• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Ще изчезне ли държавата Израел?

Започната от Watchman, Ноември 10, 2024, 14:05:42 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Deborah

Разбирам. Да наистина, тези хора има причина да са си спечелили толкова много омраза от много страни. И моето семейство познаваше един такъв "евреин", говореше против Бога, а накрая го видяхме как остави един от най-близките си хора.

Имам питане, не ми са ясни следните неща. Щом тези, които владеят днес Ерусалим са езичници, а евреите са откарани в плен по всичките народи и са пръснати навсякъде, то би следвало да са се доста омешали с останалите народи, както сте писали горе някои дори може да не знаят изобщо че са израилтяни. Обаче след такова омешване как се запазва етноса? Кои са от Израилтянски род?

Защото понеже нали и тези, които са Христови са наследници на Авраам и щом християните са самия Божий храм -  това ме кара да се питам кой точно трябва да се покайва, за да събере Бог Израил обратно в земята им? И също накрая само покаялите се израилтяни ли, които са по плът израилтяни ли, ще бъдат събрани там?
Йоил 1:14 Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната в дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа.

Watchman

Аз винаги съм се чудил когато някой каже, че бил половин испанец примерно, или 1/4 китаец. Няма и не може да има половини, четвъртини и осмини в една родова линия.

Ако посееш домат ще изникне домат, няма да изникне половина домат половина краставица или четвъртина домат и осмина тиква.

По същия начин в Писанията се вижда съвсем ясно, че рода се брои по мъжка линия. Ако бащата е евреин сина е евреин, без значение каква е майката. В родословието на Исус имаме и моавка (Рут) и езичничка от Ерихон (Раав), но Исус не се счита че е половин моавец или ханаанец.

Реално чисто антропологически (външните характеристики на един човек) може да се променят в следствие на различни майки, но рода остава непроменен по мъжката линия баща - син. Семето се предава от бащата на сина и точно в семето на мъж а е рода. По този начин няма никакво съмнение кой е потомък на Авраам, Исаак и Яков, ако се проследи по мъжка линия.

Реално това са хора пръснати сред всички народи и които ще дойдат с всякакви цветове на кожата и външния вид, но реално те ще са еднакво синове на Авраам, Исаак и Яков ако се проследят техните потомци по мъжка линия назад във времето.

Днешната генетика е някаква подигравка с този основен библейски принцип за предаването на рода по мъжка линия. Но ако се приложи реална генетика основана на Божиите принципи, то няма да е трудно да се открие кой е реален потомък на израилтяните.

Аз вярвам, че когато фалшивия Израел бъде разобличен и премахнат, ще се отвори вратата за разкриване на истинския Израел. Говорим по плът. Защото по дух, всеки който ходи във вярата на Авраам и Неговия потомък - Исус от Назарет е истински израилтянин, истински евреин, истински юдеин и истински наследник на обещанията.

Истинската линия на Авраам е духовна. Но понеже Бог е верен, Той ще възстанови и остатъка избран по благодат от физическите потомци на Яков, за да се съединят и те чрез вяра с духовните потомци на Авраам, Исаак и Яков.

Защото Божиите обещания са Да и Амин, само в Христос, и извън Него няма никакви обещания за нищо и за никого.

Относно събирането на Израел (по плът) това е въпрос, който трябва доста внимателно да се изследва, и аз не бих искал да давам прибързани отговори. Защото именно от тук тръгват заблужденията на християните относно днешната държава Израел.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Цитат на: Watchman - Декември 24, 2024, 11:49:45 AMТо ако се замислиш и в България ще ги откриеш тези "два народа". От една страна това са типичните трудолюбиви, гостоприемни и добронамерени българи
Мисля,че милостта на Бога към нас като народ е заради тях, и далеч не заради лицемерни християнски събрания прегърнали лъжеучения/просперитета, ционизма/ и потопени в тях.

Watchman

Милостта на Бога никога не е по-заслуги или по достойнства, а е изцяло базирана на Неговите незаслужени от никой човек или народ благи милости и предопределена благодат.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Не са заслужени но са дадени като прицелна точка, която хората да преследват. Добрият път, древните пътеки, милостта.
Мисля,че само помага ако имаме повече добронамерени, трудолюбиви и гостоприемни хора.
Към милостивите се явява милостив и Той. Към развратните се явява противен.
2 царете 22
26 Към милостивия, Господи, милостив ще се явиш, Към непорочния, непорочен ще се явиш,
27 Към чистия, чист ще се явиш, А към развратния, противен ще се явиш.
28 Оскърбени люде Ти ще спасиш; А над горделивите с очите Ти за да ги смириш.

