• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lacho

За Mат. 4:8,

Това е символично на това което Господ иска да ни каже, с това искушение от дявола на тази висока планина не означава че те двамата в един даден момент във времето виждат физически (И Господ Исус Христос с плътските си очи) всички царства на всяка точка на земята. Господ Христос може би в този момент е видял царствата които са били близо, колкото физивески може да ги види с окото си, а другите ги е видял може би по свръхестествен начин не познат за нас човеци от плът. Това е подобно на както дявола искушава нас човеците. Без ние лично него физически да го виждаме с плътските си очи. Примерно, както в писанието пише в 1 Петрово 5 Глава:

8 Бъдете трезвени, бодри; защото съперникът ви дяволът като лъв рикае, и обхожда да търси кого да погълне;

Когато той ни мами по подобен начин ни казва че ще ни даде светът. Примерно, като мами жените да стават блудници и разрватни като поп фолк звездите или лейди гага и подобни, им обещава власт и да бъдат известни, и да стават вещици и така нататък.

Друг подобен пример са как символично Господ ни показва нещата е в Откровение 17:3, където Йоан е заведен духом в пустинята, не физически. Пак друг пример е Откровение 21:10, Йоан е духом занесен на една гора голяма и висока и вижда бъдещият град светий Ерусалим.

Още един пример е Езекиил 37 глава,
1 Ръка Господня биде върху ми та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле; и то бе пълно с кости.

Така че това е вид символика която Господ по Негов начин е решил да използва и покаже на нас. Не показва че земята е плоска, или гръгла, в тоя случай. Това не е релевантно за темата за плоската земя. Вадиш стихове извън контекста им.

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Lacho

До колкото съм разгледал тази тема, и тези 'старовременни' карти и изображения които виждам в темата, не съм видял да е показал някой първоизточника им, или доказателство че те са някакви старинни автентични документи.

Имах доста време да разлгедам тази тема, и откъде идват някой неща в нея като идей, и такива карти и изображения. Та относно това, искам сега да ви покажа доказателство от къде идват някой от тези неща, като тази горе картинка.

До колкото видях, е от 24 декемреи, 1909 година, тази картинка горе като идеа. Ето показвам:
Списанието се казва- Бяло и Синьо Студентски Вестник, Университета Бригъм Ънг, Том XIII № 11, Декември 24, 1909 година
Първо е печатена на тази дата в едно студентско списание на университета Бригъм Ънг във град Прово, Щата Юта в САЩ.Това са Мормонски студенти и универститет, списанеито е университетско издание. Показвам ви страница от архива  на самото списание от архива. Ще видите там почти идентичната картинка. Имам PDF файл на списанието мога да го изпратя на който иска. Не видях как може да се сложи PDF фаил във форума тук, ако някой знае да каже, и ще го сложа файла за всички.Така че нищо чудно подобни картинки да са започнали да се разпространяват в света от мормонизма.

Дано пак не излезне че това е тролене със уебсайти което никога не ми е било намерението. Някой ако знане, да каже как може да сложа PDF файл тук.

Картинката е на страница 84 във вюъра на архива, или страница 14 на самото списание.
Списание Бяло и Синьо

'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

Цитат на: Lacho - Май 10, 2025, 16:52:50 PMОще един пример е Езекиил 37 глава,
1 Ръка Господня биде върху ми та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле; и то бе пълно с кости.

Така че това е вид символика която Господ по Негов начин е решил да използва и покаже на нас. Не показва че земята е плоска, или гръгла, в тоя случай. Това не е релевантно за темата за плоската земя. Вадиш стихове извън контекста им.

Не, Ез. 37 няма общо с Мат. 4:8, защото Езекиил изрично казва "ме изведе чрез Господния Дух" това говори за изстъление чрез Духа където той вижда пророческо видение. А за Исус не се казва, че вижда видение "чрез Духа" на някаква висока планина, а се казва, че буквално е заведен на висока планина, както и буквално е заведен на покрива на храма, по същия начин сатана казва на Исус да обърне съвсем реален камък на хляб, а не на някакъв символичен камък. Така че нито камъка, нито храма, нито високата планина са символични, а съвсем реални и буквали.

Цитат на: Lacho - Май 10, 2025, 17:57:20 PMДо колкото видях, е от 24 декемреи, 1909 година, тази картинка горе като идеа. Ето показвам:
Списанието се казва- Бяло и Синьо Студентски Вестник, Университета Бригъм Ънг, Том XIII № 11, Декември 24, 1909 година

Не стана ясно за коя картина говориш, но ако някой е препечатал някаква стара карта в негово списание, това не го прави източник на нещо. Това е все едно някой след 100 години да намери базата данни на този форум, да изкара тази карта от тука и да твърди, че форума е източника на картата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Видео, което изглежда да е реално, освен в края като че ли...

-------------------
Изтриха ми канал в ютуб, без право да ползвам от този профил повече
ползвах понякога.
/имам все още 2 резервни, докога ли?/
май са активирали ИИ да чисти ютуб от враговете на лъжата, сигурно сте чули тези дни

може да го свалите като файл, но е валиден само 3 дни
https://mab.to/t/cJp4gbYtkdr/eu1
----------------

Намерена

Цитат на: Анко - Май 16, 2025, 11:41:13 AMИзтриха ми канал в ютуб, без право да ползвам от този профил повече
ползвах понякога.
/имам все още 2 резервни, докога ли?/
май са активирали ИИ да чисти ютуб от враговете на лъжата, сигурно сте чули тези дни

Явно да. От няколко дни хора от БГ каналите в Телеграм, се оплакват, че са им изтрили профилите във ФБ и YouTube.

