• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Промени в Библията (ефект на Мандела)

Започната от small axe, Март 17, 2024, 09:07:56 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

HalleluYah

ЦитатАко се окаже, че вече могат да влияят на възприятията посредством облъчванията от WiFi, 4G, 5G и прочие, то нещата са много напред и ние живеем в реалност подобна на показаната в Матрицата, където с малки промени в софтуера, всичко, което виждаме и чуваме може да се измени.

Това, което предполагаш, е доста интересно.

Сетих се за едни видеа преди време, които излезнаха в мрежата, на хора, които виждат нещо(?явно стряскащо) и след това внезапно падат и умират.

Ето линк:
https://www.facebook.com/share/r/tUuULkYvp1vKn9vb/
John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Намерена

Ефектът на Мандела, е окултно-религиозно вярване/философия. Като термин е въведен от писателка и ,,консултант по паранормални явления", т.е вещица, Фиона Брум (има сайт и канал в ютуб, който иска да си ги потърси). Според която, споделените фалшиви спомени всъщност са погледи в паралелни светове с различни времеви линии."

Ако сме глупави да й повярваме, вероятността да ни измами лъжлив дух, става много голяма. Типичен капан за ума - предложете нещо сензационно, което не може да бъде потвърдено или отречено, докато представяте подбрана и сензационна подкрепа, която още повече привлича публиката към силата на света, който капанът създава.
И всичко това се е развило, за да омагьоса колкото се може повече хора, да повярват във фалшиви доктрини и лъжи представени за истина, та да ги събаря във вярата.

Колосяни 2:8
Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.

Не искам да обиждам никого или да споря, но изглежда има нещо фундаментално погрешно в начина, по който хората ментално възприемат света, което ги кара да харесват това. По-лошото обаче е, че практически е невъзможно да убедиш някой, който вярва в ефекта на Мандела, че е чисто и просто глупост..

Бог не е автор на объркването, а дяволът, който освен това е непоправим лъжец и крадец.

Господ със сигурност е достатъчно мощен и знаещ, за да опази Словото Си непокътнато и без грешки през вековете. Но, дори да приемем, че ни изпитва, с допусната от Него подмяна на истината в Словото Му, от нас се иска да изпитваме и да държим доброто (1Сол.5:21)

Watchman

Цитат на: Намерена - Юли 22, 2024, 22:22:56 PMПо-лошото обаче е, че практически е невъзможно да убедиш някой, който вярва в ефекта на Мандела, че е чисто и просто глупост.

Фалшиви спомени може да има отделен човек, но когато десетки хиляди хора по света помнят едно и също нещо, при което има множество артефакти които доказват спомените им като достоверни, то тогава не говорим за някакво индивидуално объркване на някой отделен човек. Става въпрос за нещо мащабно и много, много голямо.

Ако те притеснява използването на самия термин (ефект на Мандела) в тази тема, нямам против да го премахна. За мен е все едно дали се нарича "ефект на Мандела" или подмяна на реалността, важното е да разбираме какво се случва и защо, и най-вече как да го спрем.

Сега, можеш ли да докажеш как подмяната на Ис. 11:6 е глупост? Понеже за мен това е един от най-драстичните случаи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

ЦитатМисля че Писанието в този си вид изпълни онова, което трябваше, а именно да достигне до целия свят.

И сега вече е време за големия изпит..

Какво мислите ?

Преди много време бях писал във форума, че Писанията се дадоха на Божиите хора тогава когато те станаха народ. Енох ходеше с Бога без Писанията, Ной следваше Бога без Писанията. Авраам ходеше с Бога без Библия, Йов беше най-раведния човек на земята без да има писано Божие Слово. Кога всичко това се промени?

Когато Бог призова един цял народ да Му служи, а не отделни индивиди. Тогава и бяха дадени Писанията чрез Моисей, защото вече не беше Авраам, Исаак или Яков, когото да следват неговите деца. Сега вече имаше народ, хиляди хора, които трябваше да имат единство и съгласие в Истината. Затова и от този момент нататък бяха дадени Писанията.

Ето защо аз мисля, че ако останем без Писанията, тези които имаме вяра в Бога и сме родени от Неговия Дух, ще устоим и без Писанията, но не виждам как ще можем да функционираме като Божий народ.

В днешно време дори с Писанията е трудно да извадиш християните от заблуждения и всякакви ереси, а какво ще се случи ако се наложи да разчитаме само на спомени и се наложи да изоставим Писанията, като достоверни?

За мен това ще е най-тежкия казус с който съм се сблъсквал до сега. Подобен вид изпитване може да бъде допуснато но за кратко време. Не виждам как може да бъде позволено за постоянно (до Пришествието на Христос).

Първите християни, в това число много от апостолите са били неуки и не са можели нито да четат, нито да пишат. Затова са се събирали и който е можел да чете им е прочитал Писанията. Същото се е правило и в синагогите от юдеите. При все това, тогава са живяли едни от християните с най-силна вяра и най-добър плод.

Но без Писанията, чрез които да се изпитва всичко и да се пресяват нещата, не виждам как можем да вървим напред като Божий народ, ще можем само като индивиди.

Така, че изхода трябва да е съвсем друг. Като начало трябва да се провери дали на места където няма никакъв обхват на GSM мрежата и няма абсолютни какво покритие от никакви мрежи, дали там Ис. 11:6 се чете пак като вълк или е лъв.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

Попаднах на тази страница при търсене за тоя Мандела ефект, не съм я чел обстойно.

Най-долу има следното предположение:

ЦитатHow is this happening? Some think it is CERN, D-WAVE computing, and Quantum Computers. Do your own research. NO matter what mechanism, however, it is satanic, black magic.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

На същия сайт попаднах на друга статия, чийто бърз превод на прилагам по-долу:

Свидетелство на човек открил свръхестествените промени в Библията и ефекта на Мандела. Той вярва, че и това съдържание ще бъде цензурирано, затова ще го отразя и тук, за да споделя какво евентуално се случва. Че Церн ще предизвика всички злодеяния чрез портали към сатанинската духовна страна? Възможно е да се използва черна магия.
Това е огледало на човек, който вижда времената, в които се намираме. Моля, споделете и предайте, за да може всеки да бъде осведомен за последните времена, които се случват сега, и за изпитанията, с които ще се сблъскаме поради това.

