• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Промени в Библията (ефект на Мандела)

Започната от small axe, Март 17, 2024, 09:07:56 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

small axe

За сега по основната тема, ще се огранича само до написаното в началото, но относно тн забързване на времето нещо да вметна

.. ами по принцип с възрастта съм чувал че времето сякаш лети по бързо, колко е така, не се наемам да твърдя. Забелязвам че дните се нижат неусетно от известно време и докато стане понеделник , вече е петък. Може и да се дължи на забързано ежедневие с много задачи, но може и да има нещо..Не знам как може стрелки на секундарник да се движат по бързо, някак си това не ми се вижда смислено, нито възможно, но реших да направя една проба с едно нещо което от време на време си практикувам. Задържам дъх и гледам секундите колко ще издържа. Не го бях правил от години, по принцип издържам около минута и 40 сек почти винаги. Сега вдишах на две минути и 10 секунди, можех дори още няколко. Сега колко е меродавно, не знам, но е факт че с долу горе лекота издържа сега това време. Тоест с около 30-35 секунди повече от колкото помня че преди успявах. Като по млад, да речем 24 годишен съм успявал и две минути помня, но то беше отдавна.

Watchman

Ти видя ли случая, който описах в който продължителността на видеото в youtube, което бях пуснал беше с 1 час по-малко от това, което часовника отчете. Не можех да повярвам на очите си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Благодаря ти, че си оправил обърканите коментари.
Значи този Миро според мен е бот, прекалено е вежлив и много много объркано се изразява, а и това с IP адресите не възможно човек да го прави. Може да се игнорира, да не му се отговаря, но всеки да си прецени.
На мен времето не ми стига и последните месеци пък сякаш се забързва още повече, а от малка съм подреден човек и си разпределям времето и ми е оставало доста, не смятам, че с възрастта минава по-бързо, моите баби имаха толкова много време, аз обичах да седя с тях, докато те си говореха и много мъдрости научих, в същото време някоя баба можеше да преде или чепка вълна,да рони царевица, а съседките идваха и помагаха, времето се точеше бавно, бабите ми, които вече не са между живите, имаха много свободно време, а работеха много.
Попаднах на клип, в който се показват новините, в които съобщават, че Хилъри Клинтън е мъртва, но веднага след това ги изтриват, също излиза статия за 3 минути, която също изтриват, че е починала в болницата, това след като припада на мемориала на загиналите на 11 септември някъде преди 6 години.

Ученик на Исус

Полезен филм в тази връзка, но дълъг, към 3 часа, последните 15 минути говорят за промените в Библията. Интересно е, че са променили и логото на някои автомобили и те сега изглеждат различно, как го правят, трябва да се види на колите на форд, фолксваген, волво.

https://www.youtube.com/watch?v=JwWdXMQmSMs&ab_channel=OtkritoOtkrito

В романа Том Сойер на Марк Твен стиховете от Исая 11 глава са лъвът и агнето.

Анко

По християнската БХТВ вчера беше цитиран в проповед текст от 2 коринтяни 11 глава на апостол Павел, и едновременно с това беше и изписван самия текст на екрана и чух и прочетох думата националисти и отворих да проверя. Не си спомням да съм срещал тази дума в Словото. Отворих Библията и видях,че са заменили съотечественици с националисти. В Цариградския превод думата е единородни а в KJ е собствените ми сънародници.

https://biblia.bg/index.php?k=54&g=11&tr1=1&tr2=1&tr3=1

2 Коринтяни 11
24 Пет пъти юдеите ми удариха по четиридесет удара без един;
25 три пъти бях бит с тояги, веднъж ме биха с камъни, три пъти съм претърпял корабокрушение, една нощ и един ден съм бил по морските дълбочини.
26 Много пъти съм бил и в пътешествия; в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от съотечественици, в опасност от езичници, в опасност в град, в опасност в пустиня, в опасност по море, в опасност между лъжебратя;
27 в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, много пъти в неядене, в студ и в голота;
28 и, освен другите неща, които не споменавам, има и това, което тежи върху мене всеки ден, грижата за всичките църкви.
29 Кой изнемощява, без да изнемощявам и аз? Кой се съблазнява без да се разпалям аз?
30 Ако трябва да се хваля, ще се похваля с това, което се отнася до немощта ми.
31 Бог и Отец на Господа Исуса [Христа], Който е благословен до века, знае, че не лъжа.

Глобализма възприема националното съзнание за основен свой враг и води война срещу него, такава промяна точно на този текст говори в тази посока. Замислих се в тази телевизия как би трябвало всичко да е изпипано и издържало проверката на Истината преди да се излъчи и разпространява след това...собственикът г-н Белев е християнин от повече от 30 години, но мисля че колкото получих отговор преди време, когато им обърнах внимание,че правят политическа пропаганда в полза на определени политики, толкова ще получа и сега, тогава изместиха разговора удобно и не отговориха ясно и конкретно. Нищо чудно да са и подставени лица собствениците, не би ме учудило в този измамен свят с офшорки.

Watchman

Това с националистите и аз не го бях чувал, но в случая не става въпрос за свръхестествена промяна на Библията, а за съвсем естествена намеса в преводите с цел изкривяване на посланието. Това се прави много отдавна и не е трудно да се изобличи, понеже оригинала и добрите преводи остават непроменени.

Темата е за подмяната на текстове в оригинала и вече отпечатаните преводи по свръхестествен начин.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Ако е неподходящо за темата извинете ме, но ефектът на Мандела свръхестествен ли е всъщност? Не е ясно.

Watchman

Цитатефектът на Мандела свръхестествен ли е всъщност? Не е ясно.

Ами как по друг начин може да се промени текст в напечатана Библия, която съм си купил преди 20 години, и допреди 8 години е пишело едно в определени стихове, а сега пише съвсем друго? И така във десетки милиони напечатани Библии по целия свят. Такова нещо, може ли да се случи по естествен път?

Анко

Самият т.нар. ефект на Мандела-доста хора помнели,че е починал през 1980 г, защото най-вероятно така е било съобщено тогава. Не се знае от коя новинарска система, дали източната или западната.Това е било по време на Студената война, когато двата лагера дълги години изкарваха на показ недостатъците и злодеянията на вражеската система. Смесено разбира се и с много пропаганда и лъжи.
След 1990 г. се оказва че Нелсън Мандела е жив.
Което и от това да е лъжа-че е починал през 1980 г или че е подменен с двойник след 1990 г. не мисля че е свръхестествена намеса. Това имам предвид.

Watchman

В тази тема обаче ние не обсъждаме случая на Мандела, а обсъждаме феномена носещ това име и касаещ подмяната на конкретни Библейски пасажи. Като тази подмяна е свръхестествена. Докато въвеждането на подвеждащи и фалшиви преводи е естествен процес и касае само конкретни преводи, а не подмяна на текстове от всички Библии едновременно.

Nikolay

Някой проверявал ли е така наречените древни преводи намерени като пергаменти при разкопки?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Къде да ги провериш, те да не се продават в книжарницата. Пазят ги под похлупак. Нашия достъп е до печатните издания.

Nikolay

Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]