• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Относно боледуването на християните, лекарствата и фармацията

Започната от dodai, Март 28, 2025, 20:06:37 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

Благодаря, Мак, това беше много важно, преди няколко години гледах български лекар, не помня името му точно това обясни, че преди години хората са готвили с животински мазнини и затова са били здрави. Сега това олио, една химичка беше обяснила преди години, че се пречиства с някаква киселина. Наскоро пък гледах клип, че ползвали и бензин за преработката му. Много е важно това за здравето, да ползваме животински мазнини или зехтин, шарлан. Пробвахме с шарлан преди време, но много пъти горчеше, зехтин също сме уцелвали горчив, така че най-добре е с животински, като аз изключвам свинската мас.
Додай, ама ти сериозно ли, как смяташ, че отпадъчен продукт от организма може да те лекува?
За гладолечението би ли споделил колко си гладувал и какво си излекувал така?
Намерена, важно е това, което казваш, но ако живееш в София, къде ще намериш земя, почти никъде, освен в парка няма дори и парченце земя, всичко е асфалт, плочки.Хората много лесно се поддават на пропагандата, всички едно време на село мечтаехме за града, а сега е обратното, всички в града мечтаят за село. Но наистина, ако си в голямо село, примерно едната ми баба живееше в село към 5000 човека, пак не е много добре. Аз съм израсла в малко селце, което вече няма може би сто човека.
Бог ни е дал поста, като имаме проблеми е най-добре да постим и да се молим, а имаме и заповед да се молим едни за други, за да оздравеем. Иначе много хора споделят, че са се излекували чрез гладуване, човек може да пита Бог и Той ще му покаже колко време и как точно, може да е като поста на Даниил, 21 дена на плодове и зеленчуци, доктор Гайдурков например твърди, че е излекувал много хора така от различни болести, три седмици на плодове, зеленчуци и ядки.

Watchman

Още като новоповярвал аз се интересувах от "здравословно хранене" и ми направи впечатление в книгите на тази тематика как жестоко се отричаха солта и мазнините.

От друга страна Исус казва на учениците Си "вие сте солта на земята", а още тлъстото и мазното в Писанията е образ на Божието благословение. И си казвах как може Исус да сравнява учениците си със сол, ако солта е толкова зло нещо? Или как мазнините ще са зло за човека, а в Библейската символика са благословение?

Един човек беше казал, че юдеите ядели сол като луди, а техните доктори препоръчват на езичниците да не ядат сол, че била вредна.

Тука става въпрос за целенасочено нанасяне на вреда.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Намерена

Цитат на: dodai - Април 02, 2025, 16:51:05 PMНамерена,тези учени не са открили топлата вода.Това се знае от древността.От пръст сме направени и не трябва да се отделяме от нея.И за тези изследвания са взели някакви пари и са направили кой знае какви разходи за нещо което на практика е известно.
Светските учени така действат.
Мога да кажа за гладолечението че е много ефективно.Практикувам го от над 20 години и затова го препоръчвам.
Също така и уринотерапията.Удивително е какви свойства на лечения има нашата урина.Това пак го казвам от опит.
Но най е добре да търсим първо Бог и Той да показва начин на лекуване.Поне аз така правя и за сега се справям.

dodai,

Много си прав за това. Публикацията е само да си припомним, че има изпитано средство, с което да си помогнем за много проблеми.

И аз като Ученик на Исус, исках да те питам за гладолечението, какво ти е помогнало. Относно уринотерапията, има много спорове, на теб за какво ти помага? Съгласна съм с Ученик, че реално тя е отпаден продукт.

От много години и след допитване до Бог, стриктно правя пауза от 16-18 часа, в които нищо не ям, само пия вода и чай, ако съм много жадна. Приела съм го като системен и постоянен пост за себе си и още със започването, нямах проблем да не ям. Което е важно, защото самоволно да си назначи човек подобно нещо, не е добре, нито е ефективно. Бог дава нужната сила, за да се издържи определено изпитание, освен това имаш мир и увереност в сърцето, а тялото не просто успява да понесе това без съпротива, но се регенерира и реагира много положително. Това ми спестява редица усложнения и ненужни хапчета. Има дни, в които наблягам основно на зеленчуци, плодове, ядки или повече кисело мляко, което аз квася от домашно прясно. Започнаха да отричат млякото и млечните изделия, било разболявало. Което, за мен е глупост, щом Бог е създал тяло, което отделя необходимите ензими, с които да усвоиш дадена храна. Разболяват фабричните продукти, пълни с нишестета, консерванти и подобрители. Те разръчкват биохимията на тялото и побъркват храносмилателните ензими, които отделяме. Тия полуфабрикати и рафинирани храни, телата ни не са устроени да усвояват, затова се разболява човек и масово алергии и непоносимости към храните има, отделно се дебелее и оглупява.

