• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Относно боледуването на християните, лекарствата и фармацията

Започната от dodai, Март 28, 2025, 20:06:37 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dodai

Редакция Watchman: Разделих отклонението от темата за Пландемията в своя собствена тема.

Хей Ученик ти на кой бог служиш че споменаваш и лекарства ще са били нужни а.На Бог ли уповаваш или на фармацията.
Нещо май не си съвсем наясно за някои неща.Уж много откровения Бог ти казал нещо и много сънища дадени от Бога а упованието на лекарства които са от сатаната.Защо така?

Ученик на Исус

Ами има хора, които ползват лекарства, господин додай, а ти по-полека, че нещо се правиш на Бог, ама не ти се полага, Бог е допуснал някои хора поради лични грехове или на предците да живеят със лекарства и това, което съветваме е да се запаси който може. Ясно ли ти е? Ако си  болен от рак, диабет и други хронични болести, ти изобщо имаш ли любов в душичката си дребна? Имаме познати с епилепсия също. Като не можем да изгоним демоните, за жалост така е. Аз лично съм гонила и хора са се изцелявали и освобождавали, но напоследък не ми се получава, макар че за дребни болести Бог пак да ни отговаря на молитви и  изцелява хората. Но за сериозни, дори парализирани хора е изцелявал по моя молитва, така че престани да се излагаш, че в Божието царство такива съдници, хммм....
Ти не осъзнаваш ли колко зло се държиш с мен в този форум и какви обиди си ми писал и че ще ти се наложи да отговаряш пред Бог за всяка дума?!...

Ученик на Исус

Освен, че се държиш фарисейски, явно не си познаваш и Библията, защото там имаме описани случаи на болни, при това хронично:

1 Тимотей 5:23
 Не пий вече само вода, но употребявай малко вино за стомаха си и за честите си боледувания.

Филипяни 2
26 понеже милееше за всички ви, и тъжеше, защото бяхте чули, че бил болен.
27 И наистина той боледува близо до смърт; но Бог му показа милост, и не само на него, но и на мене, за да нямам скръб върху скръб.

2 Тимотей 4:20
Ераст остана в Коринт, а Трофима оставих болен в Милит.

Интересно, Павел защо остави Трофим болен и не го изцели, нима нямаше дарбата?

dodai

Ученик не знам защо си помисли че се правя на бог или че съм се държал фарисейски.Кое те накара да си помислиш така?
Сега да видим дали познавам Библията.
На Тимотей Павел препоръчва да пие малко вино а не лекарства и болни хора е имало но никъде не чета да ги съветват да пият лекарства а се казва това:
14 Болен ли е някой от вас? нека повика църковните презвитери, и нека се помолят над него и го помажат с масло в Господното име.

15 И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят.

Посочи ми където се препоръчват лекарства защото аз май наистина не познавам Библията щом не съм чел такива препоръки.

Watchman

Самата дума "лекарства" няма лош смисъл. Тя идва от "лекувам". В библейския смисъл лекарства са всякакви билки и храни, които имат лечебни свойства.

Фарма продуктите в повечето случаи не са лекарства, а наркотици и отрови. За това на английски думата за фармацевтични хапчета и наркотици е една и съща - drugs. Наркотика може да притъпи болката и симптомите, но не лекува и не премахва причината за болестта. Отровите може да убият зловредни бактерии, но убиват и благотворните. Ползването на наркотици и отрови има окултни корени и затова гръцката дума за чародейство е фармакея - думата от която произлиза съвременната "фармация".

В Откровението се казва:

Откр. 9:21  също не се покаяха нито от убийствата си, нито от чародеянията си, нито от разврата си, нито от кражбите си.

Тук се използва думата фармакея, която дума днес може да видите в Гърция на всяка аптека. Чародейните наркотици и отрови не са само фармацевтичен продукт, може и да са с натурален произход. Така например до ден днешен някои племена ползват растения с наркотични свойства за окултни преживявания. Много хора от запад пътуват до места в Южна Америка за да изпитат подобни окултни преживявания чрез натурални наркотични вещества добивани от определени растения в джунглата. Това са психотропни наркотици.

