неги клевета тези хора пред другите или пред Бога, или издигам себе си като праведен, а правя това което Писанието казва, именно:

2 Тимотей 4
2 проповедвай словото, настоявай на време и без време, обличи, запрети, умоли с всеко дълготърпение и поучение.

А именно и това:

2 Тимотей 3
16 Всичкото писание е боговдъхновено, и полезно за научение, за обличение, за поправление, за наставление в правдата;

Това което съм писал в тази тема относно жените е нищо повече от това което Писанието казва. Това не е сочене с пръст, а е научение, обличение, поправление и наставление в правдата. Това не сочене или осъждане. А е съдене с права съдба, което а напълно библейско и Писанието ни казва да го правим, включително и между самите Християни. И защото Господ ни казва:

2 Тимотей 3
17 за да бъде человекът Божий съвършен, приготвен за всеко добро дело.

Още в Битие виждаме че Господ няма да толелира женското непокорство. Защото жената е много по податлива на дявола, а и защото жената за мъжът бе направена, а не обратно. Тове се вижда още в Битие 3:1-20. Когато те извършиха този грях, Господ първо пита Адам, мъжът, какво са правели и кой му каза че е гол. И след това пита жената. Това показва че в самото начало авторитета е на мъжът тъй като Бог първо от него търси отговорност и обяснение. Чак след жената, тогава Бог каза на змията. Което е показно че човека е без извинение, както стиховете горе ни показват.

В Новият Завет също пише че дори вярваща жена, която е решила да не напуска невярващият и мъж,е длъжна да му бъде покорна. С цел нейното търпение да го освети и може би ще повярва. Което изпълнява закона от самото начало, че мъжът е главата на жената. Както Исус ни каза, че Той не дойде да анулира закона, а да го изпълни:
Цитат на: Watchman - Декември 26, 2025, 23:44:43 PMLacho нещо се е наточил да изкарва жените виновни за всичко. Само че за да има жени на място, трябва да има бащи на място, които да възпитат истински дъщери и синове. Ето защо всичко започва не от жените, а от бащите. И ако някой ще иска да се оправдае, че неговия баща не е бил на място, то когато повярваме Бог става наш баща и Той е който ни прави да сме това, което трябва, в това число и бащи, които да възпитат истински синове и дъщери.
Напълно съгласен съм с това. Но по този въпрос жените имат по голямата вина, защото им е казано да бъдат покорни на мъжът, дори той да е невярващ. Тове е Божият ред за мъжът и жената. Дори в езическите царства и наций в цялата история почти, те бидейкеи езичници не са се отказали от този Божий закон. Това е почти като закона против содомията. То е против естесвено дори, както езичниците дори знаят. Но вече във последните времена всеки Божий закон се отхвърля и ние наблюдаваме феминизма и това непокорство. Да не забравяме тези стихове:

Ефесяни 5
22 Жени, покорявайте се на своите си мъже, както на Господа;
23 защото мъжът е глава на жената, както е и Христос глава на църквата, и той е Спасител на телото.
24 Но както църквата се покорява Христу, така жените да се покоряват във всичко на своите си мъже.

1 Петрово 3
1 Подобно и вие, жени, покорявайте се на мъжете си, щото, ако некои от тех се не покоряват на словото, да се придобият без словото чрез поведението на жените
2 като видят вашето поведение че е със страх и чистота;

Колосяни 3
18 Жени, покорявайте се на своите си мъже, както подобава в Господа.

Писанието ясно казва че жената е длъжна да се покорява дори мъжът да не е Християнин. Затова те носят по голямата вина по този въпрос. Това не е сочене с пръст и хрвърляне на камъни по тях, а е библейско поправление и съдене по права съдба с цел да се коригира и расте в Христа.

Цитат на: Намерена - Декември 25, 2025, 17:56:37 PMНе си видял масовото покаяние в България, защото си бил малък. После, може би, не е имало кой да ти разкаже.

Не е нужно да съм бил там, или да го помня това, защото ако беше така, щяхме в момента да можем да видим плода на това покаяние, а той го няма. Пък и ти самата казваш че дявола си свърши работата. Значи и човека е виновен, не само дявола, защото го няма плода. Ясно е от Писанието:
Матей 7
16 От плодовете им ще ги познаете; бере ли се от трънки грозде, или от репеи смокини?