Ползите от частичното гладуване са големи, имам много повече енергия и издръжливост на физическо натоварване, по-добра концентрация, спя по-малко, не страдам от проблеми с кръвната захар, сърцето. Дори състоянието, заради което започнах частичното постене, значително се компенсира и стопира.   

Цитат на: Watchman - Април 02, 2025, 16:38:37 PMЧовек няма как да си изгуби някакъв орган докато се разхожда по улицата. Това не са ключове, които да изгубиш. Първо човек трябва да се съгласи да се отстрани този орган оперативно. Аз съм убеден, че освен в критични ситуации в които на човека му остават да живее часове или минути, изрязването на органи не е оправдано и може да се намери по-добро решение. Остава проблема когато няма време. Сигурно и в тази ситуация има решения, но хората да ги изгубили и забравили тези решения.

Watchman,

Съгласна съм. Както знаем, традиционната медицина е симптоматична, при това третира само физическото тяло по отношение на реакцията му към даден проблем. А, че в голяма част от случаите, е намесен и духовен проблем - това, даже не се отразява. Така адекватно решение на проблем не може да ти се даде и затова се набляга на всякакви хапчета и масова хирургия. Има и холистична медицина, която признава връзката между духа, душата и тялото, като основно се търсят първопричините за болестите. Не се третират само симптомите, но се набляга на практики, които да активират естествените самолечебни способи на организма. Проблемът при нея е, че за духовното третиране на дадена болест, част от методите са чисто демонични - акупунктура, енергийни масажи, медитация/йога.

Тогава, ни остават истинската вяра в Бога, народните средства от времето на бабите ни, билките, здравата храна, не изкуствената. Обаче, с времето за съжаление, познанието от онези времена се губи и унищожава.   

Цитат на: Ученик на Исус - Април 02, 2025, 23:06:11 PMНамерена, важно е това, което казваш, но ако живееш в София, къде ще намериш земя, почти никъде, освен в парка няма дори и парченце земя, всичко е асфалт, плочки.Хората много лесно се поддават на пропагандата, всички едно време на село мечтаехме за града, а сега е обратното, всички в града мечтаят за село.

Да, Ученик, само асфалт и бетон е около нас, много малко са зелените територии. Имаме голям парк наблизо, обаче как да ходиш из тревата, като и домашните кучета си разхождат по нея, а алеите - асфалтирани. Много са хората вече и е доста пренаселено.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18

Watchman

Цитат на: Намерена - Април 03, 2025, 09:35:10 AMсамо асфалт и бетон е около нас, много малко са зелените територии. Имаме голям парк наблизо, обаче как да ходиш из тревата, като и домашните кучета си разхождат по нея

Ако е за ходене бос все ще се намери земя в София, освен парковете, има бая места с неасфалтирани улици. Почти пред всеки блок има поне 5-10 квадратни метра трева или пръст, а пък и Витоша е наблизо. Това, което аз бях чел преди време, че дори една минута ходене с боси крака по земята променя значително енергийния баланс на човека. А си спомням добре, че баба ми и дядо ми макар и живеещи в града си ходеха боси когато работеха в градината или на нивата.

Цитат на: Намерена - Април 03, 2025, 09:35:10 AMТогава, ни остават истинската вяра в Бога, народните средства от времето на бабите ни, билките, здравата храна, не изкуствената. Обаче, с времето за съжаление, познанието от онези времена се губи и унищожава. 

Много е важно да се разбира как работи вярата. На първо място вярата работи чрез разбиране. А също така вярата работи чрез мъдрост и смирение. "Бог на горделивия се противи, но на смирения дава благодат."

Учението на просперитетното евангелие относно болестите е болно учение. Според него "Божията съвършена воля е да бъдем непрестанно здрави и богати." Това е така нареченото "Health and wealth gospel", или "Благовестието на здравето и богатството."

Аз нямам съмнение, че в общ план Бог не желае да сме непрестанно болни и бедни. Но Божията грижа на първо място е нашето духовно здраве. И ако нашето духовно здраве е в лошо състояние, то Бог може да използва и болест и бедност и беда като инструменти за нашето смиряване и духовно оздравяване. Ако познаваме живота на Божиите светии описани в Писанията, ще знаем, че Бог не се колебае да причини болка и страдание на своите светии, когато прецени че е необходимо за Неговите по-високи цели.

