• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Промени в Библията (ефект на Мандела)

Започната от small axe, Март 17, 2024, 09:07:56 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Watchman

В това видео, тази жена твърди, че Бог й е открил, че постепенно ще премахнат много неща от Библията до степен, че Библията ще остане тънка като списание:

Говори също, че това се получава чрез технологии дадени от паднали ангели, в това число че Бог й е разкрил, че пътуването във времето съществува, но е нещо, което Той е забранил на човеците, но при все това има човеци които го правят с помощта на паднали ангели.

Сега ако може някой да се върне назад и да промени текста в печатните Библии, които хората притежават още преди да са отпечатани, това може да обясни как така текстовете изведнъж стават други в реални физически обекти. Но тя твърди, че тези които пътуват във времето не могат да променят миналото, но можели да го манипулират, каквото ид а означава това.

Споменава също за това, че в ЦЕРН правят времето да лети много по-бързо. Аз това от известно време го наблюдавам, а именно че времето изтича много по-бързо от преди, а напоследък направо лети. Много други хора свидетелстват за същото.

Аз не бих повярвал лесно в такива неща, но каквото имаме насреща - трябва да се изпитва без да се презира нищо.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Намерена

ЦитатWatchman
Въпроса е че ти нарече съществуването на така наречения "ефект на Мандела" глупост. Т.е според тебе той не съществува?

Стигам до извода, че е нужно, да си изчистим понятието "подмяна на реалността", за да е заменяемо и превъзхождащо глупостта "Ефекта на Мандела". И не, не отричам, че съществува, дори напротив.

Окултното понятие, въведено чрез вещица, с цел оправдаване, подвеждане и загуба на здравия разум, не е просто глупост. Това е, окрадено от Словото проклятие, следствието на което е именно превърналия се в лесен за манипулиране ум, на който каквото и да му кажеш, можеш лесно да го заблудиш и излъжеш.

Това ни е записано във Второзаконие 28:28. Нека го видим и ще опитам, да обясня накратко, защо мисля така:

Второзаконие 28:28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето;

Стихът, съдържа в себе си, казано в прав текст проклятие от Йехова, засягащо човешкото сърце, част от което е способността да разбираме и помним. И е в контекст на отказ да се спазват Божиите закони. С този стих, е дадена една рамка, очератаваща дълбоко съдържание и смисъл в себе си.

В речниците, обосновката на думите за умопобъркване, слепота и омайване, дават едно всеобхватно състояние на човека, следствието на което, наподобява този ефект на Мандела, но с по-дълбок резултат и периметър на поразяване. А, като наложим краденото с оригинала, се забелязва глупостта на изплагиатстваното. 

Защо, сърцето е толкова важно и в такава опасност? Знаем, че това, което наричаме сърце, се състои, според Словото, от съвестта в духа и ума в душата. Така, то е свързващо звено за духа и душата или пресечната точка. Всичко, което влиза в духа, първо трябва да мине през сърцето и обратното. Следователно, сърцето е нашето ,,аз", персоната ни. Ето, сега и няколко стиха за него в тази посока, за да стъпим библейски:

Притчи 4:23 Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.

Матей 12
34 Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата.
35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.

Матей 15
18 А онова, което излиза из устата, произхожда от сърцето, и то осквернява човека.
19 Защото от сърцето произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули.

Какво, ние, можем да извлечем от това за целта на темата?

Виждаме, че света изобщо не се съобразява с Божиите закони, като ги презира, погазва, отхвърля и осмива. Защото, този свят лежи все още в лукавия и следва господаря си, с неговите преписани на обратно и умишлено извратени от него Божии закони. Понеже, той няма как да измисли нещо ново или по-добро от първоизточника, т.е. Бога, затова може единствено да плагиатства. Следствието от управлението на дявола, са ни добре известни. И за мен потвърждава, че сатана е получил власт над човешкия ум. Ефектът от тази власт, е да поразява ума не просто с лудост и липса на разбиране, а по един ужасяващо префинен, садистичен и извратен начин, да го потъпче и унищожи. Ето така, успешно се втълпяват разни недоказани теории, с цел омагьосване (или промиване на мозъка) и пълна личностна деградация накрая. А основната цел, е да докопа и унищожи центъра на личността - сърцето. И всичко това, за да причини болка на Господа. Никой не може да ограби силния, ако първо не го върже, нали така каза Исус.

