• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Ще изчезне ли държавата Израел?

Започната от Watchman, Ноември 10, 2024, 14:05:42 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Watchman

Цитат на: Nikolay - Юни 20, 2025, 17:25:01 PMъм момента това което се случва е, че Израел настройва хората по земята срещу евреите, а това е част от пророчествата за последните дни.

И кои са "евреите" днес на земята? Как знаеш, че някой е "евреин", че така му казват или че има доказуеми фактори, които да го определят като такъв?

Ти наясно ли си още, че още от излизането от Египет, Израел не се състои само от евреи (потомци на Авраам, Исаак и Яков), но също така и с тях има "голямо множество" езичници, които Писанието казва, че се присъединява към тях. И те ли са "евреи"?

Ето защо е изключително трудно да не кажа невъзможно за човеците да определят в днешно време кой е "евреин" и кой не е. Това само Бог може да го направи и това е което вероятно ще се случи в ЕДИН ДЕН, според пророчествата на Исая 66-а глава.

ЦитатНе съм много убеден, че Противника може да създава и поддържа цели държави в продължение на години, а Бог да е против това и да го остави да си развява байрака, че и да нападат и избива други държави безнаказано.

Явно никога не си чел/осмислил следния стих:

Лука 4:6  На тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща)

Освен това въобще не си прочел/осмислил онова, което аз вече съм написал по темата. А именно, че държавата Израел е изпълнение на съвсем други пророчества, а по-точно тези, които касаят едомците и техния стремеж да завладеят обещаната земя. Точно това се изпълнява в държавата Израел, и Бог го е позволил, защото някога Яков открадна идентичността на брат си Исав(наречен още Едом), като по този начин пося семената един ден неговите потомци (на Едом) да откраднат идентичността на потомците на Яков. Точно това виждаме с очите си днес. И Бог го е позволил, защото Израил първо трябва да пожъне онова, което е посял, преди Бог да може да възстанови истинските израилтяни в обещаната земя.

ЦитатОтделно заличаването на цялата текуща държава Израел, нещо не виждам как на практика ще се случи без Трета Световна, което отива към сценарии приличащ на писаното от Данил/Йоан.

В Писанието има доволно количество пророчества, че всички едомци ще бъдат унищожени до крак. "Как на практика ще се случи" няма особено значение, защото Бог ще намери начин да се случи.

ЦитатДвете комбинирани, клонят към това Бог да има пръст в създаването му, от което следва, че хуленето в тая посока може да не е добре, което съм и написал.

"Хуленето" е в посока на ционизма, и се нарича изобличаване, а не хулене. Хуленето е когато обвиняваш някого в нещо лъжливо. Ето защо ако наричаш нещо хулене, ще трябва да докажеш лъжата, иначе ти самия се превръщаш в хулител.

А по отношение на лъжеучения като ционизма, Писанието казва следното:

Еф. 5:11  и не участвувайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте;

Тези, които поддържат държавата Израел участват не просто в техните "безплодни" дела, но в техните зли и нечестиви дела, и в проливането на невинна кръв. Ако такова нещо откажем, да изобличим, то ние сме се отрекли от вярата.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

Аха, не знаем, но теоретизираме значи, аз пък чета други неща:

Битие 18 глава

23 И Авраам се приближи и рече: Ще погубиш ли праведния с нечестивия?
24 Може да има петдесет праведника в града; ще погубиш ли мястото, не ще ли го пощадиш, заради петдесетте праведника, които са в него?
25 Далеч от Тебе да сториш такова нещо, да убиеш праведния с нечестивия, така щото праведният да бъде като нечестивия! Далеч от Тебе това! Съдията на цялата земя няма ли да върши правда?

Та нещо както казах, не го виждам това заличаване на тия хора събрани там.