Ето защо истинската вяра не действа чрез директна атака върху всяка появила се болест и физически проблем. Но на първо място вярата търси мъдрост и разбиране от Бога, защо се е появил проблема. Спомням си преди години жестоко си срязах пръста на една машина, пръста буквално ми беше транжиран по цялата дължина и отдолу се виждаше оголената кост. Тогава аз не само се молих да ми се възстанови ръката, но се молих да разбера какво Бог иска да ми каже с това страдание. Към какво иска да ми привлече вниманието. Дълбоко в себе си усещах, че това страдание идва да ме благослови, а не да ме съсипе. Така ми се откри, че не трябва да губя време и да живея в градски условия, но трябва да се преместя в планината. Веднага започнах подготовка за преместване и скоро след това закупих имот. Минаха около 2 години след случката когато окончателно се преместих. Отказах да ми правят операция на пръста и да лежа в болница(само го зашиха), и се лекувах в къщи. Сега пръста ми е почти напълно здрав, но носи белезите от случилото се.

Понякога колкото по-голямо е страданието, толкова по-голямо е благословението, което е скрито зад него. Говоря за страдание което ние  пратено от Бога, а не за такова, което сами сме си причинили с нашата глупост.

Ето защо за да подходим с вяра към изцелението на болестта, ние първо трябва да смирим себе си, и да търсим разбиране от Бога, относно причините за това страдание, и след това да търсим мъдрост как да подходим от тук нататък. Тази мъдрост може да включва покаяние от определени неща, промяна в посоката на живота ни. Прекратяване на определени практики или въвеждане на нови, както и предприемане на определени стъпки за естествено лечение. И фундамента на който трябва да стои във всяка ситуация е че Бог винаги, винаги, винаги е добър към нас, и каквото и да прави Той винаги ни мисли доброто, и цели да ни даде бъдеще и надежда.

Спомням си за един наш брат, на който се случи голямо страдание в семейно отношение. Вместо да смири себе си и да потърси причините Бог да позволи такова нещо в живота му, той започна да обвинява останалите хора, без да изпита себе си и своето собствено стоене. Постепенно тези обвинения се обърнаха в омраза, после в голяма омраза. След което тази омраза започна да се прехвърля и към останалите хора около него (които нямаха отношение към този случай). Постепенно започна да пропада в компромиси и вярата му се обърна в умствени еквилибристики. Този човек изгуби пътя си.

Когато Бог допусне проблем в живота ни, Той не е заинтересован веднага да премахне този проблем, Първо трябва да се отстрани причината поради която проблема е допуснат. С други думи Бог е прицелен в по-големия проблем, който ние не виждаме и за който не се молим и срещу когото не воюваме но сме в "блажено невежество" относно него. Едва когато си изясним реалните параметри на всички въвлечени проблеми, ние можем да подходим с вяра.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

От дете имах проблеми с т.нар. вестибуларен апарат, като се въртяхме около себе си при разни игри като деца, или да бягаме около нещо в кръг и не ми понасяше, прилошаваше ми, знаех си го и с времето го избягвах.
Имам след това през годините преживяни над 8г. на силен производствен шум. Добавил съм 2-те години и 3 месеца като командир на танк, където шумът по децибели не се различаваше особено от този в производствените цехове. Много шум. Към края на този период в края на 90-те към вестибуланата неутойчивост и преживени години заедно с големия шум това се добави голямо струпало се напрежение, безисходица и много скърби. Организмът ми се срина. После дълго възстановяване. Друга сфера на труд и след време забравих за всичко това. През годините обаче ми помогна много този боров прашец-хранителна добавка, който по описанието е продукт от най-високите борови гори в Китай, при мен обаче тогава добрия резултат беше съпроводен с качване на килограми, което стана неприемливо и се отказах, щом усетих че допринася. Излезе че е прекалено калоричен, но действието му е в много посоки, особено ако имате някой сериозно болен ваш близък. Неприятна подробност е тази,че в последните години според коментари са се появили и ментета.
https://borov-prashec.com/produkt/borov-prashets-guozhen/#tab-id-6