А от клип в този канал:
https://t.me/covidvaccinecabalmediaworrld2

стигнах до ето този:
https://www.youtube.com/@stefandountchev3409/videos

Някой гледал ли е материалите и какво мисли за тях? Част от засегнатото в трите сериала, съм гледала преди време в други канали на тубата.
Може вече да е коментирано в темата, затова простете, ако дублирам инфирмацията.

HalleluYah

Цитатстигнах до ето този:

Изгледах всички части от поредицата.
Какво да кажа..
1000 години, изкуствено добавени към историята..
Потресаващо!

Доста добър материал,
поднесен с доказателства.

John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Намерена

Измамите на врага, са дори по-лоши отколкото мислех... А днес, излиза, сме едва в 1025 година или не сме... Чакаме Месията, плоската земя е още спорна тема, ресети нямало освен водния потоп. Обаче, като се разрови човек - фалшификациите на времето и историята могат да се открият, врагът не може да заличи всичко, нито да го скрие. Може единствено да ни раздели в мнението, къде се намираме и какво чакаме.

Поредиците ми напомниха, че в една от темите (точно на втора страница), сме коментирали, какво имаме като закономерност в Словото и защо се доближаваме единствено до още един ресет.

За себе си съм приела, че живеем в поредната ера, която Бог отхвърля заради упадък, глупост и вяра в лъжата. Мислим, че сме умни, всичко знаем и разбираме, но щом блесне истината в очите ни, дали осъзнаваме, как сме правени на глупаци през цялото време от малка шайка разбойници... И го казвам, не за да се обижда някой. Но би било хубаво, добре да си помислим, на какво стъпва вярата ни и къде гледат очите ни.   

Nikolay

Цитат на: mak - Април 13, 2025, 21:59:26 PMНамерих една снимка, която не бях виждал преди. За мен е ново това което пише за "The chaos of dragon".

You cannot view this attachment.

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.

Проблема на тая (и подобните и) снимка е, че не показва разделяне на вода от вода, а разделяне на вода от суша. Т.е. водата в двата края на тоя "простор" всъщност се допира, което е и противоречието с текста, не знам защо е трудно да се разбере толкова просто нещо.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

Цитат на: Намерена - Май 16, 2025, 17:58:57 PMстигнах до ето този:

Някой гледал ли е материалите и какво мисли за тях? Част от засегнатото в трите сериала, съм гледала преди време в други канали на тубата.

Не знам защо, но са започнали да пълнят в Тубата с видеа с много голямо съдържание направено от AI, като тези клипове от този канал. Изгледах няколко, то е потресаващо, половината снимки са AI генерирани - не мога още да разбера дали е някаква нова заблуда или просто начин да припечелят нещо.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

Попаднах на някои находки
телевизия при британците през 60-те

...предлагам и казаното от един човек, който се аргументира:
...
"Участвам в една група и колко подигравки и обиди понасям,
за тази теория 🙂

Хората просто не могат да приемат това, че са ги лъгали и манипулирали още от самото им рождение.
Четат глупости, явяват се на изпити, получават дипломи и никой не се замисля над нещата, че не са така.
Оста на Земята се наклонява така, тя обикаля слънцето под наклон на оста и се върти с 1650 км 🙂, Луната пък обикаляла Земята същевременно 🙂
а гравитацията държала моретата и океаните да не изхвърчат 😂
Нил извира близко до Индийски океан, ама решава да тръгне нагоре, да изкачи дъгата на Кълбото, да премине 6800 км през цяла Африка, за да се влее в Средиземно море 😂
Гравитацията и ядрото на Кълбото правели всички чудеса 😂

Колкото по-рано хванеш един човешки индивид и започнеш да го "храниш" с невярна информация толкова е по-сигурно ,че той дори на стари години ще си остане ИНДОКТРИНИРАН/ПРОМИТ и винаги ще си повтаря като папагал грешната информация дадена му от ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ които лъжат/мажат/фалшифицират всичко ОТ ДО (де да беше лъжата само за формата на земята ехееее) .

Аз се чудя на този хъс с който се нахвърлят и обиждат и те изкарват, какъв ли не, че съм бил луд, че не съм си пил хапчетата, че нямам нищо в главата 😂
Имам чувството, че ако ги наругая на близки роднини, няма да скачат така

😂 Задавам им въпроси и на всичко ми отговарят, че съм малоумен, защото не съм разбрал,
че гравитацията прави всичко 😂
Самолета като летял и той и атмосферата се движела заедно със земята с 1650 км 😂

Задавам им контра въпрос - защо тогава облаците и вятъра се движат във всички посоки, а не само по посоката на въртене на земята ...
Отговорът им е :
Ти си тъп или малоумен, защо муха като пътува в кола, която се движи със 120, не се размазва в стъклото.🙂
Обяснявам им че колата е затворена система и че земята е така, но не може да е топка 😂"

Nikolay

Находката с видеото с формата на земята е абсолютно нормално явление!

При попадането на светлината върху вода, една част се отразява под точно определен ъгъл, светлината отразяваща се от сферата на този човек, не прави изключение. Т.е. очите му са осветени от точно определено количество светлина (точката която вижда) всичката останала отразена светлина съществува, но попада на други места, примерно на лицето му и къде ли не около сферта, защото в противен случай ако не се отразяваше светлината, около сферата щеше да е тъмно.
При равната вода има отражение на светлината което е различно т.е. по-голямо, просто защото площта която отразява светлината към очите ни е по-голяма.
Братко, това е елементарно, не търси моля, под вола теле!

Другата картинка - ами навремето се използваха 2D Модели, тук също няма никаква конспирация.

Относно течащата река - опита да се сравнят двата модела (кръг/плоскост) и да се приложи физиката от единия върху физиката на другия, си е чисто сравняване на чушки с домати.