Спрямо човека, свободната воля е пързалката, по която със заблуди, компромиси и изкушения, лукавият успява да подлъже, окове и прати много хора директно в ямата. А после, за утеха, се прокарват еретични учения от типа на въпросния Мандела ефект. Пълни глупости, с които не се стига до истината, а точно обратното - вероятността да затънем в заблуди е много голяма.
Затова, изразих несъгласие в по-преден пост, да се позоваваме на светска терминология с демоничен произход, вместо да намерим обосновани по библейски наименования, за целта на търсената от нас истина.

Всичко написано не цели да осъждам никого и нищо прибързано, или да се вживявам в ролята на коректив. Та, аз самата, едвам успявам да си държа носа на повърхността, за да не се удавя в заблудите. И в този смисъл, даже е много полезно всичко, което до момента сте споделили по темата.

Още не съм убедена, че това, което ни се представя за подменено или изтрито от Словото, е с позволението и по волята на Господ. Силно се надявам, истината да ни бъде показана, а умовете ни запазени и осветени от Бог.

Watchman

Цитат на: Намерена - Юли 24, 2024, 16:26:42 PMОкултното понятие, въведено чрез вещица, с цел оправдаване, подвеждане и загуба на здравия разум, не е просто глупост. Това е, окрадено от Словото проклятие, следствието на което е именно превърналия се в лесен за манипулиране ум, на който каквото и да му кажеш, можеш лесно да го заблудиш и излъжеш.

Това ни е записано във Второзаконие 28:28. Нека го видим и ще опитам, да обясня накратко, защо мисля така:

Второзаконие 28:28 Господ ще те поразява с умопобъркване, със слепота и с омайване на сърцето;

Стихът, съдържа в себе си, казано в прав текст проклятие от Йехова, засягащо човешкото сърце, част от което е способността да разбираме и помним. И е в контекст на отказ да се спазват Божиите закони. С този стих, е дадена една рамка, очератаваща дълбоко съдържание и смисъл в себе си.

Първо, няма нищо окултно в самия термин "ефект на Мандела". Нелсон Мандела е съвсем реална историческа личност, при когото е подменена датата на раждане и от там такава подмяна на реалността започват да я наричат с неговото име. Това, че някаква окултна жена за първи път използва този термин, не прави самия термин окултен. Ти даваш ли си сметка, колко думи в българския език може да са използвани за първи път от разни жреци? Или какво да кажем за термина, който се използва в Библията от апостол Павел преведен на  български като "предсказвателен дух". Думата която апостол Павел използва буквално е "дух на питон" (πνεῦμα πύθωνα) и произхода този термин е пряко свързан с един езически храм в Делфи, където група вещици, предсказват бъдещето. Защо апостола не се стеснява да използва термин с окултен произход, който за разлика от "ефекта на Мандела" си е баш 100% окултен?

Второ пасажа от Второзаконие 28:28 се отнася до специфично проклятие за израилтяните, когато те отстъпят от Бога и изневерят за завета с Бога. Не се отнася до верни на Бога хора, нито до невярващи хора от други народи. Ако тази подмяна на определени пасажи в Библията я виждаха само определен вид християни, но не всички, то тогава можем да разсъждаваме, че са попаднали под проклятие подобно на Вт. 28:28. Но тези промени са видими от всички християни, така и от всички вярващи и невярващи. Което означава че Вт. 28:28 е неприложим в случая.

ЦитатОще не съм убедена, че това, което ни се представя за подменено или изтрито от Словото, е с позволението и по волята на Господ. Силно се надявам, истината да ни бъде показана, а умовете ни запазени и осветени от Бог.

Първо на нас не ни се представя нищо. Ние сами виждаме подмяната. Ако става въпрос за нещо, което ние не сме чули, нито видяли, нито можем да проверим, а само някой нещо ни разказва че някъде станало, то тогава може да се използва израза "нещо ни се представя". Тук говорим за реално проверими от всеки факти.

Много от промените касаят само някои преводи, но не касаят всички преводи и не касаят оригиналните текстове на еврейски или гръцки. Такива промени за мен не са толкова страшни, защото проблемните места може да се изчистят с помощта на оригинала.

Шокиращото за Ис 11:6 е че то касае всички възможни преводи, на всички възможни езици, и всички оригинални текстове, в това число намерените древни ръкописи от Кумранските пещери, които датират от времето преди Христос. Ето ТОВА е шокиращо. Затова аз базирам това изследване именно и най-вече върху Ис. 11:6.