За първи път чух за Ефекта на Мандела през 2016 г. от приятел, когото познавам от гимназията. След като ми задаваше глупави въпроси като ,,Как си спомням, че се пише Fruit Loops?" и т.н., накрая той ми каза какво представлява ефектът на Мандела. В началото си мислех, че Това не е нищо повече от хора с проблеми с паметта и ботаници от научната фантастика, които плачат заради алтернативна версия на любимите си филми, която променя най-запомнящите се за тях части. Проучих го накратко, след като чух за него в интернет, и си спомням, че в края на 2016 г. видях клип от главния поток на FOX News за него. Какво пък толкова ще ми пука за правописа на даден продукт или за репликата на филм?

През 2017 г. проучвах Библията (моето хоби) по това време, Когато попаднах на видеоклип в YouTube в раздела за свързани видеоклипове, озаглавен: Лъвът ще лежи с агнето. Спомних си, че бях чувал тази реплика толкова много пъти като дете, посещаващо неделно училище. Дори си спомням, че съм я чел много пъти с класа си през 90-те години на миналия век, когато посещавах католическо училище повече от десетилетие. Кликнах върху това видео и за моя изненада видеото твърдеше, че репликата/стихът ,,Лъвът ще лежи с агнето" сега не съществува в нито една версия на Библията (никога). Ден преди да попадна на това видео, бях в дома на майка ми и гледах филма ,,Исус от Назарет" от 1977 г. и чух репликата, цитирана във филма, така че реших, че това е просто фалшива новина. Помислих си, че това е видеоклип, качен, за да изплаши хората до лудост.

Отворих Библията, която имах до себе си, и в Исая 11:6, където трябваше да пише ,,Лъвът ще лежи с Агнето", пишеше: ,,И вълкът ще живее с Агнето". Бях изненадан да видя това и реших, че това е нова промяна и човекът, който е направил видеоклип в YouTube за това, смята, че това е всяка Библия, защото е луд. Прерових шкафа на баща ми с прашни кутии и намерих една стара Библия, която дядо ми предаде на баща ми, отпечатана през 1958 г., и за мой ужас там също пишеше ,,И вълкът ще живее с агнето". Бързо влязох в интернет, за да мога да сваля видеото, което видях за това и което за първи път привлече вниманието ми, и щом го намерих, компютърът ми беше бомбардиран с реклами и изскачащи прозорци, сякаш използвах обществен компютър през 90-те години на миналия век. Това беше първият и последен път, когато това се случи на моя компютър с Windows 7 досега.

Сканирах компютъра си за вируси и т.н. и нищо не беше намерено. Оттогава компютърът работи добре, без никакви грешки, освен странните сайтове, които се зареждат за минута или две. Първо се притесних, че може да съм някъде другаде, затова потърсих ,,The Lion Will Lay Down With The Lamb" (Лъвът ще лежи с агнето) в търсачката на Google. Първият списък, който се появи, беше снимка на вълк, който лежи с агнета, пред снимка на лъв, който ляга с агне. Точно до картинката пише, че в рая не е позволено да има лъв, и се казва защо, като се виждат пасажи от Библията и т.н. Не съм задавал въпрос, просто потърсих нещо. (странно)

Кликнах върху раздела ,,изображения" в търсачката на Google и видях страница след страница (хиляди) изображения, картини, татуировки, монети, статуи и дори много надгробни плочи, изобразяващи лъв, който лежи с агне. С облекчение разбрах, че все още се намирам на същата земя. Когато разгледах подробно датите на всички резултати, забелязах, че изображенията на вълк започнаха да се появяват от 2016 г. нататък. Също така забелязах, че на много снимки на лъв, който лежи с агне, до снимката имаше цитат, който гласеше ,,И вълкът ще заживее с агнето" в противоречие с картинката точно до нея. Оттогава открих стотици песни, клипове от телевизионни предавания, проповеди и т.н., в които стихът е цитиран така, както го помня. Открих също така много ефекти на Мандела, за които не знаех, че съществуват, като например:

Ед Макмахон никога не е работил за Publishers Clearing House. Всички спомени за Ед, който се появява в една къща с голям чек и балони, никога не са се случили, въпреки че всички доказателства, че това е било реално, все още съществуват. Имам епизод от ретро анимационен филм, наречен ,,Бийвис и Батхед", в който се споменава как Ед Макмахон чука на вратата на човек с чек и балони от Publishers Clearing House (в собствената ми колекция от VHS). Как е възможно това?

Как милиони хора си спомнят точно същите детайли от реалността, които аз правя и които сега (никога не са съществували)? Как все още има доказателства, че тя е съществувала, ако никога не е съществувала? В официалния канал на ,,Оскар" в YouTube има клип от наградите ,,Оскар" през 2016 г., озаглавен: Droids at the Oscars 2016... В него се вижда как C3PO от ,,Междузвездни войни" (Всички златни) се разхожда по сцената с R2D2 и др. Той пуска шега, като казва: ,,Човекът от Златния Оскар се опитва да прилича на него" - в този смисъл. И така, как е във всяка версия на оригиналните филми от ,,Междузвездни войни" (VHS-DVD) и др. C3PO винаги е имал ярко сребрист крак, който е невъзможно да не забележим сега?

Спомняте ли си прочутата реплика от ,,Мълчанието на агнетата" ,,Здравей, Кларис"? ... Е, това също никога не е съществувало. Ами известният цитат от филма ,,Матрицата", в който героят на име Морфиус казва: ,,Ами ако ти кажа, че всичко, което знаеш, е лъжа"? Ами той никога не е казвал това във филма Матрицата. (Никога.) И до днес в интернет има хиляди мемета от филма Матрицата, които цитират тази добре известна реплика. Предполагам, че всички тези хора си мислят, че тя все още съществува.

Официалната история на Ефекта на Мандела е, че той се нарича ,,Ефектът на Мандела", защото за първи път е забелязан от духовен медиум на име Фиона Брум на семинар, който тя прави през 2010 г. Очевидно тя чула охранителите си да говорят за някаква гореща тема, по която чули аудиторията да спори във връзка с датата на смъртта на Нелсън Мандела. Причината, поради която не вярвам на тази история и смятам, че тя е сериозно прикритие, е, че една толкова гореща тема би била известна и днес. Как е възможно през 2020 г. (десетилетие по-късно) повечето хора дори да не знаят какво е ,,Ефектът Мандела"? Повечето не знаят, че се случва.