Ако някой изтъква праведността си като своя заслуга, то гордостта му ще е явна и едва ли може да я скрие. Още по-зле ако я прави лъжеучение и я натрапва.

Watchman

Предвид последните събития в Близкия изток, изчезването на държавата Израел става все по обозримо.

Интересно в този контекст е пророчеството на Езекиил:

Ез. 36:22  Затова, речи на Израилевия дом: Така казва Господ Иехова: Аз не правя това заради вас, доме Израилев, но заради Моето свето име, което омърсихте между народите, при които отидохте.
Ез. 36:23  Аз ще осветя великото Си име, което е било омърсено между народите, което вие омърсихте между тях; и народите ще познаят, че Аз съм Господ, казва Иеова, когато се осветя у вас пред очите им.
Ез. 36:24  Защото ще ви взема изсред народите, и ще ви събера от всичките страни, и ще ви доведа в земята ви.
Ез. 36:25  Тогава ще поръся върху вас чиста вода, и ще се очистите; от всичките ви нечистоти и от всичките ви идоли ще ви очистя.
Ез. 36:26  Ще ви дам и ново сърце, и нов дух ще вложа вътре във вас, и, като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце.
Ез. 36:27  И ще вложа Духа Си вътре във вас, и ще ви направя да ходите в повеленията Ми, да пазите съдбите Ми, и да ги извършвате.
Ез. 36:28  Ще живеете в земята, която дадох на бащите ви; и вие ще ми бъдете люде, и Аз ще бъда ваш Бог.
Ез. 36:29  Ще ви спася от всичките ви нечистоти; и като призова живото, ще го умножа, и не ще вече да ви докарам глад.
Ез. 36:30  Ще умножа плода на дървото и рожбите на полето, за да не ви се присмиват вече народите, за гдето гладувате.
Ез. 36:31  Тогава, като си спомните нечестивите си постъпки и недобрите си дела, ще се отвратите сами от себе си пред очите си поради беззаконията си и поради мерзостите си.
Ез. 36:32  Не заради вас правя Аз това, казва Господ Иехова, нека ви бъде известно. Засрамете се и се смутете поради постъпките си, доме Израилев!
Ез. 36:33  Така казва Господ Иехова: В деня, когато ви очистя от всичките ви беззакония, ще направя и да се населят градовете, и запустелите места ще се съградят.
Ез. 36:34  Опустошената земя ще се обработи, макар че е била пуста пред очите на всекиго, който минаваше.
Ез. 36:35  И ще казват: Тая земя, която бе запустяла, стана като Едемската градина, и запустелите, опустошените, и разорените градове се укрепиха и населиха.
Ез. 36:36  Тогава народите, останали около вас ще познаят, че Аз Господ съградих разореното и насадих запустялото. Аз Господ изговорих това, и ще го извърша.

Този пасаж категорично демонстрира пълната несъвместимост между Библейските пророчества и обещания за възстановяване на Израилевия народ в земята обещана на Авраам и днешната държава Израел.

Ето няколко ключови момента от това пророчество:

- Взимането на израилтяните изсред народите е непосредствено последвано от духовно обновление и изчистване на израилевия народ от техните гнусотии и мерзости, както и от техните идоли. Близо 70 години след установяването на държавата "Израел" - жителите й са по покварени, богопротивни и предадени да вършат всякакво зло от всякога. Контраста с библейския текст е драстичен.

- Веднага след възстановяването в земята Бог ще вложи Духа си в Израилевия народ и те ще ходят в Неговите повеления, което след Христос може да означава само и единствено - вяра в Христовото благовестие.

1Йоан 3:23  И Неговата заповед е това: да вярваме в името на Сина Му Исуса Христа, и да любим един другиго, както ни е заповядал.
1Йоан 3:24  И който пази неговите заповеди, пребъдва в Бога и Бог в него; и по това познаваме, че той пребъдва в нас, по Духа, който ни е дал.

Това са Божиите заповеди и повеления, които трябва да се следват ако някой е наистина Божий човек. Не е възможно израилтяните да бъдат възстановени в земята без вяра в Христос. А днешната държава е "Израел" е най-антихристката държава, която някога е съществувала под слънцето.