Дали такова нещо е позволено от Бога или не, за мен няма съмнение, че ако едно врабче не пада на земята без волята на Отца, то колко повече такова нещо ще може да се случи без Неговото разрешение?

Не се ли разкрива по този начин, кой наистина обича Божието Слово, цени го като съкровище и трепери за неговото опазване, и кой подхожда нехайно и е готов да подмине такива промени, като нещо незначително?

Ис. 66:2  Защото моята ръка е направила всичко това, И по тоя начин всичко това е станало, казва Господ; Но пак, на този ще погледна, На оня, който е сиромах и съкрушен духом, И който трепери от словото Ми.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Намерена

ЦитатWatchman
Първо, няма нищо окултно в самия термин "ефект на Мандела".

Има, защото е натоварен със значение, т.е. употребява се, за да прикрие нечисти намерения и начинания. И развиването на теории не ни върши работа, нито помага да стигнем до единство.

ЦитатWatchman
Второ пасажа от Второзаконие 28:28 се отнася до специфично проклятие за израилтяните, когато те отстъпят от Бога и изневерят за завета с Бога. Не се отнася до верни на Бога хора, нито до невярващи хора от други народи. Ако тази подмяна на определени пасажи в Библията я виждаха само определен вид християни, но не всички, то тогава можем да разсъждаваме, че са попаднали под проклятие подобно на Вт. 28:28. Но тези промени са видими от всички християни, така и от всички вярващи и невярващи. Което означава че Вт. 28:28 е неприложим в случая.

Чудесно! За света няма да коментирам, обаче за нас, християните, не мога да премълча. Хайде моля те, да ми обясниш тогава, защо не можем да ходим по врачки, баячки и да практикуваме окултизъм, та да понаучим "разни тайни"? Навярно за Бог, това няма да е от значение, защото видиш ли закона не се отнася за нас и ние не сме изложени на подобна проклетия. За нас е важно да обичаме Господ и ближния, както себе си, защото с това какво правим, ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАКОНА и до там! Стига глупости!
Освен това, само погледни колко християни имат психични проблеми (да не кажа болести), особено онези екзалтираните харизматици, наред с физическите и после ми кажи, че това няма връзка именно с прегазването на определени закони, също грехове. Или и това, навярно е, защото живеем в такова зло време, ядем боклуци, пръскат ни от небето с отрови, облъчват ни с разни машинарии. Тези неща имат отношение, само че, ако в Божиите очи сме счетени за верни и праведни, едва ли тези усилия на врага за унищожение биха ни засегнали толкова, колкото нашите грехове.

А относно подмяната, приказките ти изобщо не ме довеждат до положение да променя мнението си. Аз просто вярвам и  не се съмнявам, ама грам, че Бог едва ли би допуснал такава мерзост спрямо Словото си, без да е дал на верни свои слуги, най-малкото разбиране, какво се случва.

Ти даваш ли си сметка, че с убеждението, как Словото е едва ли не фалшифицирано, можеш да събориш повечето новородени и неутвърдени във вярата? Как така ги говорим тия неща, без да се погрижим да не събаряме останалите?   

Watchman

Цитат на: Намерена - Юли 24, 2024, 21:06:08 PMИма, защото е натоварен със значение, т.е. употребява се, за да прикрие нечисти намерения и начинания. И развиването на теории не ни върши работа, нито помага да стигнем до единство.

И как точно, самия термин "ефект на Мандела" прикрива каквото и да било? Напротив, термина говори за определена практика на промяна на известни преди това реалности, запечатани в паметта на милиони хора по целия свят. Т.е термина разкрива определен проблем, и нищо не прикрива. Няма никакви теории тука. Ти развиваш теориите, че щом някоя жена, която била окултистка използвала този термин, значи той е окултен. Това е като закона на Ом, или теоремата на Питагор. Не че този закон е не е съществувал и преди Ом, но понеже той го е забелязал и описал първи, той носи неговото име. По същия начин този феномен е за първи път забелязан с подмяна свързана с Нелсон Мандела, затова и се нарича по неговото име. Няма грам окултизъм в това нещо, нито има какъвто и да е замисъл или потенциал, нещо да скрие или прикрие.

Нещо повече, ти така ли протестираш против теоремата на Питагор? Ти знаеш ли че Питагор е бил толкова на високо в окултизма, че днешните магьосници и вещици не могат да му се опрат на малкия пръст. Ама си използвала и използваш a2+b2=c2 без да тръбиш, че това е окултно, само защото е написано от един от най-големите окултисти в историята на човечеството. Какъв е този двоен стандарт?

