• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Промени в Библията (ефект на Мандела)

Започната от small axe, Март 17, 2024, 09:07:56 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

HalleluYah

Ето пример от същия човек с Исая 11:6

https://vm.tiktok.com/ZNeoM63HH/

Успях да намеря и поръчам телефон от преди 2008г.

Не съм сигурен дали ще го изпратят,
тъй като сайта ми се стори съмнителен, но ако да, ще тествам и ще споделя.

John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Watchman

Ние имаме едно старо Blackberry и пробвах с него в Исая, но показва вълк вместо лъв, както се вижда с очите. Но проверих модела и той е от 2010-а година. Може за това да не сработва.

Намерихме и една Motorola V3, не знам обаче коя година е произведен. Модела е от 2004-а година, но се е произвеждал години наред и не знам нашия точно от коя година е, но и той показва вълк вместо лъв.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Veselin

HalleluYah

В началото на видеото се вижда,
че текста от показаната библия(за разлика от много други или да не кажа всички останали) не е променен, което също е потвърждение на това, за което говори Watchman.
Най-вероятно човека в онзи момент се е намирал на място, където няма излъчване.
Възможно е нещо да го блокира като например някакъв метал:

Пример:

"Wi-Fi използва невидими вълни за изпращане на данни по въздуха. Металните повърхности обаче могат да блокират тези вълни да достигнат целта си. Когато Wi-Fi вълните попаднат върху метални предмети, те могат да се отразят или погълнат, създавайки слаби места или зони без Wi-Fi в дома ви."

И това:
https://youtu.be/lE3V7riiG3M?si=iTXHqIj208SWpVhs

Колкото до теста с телефона,
мисля си да не би да става единствено с модела от клиповете,
или ако пък да е измама, то тя е доста, доста убедителна.

Watchman

Това с телефоните ако беше реално трябваше да има хиляди видеа от стотици различни хора, а не само от един човек. Също би трябвало да работи и със стари фотоапарати, в това число аналогови. Но не виждам множество източници за подобен феномен.

Ситуацията напомня на сюжета в един класически филм "They Live" където мощни излъчватели са монтирани навсякъде и правят хората да не виждат реалността, но вместо нея да виждат това, което излъчвателите създават като "реалност". Тогава някакъв пастор изобретява специални очила с които се вижда истинската реалност и това става началото на падението на контролиращите сили, които се оказват "извънземни" представящи се за човеци.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

HalleluYah

Luke 19:27 KJV But those mine enemies, which would not that I should reign over them, bring hither, and SLAY them before me.

Някои християни си спомнят, че думата е била "shew", а не "slay" и са потресени.

Забелязвам из мрежата, че мюсюлмани и атеисти също проявяват интерес към този стих.

Watchman

Аз slay го помня ясно. Българския потвърждава.

Лука 19:27  А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и посечете ги пред мене.

Watchman

Днес попаднах на документален филм по темата:

Засега съм в началото му и не знам доколкото е адекватен.

Watchman

Попаднах на следното обяснение на целите на "ефекта на Мандела", и звучи интересно:

ЦитатЕфектът ,,Мандела" не е случаен. Това е инструмент за проверка и ,,дресиране".

Ето защо е необходимо това, казано с прости думи:

1. Проверка на ,,неизправните" хора.
Когато системата променя общоизвестен факт (например, преименува марка или променя цитат), тя проверява: кой си спомня старата версия?
Тези хора са ,,белите врани". Тяхните цифрови двойници в центъра за данни вече са актуализирани, а живите мозъци – не. Това означава, че те се препрограмират зле и изпадат от контролираната маса. По-лесно е да бъдат разкрити и изолирани.

2. Обучение за отказ от себе си.
Хората се приучават към мисълта, че собствената им памет е ненадеждна. Ако ви доказват отново и отново, че грешите в дреболии (Беренштейни, цвят на рокля, цитати от филми), то когато дойдат големите подмени (вашите постъпки, биография, дългове), вече няма да се доверявате на себе си. Ще вярвате на данните от системата, а не на собствените си очи.

3. Репетиция за подмяна на реалността.
Ако обществото лесно приема един фалшив детайл — това означава, че може да бъде препрограмирано изцяло. Ефектът ,,Мандела" е тестване на механизма: колко бързо хората забравят старото и приемат новото. Колкото по-бързо — толкова по-лесно ще бъде в бъдеще да се подмени личността, историята или дори самите вас с клонинг с наложена двойникова личност.

Накратко: Това не е грешка в паметта, а тест-драйв на системата за управление. Първо разбиват дреболиите, за да проверят дали личността ви ще се срине под натиска на ,,фактите" от базата данни.

HalleluYah

Добре, но, как успява системата да промени цитати от печатна Библия, издадена преди 100 години и повече?

Например "The lion and the lamb" стиха, за който и ти си убеден, че е променен.

Иначе написаното наистина е интересно.

Watchman

Не знам как става тази подмяна на това, което виждаме. Възможно е в старите Библии са си пише точно "лъва и агнето" както го помним всички, но в настоящия момент да има нещо, което предизвиква да го виждаме различно. Това ми напомня ситуацията във филма They Live, където хората бяха масово облъчвани с някакъв излъчвател, който скриваше реалността от очите им вместо реалността виждаха онова, което системата искаше да виждат. Ето защо промяната да не е в самата реалност, а в нашите възприятия.

В споменатия филм група християни бяха изобретили очила с които можеше да се вижда истинската реалност.