В сегмента на FOX News, който видях по този въпрос през 2016 г., се казваше: ,,Интернет бръмчи по темата за Ефекта на Мандела", така че как през 2020 г. (4 години по-късно) никой не знае за него? От тренди и вирус до забрава за 4 години. (странно) Това стана толкова често, че вече има твърде много ефекти, за да бъдат обхванати в тази статия. От промени в логото и името на продукта до изписването на имената на известни хора и т.н. Доказателство, че това е бил начинът, който мнозина помнят (който сега никога не е съществувал), продължава да се намира и дори се излъчва в праймтайма на основните телевизионни мрежи. Което само подсилва доказателството, че мнозина там си мислят, че все още е същото, и не знаят, че настъпилите промени са нещо повече от смяна на нова версия. Колкото и невероятно да изглежда - времето се променя.

Точно в момента, в който радиопредаванията и т.н. започват да обсъждат ефекта на Мандела - цензурата навсякъде се увеличава, за да се пребори с фалшивите новини. Точно в момента, в който хората започват да се събират тайно, за да обсъждат ефекта на Мандела - навсякъде се инсталират 5G кули, за да се определи местоположението на всички. Точно когато хората по улиците започват да разпространяват информацията помежду си устно - пандемия затваря света и на всички е наредено да носят маски и да се избягват напълно. От закриването на няколко онлайн акаунта се стигна до закриването на целия свят и според мен всичко това е свързано с това, което наричаме: Ефектът на Мандела

За всеки, който проучи това и открие, че зад това стои Церн, знайте също, че преди да започнат да търсят други измерения, те са произвели килограми (антиматерия/тъмна материя), която е силно реактивна (като 200 атомни бомби), така че всеки, който може да разбере това и се опита да унищожи съоръжението, само ще активира антиматерията и ще унищожи целия ни свят. Вратата към ада, която са отворили, остава отворена заради антиматерията. (тъжна реалност) Днес има много Церн (LHC) по целия свят и каквото и да излиза от отворените от тях портали, то променя нашия свят както в настоящето (сред нашите световни лидери и т.н.), така и в миналото док историята.

Ако някога сте се чудили защо/как светът отиде по дяволите толкова бързо, ето защо. След две години проучвания по тази и свързани с нея теми почувствах нужда да предам това. След 4 години, в които виждах как онлайн акаунти се закриват заради това, че съм разкрил това с официални достоверни източници, а светът върви от лошо към най-лошо - почувствах нужда да оставя това за всеки, който търси (какво се обърка тук? ) Дали ще ми повярвате или не, зависи от вас. Направете собствено проучване и го предайте нататък.

Ученик на Исус

Прави впечатление, че авторът на този блог е анонимен, няма снимка,име,поне аз не открих.
Твърди, че Откровение 22:10

Още ми каза: Не запечатвай думите на написаното в тая книга пророчество; защото времето за изпълнението му е близо

означава, че Бог ще махне защитата от Словото Си.
Аз пък мислех, че означава, че Бог ще разкрива в последните дни на вярващите Словото Си

Даниил 12:9
 А той рече: Иди си, Данииле; защото думите са затворени и запечатани до края на времето.

Това не показва ли, че би трябвало да има защита до края?

Прочетох, че ЦЕРН работили в 27 километров тунел под земята, доста странно, какво правят под земята?
Та в тази статия пише, че с технологии и черна магия ще променят свръхестествено Библията.
Не ми се иска да вярвам, че това е възможно, но изследвайки стихове тези дни се чудя как така, ние ли не помним или има промени?...
Особено пък в KJV мехове са заменени с бутилки, утроба с матрица, голям проблем е това.
Какво можем да направим? Добра идея е това с проверка на Библията на място без обхват, смятам да проверим и ще пиша.
Мислех си да запишем стихове на ръка и да проверяваме след време дали има промени, възможно ли е и там да се правят промени?...
Сещам се, писах преди време,януари или февруари 2020 една възрастна сестра ми разказа, че била на служба в Корейската църква в София, там станал млад мъж и разказал как си чел Библията и изведнъж тя се сбръчкала, станала стара, почнало да тече кръв от нея и изчезнала. Проповядвал Пламен Петров и той го питал дали няма в рода на човека някакво убийство. Друга сестра го изтълкува, че може да означават гонения. Сега сещайки се за това, си мисля дали няма връзка с тези странни промени.

HalleluYah

Между другото доста интересно място са избрали за местоположение на ЦЕРН.
Градът във Франция, където частично се намира ЦЕРН, се нарича "Saint-Genus-Poilly".
Името Pouilly идва от латинското "Appolliacum" и се смята, че по римско време там е съществувал храм в чест на Аполон, а хората, които са живели там, са вярвали, че това е врата към подземния свят.
Интересно е да се отбележи, че ЦЕРН е построен на същото място.

Откр. 9:11:

И имаха над себе си цар - ангела на бездната, който на еврейски се нарича Авадон, а на гръцки името му е Аполион.

Името на този цар-ангела на бездната се среща на доста места.

Примери:

"Програмата "Аполо", известна също като проект "Аполо", е програма за пилотирани космически полети на САЩ, осъществявана от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА), която успява да подготви и приземи първите хора на Луната от 1968 до 1972 г."

#

В кралския триетажен пентхаус на Тръмп, на 66-тия етаж има портрет на Apollyon.