ЦитатЧудесно! За света няма да коментирам, обаче за нас, християните, не мога да премълча. Хайде моля те, да ми обясниш тогава, защо не можем да ходим по врачки, баячки и да практикуваме окултизъм, та да понаучим "разни тайни"? Навярно за Бог, това няма да е от значение, защото видиш ли закона не се отнася за нас и ние не сме изложени на подобна проклетия. За нас е важно да обичаме Господ и ближния, както себе си, защото с това какво правим, ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАКОНА и до там! Стига глупости!

Първо, че посочиш ли какво общо има Вт. 28:28 с ходене на врачки? Или каква връзка има моя коментар с врачките? Ти като ползваш теоремата на Питагор - до магьосници ли се допитваш?

Второ, ние не се занимаваме с врачки, защото Писанието забранява и го описва като мерзост пред Бога. Къде обаче е описано като мерзост, да използваш напълно нормални и смислени термини, само защото за първи път ги бил споменал някой нечестив човек? Нима всички термини в езиците са ги измислили единствено и само праведни хора?

Какво да кажем за пророк Даниил, който беше наречен от вавилонския цар - Валтасасар? Ти знаеш ли какво означава това име? Означава "Вал ще опази живота му", като Вал (Вил, Бел) е главното божество на Вавилон. Как така Даниил не само се отзовава с това име, но го е записал в книгата си, вместо да го презре и най-малкото въобще да не го споменава в пророческите си писания? Вместо това, той го използва без никакво притеснение, и даже го е записал в Писанията под вдъхновението на Святия Дух.

Няма нито здрав разум, нито познаване на Писанията в твоите разсъждения по тази тема.

ЦитатТи даваш ли си сметка, че с убеждението, как Словото е едва ли не фалшифицирано, можеш да събориш повечето новородени и неутвърдени във вярата? Как така ги говорим тия неща, без да се погрижим да не събаряме останалите?

Тука, няма никакви убеждения, има факти. Фактите са такива, каквито са и ние трябва да ги посрещнем с открито лице без да се препъваме. Ти какво предлагаш - вместо истината от фактите, да предложим басни, лъжи и фантасмагории, за да прикрием неудобната истина? Ако познаваш Писанията щеше да знаеш, че Бог не се притеснява от неудобни истини. Ако беше така Библията нямаше да говори открито за това как Авраам излъга двама царе, как Давид взе чужда жена, и организира убийството на мъжа й, как Петър се отрече от Исус, че чак с клетви и кълнене. Това няма ли потенциала да събори "неутвърдените във вярата"? Съжалявам, но Писанието не използва практиката на "духовни памперси", нито прикрива неудобните истини.

ЦитатАз просто вярвам и  не се съмнявам, ама грам, че Бог едва ли би допуснал такава мерзост спрямо Словото си, без да е дал на верни свои слуги, най-малкото разбиране, какво се случва.

А ти даваш ли си сметка, че с подобни твърдения ти току що обяви, че Бог е изгубил контрол над Творението и врага е успял да направи неща въпреки Неговата воля? Аз не вярвам в такъв слаб и нищожен Бог. Не случайно Писанието учи, жените да се учат мълчаливо и да не говорят много, нито да поучават, защото дори да са ревностни за истината, в крайна сметка ще се омажат точно като Ева, и ще нанесат само щети и поражения. Ти в твоята наивна и емоционална ревност, не разбираш как ставаш инструмент на врага с твоите твърдения, и мислейки си, че защитаваш истината, ти току що принизи живия Бог до същество неспособно да обуздае сатана и слугите му.

Затова те умолявам и увещавам както увещава и Писанието, замълчи и се научи да се учиш мълчаливо, защото идея си нямаш какви поразии натвори с писаниците си по-горе.

Намерена

Внимателно прочетох опита ти да ме изкараш нещо, което не съм и това не ти прави чест. Добре, повече няма да настоявам, защото твоите вярвания, са непогрешими и прави, моите по думите ти, са далеч от истината. Надприказва ме, спирам да повдигам темата. Приемам обаче единствено, че не е коректно да се счита Словото от Второзаконие, като приложимо за нас, то е било само до израелтяните, но до там.

Забелязвам, че да си жена във форума, според теб, означава да не питаш много-много, защото търсиш под вола теле и това те приравнява към неубозданите и нахални жени. И дори, когато не си убедена в нещо и питаш, да бъдеш просто поставяна на място в ъгъла от админа, че да не ти знае много устата, защото това е по-библейския начин.