По същия начин всякакви фарма продукти за психически проблеми са психотропни наркотици и са по опасни от хероина и тревата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Така е, съгласна съм, много отрови има в лекарствата, по-добре е билки, но за тези, които им се поддържа живота, няма как да ги съветваш да си оставят лекарствата. Преди време две сестри съветвали едно момче да си остави лекарствата, молили се за него и му казали,че Бог ще го изцели, мисля,че за сърцето е пил и той ги послушал, престанал да си пие хапчетата и починал. Ами че това си е убийство. Дано са се покаяли, иначе къде ще бъдат.
В Библията се препоръчват лекарства,под формата на билки. Имаме случая със Езекия, също Притчи ни казва за събирането на билки.
Значи става сериозно положението с еврото, приет е закон за въвеждане на еврото у нас, като се оказва, че Радев е подписал това още преди 4 месеца.
В Турция от 14 април ще ваксинират децата с шесткомпонентна ваксина.

Ученик на Исус

Тези дни Бог ми припомни стиховете от Откровение 13 глава, това е цариградски превод:

16 И струваше всичките, малки и големи, и богати и сиромаси, и свободни и раби, да приeмат белег на десната си ръка или на челата си,

17 и да не може никой да купи или да продаде освен който има белега или името зверово, или числото на неговото име

В нашите преводи е
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

Киднг Джеймс - 17 And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name.

Обърнали ли сте внимание, три неща ще се изискват, за да се купува и продава
1.Белега на звяра
2.Името на звяра
3.Числото на неговото име

Три опции, между тях имаме съюз или едното, или второто или третото.
За белега се казва, че човек трябва да го има или носи.
В речника е белега или името на звяра или броя на имената.
Гръцки свещеник твърдеше, че този брой са седем убождания.
Джеф Байерли твърди, че Бог му е разкрил, че това ще бъде чип.
Аз си мисля,че може да са набожданията, биометрията и последно чиповете.
Бог да ни разкрива.

Ученик на Исус

Забравих да пиша за Павел, той имаше дарбата изцеление и това се вижда от Деяния 28 глава, той полага ръце на бащата на Поплий и той се изцелява, също и много други се изцеляват. Но в случая с Трофим не става така, аз вярвам, че Павел е полагал ръце и се е молил, но не е станало изцеление и той казва оставих го болен. В случая с Епафродит Павел пише, че Бог му е показал милост. Ако изцелението ни се полага, защо Бог трябва да показва милост? Телата ни са смъртни и все още подвластни на болести. Бог знае защо допуска болести. Но да кажеш на някой угнетяван от години от дявола нямаш вяра, вярвай и Бог ще те изцели е жестоко. Имаме случай, в който Исус ни казва, че е нужен и пост за изгонването на някои демони.
Учениците се провалиха в случая. Бог е суверен и Той решава, ние сме длъжни да се молим.

Римляни 9:15
"Ще покажа милост, към когото ще покажа, и ще пожаля, когото ще пожаля".

Nikolay

Част от лекарствата които се продават в аптеките, всъщност се правят от билки или са билки, да има и химия.

В случая ще се съглася с Ученичката, има състояния в които човек просто или ги взима, или умира.
Не съдете чужд слуга!

Римляни 14:4
Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.

Отношението към лекарствата е малко като отношенията към храната:

Римляни 14:2
Един вярва, че може всичко да яде; а който е слаб във вярата, яде само зеленчук.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

Проблема като цяло е, че нещо се случва и хората почват масово да се разболяват от чернодробни заболявания, а диабета е вече пандемичен.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Март 30, 2025, 02:01:58 AMАко изцелението ни се полага, защо Бог трябва да показва милост?

Всичко, което Бог прави е на основание на благодат и милост. Бог не е длъжен на никому за нищо (Римл.11:35). И няма такива неща които се "полагали".

Болести може да дойдат по хиляди причини. Една от главните причини е лошото хранене, което се дължи на нашия собствен мързел, невежество, глупост, лакомия и недисциплинираност. И втората главна причина са отровите, които врага вкарва във всичко - храна, въздух, вода, дрехи, строителни материали, токсични облъчвания с микровълни и прочие и прочие.

