Author Topic: Какво се случва в Израел и Газа?  (Read 3270 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mazzarot

• Новодошъл
  • *
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #15 on: November 09, 2023, 19:51:09 PM »
За мен сблъсъкът е между цивилизовани хора (без да съм фен на евреите) и неандерталци. "Народ", който 80 години живее на помощи от ООН, и за толкова време може да дава пари за оръжие, тунели, ракети и т.н., но не може да вложи пари в това да развие икономиката си, и да стане нормално място за живеене е по-добре да бъде изритан далеч. Това е същото като циганите от гетата, които не желаят промяна (за разлика от тези, които полагат усилие и успяват). Не искам излишно да "одухотворявам" тази война, а говоря от чисто човешка гледна точка. Собствените им "братя" не ги искат, и не им помагат нито икономически, нито отварят границите си за филистимците, това говори достатъчно.

Watchman

• Administrator
  • Слугуващ
« Reply #16 on: November 10, 2023, 13:35:04 PM »
За мен сблъсъкът е между цивилизовани хора (без да съм фен на евреите) и неандерталци. "Народ", който 80 години живее на помощи от ООН

А от какво живее "Израел"? Не е ли от милиардите репарации, които изплаща Германия всяка година и от милиардите наливани всяка година от САЩ като дарение? В това се състои "израелското икономическо чудо". Ако спрат тези наливани на готово пари, Израел ще се срине икономически. Както и ако спре военната помощ от САЩ ще се срине и военно.

Та ако това е твоята концепция за "неандерталци", то така наречените юдеи които живеят там са на същото дередже като палестинците.

и за толкова време може да дава пари за оръжие, тунели, ракети и т.н., но не може да вложи пари в това да развие икономиката си, и да стане нормално място за живеене е по-добре да бъде изритан далеч.

А ти ако имаш съседи, които всеки ден избиват децата ти със снайпери, бомбардират жилищата ти, и сриват с булдозери къщите ти, дали ще даваш пари само за икономика, а не и за самозащита?

По твоята логика, когато българите са давали пари за оръжие за въстание против турците и за освободителното движение, вместо да дадат тези пари за икономика, то това означава че българите са диваци и е трябвало да бъдат изритани далеч от тези земи?

Собствените им "братя" не ги искат, и не им помагат нито икономически, нито отварят границите си за филистимците, това говори достатъчно.

Има много ясна причина поради която "не ги искат". И първо не е вярно че не ги искат, защото палестинци бежанци има с милиони и в Ливан и в Сирия и в Йордания. Това, което околните арабски страни не искат, е да се опразни земята и "Израел" да я завземе. Затова те не ги насърчават да бягат в други държави. Ами ако всички българи бяха решили да избягат от турците и да им оставят земята, вместо да се борят за свобода, къде сега щеше да е България?

Твоите разсъждения са плод не на яснота за случващото се в Палестина, а на пропагандата на Израел с която ни обграждат отвсякъде. По църквите тази пропаганда върви от 1948-а година насам.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Mazzarot

• Новодошъл
  • *
« Reply #17 on: November 10, 2023, 16:23:01 PM »
Мисля че страннотоо ти желание да си контра на абсолютно всичко, казано от всеки друг освен теб изкривява преценката ти, и от там вече търсиш аргументи с които да защитиш тезата си. Наблюдавам това във всички теми, които съм прочел тук. В Израел се развиват високи технологии, селско стопанство и т.н. Когато има "неразрешим" медицински случай, обикновено изпращат хората там, и лекарите им правят неща, които другаде не се правят. Не говоря за етнически евреи, а за населението на страната Израел - може и докторите да са араби или някакви други - все тая. Повтарям, не съм фен на евреите, и впечатленията ми от неща които съм гледал за тях са негативни.
За репарациите от Германия - това е приключило много отдавна - преди повече от 30 години.
"А ти ако имаш съседи, които всеки ден избиват децата ти със снайпери, бомбардират жилищата ти, и сриват с булдозери къщите ти, дали ще даваш пари само за икономика, а не и за самозащита?"
Това за снайперите са глупости. Интересно как при честите атентати израелците успяват хем да отделят за защита, хем да си развиват икономиката.
"бомбардират жилищата ти, и сриват с булдозери къщите ти"
Ако аз си дам къщата на терористи, които да стрелят от нея по комшията, не мога да се сърдя на комшията, че ще ми събори къщата.
"Това, което околните арабски страни не искат, е да се опразни земята и "Израел" да я завземе."
За твое сведение, земята отделена за палестинска държава е взета от...Йордания (по онова време Трансйордания).
Очевидно и двамата вече сме взели страна, така че едва ли единият ще убеди другия.
Моя избор съм го направил на база цивилизованост срещу ислямски/мангалски/лентяйски свят.
Твоят избор на какво се базира?