Щом имаш разписани правила, според които можем всички да се изразим свободно, без да нарушаваме добрия тон и грубо да погазваме истината, те важат за всички. Което ще рече предимно мъжката част по твоята логика, удобно разписана през Словото. А аз, много добре си знам мястото като жена, бъди сигурен, просто хабиш излишни усилия, да ми напомняш добре известното ми. И в случая си позволявам да напиша всичко това, защото ти самият подклаждаш кавгите и споровете, в повечето ситуации.

Думите ти ме засягат дълбоко, но единствено като християнка, защото ти обърна моите срещу мен, изкриви ги и положи старание да извратиш казаното. Извади го почти изцяло от контекста, за да защитиш своите хипотези и познания. Като на всичко отгоре, ги облече в много ненужни думи и празни обяснения. А това не е добро, нито е обективно или поучително, да нападаш, когато нямаш какво друго да сториш, или ясен аргумент, за да убедиш някой, който според теб предлага фантасмагории, басни и лъжи, като така бърка, говори врели-некипели и подвежда другите.

С религиозната гордост, злоба и фанатизъм, стигаме единствено до съд, убедена съм, знаеш го. Знаеш още, че всички ще даваме отговори един ден пред Бога. А ти ме наричай както и каквато искаш, не можеш да ме засегнеш повече от това, което изрече.

Да поразяваш и осъждаш по този неуместен начин вярата ми, да ме препъваш и да ме караш да вярвам в неща, за които просто не съм убедена (за което и ме осъждаш), а ти самият, не можеш да ме убедиш, не е нищо друго, освен безсилие и фанатизъм. Ти как мислиш, насилствено и сляпо ли вярваме или по съвест и с убедителни доказателства, при това от Словото? Да ми насвиваш сармите, с човешки прийоми и мъжко перчене, е далеч от духовната висота, за която претендираш.

Да не говорим колко срамно е и за двама ни, че до тук стигаме и то пред очите на Бога и на останалите. А липсата ти на дълготърпение и неумението ти да извадиш съчките от очите ми аргументирано, си запълнил с умело подбрани фрази, по някаква твоя си логика, звучащи грандиозно, докато ми доизваждаш очите.
Бог да съди помежду ни, очевидно и на двамата ни липсват определени качества на характера, с които би следвало да разполагаме като християни, за да не стигаме до такова принизяване на християнството.
И моля те, ако няма какво смислено да ми отговориш, недей повече се хаби, защото няма да отговарям, нито да се защитавам.

Моля, останалите съфорумници, простете, срам ме е, че за пореден път ставате свидетели на разискване, превърнало се в грозен спор, изместил основната тема. Игнорирайте моля, лъжите и глупостите ми, те са подвеждащи, еретични, пагубни и не заслужават вниманието ви.

За да миряса админа, приемам, че в мен е грешката, той е непогрешим в знанията и убежденията си, защото знае повече. Можеш спокойно да ме баннеш, няма проблем, ще си чета кротко в ъгъла със запушена уста.

Watchman

ЦитатЗатова те умолявам и увещавам както увещава и Писанието, замълчи и се научи да се учиш мълчаливо, защото идея си нямаш какви поразии натвори с писаниците си по-горе.

Аз те увещах с кротък дух и като сестра, и то за нещо, което Писанието говори ясно и без нужда от тълкувания, а ти какво натвори? В прав и истинен дух ли написа всичко това по-горе? Не мисля. Изпитай себе си, защото това се проявява при тебе за пореден път, и то абсолютно без да ти е даден повод. Както преди, така и сега, палиш и припалваш без основание, за неща, които трезво мислещ човек, би приел напълно спокойно. Използвай тази ситуация като огледало в която да се огледаш и да видиш дали това е начина по който искаш да изглеждаш. Това ли е лицето, което искаш да носиш? Това ли е лицето с което се готвиш да се явиш пред Бога в съдния ден? Или с това ли лице искаш да посрещнеш Исус, при Неговото Пришествие?

От мен мога да ти обещая едно нещо, ако дойде деня в който да осъзнаеш какви ги твориш и да се засрамиш и покаеш от тези неща, аз ти обещавам да изтрия горните творения по твоя молба, за да не се червиш един ден от тях пред децата си.