Не случайно попитах, дали има някакъв практически начин за да бъдат изтребени, и получих отговора - ми няма значение - ами, да, ама не, и има значение.
Даже просто може да се случи когато дойде Исус и пак ще са наказани в един ден, то даже друг вариант не виждам, просто защото и те са пръснати по целия свят и ако бъдат избити само тия в Израел - на практика няма да са до крак и отиваме на варианта с "ресет на света" и въртиме до безкрай. Ей, все буташ нещата в тая посока - не ти се ще да дойде царството на Исус ли? :)

____
Аз текста от Лука го знам, ама Исус дойде и взе тая власт както и пише, та властта му вече не е такава, каквато е била преди.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Nikolay, ти въобще не внимаваш на детайлите. Всичко ти се е омешало в главата в една обща каша.

Първо тука говорим за две различни неща. Едното е премахването на държавата Израел. Премахването на една държава не означава, избиването на хората които живеят в нея. Това са две напълно различни неща. Например, когато Римската империя е унищожена и пропада, това означава ли че всички римляни са избити? Да, жертви ще има, колкото Бог прецени - толкова. Този принцип е установен в следния пасаж:

Еремия 15:2 Така казва Господ: Които са за смърт, на смърт, И които за нож, под нож; И които са за глад, на глад, И които за плен, в плен. 

Ще има хора, които ще загинат, ще има хора които ще страдат, но няма да загинат. Ето защо премахването на една държава не е края за хората живеещи в нея.

Второ, говорим за това, че има пророчества, че всички едомци (и амаличани) ще бъдат избити до крак. Държавата Израел без всякакво съмнение се управлява от едомци и амаличани, но не всички хора които живеят в нея са такива. По-голямата част от израелците са с езически, а не израилтянски произход. Тези които са с израилтянски обаче - сред тях има остатък избран по благодат, който ще се спаси. Също така там има много християни (някои от които истински). В групата на езичниците които са наречени днес "юдеи" и "израелци" една част са етнически едомци и амаличани, друга част са просто обикновени езичници приели юдаизма, които Бог не е определял за вечно изтребление. Така наречените "юдеи" са смесена раса, и те са смесени още от времето на излизането от Египет. След това се омесват още по времето на изгнанието във Вавилон, след това много яко се омесват по времето на Макавеите, когато огромно число едомци и ханаанци биват насилствено покръстени в юдаизма, и по времето на Исус само част от "юдеите" живеещи в Юдея и Галилея са всъщност автентични потомци на Авраам, Исаак и Яков. След разрушаването на храма става още по-лошо. Равините възприемат доктрината юдейския род да се брои по майката, а не по бащата, което напълно противоречи на библейския начин за проследяване на родословието (Авраам роди Исаак, Исаак роди Яков и прочие). Това отваря врата за още по-голяма подмяна на "юдеите". По времето на апостолите през първи век също прозелитизма сред юдеите бележи рекорди. Това означава, че огромно количество езичници стават "юдеи" и се считат официално за такива. Умножи всички тези фактори по 1000 години и ще видиш, че само 1000 години след Христос реални синове на Яков след "юдеите" има само малцинство. Но тогава идва и още един удар. Цяла една нация от милиони души приема юдаизма - хазарите. Това разводнява още повече вече силно разводнения израилев корен сред юдеите. В крайна сметка стигаме до днешно време когато има милиони (мисля, че бяха 30 милиона) официално признати за "юдеи" хора от които реалния процент синове на Авраам, Исаак и Яков е нищожен. И тия хора които сега са в обещаната земя и се наричат израелци - нямат никакво право върху тази земя, нито духовно, нито родословно.

Обаче аз вярвам, че пророчествата за възстановяването на "царството на Израиля" (Деяния 1:6) ще се изпълнят. А за да се случи това нещо трябва първо земята да бъде изчистена от самозванците, които сега я населяват. Това изчистване не означава задължително изтребление, най-малкото означава изгонване. Също така не е необходимо премахването на държавата Израел да съвпада с унищожаването на едомците, защото те не живеят само там, а са пръснати и на много други места по света. Двете събития нямат задължителна връзка помежду си.

