Author Topic: "Ще благословя ония, които те благославят..."  (Read 2923 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Крайъгълния камък на християнския ционизъм е цитирането на обещанието дадено на Авраам в Битие 12:2

Бит. 12:3  Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; 

Тук ционистките пастори проповядват, че за да бъдеш благословен си длъжен да подкрепяш съвременната държава Израел, защото в техния ум, тя е идентична с Авраам и неговото потомство.

Втората презумпция е че онези, които днес наричат себе си юдеи са идентични с автентичното физическо потомство на Авраам.

Като начало на моя отговор на тези твърдения, ще цитирам думите на апостол Павел относно това към кого наистина са дадени обещанията на Бога за Авраам:

Гал. 3:16  А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

За апостол Павел няма съмнение, че Божиите обещания дадени към Авраам не се отнасят за някакво множество от потомци, а за един единствен потомък и това е самия Христос. След което тези обещания се простират и към онези, които са В ХРИСТОС:

2Кор. 1:20  понеже в Него е Да за всичките Божи обещания, колкото и много да са; затова и чрез Него е Амин, за Божията слава чрез нас.

Никакви Божии обещания не са валидни ИЗВЪН Христос, сиреч спрямо хора, които не вярват в Него, още по-малко за хора, които Го мразят, хулят и ненавиждат, каквито са мнозинството юдеи.

Истинските синове и наследници на Авраам, са онези, които ходят във вярата на Авраам. В Божията книга, наследството се брои по дух, а не по плът.

Римл. 4:11  И той обрязването като знак и печат на правдата от вяра, която имаше, когато беше необрязан, за да бъде той отец на всички, които вярват, ако и необрязани, за да се вмени правдата на тях. 4:12  и отец на ония обрязани, които не само са обрязани, но и ходят в стъпките на оная вяра, която нашият отец Авраам е имал, когато бе необрязан,

Забележете НА КОГО Авраам е баща, и кои са онези, които имат право на участие в обещанието на Авраам от Битие 12:2, цитирано в началото. Виждаме две групи хора:

1. Онези, които не са обрязани (сиреч не са юдеи по плът), но ходят във вярата на Авраам.
2. Онези, които са обрязани, но не само са обрязани, но и ходят във вярата на Авраам.

Това идва да покаже, че САМО И ЕДИНСТВЕНО ДУХОВНИТЕ ПОТОМЦИ на Авраам имат дял в наследството и обещанията, без значение дали са юдеи или езичници.

И когато четем в Писанията че Бог ще благослови онези, които благославят Авраам и ще прокълне онези, които го кълнат, става пределно ясно, че тези обещания са в сила само и единствено за истинските християни и за абсолютно никой друг под слънцето!

И как стана така, че толкова много християни са измамени да идентифицират обещанията на Авраам с една нечестива и безбожна държава? Израел статистически има най-атеистичното население в процентно отношение спрямо целия останал свят. Израел е световната столица на търговията с органи, които за да бъдат ползваеми трябва да се изтръгнат от ЖИВИ хора. За отношението им към съседите и към поробените палестинци няма нужда дори да се споменава.

Абсурдността на християнския ционизъм е отвъд всякакви граници и противоречи  на всеки здрав разум и на всяка логика.

Но да приемем за миг презумпцията, че днешните юдеи имат някакъв дял с обещанията на Авраам и следователно трябва да се благославят. Ами тогава ние трябва да благославяме Америка много повече от Израел, защото там по официални данни живеят 51% от общия брой признати юдеи, а в Израел живеят само 30%. И трябва да благославяме Ню Йорк повече от Ерусалим, защото там има повече юдеи.

Откъдето и да го погледнеш фалшивата основа на християнския ционизъм се разпада при най-елементарния трезв поглед върху фактите и върху ясното учение на Писанието.

Същевременно християните ционисти вместо да благославят истинските потомци на Авраам живеещи в  святата земя - а именно палестинските християни, те подкрепят онези, които ги потискат, тероризират и избиват.

По долу има кратко видео показващо недоумението и агонията на палестинските християни, спрямо онези, които се предполага да са техни братя и сестри:

https://www.youtube.com/watch?v=nHT-SjIM0tA

И какво излиза? Тези, които уж искат да благословят Авраам, излиза че го проклинат, защото поддържат и морално и финансово и идеологически онези, които тероризират и избиват истинските синове на Авраам.

А ето тук видео с изключителен чист, ясен и библейски обоснован език, доказващ, че християнския ционизъм не е нищо по-малко от богохулство и отричане от Христос. При това иронията е, че ясната и основана на Библията аргументация я прави човек, който не е дори християнин. Той е мюсюлманин, който за разлика от повечето християни се е постарал да изучи какво наистина учи Библията:

https://www.youtube.com/watch?v=f7YXe1Fs8mc
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 972
Според мен вече е време да се отвори онази заключена тема за Изр и Църквата, май се казваше Божият народ Изр..

