• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

По-добре ли е да "запознаваме" децата със злото?

Започната от Нели, Декември 24, 2017, 14:17:40 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Watchman

Цитат на: Deborah - Декември 17, 2024, 04:31:44 AMЗащо днес е толкова силна тая надежда относно младите, че те ще се борят и от тях зависело какво ще стане?

Аз лично съм много далеч от подобна надежда, очакване или дори мисъл. На времето ние бяхме изоставени от предходното поколение вярващи, защото те се оказаха неадекватни и неподготвени за нещата които се случиха. Ние бяхме като едни духовни гаврошовци, които се скитаха немили-недраги по църквите лутайки се и завличайки се от всеки вятър на учение. Взе много време и страдание преди да се стабилизираме и ориентираме в обстановката.

Ето защо смятам, че човек трябва да е изключително неадекватен, ако си мисли, че следващото поколение ще може да се оправи само. Не е нужно и те да изгубят 20 години от живота си, преди да започнат да разбират защо са тук и какво трябва да правят с живота си. Вместо това те трябва да стъпят на нашите рамене и да отидат по-високо и по-далече отколкото ние успяхме. И разбира се ние имаме още много работа за вършене, преди да предадем щафетата. Дори нашата работа тепърва предстои, защото дори в Писанието не беше разрешено на свещеник да влезе в длъжност ако не е навършил 30 години. Според това, което казват и старите хора, на тази възраст на човек започва "да му идва акъла в главата". А ония които се занимават с техники за контролиране на ума, казват че след 30 годишна възраст програмирането на ума започва да се разпада и човек започва да "идва на себе си" ако и мозъка му да е бил промиван от най-ранна възраст.

Наскоро видях един плакат на разни соросоиди и джендъри на който пишеше. "Никога не се доверявай на човек, който е над 30 годишен". Защото на тях им трябват само хора с промити мозъци, а след 30 години това промиване и програмиране започва да се разпада.

Реално едва след 40, човек започва да се ориентира в обстановката и започва да разбира защо е на земята и какво трябва да прави с живота си. Но младите хора няма да се лутат, ако бъдат под ръководството и наставленията на своите духовни и физически бащи. В противен случай и до 70 години може да не разберат за какво иде реч в този живот.

Соц поколението например, в това число и на вярващите беше (и все още е ) рекордьор по неадекватност. Те продължават да разсъждават като малки деца и им липсва и психическа и емоционална и духовна зрялост. Не казвам, че няма изключения, но такива са общите наблюдения.

Нашето поколение обаче може да се сблъска със същия вид провал, ако не и по-лош, защото времената в които живеем са В ПЪТИ по-опасни и зли от тези преди 30 години. И докато ние водим нашите битки и борби, ето новото поколение израсна и като гледам какво става по новите (и стари) църкви всички са потънали в сериозна мараня. Там царува онова, което аз наричам "генно модифицирано евангелие" и аз имам голямо бреме за това как ще го достигнем това поколение.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Намерена

Цитат на: Deborah - Декември 17, 2024, 04:31:44 AMТова най-малкото би дало добра и нормална среда за развитие на децата за разлика от уврежданията, които им причинява света. Всичките ми приятели и познати на възраст между 20-35 години, с които съм обсъждала темата за училищата са ми казвали, че има неща които са се случвали при тях като деца, които никога не са посмели да разкажат на родителите си, дори и най-споделящите и приказливи от тях. Това, че някои хора се насочват към това да се борят в училищата като дори няма да имат идея какво ще се случва с децата им предвещава голяма трагедия.

По самата си същност, всички институции в системата, са основани и функционират като абсолютно зло, с цел да унищожават човека. Невъзможно е да се бориш със системата, в един момент се оказваш или асимилиран или изхвърлен, дори смлян от нея. Затова изтъкнах, че отглежданите според Божиите стандарти деца, са в пъти по-способни и превъзхождащи връстниците си.

Нагледала съм се на такива ужасии и произвол, че не искам да си ги спомням даже. Имала съм и неприятности, когато се съпротивлявах и отказвах да участвам в разни безбожни и скверни дейности. Което, практически не ме пречупи да се подчиня, а с удоволствие и облекчение да напусна. Защото трябваше и да се покая, че такава заблуда е имало в мен. Просто бях глупав и сляп ентусиаст, нахъсана, че като християнка ще горя за Бога, ще помагам на изпадналите в беда и ненужни деца, ще им помагам да станат хора и едва ли не такива като нас ще променят света. Да, ама не! Голяма заблуда, това не ползва нищо, нито допринася с нещо за Божието царство на земята. Ако Бог не се намесва в тази светска система, кой тогава е такъв като мен, та да си въобразява, че ще преобърне нещата.