Така, че първо вникни в детайлите на тематиката и не прибързвай с несмислени заключения и коментари.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

И аз мисля в случая, че Николай не вниква в съжденията че днешната държава основана там е фейк..

ЦитатОбаче аз вярвам, че пророчествата за възстановяването на "царството на Израиля" (Деяния 1:6)

Апостолите визират Вечното Божие царство! Те мислят за него, когато питат Господ.
То е невидимо днес сред вярващите, както и Господ каза, че царството не иде така че да се забелязва и то е сред вярващите, помежду тях. Ще дойде ден когато ще стане видимо, това е вечното Божие царство.

За това са питали апостолите, а не за някакво специално етническо строго генетично израилево царство каквото днес си въобразяват ционистите. Те именно     такова нещо се мъчат да направят. И може и Господ да им го допусне за кратко.        Царството на Израиля е царството където Църквата Христова ще царува с Месията и Бог ще бъде всичко във всичко.

Небесното царство, Божието царство, Израилевото вечно царство , това са едно и също нещо..

Няма да има отделно Израилево царство някога си , където някакви генетични евреи да царуват над другите. Визира се Църквата и тя в наречена- Божият Израил. Тези неща ако не се разберат изцяло, ционистите ще продължават да мотаят умовете на хората.

Анко

Цитат на: small axe - Юни 23, 2025, 22:53:26 PMИ аз мисля в случая, че Николай не вниква в съжденията че днешната държава основана там е фейк..

ЦитатОбаче аз вярвам, че пророчествата за възстановяването на "царството на Израиля" (Деяния 1:6)

Апостолите визират Вечното Божие царство! Те мислят за него, когато питат Господ.
То е невидимо днес сред вярващите, както и Господ каза, че царството не иде така че да се забелязва и то е сред вярващите, помежду тях. Ще дойде ден когато ще стане видимо, това е вечното Божие царство.

За това са питали апостолите, а не за някакво специално етническо строго генетично израилево царство каквото днес си въобразяват ционистите. Те именно    такова нещо се мъчат да направят. И може и Господ да им го допусне за кратко.        Царството на Израиля е царството където Църквата Христова ще царува с Месията и Бог ще бъде всичко във всичко.

Небесното царство, Божието царство, Израилевото вечно царство , това са едно и също нещо..

Няма да има отделно Израилево царство някога си , където някакви генетични евреи да царуват над другите. Визира се Църквата и тя в наречена- Божият Израил. Тези неща ако не се разберат изцяло, ционистите ще продължават да мотаят умовете на хората.
Това е. Така вярвам също.
Ако иска, който и да е, да се доближи и идентифицира с това царство, той трябва да върши Авраамовите дела според казаното от Спасителя в Йоан 8 гл. Дела на ненасилие. Където Бог царува а не лукави управници. Царство в което има правда, мир и радост според Писанието. Царство в което живее правдата. Както Watchman  често казва, при ционистите липсва покаяние, дори липсва вяра в Бога.

Лъжецарството на ционистите ми напомня и на лъжецърквите, където не са повярвали така, че да разберат, че църква е основал Бог и той е главата. Че сърцето е техният храм на Бога, където когато възлюбиш Бога на правдата и пазиш повеленията Му, Отец и Синът идват и правят обиталище в човешкото сърце. И никакви човешки структури и превъзнасяния не могат да конкурират Божието действие. По скоро могат да се превърнат в противници на Бога.

Nikolay

Е, то пък оставаше аз да съм разбрал :)

Ще ги избият до крак, ама не баш, ама малко така виртуално... както и да е. И да, аз се опитвам да внимавам на детайлите, което често ми създава проблеми да не ме разбират, защото почвам така да разпитвам за да се видят тия детайли.

За момента нещата отиват към развръзката която е, че Израел, САЩ и Иран (с подкрепата на Русия и Китай), изиграха един цирков спектакъл.
Изчезването се отлага за момента, разотивайте се.