Нека обърнем внимание на по горнто видео за "Пророчеството за България 2026" от жената наричаща се Жанете Фийлд/Жана Лайт.

Първо заглавието предполага отделно пророчество за България за 2026 година. В Откровение пише че пророчеството свърши, и книгата се затвори. И никой да не добавя към Словото. Няма нито едно специално пророчество в Писанието точно за България през 2026 година. Пише че звярът в Откровение ще погълне всички държави, и България няма да може да се избави от това, защото Писанието го казва. Това само по себе си е лъжепророчество, нещо много сериозно пред Бога, и прави тази жена лъжепророчица.

През цялото видео, не чух никъде един път да каже че е време за покаяние, за обръщане към Христа, или да търсим лицето на Бога. Бог ни каза да се смирим и покаем, защото наближава Божиете Царство. Тази жена не проповядва Евангелието, а нещо съвсем друго, нещо като тезе ню-ейдж движения, "по-българени." Това не е снак на пророк.

Тя казва че Господ и казва че идва ураганен вятър, че съживлението идва сега в Бълграия. Тоест претендира да бъде пророк с който Господ директно говори. Това няма как да бъде защото ако е пророк ще върши Божията воля, и ще говори истината. Писанието казва в Лука 18:8 че няма да има много вярващи когато Христа се върне:

Лука 18
8 Казвам ви че ще им отдаде правото скоро. Но Син человечески кога дойде да ли ще намери вера на земята?

Писанието също ни казва че звярът ще има 7 глави и 10 рога, което означава че Българив никаква водеща роля няма да заема и няма да води никакво съживление, защото тя ще бъде погълната от звяра както другите държави. Тя съшо казва че България ще носи вест за света и че вятър от Бог се издига и ще изгони мафията и нечестивите в България. Пак напълно противоречие на Писанието, защото несъответства на Откровение, и няма как да ги няма нечестивите, защото всеки невярващ е нечист, а Бог ни Казва че като дойде Христа, че ще има малко вярващи. Ето още лъжепророчества от нея.

Каза че съдът идва в България през 2026, а Писанието ни казва че идва в деня на Господа. Каза че Господ ще освободи България от проклятието на робството 2026 година, а Писанието казва че е в деня на Господа, и когато проклятие няма да има вече при новото небе и земя. Тя каза че идва мир, а Писанието казва че първо ще има мир, след това изведнъж разрушение и наказание при язвите Божий в Откровение. Каза че идва спасителен ден за България 2026, а този ден ще дойде когато е деня Господен в Откровение.

Нека сега обърна внимание на нея във едно видео, и да се види чародейството и магьосничеството което прави, според Божието Слово Писанието:

Жана Лайт Фентъзи

Виждаме я полу-гола, като и се виждат гърдите, и самата тя казва за нейните книги са спасение чрез фентъзи. Фентъзи, това Писанието нарича чародейството и магьосничеството, по сорта на Хари Потър. А нейните изглежда просто слагат нещо за спасение. Разголена жена, в противоречие на Писанието и пропагандираща фентъзи не е пророк. И християните трябва да показваме това, с цел поправление и съд с права съдба, както горе стиховете в Писанието казват.  Това е което тя прави е нищо повече от лъжепророчество, и нещо подобно на ню-ейдж Вавилонски мистицизъм.
Ако не е още, тя незабавно тряба да се покае и повярва в Евангелието, защото там пише че който добавя към Божието Слово, Бог ще му добави всички язви споменати в него.

Да запомним че Синайската гора беше всичка в дим, защото слезе Господ в огън на нея, слава на Господа и Агнето. Амин.