Ето защо, в духа на темата, по която е дискутирано тук, съм съгласна с изказаното мнение, че за едно дете е по-правилно възпитаването и обучаването му да се основава на Божия стандарт, не на светската система. И по-ползотворно е, да го приучиш към доброто, та когато вижда зло, то ще знае, че това е неправилно и не само няма да го харесва, но и само ще бяга от него. Или с други думи, като се храни само от дървото на живота, няма и да си помисли, че може да опита от дървото за познаване на доброто и злото. Поне това е моето скромно мнение, на база опита ми в образователната система и последвалото по-задълбочено изследване на Писанията. 

Притчи 22:6 Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

Ефесяни 6:4 И вие, бащи, не дразнете децата си, а ги възпитавайте в учение и наставление Господне.

Цитат на: Deborah - Декември 17, 2024, 04:31:44 AMЗащо днес е толкова силна тая надежда относно младите, че те ще се борят и от тях зависело какво ще стане? И излиза, че се разчита на децата. Навсякъде го чувам, разчита се че каквото има да се прави децата ще го направят, точно в този смисъл по църквите се молят Бог да даде сили на децата им да се справят и да им помага и нямат никакви конкретни планове за разлика от света, който им предлага избор от гама всевъзможни конкретни варианти.

Watchman ме е изпреварил и ти е отговорил, мисля същото, няма да го повтарям.

Само бих добавила, че както някой, тук, много точно беше казал: Ако не се научим да мислим като израелтяни, никога няма да достигнем Божието царство. И е така, гръцкия корен в християните е много прорасъл и той е една от причините да сме в такава симбиоза с матрицата.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18

Deborah

Цитат на: Watchman - Декември 17, 2024, 09:33:43 AMНашето поколение обаче може да се сблъска със същия вид провал, ако не и по-лош, защото времената в които живеем са В ПЪТИ по-опасни и зли от тези преди 30 години. И докато ние водим нашите битки и борби, ето новото поколение израсна и като гледам какво става по новите (и стари) църкви всички са потънали в сериозна мараня. Там царува онова, което аз наричам "генно модифицирано евангелие" и аз имам голямо бреме за това как ще го достигнем това поколение.

Нещата стават още по сериозни и поради това, че порасналото поколение вече има свои деца между 0 и 5 год., които вече е започнало да възпитава. Един от най-големите приоритети що се отнася до възпитанието на млади родители, които познавам е целенасоченото обучаване на децата им да бъдат "самостоятелни" като обясняват че това значи детето само да си играе, само да учи, само да се занимава, като цяло да може всичко само - тоест на практика ги възпитават да могат без родителите си. Това ми напомня за преди 10тина години, когато всеки един, който се местеше да учи някъде и се изнасяше на квартира изтъкваше като плюс това, че ще се научи да е "самостоятелен" и "независим от родителите си" - за едни беше по-важно, за други не толкова, но всеки един го включваше в списъка си от причини защо е добре да се премести. В момента връзката между три поколения буквално се разпада!

Нашето поколение, най-вече това, което израстна в църквите се обучи в това да се прикрива много умело пред родителите си. Нагледното покорство е фалшиво и се свежда просто до усвояване на умения как да манипулираш по-добре, това става съзнателно и несъзнателно - то направо ти идва от вътре. Който родител не ми вярва нека провери сам като вземе едно важно решение за нещо съществено в живота на порасналото си дете, нещо не толкова приятно за него но полезно и дългосрочно, и то да го изпълни - първо ще почнат обяснения и оправдания докато стигнат до там да ви се опълчат директно или просто ще ви игнорират, защото думите ви пред тях отдавна нямат тежест тъй като те са напълно "независими", а това е благодарение на някой, който ги е научил на това. И това също са обобщени наблюдения, най-вече на нещата в София, има изключения.

И как по-друг начин след като болшинството от църковни водачи са лицемери. Примерите са много, аз лично разбрах това окончателно, когато съвсем неочаквано в една протестанска църква видях документ подписан от водача им, в който той признаваше властта на патриарха над себе, отворих много широко очи - та същия пастор говореше срещу православните. После потърсих и намерих документа на друга църква - същия, накрая разбрах че всяка една църква в България изобщо за да съществува трябва да признае светската власт. И затова никак не е странно какво се случва, на какво да се научат друго децата от лицемери освен на лицемерие?!