Но да уточня друго, аз против пророчества разни нямам, все пак пише да ги изпитваме. Което, поне според мен, включва и малко така доза реалност т.е. това да има физическо изпълнение в тоя свят, а не виртуално някъде. Ако някъде трябва да се случи чудо т.е. нещо неизпълнимо според законите на тая ни реалност, ок супер, но това са изключения, които се приемат, а не се чака да се случат.

small axe

ЦитатЗа момента нещата отиват към развръзката която е, че Израел, САЩ и Иран (с подкрепата на Русия и Китай), изиграха един цирков спектакъл.

ами за този вариант бях писал още преди че е възможен и да се разиграва цирк за пред народите на държавите че уж враждуват. Съответно врагът са народите и тяхното измамване и подчинение е целта.. Продължавам да твърдя че целта е създаването на тн Велик Израел който да властва над света чрез налагане на законите от тората, които за езичниците са там седем на брой мисля бяха.. Сега Иран вече не могат да се пречат защото видиш ли САЩ им показа на тях и на света че ги бомби милостиво и прецедентът с бомбене на ядрени обекти мина без проблеми.. А Тръмп, Милостивият, Благородният и добрият Миротворец,  се изтъпанчва едва ли не като някакъв месия.. Само храма остава да построят тези и гледай само..

Вторият вариант е израел да са били токова закъсали с ракетите за отбрана че да са били на косъм иран да ги направи за смях и рижавият да им се е притекъл на помощ с цел да забави нещата докато отново ги зареди с оръжие. Ако е така то Нетаняху няма да миряса и ще провокира иранците скоро за да реагират и да излязат те виновни.

Израел е един нарцис на държавно ниво и ползва всички похвати на нарцисизма Прожектиране на вина, газлайтинг, играене на жертва, липса на емпатия, подлостти, злоба, омраза, самовлбеност, чувство за уникалност.. все черти присъщи на дяволските чада. Който и от двата варианта да е, целта са хората да бъдат подчинени. Аз съшо не вярвам днешният израел да бъде заличен от човеците, според мен ще бъдат заличени тези които правят войните срещу божиите хора от самият Бог накрая , преди  вечното царство.

Дотогава ще тече духовната война , дяволът с измамените от него народи в свръх технологично общество против Божиите хора и тези които се спасяват ще се записват в книгата на живота.

Nikolay

Точно така, и да, Писанията много точно ги описват, наговориха се царете срещу Помазаника.

Иначе има и един друг момент, управляващите в една държава особено в днешно време, не представляват народа. Та и там както и тук е погрешно всички да бъдат слагани под един знаменател.

Това което се коментира е втория вариант, оказа се, че Иран е бил много добре подготвен, или някой в последния момент им е помогнал с доставки на ракети, при което Израел нямаше да издържи дълго и купола щеше да остане без защитни ракети.

Watchman

Цитат на: small axe - Юни 23, 2025, 22:53:26 PMАпостолите визират Вечното Божие царство! Те мислят за него, когато питат Господ.

Точно обратното е вярно. Апостолите по това време нямат никакво съзнание за никакво вечно Божие Царство, всичко за което те мислят, и са мислили е царството на Израил. Те през цялото време очакваха Исус да завземе властта в Ерусалим и да седне като цар. Затова и отидоха да го питат кой ще седне отдясно и отляво Му, както и кой от тях ще е по-голям в царството. Нито за миг не са помисляли нещо друго освен царството в което Израилевия народ ще бъде възстановен с всичките 12 племена във обещаната на Авраам земя и от там ще служат на всички народи да познаят Бога на Израел.

Точно в този контекст и с това очакване те питаха Исус кога ще възстанови царството на Израиля, и Исус не им каза, че такова царство няма да има, нито че това царство е заменено от "Божието царство", а им каза, че времето за това не е дошло и че не им е дадено да знаят кога ще дойде.

Да се каже, че няма да има възстановяване на Израилевото царство означава да се изхвърли поне 1/2 ако не и повече от всички библейски пророчества, защото в тях това е основната тема.