Линк:
https://www.google.com/search?sca_esv=2a19a3414e05e997&sca_upv=1&q=trump+66+floor+apollo&udm=2&fbs=AEQNm0Aa4sjWe7Rqy32pFwRj0UkWd8nbOJfsBGGB5IQQO6L3J5MIFhvnvU242yFxzEEp3BdBGG7-GpSlpGrWJfg4SJpGugH53DxFKLJPS0D31dqX5R79qnaZ4ps2mu7ho0fW-ReiT0jae4eY0mIMMyPCQCBoZcQDWOh7Rh-Xud5Vd_O_pu7djII&sa=X&ved=2ahUKEwjC3LvjzruHAxXMQvEDHej2H9wQtKgLegQICxAB&biw=360&bih=716&dpr=3#vhid=3TEhgtYMERc6qM&vssid=mosaic

Цитат от wiki:

Сред свещените за Аполон животни били вълци(?!), делфини, сърни, лебеди, цикади (символ на музиката и песента), гарвани, ястреби, врани (Аполон имал ястреби и врани(?!) за свои пратеници),

Намерих тази книга в интернет:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://awakenedonez.files.wordpress.com/2018/12/The-vodou-quantum-leap-alternative-realities-power-and-mystic.pdf&ved=2ahUKEwjm59uSr7yHAxWmSPEDHbFsDQE4ChAWegQIFBAB&usg=AOvVaw2TIDyqQcPkbiwSLI3Ok-P9

В нея се говори за ВУДУ алтернативни реалности, споменава се черна магия, квантови технологии.
Вземете само това, което е полезно за темата.

Малко цитати от нея:

"Парадоксите и изненадващите открития на теорията на относителността, квантовата механика и теорията на хаоса (или теорията на сложността) ще помогнат на любопитния ум да разбере екзотичните явления, сингъл-ясностите и концепциите на алтернативната реалност на Вуду."

"Двадесетият век е уникален в историята на човечеството
Откакто от гледна точка на физическите науки, така и от гледна точка на духовното просветление. Дълбоките тайни на природата или на Вселената се откриват с бързи темпове, а чудесните приложения на тези знания в съвременните технологии ще бъдат допълнени в близко бъдеще от откритията в духовния свят и тяхното приложение в една духовна технология."

"Вуду разкрива сложността, съставната природа на човечеството. Ние не сме просто физико-химична същност, както ни представят съвременната физиология и медицина. Имаме компоненти или души, които имат сходни връзки със сенчестата материя или тъмната материя на съвременната физика, енергийни измерения, които могат да бъдат увеличени или подсилени както с умствени, така и с физически средства."

"Създаването на духовна технология ще бъде от полза за човечеството, тъй като ще намерим хармония със себе си, помежду си и с Вселената."

"Принципите на новата метафизика, изведени от принципите на квантовата физика, теорията на относителността и теорията на хаоса, могат да ни помогнат да разберем тази онтологична визия.
Паралелизмът между принципите на квантовата физика
и източния мистицизъм - а чрез екстраполация и на целия мистицизъм, независимо дали става дума за кабала, гностицизъм, розенкройцерство или африканско-хаитянска метафизика (Вернет 1990) - е оспорван от много мислители от западния свят (Уилбър 3-28). Те са ни предупреждавали за опасността, която подобна асоциация може да представлява за истинския религиозен мистицизъм. Разбира се, трябва да обърнем внимание на тези предупреждения, защото колкото и осезаеми да изглеждат тези аналогии, те не бива да ни водят до заключението, че физическите науки в своите експерименти са достигнали духовното измерение на Неподвижното съществуване или на библейския бог Яхве, Според Кен Уилбър, редактор на "Квантови въпроси",
или Мистични писания на велики световни физици, тяхното заключение е, че сферите на съвременната или класическата физика и мистицизма имат малко или нищо общо"

"Вероятно това е крайна реалност, до която може да се достигне само с метафизични или мистични средства."

"По този начин сенчестата материя, известна като аксион и WIMP, е физика, силово поле, което може да се прояви като частица или вълна. По своята същност тя е нематериална, като същевременно е физическа като всички енергийни полета."

Няма да добавям повече,
защото между онова, което е в полза за темата, има и доста мрачни неща.

За момента изглежда, че чрез ЦЕРН са успяли да направят някаква изключително мощна черна магия върху човечеството.

И името APOLLYON има връзка с всичко това.

Намерена

ЦитатФалшиви спомени може да има отделен човек, но когато десетки хиляди хора по света помнят едно и също нещо, при което има множество артефакти които доказват спомените им като достоверни, то тогава не говорим за някакво индивидуално объркване на някой отделен човек. Става въпрос за нещо мащабно и много, много голямо.

Ако те притеснява използването на самия термин (ефект на Мандела) в тази тема, нямам против да го премахна. За мен е все едно дали се нарича "ефект на Мандела" или подмяна на реалността, важното е да разбираме какво се случва и защо, и най-вече как да го спрем.

Сега, можеш ли да докажеш как подмяната на Ис. 11:6 е глупост? Понеже за мен това е един от най-драстичните случаи.

Да, притеснява ме използването на подобни термини, затова, "подмяна на реалността" е по-сериозно и по-издържано библейски. Може да прозвучи като дребнавост, но за мен това е прецизност. Неведнъж е коментирано по темите, че Бог е в детайлите. 

Аз лично, мога да направя единствено това, което Бог ми е дал като възможност за промяна на създалата се ситуация - пост и молитва, също изследване на самото Слово. За да се спре и премахне настъпващата подмяна на реалността, сме наясно, че само с постене и в молитви, можем да изискаме от Бог да върже силния и началствата му, както и да се затворят устите на лъвовете. Ако ние не викаме към Бог да ни отдаде правото спрямо врага ни, да ни открие истината и да опази умовете ни чисти, настъпващият мрак ще ни оплита все по-успешно в мрежите на измамата.
Не трябва да допускаме опорки в конспирации и човешки теории, което е една от целите на врага. Ако сме приели Словото на Бог, като духовна храна, каквато и да е действителността в момента, То ще се вселява в нас, за да държи умовете ни осветени и нищо няма да е в състояние да ни смути или хвърли в заблуждение. Освен това, ни се казва, че така доказваме, че сме Христово писмо - написано не на камък и не с мастило, а върху сърцата ни. (2Кор3:3). И малко по-натам в тази глава:

2Кор3:4-6
4 Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа.
5 Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога,
6 Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява.

Моята вяра е, че независимо от усилията на врага да ни смущава с различни свои изобретения - колайдера в церн, всякакви мрежи 4, 5 G и т.н., ако Словото се е вселило богато в сърцата ни, нищо не може да ни поклати и смути. Иначе, напуснем ли здравия разум, всички знаем, ставаме много лесна мишена за врага и също проводник на пъклените му замисли, манипулации и лъжи.