Там сме писали за тези същите неща дори от първа страница, повече на втора и чак до края може да се види, как почти всички тук, дори Тихомир и Валипети и  други доста поизкривяваха словото *вярвам не нарочно),но за да го нагодят някак си към техните си презупции! Сега къде изчезнаха не знам, но не са били прави. Днес мълчат и се ослушват.. Ами това не е разумно, не е редно и е страхливо поведение..

После бях баннат за няколко месеца и..... темата се затвори. Сега виждам, че Уочман пише кажи речи същите неща които сме спорили тогава относно обещанията дадени на Авраам, и за които тогава не само не се разбрахме , ами и имаше доста крайни действия.

Нека се отвори , защото е много обемиста тема с много писани неща в нея касаещи именно тази тема и още доста неща относно измамите които днес вече явно се вихрят. То тогава нямаше тези събития на които днес сме свидетели и не е било случайно че сме говорили за тези неща за да се подготвят повече хора за каквото иде, за жалост доста от тук пишещите изчезнаха и вероятно продължават да си тънат в тази ци.нис.ка мъгла обзела ЦЕЛИЯТ СВЯТ.Искренно търсещите истината, обаче, няма да останат в заблудата..

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 972
Едно от важните неща които е добре да се разберат, е че Благословенията дадени на Авраам касаят вярващите независимо от техният етнос и ген. Днес тн ционзъм именно на това залага, на генът! Което е отвратително и който не разбира това, постоянно ще го мятат по върбите да подкрепя и вее флагчерта наляво и надясно.

В посланието на Апостол Яков, апостолът пише до 12 те пръснати племена! Някой хора може да считат, че апостолът пише до юдеите, израилтяните по плът от Авраам и оттам насетне да разсъждават за писмото. Само че в самото писмо, се вижда не насоченост към определена етническа група, а писмото е писано до братята в Господа. До християните
 
Тук отново става видно и това което Павел ни пише и което явно е било ясно и за останалите апостоли- че не е юдеин този който е с обрязана плът, но е юдеин оня който е с обрязани сърце, и че не всички които са от Израил, са Израил/ римляни.9/, но потомството е според обещанието и е по Исаак. Тоест обещанието е за онеЗи които са от вярата на Авраам, а това не е по етнос и кръвна линия, а по духовно родство. Сетне в същата глава , Павел се позовава на пророк Осия-

" че Бог ще нарече негов народ, онзи който не беше такъв, и възлюбена онази която не беше възлюбена.."

Тоест тук се говори за вярващите Аврамови чада, независимо от етноса им.. Става ясно , че те са Яков. Те са Израил и са наследниците на обещанията.

Това е важно да се осъзнае. Защото Бог има едни люде! И тези люде, негови люде, са тези които са Христови и нови създания. Днес наблюдаваме измамата в действие. Избиване между хора наричащи се християни,поставящи се сами в смешната и нелепа позиция на получовеци и полу божии люде.. Демек не разбират че някой ги е направил на тъпи канарчета.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Quote
Според мен вече е време да се отвори онази заключена тема за Изр и Църквата, май се казваше Божият народ Изр..

Отключих темата. Прочетох последната страница и стоя 100% зад това, което съм писал там. Преди това не съм чел. Ама като гледам small axe май още го държи от тогава.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 972
Ееее добре , че я отключи..Нямаше никакъв смисъл да седи толкова години заключена. То макар и там вече да не знам какво да пиша, вероятно нищо. Абе с теб сме си казали позициите, ама ме е яд, че не падаш по гръб за това, че в Месията няма разлика дали си вярващ езичник или вярващ от еврейско потекло.

А пък какво е това- "още го държи" ? Това са важни неща, касаят принципни неща и не бива да не се дискутират.
Какво в последната страница държиш не знам, вероятно продължаваш да смяташ, че Заветът с Авраам не е окончателният завет, а Бог има някакъв в момента активен завет с евреи по плът.. Те на това и разчитат тал мудистите да си прокарат идеята, че тяхната нация е самият Месия.. И това и активно ще се мъчат да пробутат на робските тям християнски черкви.

Вероятно ти продължаваше да считаш, че израелтяните по плът са Божиите люде, а тогава е неясно какви са езичниците в Месията? Вероятно някакви други различни Божии люде. Именно за това е нужна дискусия продължаваща. Докато пасажът горе дето съм цитирал от Осия не го разбираш, че касае християните, то тези неща ще си ги държиш и така без да щеш ще разделяш тялото Христово на две части- езичници в Христос и евреи по плът в Христос. Именно затова и аз породължавам да посочвам, тези неща. А иначе в последната страница сега четох ме смяташ за комунист :)), стига де, сам знаеш че не съм комунист. Но както и да е, по важното в последната страница е, че ти явно все още считаш че този текст който ще цитирам сега се отнася за израел като нация, а не за Месията! Ето текста-