Болести може да дойдат и от психични проблеми, от гняв, страх, депресия, грехове, персонални и родови проклятия и прочие.

Ние сме длъжни да се грижим за нашето тяло като за Божий Храм. Част от тази грижа изисква да разпознаваме схемите на дявола и неговите земни слуги. Тези схеми се разпростират в абсолютно всяка жизнена сфера, без изключения.

Конкретно храните и медицината идващи от системата са под вражески контрол и ние не трябва да им се доверяваме. Проблема идва тогава, когато поради мързел и невежество ние сме станали зависими от това, което системата предлага.

Затова и има много християни, които са напълно зависими за живота си от така наречените "живото поддържащи лекарства." Рязко прекъсване в такава ситуация е опасно, защото човека вече е увреден не само от първоначалната си болест, но и от "лекарствата" и ако ги спре изведнъж може да умре. Не просто от болестта, а от абстиненцията причинена от наркотиците (сиреч хапчетата) в комбинация с болестта. Такава ситуация бих я сравнил с така наречените сомнамбули, които в спящо състояние биват обхванати от дух и ходят да обикалят по покривите и по всякакви опасни места. Ако изведнъж събудиш такъв човек той може да падне и да умре. Затова за такива неща трябва мъдрост. Плавно и постепенно излизане от зависимостта от хапчетата е за предпочитане заедно с преминаване към натурални и нетоксични методи за лечение.

Бог не винаги изцелява всички болни християни. Причините може също да са хиляди. Например ако някой е болен защото яде боклуци, Бог няма да го изцели преди да се покае човек от глупостта си, която причинява болестта.

Преди време бях започнал да пия едни натурални овесени млека, които даже бяха и Био. Пиех ги всеки ден. И уж натурални, уж био в един момент започнах да имам силни болки в стомаха. С болки в стомаха лягах, с болки се събуждах. Почти не можех да работя. Усъмних се в млеката и реших да ги спра изцяло за около месец. Не се наложи да чакам месец, още на първия ден в който ги спрях болките изчезнаха напълно. Така разбрах че този "био" продукт беше поредната корпоративна измама. Спрях да ги пия не само за месец, но за постоянно. Болките изчезнаха все едно никога не са били.

Но какво щеше да стане ако се молех за изцеление докато продължавах да пия тези млека? Така правят много християни - молят се, но не искат да издирят и отстранят причината за проблема. Така Бог не работи. Затова никакво изцеление не ни се "полага". Бог е по-заинтересован да ни изцели от нашата глупост и безхаберие отколкото да ни изцели от нашите болести. Разбира се след като ни изцели от глупостта, спокойно ще ни изцели и от болестите.

Апостол Павел имаше изцелителни дарби, но изцелителната дарба не е гаранция за изцеление на всички и навсякъде. Дарбата сработва само в определени рамки, и има ситуации които тя не може да покрие. Това е все едно да имаш пет метрова ролетка. С нея можеш да мериш всякакви размери до 5 метра, но ако се наложи да мериш 10 метра или 30 метра, тя просто няма да сработи. Така е и с всички дарби, те имат лимити и ограничения. Само на Исус беше даден Духът без мярка. Затова свидетелства и Писанието:

Еф. 4:7  А на всеки от нас се даде благодат според мярката на това, което Христос ни е дал

2Кор. 10:13  А ние няма да се похвалим с това, което е вън от мярката ни, но според мярката на областта, която Бог ни е определил, като мярка, която да достигне дори до вас.