Ето защо, със същия успех мога да обърна настоящия въпрос и то, без да се заяждам, просто чисто принципно. А, ако умишлено са ни накарали да запомним преди време, че в Исая 11:6 оригиналната дума е лъв, а не вълк, за да се подмамим и да приемем това в някакъв момент, когато от много четене и размишления, облъчване с всякаква информация, нещата може и да се оплетат? Никой не е застрахован, нали. Не разчита ли именно на това и врага? Още повече, че е изпипано като по учебник - със снимкови материали, видеа, химни, проповеди и прочие работи. Пълна пропаганда, както повечето от сатанинските дела. И ударът му е точно върху Словото, нашият хляб, живата вода, храната за духа ни. Да се чудиш, отрова ли ядеш и пиеш? Но и отрова да е, обещано ни е, че нищо няма да ни повреди.

Човешкият ум е доказано компрометиран, податлив на измами, манипулации и хипнози, т.е. ненадежден, което е неоспорим факт, дори само през призмата на тази тема. Затова и Бог е заповядал да се изтребват всички магьосници, гледачи, баячи, слугите на сатана, те вкараха израелтяните в системно блудство и идолопоклонство спрямо Бог и го принудиха да убие Сина Си заради това. Друг пример са Аароновите синове, които принесоха чужд огън в Божия храм, за което умряха. Защо се изразявам така? Ако ние сме наречени царско свещенство, свят народ, който Бог придоби (1Петрово 2:9), тогава кому е нужно ровенето из арсенала на врага, за да си докажем нещо. Поне за мен, там отговорите ги няма. Да, трябва да разобличаваме делата и плановете на врага, но обръщайки внимание само на това, очите ни започват да гледат в друго, чуждо и доста криво огледало.

Как мислите, Бог безсилен ли е станал, та да остави дявола да прави каквото си иска в безчинствата му? Да не бъде и за мен отговорът е, не! Притчи 3:21 ни съветва да пазим здравомислие и разсъдителност.

Очевидно, отново не сме единомислени, показва го настоящата тема. Защото пак стигаме да ровим в човешката гледна точка, съответно интерпретация на Словото.

Правя едно уточнение - изразявам единствено своето мнение, без да го натрапвам или да водя спор за собствените си презумпции, нито, че казаното е неоспорима истина. Това са просто изводите, до които стигам на база самото Писание. Поне за мен, това е по-здравословно и безопасно като база за търсене на истината. Всичко останало, ще е по човешки теории, не по библейски.

А относно въпросът ти по-горе, има твърде много противоречия и подмолно разхвърляни камъни навсякъде, особено из любимото място на дявола - интернет, на чиято база в случая се стъпва, за да се подмамим да приемем, че Бог допуска умишлена подмяна на Словото си, с цел изпитване на християните. Дали е подмяна или истина, е въпрос на съвест и лична преценка. Но ще бъда честна, не съм достатъчно убедена, че именно по този начин Бог би допуснал да се опорочават, изопачават или променят думите Му. Особено в момент, когато всичко е оплетено в една огромна паяжина, няма истински пророк сред нас, и ни остава единствено собствената съвест на всекиго от нас, за да преценяваме каква е истината. Понеже, както все си повтаряме - с вяра ходим, не с виждане.

Watchman

Цитат на: Намерена - Юли 23, 2024, 10:36:43 AMМоята вяра е, че независимо от усилията на врага да ни смущава с различни свои изобретения - колайдера в церн, всякакви мрежи 4, 5 G и т.н., ако Словото се е вселило богато в сърцата ни, нищо не може да ни поклати и смути. Иначе, напуснем ли здравия разум, всички знаем, ставаме много лесна мишена за врага и също проводник на пъклените му замисли, манипулации и лъжи.

В случая какво прави здравия разум? Затваряме си очите, че има подмяна на реалността в това число в написаното в Библията и се правим, че нищо подобно не се е случило? Или търсим да намерим отговор на предизвикателството?

ЦитатА, ако умишлено са ни накарали да запомним преди време, че в Исая 11:6 оригиналната дума е лъв, а не вълк, за да се подмамим и да приемем това в някакъв момент, когато от много четене и размишления, облъчване с всякаква информация, нещата може и да се оплетат? Никой не е застрахован, нали. Не разчита ли именно на това и врага? Още повече, че е изпипано като по учебник - със снимкови материали, видеа, химни, проповеди и прочие работи. Пълна пропаганда, както повечето от сатанинските дела. И ударът му е точно върху Словото, нашият хляб, живата вода, храната за духа ни. Да се чудиш, отрова ли ядеш и пиеш? Но и отрова да е, обещано ни е, че нищо няма да ни повреди.

Т.е твоята версия е че са ни подменени спомените (на милиони хора едновременно), в това число хиляди физически артефакти, които ги подкрепят. Е това не е ли практически същото като другото? Врага е получил безпрецедентна власт над материалния свят и над нашите когнитивни възприятия.

Разбирам ревността ти да защитиш неприкосновеността на Писанията, но правейки това ти си готова да платиш за тази защита точно с цената на здравия разум, а именно със способността на човека да помни, да осъзнава, да разбира.

Ти казваш, че е по-добре да приемем, че нашата памет е компрометирана отколкото, че Библията е компрометирана. Ако това е така, то как знаеш, че това, което току що си прочела от безпогрешната Библия, не е било на момента компрометирано в твоята памет? Или как знаеш, че мъжа с който живееш е твой съпруг, и че имаш с него брачен завет, а не че паметта ти за този брачен завет е била компрометирана и ти реално живееш в прелюбодейство?

Осъзнаваш ли последствията от твоята версия за тази ситуация? Те са дори още по-драстични, объркващи и пагубни.

В момента никой не е застанал на твърда позиция по този въпрос и няма как да сме единомислени за нещо, което на никой от нас все още не ни е ясно какво е. Сблъскваме се с реална ситуация и търсим отговори. Бог ще ни помогне да ги намерим, защото Той е обещал да ни води във всяка истина.

На мен започва да ми изкристализира една картина, и ще пиша повече, когато ми се доизяснят нещата. Искам първо да проуча внимателно тази статия където се твърди, че тази подмяна е пророкувана в Библията и че е разрешена от Бога. За момента не съм убеден, защото цитираните пасажи нямат общо с тази ситуация. Но ще проверя всички стихове първо и после ще напиша до какви изводи стигам.