Watchman

• Administrator
  • Слугуващ
« Reply #18 on: November 11, 2023, 01:59:27 AM »
Мисля че страннотоо ти желание да си контра на абсолютно всичко, казано от всеки друг освен теб изкривява преценката ти, и от там вече търсиш аргументи с които да защитиш тезата си.

Това е фактологически невярно, и самия факт че го казваш, без да си в състояние по никой начин да о докажеш показва твоята предубеденост.

Моите аргументи са тези които са създали моите убеждения, те не ги следват а ги предшестват.

В Израел се развиват високи технологии, селско стопанство и т.н. Когато има "неразрешим" медицински случай, обикновено изпращат хората там, и лекарите им правят неща, които другаде не се правят.

Аз пък знам за един прост български монах на име Неофит Калчев при който са пращали всички неразрешими случаи и няма един който да не е спасил. И той е правил това не с лъскави болници и високи медицински технологии за милиарди, а с простото познаване на билките и лековете, които Бог е създал.

За репарациите от Германия - това е приключило много отдавна - преди повече от 30 години.

Ни най-малко не е приключило, Германия продължава да плаща милиарди  на "оцелелите от холокоста".

Това за снайперите са глупости.

Не са глупости. Има безброй много видео доказателства за разстреляни хора и деца от израелски снайперисти. Също така израелската армия има официална политика на осакатяване на палестинците, като прострелват детеродните органи на млади мъже и жени за да ги оставят безплодни. Точно това са действия на диваци.

Интересно как при честите атентати израелците успяват хем да отделят за защита, хем да си развиват икономиката.

Най-големия дял на израелската икономика е в износа на диаманти. А диамантите ги добиват в заграбените от палестинците земи.

Ако аз си дам къщата на терористи, които да стрелят от нея по комшията, не мога да се сърдя на комшията, че ще ми събори къщата.

Само че комшията е заграбил съседната земя от твоите роднини и близки и я е окупирал за да може да провежда политика на геноцид спрямо семейството ти. И тези, които се борят да си върнат земите не се наричат терористи, а борци за свобода. По твоята логика героите на българското освободително движение са терористи. Турците са ги наричали хайдути - сиреч разбойници. Васил Левски терорист ли е? Всъщност разни неолиберални "експерти" съвсем открито се опитват да наричат българските въстаници - терористи.

За твое сведение, земята отделена за палестинска държава е взета от...Йордания

Земята е взета от Британската империя, която пък я отнема от Османската империя. Такива държави като (транс) Йордания са създадени от британците без никакви исторически основания.

Юдеите извършват огромно количество терористични актове против британската империя докато се докопат до някакво парче земя, което в последствие разширяват чрез геноцид на местното население.

Очевидно и двамата вече сме взели страна, така че едва ли единият ще убеди другия.

Аз съм избрал страната на справедливостта и правосъдието. Това, което Израел прави спрямо палестинците е нечестиво и е осъдено от Бога в Тората.

Моя избор съм го направил на база цивилизованост срещу ислямски/мангалски/лентяйски свят.

Няма нищо цивилизовано в действията на Израел, това е може би най-злата и безскрупулна държава в историята на човечеството. А историята познава не малко зли царства. Тепърва ще излизат още и още доказателства за това.