Ционизма е едната крайност - приемане на фалшивия "Израел" за изпълнение на пророчествата, да се отрича истинското възстановяване на Израел е другата крайност. Исус казва, че Неговия път е ТЕСЕН път. Когато вървиш по тесен път не трябва да стъпваш нито в ляво нито в дясно, защото направиш ли го вече си извън пътя. Цялото християнство е разделено на крайности, като всяка страна има своите валидни аргументи и своите фалшиви аргументи. Да ходиш в тесния път означава да се движиш по линията която държи само валидните аргументи и от ляво и от дясно.

mak

Цитат на: Watchman - Юни 29, 2025, 15:38:11 PMДа се каже, че няма да има възстановяване на Израилевото царство означава да се изхвърли поне 1/2 ако не и повече от всички библейски пророчества, защото в тях това е основната тема.

Аз бих казал даже и повече, ако не и 3/4 от всичките пророчества.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

small axe

В ума им има само едно царство, това визирам, че са мислили. За тях вечното Божие царство и царството на Израиля е едно и също. Тогава хабер са нямали още че и езичниците са от същото тяло на Израиля! .

И то е така. Във вечното Божие царство Израил и всички които са от Църквата ще царуват. Това е идеята. А не че няма да има Израилево царство. То вече е невидимо посред вярващите и един ден ще стане видимо. Това е моето вярване. А че ти мислиш че ще има царство на Израиля и отделно Църква, за мен това е непонятно. Израел е Църквата.

Затова и казвам , че тези футуристични доктрини идещи от Джон Дарби основно са страшна измама днес за вярващите. Те просто ги измамват да делят Христовото тяло на две, отделно да чакат неща които вече са станали и тн... И така може да приемат всякакви глупости и измами на тези фалшивите израелтяни, както и става де.. Сега масово избиванитв палестинци и изобщо араби и иранци се възприемат като тор за тези и дори децата там са учени че убиването им е нещо чудесно, а християните в транс подкрепят това.

Знам че разбираш че те са измамници, но ти все още чакаш някакво строго генетично израилево царство да се възцари над света, а аз казвам, моето убеждение, че такова няма да има и Църквата е единствената която ще царува с Месията във цялата вечност.

Watchman

Нека да видим какво точно казва пасажа за който говорим, за да не си измисляме небивалици:

Деян. 1:6  И тъй, веднъж, като се събраха, те го питаха, казвайки: Господи, сега ли, ще възвърнеш на Израиля царството
Деян. 1:7  А той рече: Не с за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в собствената си власт. 

Кое не е футуристично тука? Думата ЩЕ говори за нещо в бъдещето. Исус потвърждава, че тия години и времена още не са дошли. Значи трябва да дойдат.

Също така, да обърнем внимание на думата ВЪЗВЪРНЕШ. Църквата никога не е имала царство преди, Израел е имал царство. И те говорят не за НОВО царство, а за ВЪЗВРЪЩАНЕТО на едно съществувало в миналото царство, което трябва ОТНОВО да се възстанови.

В този пасаж няма дори сянка от съмнение, че се говори за националното, етническо царство на Израил. Обаче ти знаеш какво имало "в ума им"? Ако и текста да показва без всякакво съмнение за какво точно си мислят. А предишното им поведение също говори за същото нещо.

mak

Цитат на: Watchman - Юли 01, 2025, 15:42:56 PMНека да видим какво точно казва пасажа за който говорим, за да не си измисляме небивалици:

Деян. 1:6  И тъй, веднъж, като се събраха, те го питаха, казвайки: Господи, сега ли, ще възвърнеш на Израиля царството?
Деян. 1:7  А той рече: Не с за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в собствената си власт.

Кое не е футуристично тука? Думата ЩЕ говори за нещо в бъдещето. Исус потвърждава, че тия години и времена още не са дошли. Значи трябва да дойдат.

Също така, да обърнем внимание на думата ВЪЗВЪРНЕШ. Църквата никога не е имала царство преди, Израел е имал царство. И те говорят не за НОВО царство, а за ВЪЗВРЪЩАНЕТО на едно съществувало в миналото царство, което трябва ОТНОВО да се възстанови.