Намерена

Цитат Watchman
В случая какво прави здравия разум? Затваряме си очите, че има подмяна на реалността в това число в написаното в Библията и се правим, че нищо подобно не се е случило? Или търсим да намерим отговор на предизвикателството?

Да си затваряме очите, не е добра опция за нас. Чисто и просто внимаваме, в какви огледала се оглеждаме, какво точно гледаме и усвояваме от там, докато търсим отговор на предизвикателството.

ЦитатWatchman
Т.е твоята версия е че са ни подменени спомените (на милиони хора едновременно), в това число хиляди физически артефакти, които ги подкрепят. Е това не е ли практически същото като другото? Врага е получил безпрецедентна власт над материалния свят и над нашите когнитивни възприятия.

Обърни внимание на уточнението, написано и подчертано в първото изречение, че може версията да се обърне:

ЦитатНамерена
Ето защо, със същия успех мога да обърна настоящия въпрос и то, без да се заяждам, просто чисто принципно.

Приемам, че може да не е ясно какво съм имала в предвид, затова уточнявам. Беседата, която водим в момента, би следвало да засегне всички възможни варианти. В този смисъл, разгледах и обратния вариант - умишлено, чрез дългогодишна, добре организирана и целенасочена пропаганда, да ни облъчват, за да повярваме в подмяната на думи или стихове от Божието слово.

ЦитатWatchman
Ти казваш, че е по-добре да приемем, че нашата памет е компрометирана отколкото, че Библията е компрометирана. Ако това е така, то как знаеш, че това, което току що си прочела от безпогрешната Библия, не е било на момента компрометирано в твоята памет?

Обосновах се, защо приемам човешкия ум за компрометиран, защото е податлив на манипулации. Ако не беше така, едва ли щяхме да имаме изобщо нужда Бог да ни пише закона Си, на плочи от камък, хартия или върху плочите на сърцата ни. Защо, ще е нужно това, ако разполагахме с непогрешим и абсолютно съвършен ум, неувреден от греха в Едем. А сега, ежедневно ни е нужно да го обновяваме, за да пазим здравомислие и разсъдителност, та да устоим във вярата.

Света все още лежи в лукавия, докато не се върне истинския Господар. Така че, ако сегашния е получил власт за определени неща, няма да е изненада контрола над човешките умове да е едно от тях.

Ученик на Исус

С изкуствен интелект: Осъдени ще изтъпяват присъди за няколко минути, без да влизат в затвора

Това би се случило чрез машина, която имплантира спомени директно в мозъците им

Противоречива нова идея, използваща AI за манипулиране на паметта, може да накара престъпниците да излежават присъдите си в затвора за няколко минути. Няма да е необходимо изобщо да влизат в затворническа килия.
Странната нова концепция е известна като The Cognify method и би накарала нарушителите, които иначе биха били изпратени в затвора, вместо това да бъдат свързани към високотехнологична машина, която имплантира изкуствени спомени директно в мозъците им. В главите им времето ще тече по различен начин от нормалното и много по-бавно, отколкото в реалния външен свят, което означава, че ще изпитат изкуствени спомени за години само за минути.

Колко хуманно, загрижили се те за затворниците, ще имплантират чип за да ги превъзпитат и няма да лежат в затвора. И това се обсъжда у нас по нова тв, на 11 юли:

https://nova.bg/news/view/2024/07/11/462869/%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%8A%D0%BF%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0/

Който не си е чел Оруел 1984, там правят подобни неща, трият спомени, променят вчерашната преса.

Watchman

Цитат на: Намерена - Юли 23, 2024, 20:10:51 PMБеседата, която водим в момента, би следвало да засегне всички възможни варианти. В този смисъл, разгледах и обратния вариант - умишлено, чрез дългогодишна, добре организирана и целенасочена пропаганда, да ни облъчват, за да повярваме в подмяната на думи или стихове от Божието слово.

Въпроса е че ти нарече съществуването на така наречения "ефект на Мандела" глупост. Т.е според тебе той не съществува? За мен фактите са повече от ясни, а именно, че оригиналния текст в Ис. 11:6 не е вълк, и има изобилно доказателства за това.

От принципна и доктринална гледна точка промяната от лъв на вълк не променя смисъла на текста, нито учението на Библията. Това, което променя е буквата.

И преди да се продължи да се разсъждава по тази тема, следва най-важния според мен въпрос, а именно - има ли открити промени, които да променят самото учение на Писанията?

Това с двамата мъже които щели да бъдат на едно легло в Лука не е сериозно , защото това го няма във всички Библии и преводи както е случая с Ис. 11:6.

Някой има ли списък със всички открити до момента подобни промени? (Взимам предвид и списъка в началото на темата и ще трябва да се разгледат пасажите един по един).

Ученик на Исус

С всички промени се съмнявам, понеже има различни версии, например стиха за кърмещ мъж го има и като вариант мъж гледач, в бг Библиите май промените са малко, докато в КJV има доста, дори са сложили президент и колеж. В тази статия човека казва как пред очите му докато пише статията за няколко дена се променили стихове, този от лъв на вълк и може да се закълне в това, че стават промените свръхестествено, дори бананите растат нагоре, вместо надолу, самолетите изглеждат по различен начин, турбините са вместо под крилата,пред крилата.
Не се променя само Библията, а цялата реалност постепенно. Аз например открих преди около месец, че вече на Нибуру ѝ викат Нибиру и при търсене в нета излиза само така, няма никакво Нибуру.
Тези промени са забелязани от автора юли 2018г.

"Только что побежал проверить все Библии, которые у меня дома, и во всех вместо льва есть волк или волки. Это всё происходит перед моими глазами. Я готов поклясться перед Богом, что вчера там было написано "лев"!!!"

Английские верующие считают (по крайней мере до сих пор считали), что английская KJV есть самая надёжная версия Библии, потому что там 500 лет ни одно слово не изменили. Они гордились с этой версией Библии. Но что происходит сейчас?

Мне дома долгое время на полке лежала plaukt; Библия этой версии. И теперь, открывая её, что открывается? Открывается то, что многие места в этой Библии изменены.

Вот, конкретные примеры:

Быт.1:1

Раньше было, что Бог создал небеса (во множественном числе), а теперь там написано, что Бог создал небо (в единственном числе).