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Анко

Цитат на: Намерена - Януари 05, 2026, 11:35:12 AMУченик, надявам се, че ще прочетеш това и те умолявам, послушай Watchman. Не го защитавам, Бог знае, а и Watchman не се нуждае от адвокат. Ние, всички се нуждаем едни от други, за да растем заедно, а не да се разделяме. Ако човек по-силен, мъдър и имащ повече проницателност сред нас, ни казва подобни думи, не е ли по-добре, да опитаме да чуем и осмислим казаното? Той и на мен е казвал остри думи, но ето, това ми помогна много във времето. Лесно е да се разстроим, да се отдадем на чувството за онеправдание, неразбиране, отхвърляне. По-трудно е, да оставим това в ръцете на Бог и от Него да търсим възстановяване и израстване във вярата. Едно от нещата, които най-трудно ми се отдаде във времето, е да се науча да стъпвам върху болката и нараняването, което Господ е допускал, понеже не съм Му оставяла друг избор. Хайде, Ученик, нека ти се помогне, не се затваряй в себе си, нека те утешим след наскърбяването ти, което вярвам, че не беше направено с омраза, а като силно разтърсване и вик за събуждане от брат, който се притеснява, че може да загинеш в съня и заслепяването си.
Откакто прочетох тази публикация на Watchman към Ученик...мислех да напиша точно това...да го послуша и поразсъди повече по всичко написано. Сега го чета от теб и съм удовлетворен много.

Ученик, не се огорчавай. Но тези, които влизат в интернет също имат достъп до това, което е спуснато от лукавите. Ежедневие в информационните потоци.

Христос дава мир, дори покой. Търси мира и стреми се към него е писано. Нам е нужен мир за да извършваме волята на Бога. Искай мир и ще дойде. Божият мир никой ум не може да схване.
Надявам се Бог да ни укрепява и още.

Watchman

Ще прехвърля долните цитати от другата тема, защото те не са за там а за тук:

Цитат на: Намерена - Януари 05, 2026, 11:35:12 AMЩе използвам случая, да кажа още нещо, което засяга ситуацията с еврото в България. Когато Ученик призова да постим и да се молим в темата за Пророчества и молитва за България, първият път, се съгласих да се включа в молитвата. За поста, имах изобличение в съвестта си, че ще сбъркам, но сърце не ми даде да го напиша, понеже не исках да наскърбя Ученик. Когато дойде деня, определен за пост и молитва, застанах сутринта и веднага получих остро изобличение, че това не е правилния начин. После, се размениха някои думи по темата, Watchman с основание ни каза обективни истини, относно това начинание. Наложи ми се да се покая, тъй като Бог очаква от нас повече проницателност, проява на здравомислие и отказ от ветровете на всякакви учения и напъни за човешка намеса в делата Му.

На мен, също ми е много тежко, че се стигна до там, Watchman да "скастри" Ученик. И двамата сте ми скъпи в Господа, общението ни тук, е било напояващо и смислено за мен, ако и да сме имали спорове, пререкания на моменти. Но, истината е, че ако се оставим на всеки вятър и повей да ни носи, загиваме.

Ученик, надявам се, че ще прочетеш това и те умолявам, послушай Watchman. Не го защитавам, Бог знае, а и Watchman не се нуждае от адвокат. Ние, всички се нуждаем едни от други, за да растем заедно, а не да се разделяме. Ако човек по-силен, мъдър и имащ повече проницателност сред нас, ни казва подобни думи, не е ли по-добре, да опитаме да чуем и осмислим казаното? Той и на мен е казвал остри думи, но ето, това ми помогна много във времето. Лесно е да се разстроим, да се отдадем на чувството за онеправдание, неразбиране, отхвърляне. По-трудно е, да оставим това в ръцете на Бог и от Него да търсим възстановяване и израстване във вярата. Едно от нещата, които най-трудно ми се отдаде във времето, е да се науча да стъпвам върху болката и нараняването, което Господ е допускал, понеже не съм Му оставяла друг избор. Хайде, Ученик, нека ти се помогне, не се затваряй в себе си, нека те утешим след наскърбяването ти, което вярвам, че не беше направено с омраза, а като силно разтърсване и вик за събуждане от брат, който се притеснява, че може да загинеш в съня и заслепяването си.

Когато дойдох във форума, бях дълги години сама във вярата, много уморена, гладна и жадна. Това може да го разбере само онзи, който е бил в подобна ситуация. Радостта, да открия хора, които мислят и разбират по сходен начин с мен, беше неописуема. От толкова много хора, които са писали във времето, бяхте останали една шепа. Но и тя беше достатъчна, душата ми отново да намери радост, утеха и мир в общението с вас. Въпреки споровете, размените на не особено деликатни и приемливи думи, мисля, с времето започнахме да се приемаме и подкрепяме, макар и по-плахо.