Надявам се никой няма да реши, че моите разкази са обвинения, моите разкази са за проблемите. Ако бях на вашето място по онова време - дори не мога да си го представя какво е било. Пиша това, защото когато разказвам наблюденията си на родители днес, които имат деца особено в тинейджърска възраст, те ми казват, че никога не са се замисляли върху тези неща, и се надявам те да прочетат и да се замислят, защото е важно.

Аз мислейки за тези бебета и малки деца, които сега виждам разбрах поне лично за себе си, че пътят напред преди всичко е път обратно към вас - нашите родителите. Достигнах до този извод тъй като видях че дори и ако ние младите "вземе че ни дойде акъла" в някой момент, та вземем решения за това да се отделим от света - едно че ще е доста късно, а и най-вероятно още по трудно за нас, но също и това ще означава да се отделим и от родителите си които са във света, докато за други млади хора това означава да понесат много тежки удари от семействата си, които напълно отказват децата им да поемат по пътища, различни от тези, които предлага света и църквите. Тъй че както Watchman каза щафетата е във вашите ръце!
Йоил 1:14 Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната в дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа.

Deborah

Спомних си нощеска за един стих, когато Бог казал на израеляните, че ще се съди с внуците им. Ще извадя само няколко стиха от главата, тъй като ми се вижда, че и ние като цяло не сме в по различно положение от тяхното:

Еремия 2:5 Така казва Господ: Каква неправда намериха в Мене бащите ви Та се отдалечиха от Мене, И ходиха след суетата, и станаха суетни?

Еремия 2:8 Свещениците не рекоха: Где е Господ? Законоведците не Ме познаха; Също и управниците станаха престъпници против Мене, И пророците пророкуваха чрез Ваала И ходиха след безполезните идоли.
Еремия 2:9 Затова, Аз още ще се съдя с вас, казва Господ, И с внуците ви ще се съдя.

Еремия 2:17 Не докара ли ти това сам на себе си Като си оставил Господа своя Бог, Когато те водеше в пътя?

Еремия 2:19 Твоето нечестие ще те накаже, И твоите отстъпления ще те изобличат; Познай, прочее, и виж, че е зло и горчиво нещо, Гдето си оставил Господа своя Бог, И гдето нямаш страх от Мене, Казва Господ, Иеова на Силите.
Еремия 2:20 Понеже отдавна съм строшил хомота ти И съм разкъсал връзките ти; И ти рече: Няма вече да бъда престъпница; А между това, на всеки висок хълм И под всяко зелено дърво Си лягала като блудница.

Еремия 2:23 Как можеш да речеш: Не съм се осквернила, Не съм ходила след ваалимите? Виж пътя си в долината, Познай що си сторила, Подобно на камила, която бърже тича насам натам из пътищата,

Еремия 2:28 Но где са твоите богове, които си си направил? Те нека станат, ако могат да те избавят Във време на бедствието ти; Защото, колкото са градовете ти, Толкова са и боговете ти, Юдо.

Еремия 2:30 Напразно поразих чадата ви; Те не приеха да се поправят; Собственият ви нож пояде пророците ви Като лъв-изтребител.

Еремия 2:36 Защо се луташ толкоз много за да промениш пътя си? Ще се посрамиш и от Египет Както се посрами от Асирия.
Еремия 2:37 Ще излезеш и от там С ръцете си на главата си; Защото Господ отхвърли ония, на които уповаваш, И ти няма да успееш в тях.
Йоил 1:14 Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната в дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа.

Анко

Цитат на: Deborah - Декември 19, 2024, 07:27:52 AMСпомних си нощеска за един стих, когато Бог казал на израеляните, че ще се съди с внуците им. Ще извадя само няколко стиха от главата, тъй като ми се вижда, че и ние като цяло не сме в по различно положение от тяхното:

Еремия 2:5 Така казва Господ: Каква неправда намериха в Мене бащите ви Та се отдалечиха от Мене, И ходиха след суетата, и станаха суетни?

Еремия 2:8 Свещениците не рекоха: Где е Господ? Законоведците не Ме познаха; Също и управниците станаха престъпници против Мене, И пророците пророкуваха чрез Ваала И ходиха след безполезните идоли.
Еремия 2:9 Затова, Аз още ще се съдя с вас, казва Господ, И с внуците ви ще се съдя.

Еремия 2:17 Не докара ли ти това сам на себе си Като си оставил Господа своя Бог, Когато те водеше в пътя?

Еремия 2:19 Твоето нечестие ще те накаже, И твоите отстъпления ще те изобличат; Познай, прочее, и виж, че е зло и горчиво нещо, Гдето си оставил Господа своя Бог, И гдето нямаш страх от Мене, Казва Господ, Иеова на Силите.
Еремия 2:20 Понеже отдавна съм строшил хомота ти И съм разкъсал връзките ти; И ти рече: Няма вече да бъда престъпница; А между това, на всеки висок хълм И под всяко зелено дърво Си лягала като блудница.