Освен това, никъде в Писанията Бог не въздига "цивилизованост" като някаква ценност. Бог издига правдата, справедливостта, милосърдието и милостта. А това са нещата които могат да се намерят много повече в ислямския свят отколкото в "юдейския" Израел или "християнския" Запад.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Stefan

• Новодошъл
  • *
« Reply #19 on: November 15, 2023, 00:04:58 AM »
28 В годината, в която умря цар Ахаз, се наложи следното пророчество:
29 Не се радвай, цяла Филистимска земьо, Загдето се строши тоягата, която те порази; Понеже из корена на змията ще излезе ехидна, И плодът му ще бъде горителна хвърката змия.
30 Първородните на сиромаха ще се нахранят, И бедните ще си почиват в безопасност; Аз ще умъртвя корена ти с глад И останалите от тебе ще бъдат убити.
31 Ридай, порто; извикай, граде; Стопила си се, цяла Филистимска земьо; Защото иде дим от север, И в редовете му не ще има ни един, който да пропадне,

Добро описание...

Watchman

• Administrator
  • Слугуващ
« Reply #20 on: November 15, 2023, 00:45:42 AM »
Това пророчество не отговаря на сегашните събития. Могат да се намерят сходства ако се елиминират напълно част от детайлите в този пасаж, който очевидно говори за съвсем друго време и събития.

Но има и един интересен момент, в английския превод вместо "филистимска земьо" пише "Палестина".

Stefan

• Новодошъл
  • *
« Reply #21 on: November 15, 2023, 12:23:19 PM »
Аз не твърдя, че това пророчество се отнася за сегашните събития. Но тук (и не само) се вижда какво е Божието отношение и намерение спрямо този народ и тази земя. И то като пророчество все някога ще се изпълни, но ключовото което подчертах за него е че не се казва "огън ще падне от небето" или "велик народ ще се подигне..", а "из корена на змията ще излезе ехидна".
Което на мен лично, много ми прилича на описание на днешен Израел или както е писано: ...ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.

Затова и аз съм твърде предпазлив и не взимам страна, както бях казал и в темата за Украйна - това може да е пагубно.
В случая тук - или си на страната на сатанинската синагога или си на страната на народ обречен от Бог на изтребление.

Разбира се, аз със моите човешки слабости трудно мога да преглътна жестокостта с която се избива палестинският народ и ми се къса сърцето най-вече за децата, но...  по същия начин се чувствах и докато четях тези и много други пасажи:

.. обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче...
.. Идете, поразете жителите на Явис галаадски с острото на ножа, с жените и децата.

Нека не забравяме и думите в Матей 24:

6 И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът.
7 Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове.

Watchman

• Administrator
  • Слугуващ
« Reply #22 on: November 15, 2023, 12:43:54 PM »
Аз не твърдя, че това пророчество се отнася за сегашните събития. Но тук (и не само) се вижда какво е Божието отношение и намерение спрямо този народ и тази земя. И то като пророчество все някога ще се изпълни

Аз смятам че пророчеството за филистимците отдавна се е изпълнило и тях самите като народ отдавна ги няма. Днешните палестинци са араби, а не филистимци, това са наследници на Исмаил (Ишмаел). Може да има някакъв примес остатъчен от филистимците, но такъв ще има и от оригиналното юдейско население. Току що четох заявленията на някой си израелски професор - Шломо Санд, който казва, че голяма част от юдеите са останали по земите си, като в последствие някои приемат исляма, други християнството и те са предците на днешните палестинци.

Аз също смятам, че палестинците които са подложени на жесток геноцид от ционистите напомнят твърде много на окаяното положение на юдеите пророкувано във Второзаконие 28-а глава. Така, че нищо чудно да се окаже че палестинците (или значителна част от тях) са именно оригиналните юдеи на които принадлежат Божиите обещания.

Също така не трябва да се забравя, че около 35% от палестинците са християни. Интересно, когато християните за Запад подкрепят избиването на палестинците под претекст, че уж всички са с Хамас, те в същност стават съучастници в избиването на други християни.

Цялото нещо е замислено като един голям капан. Капан и за християни и за мюсюлмани.