Ученик на Исус

Не разбирам защо трябва да спорим помежду си, ние сме от една страна, факт е, че има промени в Библията и това може да го види всеки, който я е изучавал сериозно през годините, защо Бог го допуска, това засега не го разбирам, изпитание, казват някои, възможно е, но за мен е доста страшно това, което виждам тези дни, като правя собствено разследване по този въпрос и е добре може би да го наричаме промени в Библията,а не ефект на Мандела. Макар че видях, че променят и филми, фирмени знаци, дори се оказва, че в колата на Кенеди е имало 4 човека, сега показват 6. Така че промените не са само в Библията.
Ето още променени стихове, първите два са доста странни, за Лазар се казва, че е имал салфетка на лицето вместо кърпа и вместо гласът на гургулицата, вече е гласът на костенурката:

Йоан 11:44
44 And he that was dead came forth, bound hand and foot with graveclothes: and his face was bound about with a napkin.

Песен на песните 2:12
12 The flowers appear on the earth; the time of the singing of birds is come, and the voice of the turtle is heard in our land

Как пеят костенурките, не знам... Но е страшно това, което става, аз например не помня да е имало думата пръчове, а диви кози, сега дори в Цариградския превод и KJV думата е сатир, това е Исая 13:21

Също ми е много необяснима промяната в Битие 6:2 днес я видях, при нас е красиви дъщери, KJV e справедливи

2 That the sons of God saw the daughters of men that they were fair; and they took them wives of all which they chose.

Намерена

ЦитатАз те увещах с кротък дух и като сестра, и то за нещо, което Писанието говори ясно и без нужда от тълкувания, а ти какво натвори?
Напротив, а и ме изкара лъжкиня и едва ли не обладана от зло.

За да не цапаме другата тема, ще те цитирам в тази, като вероятно, това ще е последния ми пост. Защото, няма да се учудя, ако директно ме изгониш, след написаното. Което ще потвърди, как третираш ти жените и колко изобличение можеш да носиш.
Моля ви, останалите, дори да ме осъдите в сърцата си и да не сте съгласни, помислете, ние сме призовани да говорим истината и да изобличаваме лъжи и манипулации, не да си затваряме очите и да мълчим. С това ставаме съучастници в злини.

Та, цитирам те в отговор по темата: 2022-а начало на страданията, как да се подготвим?

ЦитатWatchman
Божието Слово е наречено "светлина на пътеката ни и светилник на нозете ни". Още Писанието казва, че Бог е издигнал Словото си по-високо дори от Името Си:

Пс. 138:2  Ще ти се поклоня към светия Твой хълм, И ще славя Твоето име за милосърдието Ти и за милостта Ти, Защото си възвисил думата Си повече от цялото Си име.

Това ни дава гаранция, че Неговото Слово няма да бъде победено/променено от силите на мрака, защото това би означавало, че дявола е надвил над Божието Име.

Не изразих ли и аз това мнение? Когато не се усъмних в Бог и изразих съмнение, че едва ли Той би позволил мерзостни деяния към Словто Му, без да прати послание за това, ти ми наля една солена манджа, за да ме изкараш каква ли не.

В нашарения пасаж, болднах и подчертах онази част от цитата ти, в която потвърждаваш и моето твърдение, макар с други думи. Наречи ме свадлива, заядлива, устата, каквато искаш - няма значение вече "братко", ти така или иначе преиначаваш и манипулираш думите, а с това и хората. И за да не подскачаш много, ще ти кажа само, че не съм лицемерка и не угоднича на човеци. Нямам търпимост към лъжите и опита да се изкривява истината, затова и подскачам така, защото сме призовани да говорим истината или то не се отнася за нас навярно. Себе си и онеправданието нанесено ми от теб, което е зло, та чак и покаяние ми търсиш, го оставям на страна, Бог да съди.

Може, за жена да ти изглеждам неприемлива в поведението си, това губи значение, щом има неправда от човек към човека. Като ходиш, гледаш да не спъваш другите и да не ги биеш за щяло и нещяло, защото ти си мислиш, че си много прав, което принципно важи за всички ни. Ние сме призовани да говорим истина и да не я изкривяваме, както и да се онеправдаваме умишлено един друг. Да, трябва да сме милостиви и да си прощаваме, да забравяме лесно и по възможност да си премълчаваме. Ти обаче, изврати думите ми до степен, да ме изкараш някаква ужасна жена, лъжлива на всичкото отгоре. Прощавам ти, макар ти да си праведен в собствените си очи, и го правя, защото това също се изисква от нас.