Ученик, Watchman те скастри, от което и мен ме заболя, понеже сестрите, сме по-нежната част от Тялото Христово, по-лесно се впрягаме и докачаме. Да, може и да бъркам в мнението си и просто да си си дала почивка от нас. Каквото и да е, да знаеш, дълги години си била част от това място и едва ли е нужно да ти казвам, че само заедно сме силни.

Цитат на: Анко - Януари 05, 2026, 13:11:42 PM
ЦитатУченик, надявам се, че ще прочетеш това и те умолявам, послушай Watchman. Не го защитавам, Бог знае, а и Watchman не се нуждае от адвокат. Ние, всички се нуждаем едни от други, за да растем заедно, а не да се разделяме. Ако човек по-силен, мъдър и имащ повече проницателност сред нас, ни казва подобни думи, не е ли по-добре, да опитаме да чуем и осмислим казаното? Той и на мен е казвал остри думи, но ето, това ми помогна много във времето. Лесно е да се разстроим, да се отдадем на чувството за онеправдание, неразбиране, отхвърляне. По-трудно е, да оставим това в ръцете на Бог и от Него да търсим възстановяване и израстване във вярата. Едно от нещата, които най-трудно ми се отдаде във времето, е да се науча да стъпвам върху болката и нараняването, което Господ е допускал, понеже не съм Му оставяла друг избор. Хайде, Ученик, нека ти се помогне, не се затваряй в себе си, нека те утешим след наскърбяването ти, което вярвам, че не беше направено с омраза, а като силно разтърсване и вик за събуждане от брат, който се притеснява, че може да загинеш в съня и заслепяването си.
Откакто прочетох тази публикация на Watchman към Ученик...мислех да напиша точно това...да го послуша и поразсъди повече по всичко написано. Сега го чета от теб и съм удовлетворен много.

Ученик, не се огорчавай. Но тези, които влизат в интернет също имат достъп до това, което е спуснато от лукавите. Ежедневие в информационните потоци.

Христос дава мир, дори покой. Търси мира и стреми се към него е писано. Нам е нужен мир за да извършваме волята на Бога. Искай мир и ще дойде. Божият мир никой ум не може да схване.
Надявам се Бог да ни укрепява и още.

Watchman

Аз съм дълбоко наскърбен в сърцето си и в духа си с цялата тази ситуация с еврото.  Колонизирането ни стана вече много по-видимо и осезаемо. На всичкото отгоре съобщенията в Лидъла вече ги пускат и на английски като че прогласяват на подчинението население езика на колонизатора. Като това вероятно е и свързано с планираното увеличение на вноса на мигранти в България според новите увеличени квоти на ЕС.

Цялото нещо е изключително унизително и демонизиращо за България. Обаче сега ние имаме право и възможност директно да се прицелим с молитвите си в европейските банкери, които стоят зад цялото ЕСесовско зло, което залива Европа.

Тази нова вавилонска кула трябва да бъде разрушена.

Те сами признават, че проекта наречен ЕС има за цел възстановяването на вавилонската кула и нейната вражда против Бога.

Намерена

Цитат на: Watchman - Януари 06, 2026, 01:29:21 AMАз съм дълбоко наскърбен в сърцето си и в духа си с цялата тази ситуация с еврото.  Колонизирането ни стана вече много по-видимо и осезаемо. На всичкото отгоре съобщенията в Лидъла вече ги пускат и на английски като че прогласяват на подчинението население езика на колонизатора. Като това вероятно е и свързано с планираното увеличение на вноса на мигранти в България според новите увеличени квоти на ЕС.

Цялото нещо е изключително унизително и демонизиращо за България. Обаче сега ние имаме право и възможност директно да се прицелим с молитвите си в европейските банкери, които стоят зад цялото ЕСесовско зло, което залива Европа.

Тази нова вавилонска кула трябва да бъде разрушена.