Ето защо Павел трябваше да остави Трофим болен, а още съветваше Тимотей да пие по малко вино заради честите си боледувания. Очевидно беше извън мярката на благодатта дадена на Павел да ги изцели.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Да, добре си направил с отделната тема, ще е полезно да се говори за това, защото има много заблуди за изцелението. Точно това исках да напиша и пропуснах, Бог не ни е длъжен за нищо.
В случая с изцелението на човека с изсъхналата ръка Бог първо му прости греховете и после поради техния ропот показа, че наистина е Бог и може да прощава грехове и изцелява.Неговите цели са вечни.
Преди години цялата църква се молеше, постеше за една млада сестра, но Бог си я прибра.
Преди година някъде една възрастна сестра получи инсулт и пасторът ѝ ми вика вярвам, моля се, Бог ще я изцели. Аз обаче в молитва за нея чух, че тя ще си премине и скоро след това стана така.
За био храните е голяма измама, не се връзвайте, наши роднини работят от години в Италия и отглеждат плодове, обработват ги с всякакви химикали и после ги опаковат като био.
Вчера гледах клип, в който показваха, че напечатано на 3д месо вече се продава в супермаркетите в САЩ.
Май вече трябва да се отказва човек от месото, понеже за два поредни дни попадам на това, че слагат човешко месо в месата. Първо един равин разказва как убивали деца и после в Макдоналдс и други вериги продавали месото им, вчера пък виждам реклама на КФС, в която най-нагло показват, че слагат човешко месо и казват вярвайте, че е пиле:

https://www.tiktok.com/@avadhuta8888/video/7485693749700382007

mak

Аз винаги съм се чудел, какво е това нещо, някаква бяля химия във формата на хапче, да има такава мощ да "подържа хората в живот", защото да бъдем честни много от тези хапове действат, примерно за снижаване на кръвното и подобни. Без да говорим сега за странничните ефекти, които са безбройни, реално тази химия действа в много случаи. На мене не ми е ясно как става това. Баба ми примерно, живя 80 години, от които половиния живот всеки ден пиеше фарма хапчета, по много. Каква е тази мощ в няколко грама химия да действа по този начин. Защо винаги тази химия има страннични ефекти? Те сами си го казват, че всичките хапове имат странични ефекти.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Ученик на Исус

Моите баби като се замисля също пиеха хапчета, а и всички баби на село след определена възраст, коя за кръвно, коя за сърце и др. Четох, че в много хапчета слагат змийска отрова. Колко чудно ни е направил Бог,толкова години да те тровят и да си жив, а сега пък е още по-голямо чудото, че сме живи, след всички отрови в храната, водата, въздуха, облъчват ни. Спомням си като дете, че много рядко имаше някой сериозно болен, а деца почти нямаше болни, не помня някой да е бил, всички играехме задружно, работехме по нивите, изобщо беше си идилия. Всички баби и дядовци обаче вярваха в Бог,ходеха на църква и ние децата с тях, когато ги поздравявах, те ми отвърщаха винаги с "Дал ти Бог добро".
Смятам, че заради вярата тогава животът беше по-добър, а и моралът, семействата бяха здрави, нямаше блудства и прелюбодейства и ако е имало единични случаи години наред бабите го разказваха с неодобрение, не можеше да се види разголена жена или жена с непокрита глава. А сега пасторши, пасторки и мирянки с минижупи, деколтета, панталони, мъжете поне са по-прилично облечени. Да не говорим за повторните бракове сред вярващите и куп други недобри неща. Ето откъде идват боледуванията, освен заради греха, това е и масовата аморалност, която днес си се счита за норма. В църквите много се учудих преди години като разбрах, че ходят хора, които живеят без брак и ти си взимаш Господна вечеря без да ги знаеш кой какъв е.
Страшна работа.

mak

Цитат на: Ученик на Исус - Март 30, 2025, 21:20:43 PMМоите баби като се замисля също пиеха хапчета, а и всички баби на село след определена възраст, коя за кръвно, коя за сърце и др.

Аз не съм чувал или познавам, хора след 55-60г. да не пият хапчета за кръвно/сърце. Това е най-сигурното нещо, всички казват, като дойдеш на определена възраст и няма бягане от това. Аз имам предположението, и знам защо в повечето случаи защо е така, но как е възможно при 100% от хората да имат проблем с кръвно?

Значи бизнес модела който някой е направил, някой да има "нужда" да купува нещо да те подържа в живот до края на живота, е наистина уникална. Просто е невероятно.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8