Ученик на Исус

Watchman, това, което си писал за болестите е много полезно. Да, Бог ги допуска с цел, или е наказание, или изпитание, може да е за смирение или да ни научи на нещо, Той знае. Никой не иска да е болен, но факт, че повечето християни пият хапчета, боледуват, един брат се възмущаваше, че една сестра пиела по 9 или повече хапчета наведнъж, ама не може да имаме такова отношение, ако ние нямаме проблеми към тези, които имат. И този човек го разказа на едно събрание това. Бог да го изобличи.
За боровия прашец една сестра разказваше, че ѝ помага много, тя беше с диабет. Четох, че монасите са лекували всичко с пелин.
Витамин С също е много полезен, но по време на пландемията странно съветваха да не се приема, така че каквото казват официално човек да си прави сметка. Както се писа тук за мазнините, солта, млякото, масово ги обявяват за вредни, значи е обратното. Едно време в университета ни учеха, че при радиация козето мляко е най-полезно.

Анко

Цитат на: dodai - Април 02, 2025, 16:51:05 PMМога да кажа за гладолечението че е много ефективно.Практикувам го от над 20 години и затова го препоръчвам.
Също така и уринотерапията.Удивително е какви свойства на лечения има нашата урина.Това пак го казвам от опит.
Но най е добре да търсим първо Бог и Той да показва начин на лекуване.Поне аз така правя и за сега се справям.
До същия извод съм достигнал за гладолечението. Въпреки,че не съм практикувал повече от 24 часа, ефектът върху тялото е голям. Повечето килограми с напредването на възрастта се превръщат в основен проблем за човека. Намаляването на храната и подбирането и внимателно мисля са първите неща, които да направи човек при сериозни здравословни несгоди. И после това да остане част от неговия мироглед.

За уринотерапия това, което го помня е от възрастните хора от детството-че има положително действие
върху порязвания, рани по кожата, действа като дезинфекциращо средство и поради голямо съдържание на сол допринася за добро зарастване и затварянето на раните. Едва ли звучи приятно но е помагало, за предотвратяване на инфекции и възпаления, когато е нямало толкова санитарни материали, които в днешно време се произвеждат и са достъпни.

Понякога си спомням за казармата, бяха люти зими 1984 и 1985 година а и след това. Като войници, когато си удариш пръст или си одереш ръката при досега с желязната машина и снарядите-ако се удариш ноември, раните заздравяваха едва напролет когато времето се затоплеше. Постоянно се разраняваха, разкървяваха, някои се инфектираха...Никакви ръкавици не се допускаха обяснимо, ако закачи ръкавици въртящия се купол може да остане човек не само без ръка ами и без глава.

Watchman

За урината помня, че са ме карали като дете да си поливам раната. Относно пиенето, честно казано ми е съмнително. В урината се отделят много токсини от тялото и не знам колко адекватно би било да се върнат обратно в него.

Намерена

Едно време, май повечето са ни карали да си поливаме раните с урина, моите баби не правеха изключение. Не помня ефект имало ли е или не, само, че ме беше много гнус и бързо тичах да се измия като ме намажат. Та, дори от хигиенна гледна точка, без да се приема като укор или заяждане, добре е да се размисли, какво правим.

Та, нали всичко в Словото гледаме, като примери. Нормите, които не са разгледани в Писанието, по съвест се научаваме да разбираме, че няма да е добре дадено действие. Ако тялото ти веднъж се освобождава от отпадните продукти, ти да ги изпиеш и изядеш ли, защото някой твърди, че имало полезни вещества, неусвоени примерно. А Бог, някъде дали ни е казал да правим това? И подобно действие, няма ли да ни оскверни по някакъв начин? И моля dodai, да не се засяга на тия ми думи. Разсъждавам, на база еталона, който имаме - Словото.

Сещам се, докато Бог ходеше всред стана на Божия народ, нареди на израелтяните, всеки да има лопатка в багажа си. Също, да излизат вън от стана по нуждите си и после да зариват излязлото от тях, за да не гази Бог нечистотиите. Защо? Защото това ги оскверняваше в Божиите очи и поправете ме, моля ви, ако греша. Не мисля, че само изпражненията са нечистотии, от гледна точка отпадни продукти на телата ни, урината е в същата категория. Да не говорим, че за да не се потят свещениците, имаше определени изисквания за материите на одеждите за служение. Това може да ни даде представа, как Господ гледа на отпадните продукти от дейността на телата ни. Пример е за норма, която не бива да пренебрегваме. 