Щом толкова имаш проблем, жена, да си изрази несъгласието по дадена тема или мнението, вземи и просто си оправи правилата на форума. Като стоиш тук по библейски, дай нещата коректни докрай, на жените не е позволено да говорят или проповядват, Павел ни го е написал в прав текст. Така, ние жените ще сме наясно, четем, мислим си и не ни е позволено да говорим, а всяка си решава, дали да се включва тук или не. Вместо формулираното, че всички имат право да се изкажат. Да, ама не.

Всичко, което съм написала, можеш да си сигурен, не желая да се трие, нека стои за поука, с това проблем нямам. А ти, ако ти бърка в очите, моля, изтрий си каквото ти пречи, за да се замете истината под килима и да не ти цапа къщата. Мога просто да си чета като гост.

С това, приключвам наистина темата, за мен е изчерпана.

Донякъде съм удовлетворена, че все пак се даде ситуация, с която да се види поне малко каква е истината. Аз мога и онеправдана да стоя, нямам никакви претенции повече.

Watchman

Цитат
ЦитатWatchman
Божието Слово е наречено "светлина на пътеката ни и светилник на нозете ни". Още Писанието казва, че Бог е издигнал Словото си по-високо дори от Името Си:

Пс. 138:2  Ще ти се поклоня към светия Твой хълм, И ще славя Твоето име за милосърдието Ти и за милостта Ти, Защото си възвисил думата Си повече от цялото Си име.

Това ни дава гаранция, че Неговото Слово няма да бъде победено/променено от силите на мрака, защото това би означавало, че дявола е надвил над Божието Име.

Не изразих ли и аз това мнение? Когато не се усъмних в Бог и изразих съмнение, че едва ли Той би позволил мерзостни деяния към Словто Му, без да прати послание за това, ти ми наля една солена манджа, за да ме изкараш каква ли не.

Нека да цитираме цялото изказване в онази тема свързано с тази тема, а не само частта от него цитирана по-горе:

ЦитатWatchman
Започват да атакуват и Писанията. Те са под атака от стотици години чрез фалшиви "древни манускрипти" и фалшиви преводи. Но истинското Писание остава. Сега се опитват да почнат да заменят и определени думи в Писанията, директно в старите издания, но за момента моето разбиране е че ще им се позволи да пипнат само до толкова доколкото не се променя смисъла на посланието. Защото Божието Слово е дух, а не буква и с цел да бъдат изпитани много християни ще се позволи да се пипне тук и там буквата, но без да се наруши целостта на духа.

Така става много по-ясно дали става въпрос за същото мнение/позиция или не.

Нека да се върнем към същината на темата, а именно да започнем да разглеждаме пасажите за които се твърди че са свръхестествено изменени и да видим доколко наистина има промяна, и ако има дали тя засяга духа на Писанието или само на буквата, според изразената от мен позиция в цитата по-горе.

ЦитатNumbers 11:12 - Have I conceived all this people? have I begotten them, that thou shouldest say unto me, Carry them in thy bosom, as a nursing father beareth the sucking child, unto the land which thou swarest unto their fathers?

Use to say "Nursing Woman"

На български стиха е следния:

Числа 11:12  Аз ли съм зачнал всички тия люде? или аз съм ги родил, та ми казваш: Носи ги в лоното си, както гледач-баща носи бозайничето, до земята, за която Си се клел на бащите им?

Това е първия стих от най-първото съобщение в темата. Тук опасението е че някой се опитва да вкарва джендърска идеология в Библията чрез въвеждане на идеята за "кърмещ баща" вместо "кърмеща майка". Само, че никъде в този пасаж не се говори за кърмене нито в настоящата версия нито в тази за която се твърди, че е била преди.

Израза nursing father/mother означава детегледач, а не кърмач/ка. А детегледач може да бъде и бащата и майката. Тук нямаме нарушение на духа на Писанията или извращаване на Божиите реалности. Така, че за мен този пасаж може да отпадне от проблемните.

Следващия е:

ЦитатJob 21:24 - His breasts are full of milk, and his bones are moistened with marrow.

Use to say "His body was well fed"

На български стиха е следния:

Йов 21:24  Ребрата му са покрити с тлъстина, И костите му са напоени с мозък.