Да, ситуацията е съкрушаваща, ако гледаме само отделните елементи на картината, както по-рано сам ни насърчи, да обърнем внимание. Нека не се отчайваме, ние християните, имаме спасителна надежда и огромна утеха, основани на истинската вяра в Божията вечна справедливост, милост, вярност и любов. А такава надежда не посрамва. Нужно ни е да се ободрим сега, да се насърчим и да търсим Божията спасителна сила и помощ, понеже станалото, е станало вече. Ако позволим скръбта чрезмерно да ни отеготи, това спомага единствено за угасяване на радостта и вярата ни в Бог.

България падна в лапите на тези садисти и варвари, още с въвеждането на валутния борд у нас, преди сумати години. Вероятно, повечето сме наясно, че това беше момента, в който обезглавиха икономиката ни и я подчиниха на чужди апетити. А, идентичността ни – постепенно и систематично подложиха на брутално изтриване и подмяна. От дълги години, финансово сме вързани към еврото, но това някак не беше много осъзнато. Видяхме го едва, когато официално ни натикаха проклетисаното евро за разменна монета.

Може, някой да скочи на казаното и на това, което сега ще напиша, но истината е, че християните в България, хубавичко поспахме и полентяйствахме, запленени и очаровани от просперитета, и гоненето на лично благополучие. Не всички попадат в тази категория, но всички понасяме вече голотата и мизерията, пожъната от масовото безхаберие. Не за да се караме, мотивираме или нахъсваме го казвам, а защото историите в Словото, са пред очите ни и Бог не е скрит от нас, всичко си е написано вътре.

Ако ни се струва, че Бог сякаш мълчи днес, значи ни чака много работа. Многократно се е писало по темите за Божието въздаяне и това, че Той винаги прави разлика между Своя народ и останалите. Божият народ е дисциплиниран, когато сгреши, а езическите племена са съдени и наказвани. Знам, че това може да породи спорове, но целта ми в случая е да видим заедно нещо много ценно, което за мен поне е утеха и надежда спрямо ситуацията ни днес. Една от най-хубавите и смислово дълбоки книги по отношение на Божия характер в Библията, е тази на Исая. Историята в нея, ни дава представа, как постъпва Бог, когато людете Му се разбунтуват и Го изоставят; въпреки многократните Му опити за примирение, и Неговото желанието да им покаже милостта и любовта Си. Един духовен принцип, който се набива на очи е, че Господ отне цялата сила на хляба и водата, отне още всичките им водачи - съдии, пророци и старейшини, оставяйки ги без управници и назначи вместо тях децата. С други думи, това е дисциплиниращата мярка на Бог, спрямо Неговия народ.

Християните в България, сме част от Божието семейство, и както знаем, Неговата същност, закони, принципи и управление не се променят. Живеем по Христовия закон, но Божиите принципи са вечни и без да се променят във времето, систематизирани и описани в Старозаветните писания. Ако днес, ние нямаме изявени и помазани от Бог водачи, пророци и съдии (освен самоназначилите се или инсталираните от врага), не е много трудно да се схване, че провала на християнството в България и падналото ни състояние като народ, се корени в явното идолопоклонство и бунт, които Бог дълбоко мрази. В Исая се вижда, че Бог свързва управлението на дома Си с осигуряването на живота, най-важната част от която е храненето - духовно и физическо, за да растем здрави, координирани, побеждаващи, сплотени и силни. Щом в Христовото Тяло липсва храна, очевидно няма управление. Ако частта от Христовото Тяло в България беше силна и плодоносна, без съмнение, това щеше да е благословия за целия ни народ и вероятно, щяхме отдавна да сме напуснали този пъклен съюз.

Watchman, ни каза в една друга дискусия, ако не се лъжа, че докато не се възстанови реда в дома, т.е. бащите или отците да заемат позициите си, нищо няма да е както трябва. Истината е, че по-тежката отговорност, се пада на мъжете сред нас, като поставени от Бога глави в домовете и обществото ни. Сестрите, също носим отговорност, но до позицията на верни и всеотдайни помощници за братята. 

Може би, не всеки ще се съгласи с казаното, в случая, тава са единствено изводите и наблюденията ми, базирани на Словото. А, ако някой има да каже нещо по-добро и назидателно за обща полза, ще е насърчаващо и утешаващо да го сподели с нас, поне малко да се ободрим и обнадеждим, че има начини за въздигане и промяна. И тя започва от нас, християните и автентичното устройство, което Бог е заложил в управлението Си на земята.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18