Author Topic: Ционизмът- религията на Антихриста.  (Read 327 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
В тази тема, искам да развия казуса с така наречения "ционизъм", който по своето естество се препокрива напълно с духа на Антихриста, който ще доведе и физическото възцаряване на самия Антихрист.

За мое голямо съжаление, милиони християни по целия свят прегръщат доктрината и практиките на ционизма, все едно са част от Божието Слово и по този начин обричат себе си на изключително тежки последици, както в духовно отношение, така и по отношение на тяхното бъдещо физическо оцеляване.

Тази тема е много дълбока и много тежка и аз я стартирам с тежко сърце и голям потрес, най-вече от податливостта на десетки милиони християни към плитки измами, които се разобличават с един прочит на Божието Слово.

Към настоящия момент в който живеем, това е един от най-жизнено важните въпроси касаещи оцеляването на християните в тази изключително лукава и измамна среда в която се е превърнал не само света, но и (почти) цялото християнство.

Писанието говори, че идва ден в който идва "времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята". Откр. 3:10

Едно от най-големите изпитания за днешните християни е иманно ционизма, той е като сито което пресява истинските от фалшивите християни. От  онези, които наистина са познали Бога на Израел, и онези, които са прегърнали един фалшив образ, и ако и да призовават Господното Име, тяхното поклонение е напразно. За такива Исус казва:

Марк 7:7
Обаче напразно Ме почитат Като преподават за поучения човешки заповеди".


Именно това празно поклонение искам да разоблича в тази тема, като покажа връзката между ционизма, който се е превърнал в модел за поклонение на милиони християни и духа на Антихриста, който е изключително добре разкрит в Писанията, ако човек има очи да го види и сърце да го разбере.

Някой замислял ли се е какво всъщност представлява "ционизма"? Поставям го в кавички, защото има истински библейски ционизъм, който се основава на надеждата, че Исус Христос ще се върне на земята втори път и ще седне на хълма Сион (Цион) да управлява народите с правда и желязна тояга. Ако стъпим на тази библейска дефиниция, то аз съм сред най-запалените ционисти. Но не за този вид ционизъм става въпрос в тази тема, а за един фалшив и измамен ционизъм, който неизбежно ще доведе на престола на хълма Сион един лъжлив месия, лъжлив христос, когото Писанието нарича - Антихристът.

Ционизма е атеистично учение, което твърди че пръснатите по света юдеи имат право да се завърнат в земята обещана на бащите им от Бога.

Обърнете внимание на удебеления текст. От една страна учението е атеистично (и ще обясня защо), от друга то претендира за обещанията на някакъв Бог, в когото те (оригиналните ционисти) не вярват.

Ще кажете - защо да е атеистично учение? Първо оригиналните основатели на ционистичното движение довело до създаването на държавата Израел са атеисти, хора които не само не вярват в Бога, но и Го ненавиждат. Не само това, има съвсем ясна и конкретна причина защо ционизма трябва да е основан на атеистичния, светски подход.

Причината е че както Библията (Тора и Танах), така и Талмуда - забраняват на пръснатите юдеи да правят своя държава и да имат своя армия, преди идването на Месията. Поради тази причина над 90% от набожните юдеи са били върли противници на ционизма. Ето защо ционистите са избрали - атеистичния подход. Много е важно да се разбере също, че болшинството юдеи по света са атеисти. Нещо повече - държавата Израел е най-атеистичната държава в целия свят в която 90% от населението са атеисти, агностици или казано с общи думи - невярващи. Това мнозинството християни по света не го знаят и си въобразяват, че Израел е някаква набожна страна в която юдеите се стараят да живеят според закона на Моисей.

С други думи - създаването на държавата Израел е дело на хора презиращи или отричащи Бога. Как тогава милиони християни по света са повярвали, че тази държава е изпълнение на библейските пророчества, когато пророчествата ясно казват, че Израел първо трябва да се покае, да се обърне към Бога (а това означава и към Христос), и едва тогава Бог ще ги възстанови. Ще бъде добре да се направи отделна тема в която да се разгледат всички пророчества едно по едно и да се сравни с това, което се случва в момента.

Нещо повече по време на така наречения "холокост" (въпрос на отделна тема е защо ако и избиването на юдеи по времето на втората световна война да е съвсем реално нещо, този термин въобще не е коректен), поне 70% от избитите юдеи са от набожните юдеи, от тези които отричат идеите на ционизма. Дали това е случайно?