- Задължително условие за възстановяването на Израел е израилтяните да се "отвратят и погнусят от себе си и мерзостите си". Вместо това днес слушаме навсякъде колко невинни и онеправдани са юдеите, и как всички други са им виновни, но те са напълно невинни. Отново 100%-ово противоречие с Библейските пророчества. Те не само не са се погнусили от себе си и мерзостите си, но и мерзостите им са повече и на по-високо ниво от всякога.

- Бог казва, че населването на запустелите градове и места ще стане "В ДЕНЯ когато ви очистя от всичките ви беззакония". С други думи възстановяването и населването се случва по едно и също време с изчистването от греховете. Отново пълно противоречие с реалностите в държавата "Израел". Съграждане има, но покаяние и изчистване НЯМА. Знаете ли какво се случва с една банкнота в която дори един елемент се различава от детайлите на оригиналната банкнота? Тя бива моментално обявена за ФАЛШИФИКАТ. А спрямо държавата "Израел" не е един, а десетки елементи се разминават, и пак християните не могат да прогледат, че тя е ФАЛШИФИКАТ!

- Бог говори за израилевата земя като "опустошена" и "запустяла", а още че е била "пуста" сиреч ненаселена пред очите на всички които минават през нея. Обаче от времето на Христос и разрушаването на храма - юдейската и израилевата земя никога не е била обезлюдена. И по римско време и по време на кръстоносните походи и по време на Османската империя - Палестина, Юдея и Самария са били добре населени и добре развити икономически области. Ерусалим е процъфтявал като търговски и религиозен център.

Нещо повече пророчеството съвсем конкретно говори че преди възстановяването на израилтяните в земята, тя ще бъде опустошена, пуста и празна. Обаче през 1947-а година преди да се създаде държавата Израел - Палестина е по-населена и развита икономически от всякога. Може да се предположи даже, че населението й е било даже повече от това в най-добрите години на цар Давид и цар Соломон.

По-долу предлагам да видите кратко документално видео по въпроса:

A в подробния документален филм по-долу, можете да видите видео кадри от това колко "пуста" и "обезлюдена" е била земята преди 1948-а година:

С други думи - имаме отново 100% несъответствие с Библейските пророчества.

Обаче какво в такъв случай означава пророчеството на Езекиил за опустошената и празна земя? Би могло да означава само едно нещо и то е че това опустошение предстои. И ако се погледне всичко това в контекста на настоящия конфликт с Иран, то такова опустошение може да бъде предизвикано от ядрена война, след която никой няма да иска да живее по тези земи в продължение на дълго време поради радиационното замърсяване.

Казвам горното като предположение с оглед на това, че така наречените "ядрени оръжия" може да са измислица, за което има доста материали по тази тема. В момента аз не искам да се впускам по този въпрос. Но ако предположим, че не са измислица и наистина замърсяват земята с радиация за стотици години напред, правейки я необитаема, то това би могло да е добра причина земята да остане запустяла и празна.

При всички случаи - истинското възстановяване на истинския Израил в обещаната земя ПРЕДСТОИ, и за да се изпълнят пророчествата настоящата държава Израел първо трябва да бъде демонтирана, за да се освободи пътя за библейското изпълнение на Божиите обещания.

Между другото за тези, които не знаят - всички (наистина) ортодоксални юдеи, вярват и очакват, че Бог ще демонтира държавата Израел, за да се освободи пътя за истинското завръщане в земята. Ционизма е еретично и сатанинско учение дори за ортодоксалните юдеи. Оригиналните ционисти са всички атеисти и безбожници, след което успяват да подкупят някои религиозни юдеи да съчувстват в ционисткия проект. В началото 90% от юдеите са били твърдо антиционистки настроени, а за набожните такива процента е доближавал 100%.

По-интересното е че ционистите успяват да заквасят християните с ционистката ерес, преди да успеят да го направят с юдеите. Обаче Бог не е за подиграване и Той няма да позволи да се гаврят със осветената от Него земя, и да продължат да я оскверняват със своите мерзости и непрестанно проливане на невинна кръв.

През тази година се навършват 77 години от създаването на ционистката държава и аз няма да се учудя ако това стане годината за нейната ликвидация. И тук няма никакво значение колко силен е Иран, който ще го подкрепи и кой ще подкрепи ционистката държава. Лично Бог е против тази мерзост и Той ще се съди с нея и всички, които са я създали и поддържат.

small axe

Вероятно Иран ще последва съдбата на Либия, Сирия, Ливан и Газа.. Иран ще бъде смазан и подчинен.. " Демократизиран"

Измамата на дяволът за велик Израел върви с пълна пара и предстоят въвеждането на Ноахидовите закони.. Светиите в целият свят ще бъдат подложени на изпитание преди края..