Тук твърдението е, че вместо "костите му са напоени с мозък" преди е пишело "тялото му е било добре нахранено". Аз лично не мога да потвърдя че тук има промяна, защото моя спомен е че тук точно се говори за кости и за мозък. Помня че преди години правих специално изследване в Библията на всички места в които се говори за "кости" защото зад тази дума стоят много интересни неща и си мисля, че точно за мозък и кости ставаше на въпрос в Йов, както е запазено и до ден днешен. От гледна точка на духа на Писанията, аз мисля, че версията с костите и мозъка е много по-задълбочена и богата на духовно съдържание от израза, че "тялото му било добре хранено".

Когато ми остане време ще мина и през другите пасажи, които са споменати в началото на темата и след това през тези, които са добавени в следващите публикации. Така ще имаме една по-ясна картина за това какво точно се случва.

Намерена

Watchman,

Добре, приемам че сме постигнали разбирателство, държим се наистина като братя и сестри, и продължаваме нататък в темата.

Не отричам, че промени в Словото има - дали при преписване, преводи, умишлено заблуждаване, факт са. И аз съм видяла някои неща, просто за други имам съмнения и толкова. А тези съмнения полека-лека се разсейват с изясняването на посочените и коментирани пасажи.

Ето, ти даваш някои нови разобличения сега, с което се открива, колко всъщност е зле положението. Беше писал малко по-рано, ако не бъркам, защото пиша по спомен, че има теория, според която в Словото, Бог, е указал точно тези неща - фалшифициране на думите Му. Дали можем да приемем и да се опрем на нещо такова?

Ученик на Исус

Чета си аз днес Исая 5 глава по водителство и какво откривам, в 20 стих се казва

20 Горко на ония, които наричат злото добро, а доброто зло; Които турят тъмнина за виделина, а виделина за тъмнина; Които турят горчиво за сладко, а сладко за горчиво!

Липсва които наричат черното бяло и бялото черно, помните ли?

Някакъв християнин като чува за ефекта на Мандела пости и се моли и Бог му показва сън, в който вижда Библия, която като се отваря, страниците са бели, напълно изтрити! Представяте ли си това да стане?!... Да не бъде, но ако Бог го допусне, това значи още по-усърдно да четем и запомняме Божието Слово.
Един пастор пък,Джон Хаги,проповядва че антихриста ще бъде застрелян и после ще възкръсне, в нашите Библии е ранен от сабята - Откровение 13:14
Въпросът е кое е вярното, в проповеди и статии има запазено лъвът ще живее с агнето.
Хора са забелязали тези промени от 2018 г. Откога са започнали тези промени обаче?
На планината, на която са церн,е имало храм на Аполон.

Откровение 9:1
 И като затръби петият ангел, видях една звезда паднала на земята от небето, на която се даде
ключа от бездънната пропаст.

11 Имаха над себе си за цар ангела на бездната, който по еврейски се нарича Авадон, а на гръцки се именува Аполион.

Watchman

Hos 4:6  My people are destroyed for lack of knowledge: because thou hast rejected knowledge, I will also reject thee, that thou shalt be no priest to me: seeing thou hast forgotten the law of thy God, I will also forget thy children. 

Този пасаж винаги е бил My people perish, a не destroyed. Тука промяната е 100% доказана. Българския превод обаче не е променен.

Промяна има и в Битие 1:1

Gen 1:1  In the beginning God created the heaven and the earth. 

В този пасаж винаги е било в английските преводи heavens, a не heaven. Това съм ги изучавал не еднократно. В българските преводи винаги е било погрешно и пише небето, вместо небесата.

ЦитатХора са забелязали тези промени от 2018 г. Откога са започнали тези промени обаче?

ЦЕРН стартира 2016-а мисля, и от тогава започват да виждат всякакви промени.

Ученик на Исус

Пише, че адронният ускорител е тестван за пръв път на 5 септември 2008 г- и дори са излъчвали пряко по евронюз.

Странно, самопубликува ми се, не ми дава опция да редактирам.

Значи Матей 1:2 e било Judah, сега пише Judas

В Лука 23:11 в нашите Библии е великолепна дреха, цариградски светла дреха, кралски превод
gorgeous robe

Матей и Марк е червена мантия и морава мантия.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Юли 28, 2024, 20:10:58 PMСтранно, самопубликува ми се, не ми дава опция да редактирам.

В новата версия на форума ако натиснеш ALT+S и го публикува, може да си натиснала неволно.

ЦитатПише, че адронният ускорител е тестван за пръв път на 5 септември 2008 г- и дори са излъчвали пряко по евронюз.

Аз доколкото разбирам такива има няколко, поне 7, най-големия от които го пускат 2016-а.