Нещо повече ционистите работят от столетие по спечелването на християните, чрез въвеждане на еретични учения посредством нови преводи на Библията и прикрепени към нея бележки под линия, които вкарват множество лъжливи учения чрез които да спечелят християните за каузата на ционизма.  Такава библия например е Scofield Reference Bible, която въвежда учението на диспенсационализма. Нещо повече стартират се псевдо християнски секти като Мормоните и Свидетелите на Йехова, които поддържат ционизма на доктринално ниво. От друга страна се стартират секти като адвентистите, които да направят пазенето на съботата и други юдейски обичаи приемливи за християните. Всички тези организации се стартират по масонска линия. Нещо повече основателката на Адвентистите от седмия ден, Елън Уайт успява да постави под свой контрол главата на всички масони в Австралия като му показва темплиерски тайни знаци, от които той се разтреперва.

Благодарение на тези и много други подобни усилия, голяма част от християните биват вкарани в ционистката ерес с цел да подкрепят създаването на държавата Израел.

Ще каже някой - добре де, но защо създаването на държавата Израел да е антихристко? Първо нека да си зададем въпроса какво означава Антихрист? В гръцкия език думата "анти" не означава само против, а на първо място означава вместо. Това е много важно да се разбере, защото на първо място думата анрихтист означава вместохрист, или някой който заема мястото на Христос.

Нека да видим сега от Писанието - на кого принадлежи възстановяването на Израилевото царство?

Деяния 1:6 И тъй, <веднъж>, като се събраха, те Го питаха, казвайки: Господи, сега ли ще възвърнеш на Израиля царството?

След възкресението на Исус, учениците разбираха и очакваха, че именно Исус ще възстанови царството на Израел. Не някакви атеисти ционисти, не някакво гласуване в ООН, а сам Бог чрез своя Христос. Това беше разбирането на учениците. На което какво отговори Исус?

Деяния 1:7 Той им рече: Не е за вас да знаете години или времена, които Отец е положил в Собствената Си власт.

Исус не им каза, а не, аз няма да се занимавам, то ООН ще си го гласува, нито отрече, че именно Той ще възстанови това царство. Но само посочи, че не им е дадено да знаят времето когато това ще стане.

Но какъв е по-важния контекст тука? По-важния контекст е че Исус не само ще възстанови царството, но и ще седне да царува и управлява в това царство. Няма и не може да има възстановяване на Израилевото царство, без Христос на престола му!

Обаче ако дойде някой друг и постави себе си на мястото на Христос, и каже - не аз, или ние ще възстановим на Израел царството, и после ние ще седнем и ще царуваме в него, то какво означава това? Означава, че си имаме работа с онова, което Писанието нарича - антихристи.

По този начин се създаде едно антихристко царство, което ще послужи за какво според вас, ако не за база и престол на самия Антихрист. Обаче идват християните и веят израелския флаг и казват - ние подкрепяме Израел, ние стоим с Израел, въпреки потъпкването на всички пророчества, потъпкване на правото на Исус да възстанови Израел и да царува в него и потъпкването на правата и отнемането на живота на всички хора, които са застанали на пътя на създаването на това царство. С други думи държавата Израел и ционизма са по своето същество заплюване на Бога и на Христос в лицето!

И понеже споменах израелския флаг, някой знае ли какво означава той? Това е знамето на Антихриста. И честно казано трудно може да се измисли по-добро знаме за Антихриста от това. И сега ще ви докажа защо:

Quote from:  Костлер "13-тото племе"
През XII в. в Хазария възниква месианско движение, рудиментарен опит за еврейски кръстоносен поход, целящ завладяването на Палестина със силата на оръжието. Инициатор на движението е един хазарски евреин, някой си Соломон бен Дуджи (или Рухи, или Рой), подпомаган от своите
син Менахем и палестински писар. "Те написаха писма до всички евреи, близки и далечни, във всички земите около тях... Казваха, че е дошло времето, в което Бог ще събере Израел, Неговия народ от всички земи в Йерусалим, свещения град, и че Соломон бен Дуджи е Илия,
а синът му - Месията."

Това е случай на поредния антихрист (фалшив месия) които се издига сред юдеите. Той завършва безславно, както и всички по-предишни и последващи фалшиви месии. По-важното в тази история е друго. За първи път именно този фалшив месия използва шестоъгълната звезда като символ на своето месианско царство.