Watchman

Цитат на: small axe - Юни 14, 2025, 19:26:29 PMВероятно Иран ще последва съдбата на Либия, Сирия, Ливан и Газа.. Иран ще бъде смазан и подчинен.. " Демократизиран"

Това е което им се иска да направят, но едва ли ще им се получи. Зад Иран стоят Русия и Китай и ако се напънат повече от допустимото ще предизвикат световна война.

На всичкото отгоре Пакистан открито заявява, че е готов да удари Израел с "ядрено оръжие" ако Израел удари Иран с такова. Което само по себе си показва колко фалшива е истерията с това Иран да не придобиел "ядрено оръжие" защото Пакистан го има и може винаги да го достави на Иран или директно да го използва против Израел ако се наложи.

Освен това Иран най-вероятно има "ядрени бомби" още от времето на разпада на СССР, тъй като на част от ядреното оръжие в Украйна му се губят следите.

small axe

Днешните тн. полит анализатори по студиата не могат да достигнат до същността на нещата защото пренебрегват, или подценяват защото не разбират и се присмиват на трансцеденталният фактор. Те не отчитат духовният аспект на събитията а той е всъщност същественият.

Царството на мрака се бие с Бога.

Иран съвсем не са от царството на Бога, както и Китай не са, допускам че и Русия не е, но това са само политическите им ръководства, в самите тези народи е пълно с верни вярващи и войната е срещу тях и душите им.

Според мен злото е консолидирано и като такова то няма два полюса светски. Двата полюса са света срещу Бога. В този ред на мисли , според мен, всичко е режисирано и дълбоко измамно с цел да се измамят светиите, защото битката е против тях. Това е единият вариант. Ако той е верен, то идеята за Велик Израел е целта. Това ще значи в театъра- Иран изоставен и подчинен оттам изместване на центърът на власт официално от Великобритания и Сащ в Израел видимо. После пътят към господство на израел чрез Ноахидови закони и терор е открит.

Другият вариант е да има два полюса реално и Бог да използва Русия и Китай за да се противопоставят на задаващото се фейк юдейско господство над света. Тогава Русия и Китай ще използват Пакистан като прокси, ще доставят чрез тях оръжията нужни на Иран за да воюва адекватно. Това може да избие в ядрена война. В която няма веднага Русия и Китай да се включат директно. Запада ще използва като прокси Индия и може и да се запали дълга война Индия Пакистан Иран, Израел, Запада и индиректно Русия и Китай и става страхотия и световна трагедия с много жертви, икономически и демографски колапс и нов различен свят.

Според мен ще стане първият вариант, Иран ще падне, както паднаха Ирак и Сирия. И Израел ще въведе техно сатанинското си робство в което , той, е самият Месия и ще поиска пълно подчинение от народите. Целта са християните, а измамените от тях са болшинството което дори подкрепя техният проект. Така ще дойде войната против вярващите и само Бог може да се намеси и да ги спре, ако това време настъпи.

Watchman

Цитат на: small axe - Юни 18, 2025, 10:01:33 AMТе не отчитат духовният аспект на събитията а той е всъщност същественият.

Царството на мрака се бие с Бога.

Иран съвсем не са от царството на Бога, както и Китай не са, допускам че и Русия не е, но това са само политическите им ръководства, в самите тези народи е пълно с верни вярващи и войната е срещу тях и душите им.

Когато Бог съди Вавилон и го унищожи, Той използва Мидо-Персия да го стори. Това не означава, че Мидо-Персия е била Божие царство. Тя беше просто инструмент на Божия съд.

В днешно време имаме подобна картина. Духовните наследници на Вавилон изграждат нов духовен Вавилон, и Иран като наследник на Мидо-Персия може отново да стане инструмент в Божията ръка за да срине поредното навдигане на Вавилон.

Nikolay

Хайде сега да вкарате и ето тоя текст в теорията дето се развива, да видим резултата:

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,
8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Цитат на: Nikolay - Юни 18, 2025, 17:46:10 PMХайде сега да вкарате и ето тоя текст в теорията дето се развива, да видим резултата:

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;

Nikolay, ти погледна ли заглавието на темата в която пишеш? Темата е за съвременната държава Израел, ти си  цитирал някакъв пасаж, който говори за Божия Израел. Двете неща нямат нищо общо, нито дори допирни точки.