Не помня от години да е имало проповед някъде за страха от Бога. Няма, не им е познат. Не е модерно, не носи дарения вероятно. И трудно ще отидат в чужбина без чуждите пари.

Анко

Цитат на: Deborah - Декември 18, 2024, 02:58:45 AMИ как по-друг начин след като болшинството от църковни водачи са лицемери. Примерите са много, аз лично разбрах това окончателно, когато съвсем неочаквано в една протестанска църква видях документ подписан от водача им, в който той признаваше властта на патриарха над себе, отворих много широко очи - та същия пастор говореше срещу православните. После потърсих и намерих документа на друга църква - същия, накрая разбрах че всяка една църква в България изобщо за да съществува трябва да признае светската власт. И затова никак не е странно какво се случва, на какво да се научат друго децата от лицемери освен на лицемерие?!
Вярвам на думите ти, но освен че са подчинени и на местните подвласти на глобалните такива, големите им господари и идеолози не мисля,че са в България. Това което навлезе като "християнство" от тези лъжепастори и лъжеапостоли го намирам за инструмент на още по-голямо, мащабно задкулисие
Въпреки всичко патриарха, който е отскоро, веднага в началото след влизането в длъжност, направи антиглобалистки  и нестандартен коментар за събитията в Украйна, конфликт или по-точно утихването, му който вълнува всеки ден по-голямата част от народа ни, който разбира,че не е добре никак даже, когато наблизо има военен конфликт, подклаждан от далечни сили и власти. Ние се нуждаем от мир и стабилност в нашия си регион. Който вади нож от нож умира е казал Спасителят. И това винаги се случва.

Deborah

Наистина блажени са миротворците, но и не всеки който говори за мир е такъв, така както и не всеки който казва "Господи, Господи" е Христов. Защото пише също и за такива:

Псалми 55:19 Бог, Който се е възцарил преди вековете, Ще чуе и ще ги съкруши, (Села). Ще съкруши човеците, които неизменимо Не се боят от Бога.
Псалми 55:20 Всеки един от тях простира ръце против ония, които са в мир с него; Нарушава съюза си.
Псалми 55:21 Устата му са по-мазни от масло, Но в сърцето му има война; Думите му са по-меки от дървено масло, Но пак са голи саби.

Притчи 26:23 Изгарящи устни и злобно сърце са като пръстен съд, покрит със сребърна глеч.
Притчи 26:24 Зложелателят се прикрива с устните си, но крои коварство в сърцето си;
Притчи 26:25 Когато говори сладко не го вярвай, защото има седем мерзости в сърцето му;
Притчи 26:26 Макар омразата му да се покрива с измама, нечестието му ще се издаде всред събранието.

Анко

Цитат на: Deborah - Декември 20, 2024, 08:22:58 AMНаистина блажени са миротворците, но и не всеки който говори за мир е такъв, така както и не всеки който казва "Господи, Господи" е Христов. Защото пише също и за такива:

Псалми 55:19 Бог, Който се е възцарил преди вековете, Ще чуе и ще ги съкруши, (Села). Ще съкруши човеците, които неизменимо Не се боят от Бога.
Псалми 55:20 Всеки един от тях простира ръце против ония, които са в мир с него; Нарушава съюза си.
Псалми 55:21 Устата му са по-мазни от масло, Но в сърцето му има война; Думите му са по-меки от дървено масло, Но пак са голи саби.

Притчи 26:23 Изгарящи устни и злобно сърце са като пръстен съд, покрит със сребърна глеч.
Притчи 26:24 Зложелателят се прикрива с устните си, но крои коварство в сърцето си;
Притчи 26:25 Когато говори сладко не го вярвай, защото има седем мерзости в сърцето му;
Притчи 26:26 Макар омразата му да се покрива с измама, нечестието му ще се издаде всред събранието.

Какво слово...пронизва и най-вътрешното. Всичко е голо и разкрито пред Него.

Deborah

Цитат на: Намерена - Декември 16, 2024, 10:27:34 AMТук, по темите е коментирано за живота извън системата. Но, за сам човек и то жена, това е както безпредметно, така и много опасно.

Тия дни прочетох това и си спомних за твоите думи, за дето каза че е опасно:

Исая 59:15 Да! истината я няма, И който се отклонява от злото става плячка; И Господ видя, и стана Му неугодно, че нямаше правосъдие,