Quote from:  Костлер "13-тото племе"
Според една от теориите шестточковият "щит на Давид", който украсява съвременното израелско знаме, започва да се превръща в национален символ с кръстоносния поход на Давид ал-Рой. "Оттогава насам - пише Барон, - се предполага, че шестоъгълният
'Давидов щит', дотогава предимно декоративен мотив или магическа емблема, започва своята кариера да се превърне в основен национално-религиозен символ на юдаизма. Дълго време се използва като взаимозаменяем с пентаграма или "печата на Соломон", той е приписван на Давид в мистичните и етичните немски писания от XIII век насам и се появява на еврейското знаме в Прага през 1527.

Не само това, но и този символ е очевидно свързан и с числото 666.С други думи един антихрист, предтеча и преобраз на окончателния Антихрист, въвежда "звездата на Давид" като национален символ на Израел. По този начин той става образ и символ на завземането на земята по плът, с оръжие и с човешко и демонично коварство и жестокост, а не с упование на Божиите обещания. И когато погледнете знамето на Израел, там двете сини черти представляват двете реки земята между които Бог обеща на Авраам, т.е тези две черти представляват Божиите обещания, и между тях се е възцарил символа на Антихриста, на един фалшив месия, на някой, който слага себе си на мястото на Христос и се мъчи със силата на плътта да изпълни Божиите обещания. И точно това по дефиниция е духът на Антихриста. Не чрез вяра, а чрез мощ, не чрез упование и търпение, а чрез силата на плътта и човешкия ум. И когато някой подкрепя и стои за Израел, той подкрепя именно този дух, този подход, това извращение на Божиите обещания и Слово.

Ето защо няма и не може да има по-добър символ за царството на Антихриста от израелското знаме. И сега разгледайте този пропаганден ционистки канал, който се води "християнски" на който има стотици снимки на християнски групи от цял свят които се снимат с израелското знаме в знак на своята поддръжка за тази антихристска държава:

https://t.me/s/beholdisraelchannel

Всички тези снимки с антихристкото знаме на тези мили хора, които изповядват вяра в Христос - ми съкрушават сърцето. И точно това ме мотивира да напиша тази статия.

Всеки който чете тези редове и разпознава тяхната истинност, го призовавам да се моли за християните по целия свят да изтрезнеят от кваса на ционизма, защото това е една от най-пагубните ереси, които дявола и неговите ангели са успели да вкарат сред християните. Всеки един който се е измамил от държавата Израел, ще бъде измамен и от Антихриста. ТОЧКА.

Не случайно Исус говорейки за последните времена първото нещо, което каза беше - "внимавайте да не ви заблуди някой".

Ционизма, особено в християнската му форма, може би поради самата си абсурдност може да бъде наречен - мерзостта на запустението.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Re: Ционизмът- религията на Антихриста.
« Reply #1 on: July 10, 2024, 19:12:03 PM »
Quote
По този начин той става образ и символ на завземането на земята по плът, с оръжие и с човешко и демонично коварство и жестокост, а не с упование на Божиите обещания.

Като продължение по темата искам да пусна две видеа във връзка с начина по който юдеите превземат земята от палестинците:

Видео за палестинските християни:

https://www.youtube.com/watch?v=YwRaWhX_rd4

В това видео, още в началото ще чуете един цитат от Теодор Херцл наричан баща на ционисткото движение в който той казва: "Земя без хора принадлежи на хора без земя." С други думи се внушава, че Палестина е празна, в нея няма хора и следователно могат спокойно да се нанесат юдеите в нея. Но дали Палестина е била празна и в нея не е имало хора, нито нещо е било постигнато и съградено там? Това ще разберете от по-долното видео пълно с архивни кадри:

https://www.youtube.com/watch?v=QUCeQt8zg5o

Между другото абсолютно същите оправдания правят и американците, които твърдят че Северна Америка не е била населена, че не е имало никой там, че нищо не е било направено или построено, имало само някакви си 50 000 индианци, които не са обработвали земята, а само са се изхранвали с лов. С други думи те твърдят, че просто са населили празна земя, същите твърдения които днес прави Израел. Те твърдят също, че палестинското население, което е там днес е привнесено отвън от арабските страни, а не е местно население. Във филмите по-горе ще видите, че това е много грозна лъжа, която иска да скрие още по-грозните престъпления на Израел спрямо това население. Точно тези престъпления подкрепят християните, които "стоят с Израел". По същия начин и американците искат да скрият своите престъпления с подобни твърдения за това, че земята била празна. Само, че има изследователи, не само че земята не е била празна, но американските заселници от Европа (голяма част от които са се имали за християни и са бягали от гонения в Европа) са избили между 70 и 110 милиона индианци. Като косвено доказателство ще ви преведа следния довод. Документирано е че само на остров Хаити - Христофор Колумб избива 2-3 милиона души от местното население. Това се знае и е документирано. Вие разсъждавайте как щом на малкия остров Хаити е имало над 3 милиона души местно население, на огромната територия на Северна Америка е имало само 50 000. Същите лъжи, предназначени да прикрият същия кощунствен геноцид. Сега разбирате ли защо Америка подкрепя Израел? Защото те са замесени от същото тесто на кръвожадни убийци и изтребители на местното население.

Нещо повече има исторически документи които свидетелстват за отношението на тогавашните "християни" участващи в геноцида над индианците. В тези документи е записано как самите "християни" виждат себе си в ролята на древния Израел, който избива до крак ханаанците, които те оприличават с местните индианци. Доколкото ми е известно - от всички християнски групи заселили се в Америка - единствено анабаптистите се противопоставят категорично на този геноцид.

Нима днес не сме точно в същото положение?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Едно много интересно интервю, което изважда на показ много малко известни факти относно зараждането на ционизма, техните цели и ценностна система, както и техните връзки и кооперация с режима на Хитлер в Германия.

https://www.youtube.com/watch?v=giO7zgle6_I

Като извадка ще ви дам един цитат от водещ ционист от онова време: "Ако можем да спасим всички юдейски деца и да ги настаним в други държави в Европа и по света, или да спасим само половината от тях, но да ги настаним в Палестина, ние ще изберем последното."

Това показва, че юдейския живот за тях не е имал никакво значение по сравнение с постигането на целта за създаването на държавата Израел. Ето от какви хора тя е създадена.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Чуйте много внимателно думите на този ортодоксален равин, който е против ционизма и обяснява какво е ционизма от гледна точка на оригиналния равински юдаизъм. Както споменах и по-горе - преди втората световна война 99% от всички религиозни юдеи са вярвали точно както той сега вярва и са държали неговата позиция. Всички са били анти-ционисти. Онези юдеи, които са останали верни на този оригинален равински юдаизъм (който обаче не е същото като оригиналния библейски юдаизъм и сам по себе си е доста проблемен) се наричат "neturei karta", което означава "пазители на вярата".

Ето чуйте видеото: https://www.youtube.com/watch?v=jNuEfl64jUw

Ще дам един цитат от него - "всички ционисти са невярващи (безбожници) и не могат да бъдат наричани или считани за юдеи". Този цитат е толкова брутално откровен и толкова добре нацелва десятката, че се окуражавам да кажа следното: "Всички християн-ционисти са невярващи и не могат да се нарекат истински християни или ученици на Христос." Нещо повече, бих добавил и това: "Всички християн-ционисти са ученици на Антихриста, и са духовни синове на Едом, а не на Авраам."

Това е много тежко и отговорно твърдение, което в развитието на тази тема, аз ще докажа безапелативно. Въпреки, че равина от горното видео съвсем простичко и ясно го доказва, защото неговите думи важат не само за юдеите-ционисти, но също така и за християните-ционисти.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

miro s

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 97
Здравейте Уочман!

На Исус Навиев му се казва да влезе в обещаната земя и той го прави. Не  се ли прави нещо подобно и сега?

Относно дали ционистите са вярващи, според лични признания на хора,които се имат за ционисти те са и вярващи. Вярата им е стандартна, т.нар. консервативни юдеи. Пазят си фамилиите и вярата. Мнението им за конфликта предполагам е негативно.

Относно подхвърлянето на различни деноминации, ако е възможно повече конкретика, няма да е излишна. Ще се опитам да помогна- Свидетелите на Йехова изповядват един Бог познат в Стария завет с име Йехова. Църквата на адвентистите от седмия ден спазва съботата за седмия ден. Това са приликите с юдеите. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни не се сещам каква доктринална основа съвпадаща с тази на юдаизма има? Изповядва божество състоящо се от Отец, Син и Дух, което действа в синхрон в трите си форми. И трите деноминации не превъзнасят юдаизма и са критични към съвременниците на Христос, които не го разпознават като Месия.