В този пасаж няма дори сянка от съмнение, че се говори за националното, етническо царство на Израил. Обаче ти знаеш какво имало "в ума им"? Ако и текста да показва без всякакво съмнение за какво точно си мислят. А предишното им поведение също говори за същото нещо.

Освен това, Исус в отговора им, не им каза "вие не знаете какво говорите", а с отговора им потвърждава това, само им казва, не е ваше да знаете КОГА ще стане, вие сега имате друга работа, и фокусирайте се на това.

А преди да зададат този въпрос, той им говори 40 дни за Божието Царство, така че, те ясно знаят какво питат.

"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

small axe

Значи вие наистина мислите за два Божи народа.. Падналата Давидова скиния която е била въздигната е Църквата. Това е станало по времето на събитията в деяниа на апостолите 1 ви век.. Църквата е тази въздигната скиния. И всички вярващи преди второто пришествие са царските свещеници в Божието царство.

Още има да мислите по този въпрос. Засега сте казали А, след като разпознавате, че ционизмът е фалшификат, след време ще стигнете и до този изводи ще кажете и Б.

И още, отговорете си на въпроса, Авраам, Исаак, Яков и тн., пророците, старозаветните мъченици, от църквата ли са? Да.. Те няма във вечното Божие царство да са част от някакво ново генетично израилево царство, а ще са си царски свещеници в Църквата, която е реалният, фактически Израел, Невястата, Жената на Агнецът. Вие явно мислите както диспенсионалистите че Израел е Невястата на Бог Отец, а Църквата е Невястата Христова. Това твърдят техните измислици с които са заквасени футуристите днес. Иначе ви разбирам, и аз преди 16-17 години съм мислил такива неща, омаян от тези измами

Watchman

Цитат на: small axe - Юли 01, 2025, 22:58:13 PMЗначи вие наистина мислите за два Божи народа

Не, просто ти не разбираш Божието отношение към нациите в Писанията. Божии народи винаги е имало много. Още по времето на Авраам е имало праведни народи, които са следвали Бога и са му се покланяли. Ама в църквите не се учи подобно нещо и тия детайли се пропускат.

Ето какво казва Авимелех на Бога, когато Авраам го излъгва че жена му, му е сестра:

Бит.20:4  (А Авимелех не беше се приближил при нея). И рече: Господи, ще погубиш ли един праведен народ?

Защо никой не говори, че преди въобще Авраам да последва Бога на земята е имало праведни народи. Ами този Мелхиседек, кого е учил на Божиите пътища, и на кого е свещенодействал, като първосвещеник на Всевишния Бог?

Така, че твоите представи за "един, два, пет" Божии народи са неадекватни на това, което Писанията ни дават като яснота относно начина по който Бог работи с народите.

Сега, ето какво се казва за Яков, който е родоначалника на Израел:

Бит.  35:10  Каза му Бог: Името ти наистина е Яков; но не ще се именуваш вече Яков, но Израил ще ти бъде името. И наименува го Израил.
Бит. 35:11  Бог му рече още: Аз Съм Бог Всемогъщий; плоди се и размножавай се. Народ, даже редица народи ще произлязат от тебе, и царе ще излязат от чреслата ти;

Английския текст е даже по ясен:

a nation and a company of nations shall be of thee

Нещо повече еврейската дума преведена като company е думата KAHAL, която е старозаветната дума за "църква". С други думи тука се пророкува за езическата църква, която ще произлезе чрез вяра и това ще бъде събрание/църква от народи. Обаче думата "народ" се споменава отделно, от "събранието от народи", не се смесват в едно. Причината за това е че Бог има специални обещания и завети спрямо този един народ.