Когда Бог создал небеса и землю, там вначале небеса были во множественном числе (heavens), а теперь есть лишь в единственном числе (heaven). Получается, что Бог создал небо и землю.

Исх.13:12; Исх.13:15; Исх.34:19; Числа 3:12 и Числа 18:15

Мы видим там вставленное современное слово "Matrix".

Мф.6:12

Что мы видим теперь?

Our Father which art in heaven, Hallowed be thy name. Thy kingdom come. Thy will be done in earth, as it is in heaven. Give us this day our daily bread. And forgive us our debts, as we forgive our debtors. And lead us not into temptation, but deliver us from evil: For thine is the kingdom, and the power, and the glory, for ever. Amen. (KJV)

Вместо слова trespasses появилось debts.

Вместо those who trespass against us появилось debtors.

Вместо на земле теперь есть в земле (внутри). On замещён с in.

Мф.9:17

Вместо кожаных мехов есть бутылки.

Лк.11:4

Вместо trespassed есть indebted.

Дан.6.

Современное слово президент.

Лк.19:25

Появилось современное слово "банк".

1Царств 20:40

Современное слово "артиллерия".

4Царств 22:14 и 4Царств 34:22

Современное слово "college" - колледж.

Ис.65:25

Вместо льва появился волк или волки.

Приготовление этой статьи заняло пару дней. Вчера вечером (21.07.18), когда писал эти строки Ис.65:25 ещё было написано "лев", и в русском варианте, и в латышском. Волк был только в английской KJV версии. Сегодня с самого утра (22.07.18), когда открыл Библию, там написано "волки" (на латышском). То же самое происходит и с переводом с греческого. Мне челюсть открылась от неожиданного удивления!

Даже в переводе Глика в старой латышской Библии вместо льва теперь появились волки.

Ну, что, получается, что уже теперь написанному в Библии уже нельзя верить, потому что она сверхъестественным образом изменяется.

Вчера ещё писал, что это может прийти и до наших переводов, а сегодня вижу, что это уже случилось. Остаётся лишь дождаться и остальные перемены...

Только что побежал проверить все Библии, которые у меня дома, и во всех вместо льва есть волк или волки. Это всё происходит перед моими глазами. Я готов поклясться перед Богом, что вчера там было написано "лев"!!!

Становится немножко страшновато!

Те, которые это творят, они играют с нами, с нашим сознанием, считают нас глупыми, которые ничего не соображают!

Реальность изменена очевидно! Теперь, копаясь в Интернете, везде написано, что всегда там было написано "волк" или "волки".
Главное, что везде в Интернете появляется информация, что это так было всегда. Итак, вчера в отношении этого места Писания была одна действительность, сегодня уже другая действительность. Мы живём совсем в другой действительности.
И многие вещи в нашем мире искусственно переделываются сверхъестественным образом. Только есть вопрос: "Замечаем ли мы этого?"
Что касается изменений, думаю, что мы должны уделять особое внимание разным символам, названиям магазинов и фирм, также и Библии. Потому что, насколько я понимаю, это изменяется первым. Хотя в Интернете очень много упоминаний о том, что изменяются фразы в разных фильмах и песнях, также меняются местами авторы разным произведениям.
Что касается символов, тогда им придаётся оккультный или бесовский привкус, например, какие-нибудь хвостики или рога, разные оккультные символы, обычные символы меняются на оккультные. Другие фирмы сами добровольно переходят на оккультные символы, а здесь это делается сверхъестественным образом.
Также нападение идёт на творение Божие, на животный и растительный мир, также мы видим изменения в скелете человека, также и в расположении человеческих органов в теле.
Например, бананы теперь растут вверх, а не вниз, как это было всегда.
Изменяется Библия и творение Божие в самих началах. Много что происходит сейчас не так, как было раньше.

Одно утро просыпаясь мы можем не заметить, что живём в совсем ином мире. Всё здесь будет иначе, не так как было раньше, а нам будут казаться, что так это было всегда. Сможем ли мы это увидеть?

В растительном и животном мире появляются растения и животные, которые там никогда не были. И всё это преподносится так, как будто всегда так было.

Хорошо, может быть вы скажете, легко всё изменить в виртуальном мире, в Интернет-пространстве, но это никак невозможно в реальном мире.

Если у вас дома есть KJV Библия, вытащите её из полки, вытряхните пыль с неё, и откройте указанные меса Писания, и вы увидите то, что я здесь пишу.

Силы тьмы нашли способ, как изменять реальный мир, как менять в нём конкретные реальные вещи.

Существует предположение, что это делают с помощью CERN.

CERN - адронный коллайдер, который находится в Швейцарии, на месте, где по мифу якобы был погребён Бог прошлого Аполлон или Аполлион.
CERN считается ключом кладязя, с помощью которого отворяется бездна, где находятся в заточении падшие ангелы.
Царем над собою она имела ангела бездны; имя ему по-еврейски Аваддон, а по-гречески Аполлион. (Откр.9:11)

Я думаю, что с помощью CERN они связываются с оккультными силами, которые каким-то способом могут изменить вещи в реальном мире. Мир изменяется. Изменяются вещи не только в реальном мире, но и в Слове Божием - в Библии.

Почему я раньше всегда делал ударение на то, что очень важно научиться важнейшие места Писания наизусть? Потому что Дух Святой всегда меня побуждал на это! Потому что скоро придёт время, когда открывая свою Библию, мы будем читать то, что раньше там не было. И это будет преподносить так, якобы всегда так и было.
Вот наступают дни, говорит Господь Бог, когда Я пошлю на землю голод, - не голод хлеба, не жажду воды, но жажду слышания слов Господних. И будут ходить от моря до моря и скитаться от севера к востоку, ища слова Господня, и не найдут его. (Ам.8:11-12)
Ну вот, наконец мы оказались в той эпохе, где в Библии написанное исполняется перед глазами и люди этого не видят. Перемены происходят в действительном мире и люди этого не замечают. Перемены происходят и в Библии и люди этого не замечают. Есть лишь некоторые, которые обратили на это внимание.

Мы живём во времена, когда наша действительность искусственно изменяется. Она изменяется в прямом смысле слова. Не только лишь в виртуальном мире, не только лишь в Интернет пространстве.