Quote
:" Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,)   
Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля;
 Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.   
Така казва Господ. Изкупителят на Израиля, и Светият негов, На онзи, когото човек презира, На онзи, от когото се гнуси народът, На слуга на владетелите: Царе ще видят и ще станат, - Князе, и ще се поклонят, Заради Господа, Който е верен, Заради Светият Израилев, Който те избра.   
Така казва Господ: В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах; Ще те опазя, и ще те дам за завет на людете За да възстановиш земята, За да ги направиш да завладеят запустелите наследства"
[/b]

Горе не се говори за етнос и ген, - "ЗА да се събере Израил при Него" Говори се за Него. А кой е Израил съм писал, все някога се надявам да спреш да изключваш християните от езичниците от Духовният Израил, Невястата, Жената на Агнето. Рано или късно това ще се случи (надявам се) . Колкото до Новият завет.. ами че то няма друг завет който да е в сила. Това е и обещанието дадено на Авраам, че в Него и Потомъкът ще се благословят всички вярващи в народите и че те са наследниците на обещанията.

А това което днес се случва в света, и заблудените църкви които ходят в диспенсионистките измами са плодът на тези плътски разделяния на Божият народ на две издигане плът и ген, над духовна принадлежност към духовен народ с приготвен град който ще слезе отгоре . Новият Йерусалим.

Надявам се в тази тема и в отворената да се включат и хората които изчезнаха, но надали.. Валипети, Джони, Тихомир.. къде отидоха тези хора? Да не би да развяват онези знаменца на разни митинги и те?

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 972
Единствената разлика в статуса *освен наградите между вярващите по принцип, та единствената друга разлика между вярващите в Месията която виждам в Писанията е че ще има такива които са първородни и съответно Невястата Христова и вярващи които не са невястата и са станали вярващи по време на милениума( друг е въпросът кога е точно той и какво представлява). Та първородните са тези които ще царуват като царе и свещеници над останалите вярващи от народите които ще се удостоят имената им да са в книгата на живота и съответно да влязат във новото небе и земя.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3961
Тази тема е във връзка с християнския ционизъм и на кого принадлежат благословенията на Авраам. Ти пишеш неща по другата тема. Премести си отговорите там, а тези тука ще ги изтрия след като ги преместиш.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 972
готово, преместих там основното събрано в един постинг

Намерена

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 41
Ционистките пастори имат и друг крайъгълен камък, дори още по-любим на някои от тях :

Исая 66:7-11
7 Преди да се замъчи, тя роди; Преди да дойдат болките й, освободи се и роди мъжко.
8 Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.
9 Аз, Който довеждам до раждане, Не бих ли направил да роди? казва Господ; Аз, Който правя да раждат, Затворил ли бих утробата? казва твоят Бог.
10 Развеселете се с ерусалимската дъщеря, И радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, Всички вие, които скърбите за нея;
11 За да сучете и се наситите От съсците на утешенията й. За да се насучете и се насладите От изобилието на славата й.


Вероятно, някои от вас си спомнят, как през 90-те години в България ни налазиха основно американски пастори и евангелизатори. Един от тях, Кийт Де Майо, водеше българския клон на Derek Prince Ministers. Много успешно ционистко движение, според мен. Имаха даже колеж с име Оазис на любовта, издателство, редовни служби в зала България и широк кръг от различни други дейности под тази шапка. Знам това, понеже докато бях силно заблудена присъствах на някои от събранията. Голяма грешка, от която изпатих, но навреме бях изкарана.
Споменавам това, във връзка с цитата от Исая, който им беше един вид Слово-мото, с което се насърчаваше и подкрепяше фалшивата доктрина за „изпълненото“ обещание на Бог, да създаде днешния Израел. Съответно, последователите в молитвите си трябваше ежедневно да са благодарни на Господ за това и да благославят Израел. Което, според тях, прави такъв човек наследник на благословенията на Авраам. А, който не прави това, се излага заедно с близките си на Божиите гняв и проклетия. Съществуваше даже молитвена група за Израел, на ротационен принцип…
Изключително благодатна почва за самонанесени грях, осъждение и проклетия. И това, се видя в последствие, с разпадането на колежа, раздорите заради финансови злоупотреби, отричането на Де Майо от Д.Принс и всичко, което е проповядвал и учил по събрания и уроци. Той си замина, а това, което остана да съществува след него полека-лека изпадна в небитието. 
Ето така, много искрено вярващи, но подмамени с лъжа християни, без да изпитат дали това е истина, ходеха и служеха с ревност и накрая някои много лошо паднаха. Една част от служителите и посещавалите мероприятията му пострадаха тежко в личен план и причината е ясна.
За тъжния финал, разбрах от сестра, която не пожела първоначално да види случващото се там и остана почти до края с тези хора. 
Вероятно има още примери, аз за този се сещам, понеже книгите на Д.Принс бяха много актуални и търсени по това време.