Всички тези народи ще бъдат "в Христос" чрез вяра, но тяхното предназначение и употреба е различно. Аз когато повярвам и се родя от Бога, аз не преставам да бъда българин и да имам отговорност към своя народ и да търся Божията воля и призвание за моя (по плът) народ. Духовно аз съм присаден към Израилевата маслина, но аз си оставам българин и не съм призован да се връщам в Ханаанската земя и да живея там. Обаче ако съм израилтянин (по плът) има допълнителни елементи към моето призвание. А именно Исус когато се върне, Той няма да отиде в София или в Ню Йорк. Ще отиде в Ерусалим и ще седне на престола на баща си Давид. И около себе си ще събере 12-те Израилеви племена, всички от които ще бъдат родени от Бога. Така, те ще бъдат фундамента на Неговото земно царство, което ще трае 1000 години. От друга страна светиите от другите народи, ще им бъде поверена работа сред самите народи от които са и ще бъдат поставени на власт там, за да служат на народите.

Писанието казва че Бог обещава и на Авраам и на Яков да даде едно определено кътче земя на потомството му и че те ще живеят в нея. Ако ти твърдиш, че църквата е "Израел" то тогава трябва да си стягаш багажа и да ходиш в Палестина, ако се считаш за носител на обещанията на Авраам. Обаче Бог каза на Авраам, че потомството му ще е като земния пясък и като небесните звезди. Земния пясък бидейки физическото потомство, и звездите духовното потомство. На физическото потомство има обещана земя, нещо което не е обещано на духовното потомство. Бог няма намерение да помести милиарди християни от цялата човешка история в едно дребно парче земя в Палестина.

Тия обещания за земята остават. Бог не се е изметнал от тях с оправданието че вече има "църква". Тази църква винаги е присъствала в пророчествата, но никога не е заменяла физическото потомство на Авраам, Исаак и Яков.

В Христос има едно тяло. Но това тяло се състои от множество народи. Всеки народ е Божие притежание, но Израил е специално притежание на Бога. Това не касае спасението на душата, това касае функциите на земята.

По същия е писано и за мъжете и жените:

Гал. 3:28  Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито освободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.

В Христос и юдеин и грък, и роб и свободен и мъж и жена получават оправдание и спасение чрез вяра. В ТОВА отношение НЯМА РАЗЛИКА, а не че въобще няма разлика. Обаче мъжа си остава мъж и жената си остава жена. Те имат различни ФУНКЦИИ ако и да са едно в Христос. По същия начин юдеина и гърка имат различни функции. Вярата в Христос не променя функциите определени по физическа линия. Иначе горния пасаж трябва да се разбира като подкрепа за джендърната идеология и феминизма.

Така, че на тебе ти се размиват нещата. Ти си мислиш, че едно тяло означава  "един народ" - това са две различни неща. Народността НЕ ИЗЧЕЗВА с новорождението. Затова на Новото Небе и Новата Земя, народите ще запазят своята национална идентичност и своя език, според както е писано:

Откр. 5:9  И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ

Обаче въпреки събранието на светиите от всеки народ, племе, людеи и език, съвсем отделно се споменават израилевите племена и хората изкупени от тях:

Откр. 7:4  И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:

След което се изреждат всички израилеви племена. Бог не е приключил с тях. Светиите ги има, но пак Бог работи с Израел като отделна етническа единица. Това не означава, че имало два, пет, десет Божии народа. Всички нации са на Бога, но с една от тези нации Бог има специално отношение, заради обещанията към Авраам, Исаак и Яков, които обещания са различни от това, което езичниците наследяват в Христос. Никъде Христос не обеща на вярващите в Него да наследят някаква земя в Близкия Изток, Той обеща вечен живот. Бог не е неверен да се изметне от това, което е обещал на патриарсите. В ония години хората са разбирали колко е важно физическото потомство, и Бог им е дал определени обещания в това отношение. Тия обещания не касаят езичниците.

Бог например има специфични обещания към Давид, а именно, че няма да липсва цар на давидовия престол, който да не е от потомството му. Това няма нищо общо със спасението чрез вяра в Христос, нито има нещо общо с "църквата". Това си е лично обещание на Бога към Давид. Новия Завет не отменя това обещание, както не отменя или заменя обещанията към физическите потомци на Яков.