Мы видим, что места Писания Библии в английской версии King James Version (KJV) изменяются. И это происходит не только в виртуальном мире, но это происходит и в тех книгах, которые лежат у людей дома.

Это звучит так как будто бы это происходило в каком нибудь фильме фантастики, но к сожалению это происходит в нашем реальном мире.

Если у вас дома есть KJV Библия на английском, тогда откройте её. Откройте так называемую "Отче наш!" и посмотрите на её. Вы увидите, что она выглядит по другому. Там уже не написано: и прости нам наши долги (trespasses), что означает согрешения, но написано: и прости нам наши долги (debts), что означает счета, финансовые долги.

Это так называемый эффект Манделы, когда с помощью CERN, с помощью адронного коллайдера и с помощью квантовых компьютеров происходят перемены в прошлом или же происходит перемоделирование действительности современного мира. С помощью оккультных сил происходит вмешивание в событиях прошлого и мы видим, что многие вещи, которые в прошлом выглядели иначе, вдруг стали иными, они изменены и при том с оккультным (бесовским) привкусом.

И это нас настораживает, потому что мы начинаем жить не в том мире, которого сотворил Бог, но - в моделированном мире, как будто в паралельном мире, который отличается от настоящего мира, каким он был. Этот мир искусственно переделывается с помощью оккультных сил, которые в прошлом изменяют вещи и они уже не такие, какие они были до сих пор.

Версии

1. Возможно, что существует путешествие во времени, что открыто путешествие во времени, что существует машина времени. И что какие-то люди направляются в прошлое и меняют эти вещи.

2. Вторая версия такая, что это делается с помощью оккультных сил, когда оккультные силы каким-то образом меняют вещи в прошлом. И теперь написанное в книге выглядит уже по другому.

Пока что в Синодальной версии ничего не изменено. (21.07.18 ещё не было, 22.07.18 уже есть!!!) Но это лишь вопрос времени. Но KJV версия, которая веками не изменилась, меняется. И это происходит не только в виртуальном мире, не только в Интернет пространстве, но это происходит и в книгах, которые у людей дома, которые в полках лежат. Там эти слова из Библии уже изменены. Вы можете открыть Библию, если у вас есть KJV, и увидеть это.

Поэтому будем осторожны, потому что мы живём во времени, когда реальный мир изменяется, он становится другим, он моделируется, он перепрограммируется, он изменяется с помощью оккультных сил уже в прошлом. Это как в фильме "Назад в будущее", когда человек вернулся назад в будущее из прошлого, куда путешествовал с машиной времени, тогда мир уже стал иным. И возможно, что какие-то силы в прошлом меняют события, и современный мир становится иным.

Мы, у которых есть Дух Истины, должны быть осторожными в этом. Потому что мы живём во времена, когда действительность изменяется.

Какое-то утро вы можете проснуться и открыть свою Библию и читать в ней то, чего раньше там не было. Это страшно. Поэтому очень важно знать истину, потому что возможно, что совсем скоро верующие будут совсем другие, они будут верить иначе, не так, как мы верили.

В своё время и апостол Павел предвидел великое католическое отступление и предупреждал об этом последователей Христа. Сегодня я предупреждаю вас!

3. Но самая вероятная версия такая, что современный мир ремодулируется и вся информация, которая есть в Интернете, также и в масс-медиа, в книгах, ТВ и в других местах, изменяется, согласуя это с ремодулированным миром. Возможно, что найден способ, как это всё сделать. Остаются лишь воспоминания людей и то, что создано без помощи каких нибудь технологий, например, написанное и нарисованное рукой. Везде в иных местах всё изменяется, изменения происходят даже в тех книгах, которые годами долго лежат в каких-то книжных полках или на чердаке под карнизом.

Изменения происходят и на вывесках фирм и магазинов.

Это всё кажется, как в каком нибудь фантастическом фильме, но это реалия современного мира.

Те, которые отрицают это всё, говорят, что на самом деле вещи такие, какие они есть, только в наших умах они выглядят иначе, что мы их вспоминаем не так, какими они были на самом деле. Таким образом происходит перепрограммирование людских умов, что они уже не могут ориентироваться, где правда, и где ложь.

Вот наступают дни, говорит Господь Бог, когда Я пошлю на землю голод, - не голод хлеба, не жажду воды, но жажду слышания слов Господних. И будут ходить от моря до моря и скитаться от севера к востоку, ища слова Господня, и не найдут его. (Ам.8:11-12)

Люди уже не будут читать Слово Божие, но будут читать изменённую Библию. И это происходит уже сейчас.

Если вы читайте свои Библии в других переводах и ещё не видите никаких изменений, это не значит, что завтра там не будет что-то изменено (пророческие слова, потому что эти слова писал вчера 21.07.18, а сегодня 22.07.18 уже изменена и Синодальная русская Библия, и переводы на латышском, на литовском, на греческом, на иврите и на других языках).

Это обольщение, с каким жители земли ещё до сих пор не сталкивались, потому что изменяются реальные вещи в реальном мире и это всё преподносится, что всегда так и было.

Я не пытаюсь вас запугать или ввести в заблуждение, но стараюсь вас предупредить о том, что теперь происходит в мире и которым с здравым умом трудно поверить.

Если вы прочитали эту статью, распространяйте её другим, чтобы многие были предупреждены и чтобы наконец пробудились от летаргического духовного сна, в котором находятся.

HalleluYah

https://youtube.com/@biblemandelaverses-jq3tn

В този канал има поне 50 примера, сравнени с предишните си варианти.
Някои от тях са притеснителни.

Като изберете кратки(shorts) клипове, ще ги намерите.

Тези ми направиха впечатление:

1 Samuel 16:14 KJV

But the Spirit of the LORD departed from Saul, and an evil spirit from the LORD troubled him.

Трябва да е без "from the LORD".

#

Исая 45:14 KJV

Thus saith the LORD, The labour of Egypt, and merchandise of Ethiopia and of the Sabeans, men of stature, shall come over unto thee, and they shall be thine: they shall come after thee; in chains they shall come over, and they shall fall down unto thee, they shall make supplication unto thee, saying, Surely God is in thee; and there is none else, there is no God.

Трябва да е "there is no other God".