Но, щом за dodai има ефект, той знае, какво прави. Може би се притеснява да ни сподели повече, но ако има нужда да се молим за него, това е по-добро от спорните методи, които понякога ни оскверняват, без дори да разбираме. Надявам се, правилно да разберете, какво искам да кажа, без да обиждам никого, нито да осъждам някого за вярата и надеждата му. Понеже на братолюбие и грижа един за друг сме призовани, независимо, че това е просто форум.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Ученик на Исус

В Стария завет относно някои болести има инструкции, или се изпират дрехите, или се изгарят, жилището на прокажения се отделя вън от стана и е длъжен да вика нечист и разбира се преглед от свещеника:

Левит 13
44 той е прокажен човек, нечист е; свещеникът непременно да го обяви за нечист; той има раната на главата си.
45 Дрехите на прокажения, който има тая рана, да се раздерат, и главата му да бъде непокрита, а нека покрие устните си и нека вика: Нечист! нечист!
46 През всичкото време до когато бъде раната на него той ще бъде нечист; нечист е той; нека седи отлъчен; вън от стана да бъде жилището му.
47 Ако заразата на проказата бъде в дреха, във вълнена дреха или в ленена дреха,
48 било в основата или във вътъка, ленен или вълнен, или в кожа, или в какво да е кожено нещо,
49 и ако заразата е зеленикава или червеникава в дрехата, или в кожата, било в основата или във вътъка, или в коя да е кожена вещ, това е зараза от проказа и трябва да се покаже на свещеника.
50 Свещеникът нека прегледа заразата и затвори за седем дена онова, което има заразата;
51 а на седмия ден да прегледа заразата; ако заразата се е разпростряла по дрехата, било по основата или по вътъка, или по кожата, в каквато работа и да е употребена кожата, заразата е люта проказа; това е нечисто.
52 Да изгори дрехата, в която е заразата, било в основата или във вътъка, вълнена дреха или ленена, или каква да е заразена кожена вещ; защото е люта проказа; с огън да се изгори.
53 Но ако, като прегледа свещеникът, ето, заразата не се е разпростряла по дрехата, било по основата, или по вътъка, или по каква да е кожена вещ,
54 то свещеникът да заповяда да изперат онова, което е заразено, и да го затвори още за седем дена.
55 Тогава, след изпирането, нека прегледа свещеникът заразата; ако заразата не е променила изгледа си, и заразата не се е разпростряла, тая вещ е нечиста; с огън да я изгориш; проказата е люта, била тя от вътрешната страна или от външната.
56 Но ако прегледа свещеникът, и, ето, след изпирането, заразата е завехнала, то да я отдере от дрехата, или от кожата, било от основата или от вътъка.
57 Ако пък заразата още се яви на дрехата, било на основата или вътъка, или на коя да е кожена вещ, проказа е избухнала; с огън да изгориш онова, което е заразено.
58 И ако заразата се заличи от дрехата, било основата или вътъка, или от коя да е кожена вещ, която ще изпереш, тогава нека се изпере още веднъж, и ще бъде чиста.
59 Това е законът за заразата на проказата във вълнена или ленена дреха, било в основата или вътъка, или в коя да е кожена вещ, според който да се обявява за чиста или нечиста.

Но колко милостиво постъпи Господ с прокажения в Новия завет, Той не се страхуваше, че ще се зарази:

Матей 8:3
Тогава Исус простря ръка и се допря до него и рече: Искам; бъди очистен. И на часа му се очисти проказата.

dodai

Накратко ще споделя опита които имам с уринотерапията и гладолечението.
През 96г. бях си ударил крака до такава степен че не можех да натисна съединителя на колата си.Майка ми сподели че чувала от някъде че компрес с урина ако направя болката минава.Послушах я и си направих.На следващия ден болка нямаше.И оттогава започнах да практикувам лечение с урина и после го съчетах с гладолечение.
Прочетох много литература по тези лечения пробвах и видях че има добър резултат.
Това беше преди да повярвам.Като повярвах се моля Бог здраве да ми дава и да ми показва начини за лечение.
Но ако усетя че нещо се разболявам веднага спирам да ям.
В една от книгите четох че всички вътрешни болести се причиняват от замърсено дебело черво.За да го изчистя пиех английска сол.Повярвайте отлични резултати.След като се изчистих имах чувството че ако стисна камък вода ще пусне.
И накрая ще споделя че най дългото ми гладуване беше 26 дена.