Това е все едно в някоя тема за Ватикана да искаш да вкараш пасажи за Христовата Невяста.

Цитат на: Nikolay - Юни 18, 2025, 17:46:10 PM@Watchman какъв Гог и Магог визираш, защото явно не е този:

Аз съм написал какво визирам, а именно Гог и Магог от Езекиил 38-39-а глава. В Откровението очевидно се говори за нещо съвсем друго, и там вероятно Гог и Магог се споменават в образен смисъл. Ето и доказателството:

Откр. 20:8  и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.
Откр. 20:9  И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Тук се казва, че онзи "Гог и Магог" който ще дойде на война против светиите в края на Милениума ще бъде унищожен с огън от Небето. Това означава че всичко там на бойното поле ще изгори.

Докато в Езекиил 39:9-10 се казва, че след битката израилтяните ще събират останалите оръжия от битката в продължение на 7 години и ще ги ползват за дърва за горене. Това очевидно няма как да се случи ако всички войски са изгорени с огън, защото първото което ще изгори при този огън е дървенията в техните оръжия, и няма да остане нищо за събиране след това.

Следователно това доказва без всякакво съмнение, че става въпрос за напълно различни исторически случаи.

Може да се каже че онзи "Гог и Магог" в края на Милениума са духовните наследници на Гога и Магога от книгата на Езикиил, по същия начин както днешния духовен Вавилон е духовен наследник на древния Вавилон от историята. Този вид дуален смисъл на Библейските образи често се среща в Писанията.

Nikolay

Цитат на: Watchman - Юни 18, 2025, 18:07:36 PMNikolay, ти погледна ли заглавието на темата в която пишеш? Темата е за съвременната държава Израел, ти си  цитирал някакъв пасаж, който говори за Божия Израел. Двете неща нямат нищо общо, нито дори допирни точки.

Много добре видях в коя тема пиша, и писах каквото написах.

Теоретизации много, само да не станат нещата като със шопа и жирафа :)
В другата тема пишеш, че Бог може да очисти земята от химически замърсявания и радиация - ама ти нали не вярваше, че съществува радиация? Как ще я очисти от нещо несъществуващо?

Внимавайте да не станете противници на Бог!

Watchman

Nikolay, за да има смисъл някой да пише в темите, трябва да има реални аргументи, които освен това трябва да може да представи подробно и разбираемо. От махане наставнически с пръст, полза няма.

Никъде не съм казвал, че няма радиация, писал съм че може да се окаже, че атомните бомби не са реално нещо (както и вирусите не са) и само плашат хората с тях. Никъде не съм писал за радиацията че не е реално нещо, нито съм казал, че е 100% сигурно, че атомните бомби не съществуват. Затова и условно използвам тези термини.

Цитат на: Nikolay - Юни 19, 2025, 12:42:25 PMВнимавайте да не станете противници на Бог!

На какво основание, точно?

Nikolay

Цитат на: Watchman - Юни 19, 2025, 21:54:43 PMNikolay, за да има смисъл някой да пише в темите, трябва да има реални аргументи, които освен това трябва да може да представи подробно и разбираемо. От махане наставнически с пръст, полза няма.

За да се сбъдне дадено пророчество, трябва всички елементи описани в него да се налице, отделно пророчеството трябва да написано, а не сглобено.
Към момента това което се случва е, че Израел настройва хората по земята срещу евреите, а това е част от пророчествата за последните дни. И не, не е нужно когато го нападнат да има от всяка нация хора там, достатъчно е да дадената нация да подпомага с нещо нападащата армия т.е. да е съюзник (да има доста особености).

Цитат на: Watchman - Юни 19, 2025, 21:54:43 PMНа какво основание, точно?

Не съм много убеден, че Противника може да създава и поддържа цели държави в продължение на години, а Бог да е против това и да го остави да си развява байрака, че и да нападат и избива други държави безнаказано.
Отделно заличаването на цялата текуща държава Израел, нещо не виждам как на практика ще се случи без Трета Световна, което отива към сценарии приличащ на писаното от Данил/Йоан.

Двете комбинирани, клонят към това Бог да има пръст в създаването му, от което следва, че хуленето в тая посока може да не е добре, което съм и написал.