Ученик на Исус

Английската сол пробвах преди години, отвратителна е на вкус, не бих опитала пак.
Иначе хора твърдят, че им е помогнала. Браво за толкова гладуване, додай, аз съм постила малко по-малко от теб, не съм гладувала и не мисля, че бих се пробвала отново, ако Бог не ме води, това е много време и да не ядеш нищо си е изтощаващо. А едно семейство бяха споделили, че са постили 40 дни по водителство на Бог.За мен ако Бог не подкрепя и води, аз и един час не мога да постя.
Преди години постихме със съпруга ми 120 дни, но вечер хапвахме. Един брат преди години разказа, че той живее така от години и аз му викам ехааа, та ти значи всеки ден постиш, но това си е благодат и зависи кой какво работи, възраст, здраве и др.
Сетих се за палмовото масло, което вече слагат къде ли не и колко е вредно, Пламен Пасков обясняваше, че температурата му на топене е 57 градуса, което значи, че то си остава в тялото и не може да се преработи и така запуушва артериите. За пример при кравето масло тази температура е 26 градуса, който има възможност, може да си готви с него.

HalleluYah

Скъпи приятели, незнам дали тук е мястото да попитам, но бих искал да ви помоля, ако е възможно да отправите молитва към Бога за мене.
Разширени вени и положението не изглежда добре.

До колкото изследвах по темата установих, че ако Бог не възстанови нормалния им вид, друг вариант няма, освен разбира се да се ходи на операция, но не желая да ходя при онези, които са се клели в чужди богове.

За Всемогъщия няма невъзможни неща.

Ако все пак знаете за някои лекове,
ще се радвам да споделите.

Аз се моля Бог да ми разкрие корена на проблема довел ме до това състояние - дали поради някакъв грях или друго.

Иначе откакто започнах да се моля за нещата, за които Watchman отвори тема, оттогава атаките не спират,особеното физическите.

В случая обаче разширените вени не са дошли от днес за утре, а с течение на времето.

И така все пак реших да се обърна и към вас.
John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Намерена

Цитат на: HalleluYah - Май 15, 2025, 01:33:31 AMРазширени вени и положението не изглежда добре.

До колкото изследвах по темата установих, че ако Бог не възстанови нормалния им вид, друг вариант няма, освен разбира се да се ходи на операция, но не желая да ходя при онези, които са се клели в чужди богове.

За Всемогъщия няма невъзможни неща.

Ако все пак знаете за някои лекове,
ще се радвам да споделите.

Често разширените вени, хемороидите и тежестта в краката са свързани помежду си.

Имаме у дома опит със състоянията засягащи кръвоносната система. В тази тема, съм писала за една билка, която често използвам в къщи. Лекували сме хемороиди и възпалени вени (тях съм пропуснала да спомена тогава). Съпругът ми, в един дълъг период активно шофираше и започна да има проблем с краката -  боляха го от коленете надолу и вените му изглеждаха възпалени. Имаше оток, ясно изразени гроздове по хода на съдовете, съпроводени с болка, изтръпване и схващане нощно време. Успоредно с това, от години стоеше хроничен проблем с хемороиди, в следствие на едно хамалуване преди време. Опитали сме какво ли не, единствено упоменатата билка оправи проблема без операция. Вените на краката също се повлияха и описаните симптоми с времето изчезнаха. Останаха едно-две места с леки подутини, които не му създават никакви проблеми. Вече се старае да има по-голяма двигателна активност, кара колело, предпочитаме ходенето вместо колата и няма оплаквания.

Конският кестен, самостоятелно и в комбинации - като чай + компреси или мехлеми, също има голям ефект при проблеми с вените.

От най-старата билкова дрогерия в София, на ул. Поп Богомил, често си купувам билки, за нуждите на семейството и съм доволна от качеството. Разбира се, няма по-добър начин от това, сами да си съберем лечебните треви, за да сме сигурни, че билките не са допълнително третирани с химикали или събирани около пътищата. От там съм взимала нужното за направата на смески за тинктури, мехлеми и чайове, ползвали сме също и готовите им смески. На няколко пъти съм се консултирала за смесването на различни билки и от тях научих за змийската хурка.

Ето сайта, можеш да им пишеше, да си поговориш с тях по телефона или ако си в града - да отидеш на място:

https://myherbs.bg

Цитат на: HalleluYah - Май 15, 2025, 01:33:31 AMСкъпи приятели, незнам дали тук е мястото да попитам, но бих искал да ви помоля, ако е възможно да отправите молитва към Бога за мене.

Ще те подкрепя в молитвата ти.

HalleluYah

Намерена, благодаря ти!

Поръчах от хурката и конския кестен(имам мехлеми с кестена, но може да има по-голям ефект като чай за пиене).

Благодат и мир да бъде на теб от Бог Отец и Исус Христос, нашия Господ!
John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.