Мисля че страннотоо ти желание да си контра на абсолютно всичко, казано от всеки друг освен теб изкривява преценката ти, и от там вече търсиш аргументи с които да защитиш тезата си.
Това е фактологически невярно, и самия факт че го казваш, без да си в състояние по никой начин да о докажеш показва твоята предубеденост.
Моите аргументи са тези които са създали моите убеждения,
те не ги следват а ги предшестват.
В Израел се развиват високи технологии, селско стопанство и т.н. Когато има "неразрешим" медицински случай, обикновено изпращат хората там, и лекарите им правят неща, които другаде не се правят.
Аз пък знам за един прост български монах на име Неофит Калчев при който са пращали всички неразрешими случаи и няма един който да не е спасил. И той е правил това не с лъскави болници и високи медицински технологии за милиарди, а с простото познаване на билките и лековете, които Бог е създал.
За репарациите от Германия - това е приключило много отдавна - преди повече от 30 години.
Ни най-малко не е приключило, Германия продължава да плаща милиарди на "оцелелите от холокоста".
Това за снайперите са глупости.
Не са глупости. Има безброй много видео доказателства за разстреляни хора и деца от израелски снайперисти. Също така израелската армия има официална политика на осакатяване на палестинците, като прострелват детеродните органи на млади мъже и жени за да ги оставят безплодни. Точно това са действия на диваци.
Интересно как при честите атентати израелците успяват хем да отделят за защита, хем да си развиват икономиката.
Най-големия дял на израелската икономика е в износа на диаманти. А диамантите ги добиват в заграбените от палестинците земи.
Ако аз си дам къщата на терористи, които да стрелят от нея по комшията, не мога да се сърдя на комшията, че ще ми събори къщата.
Само че комшията е заграбил съседната земя от твоите роднини и близки и я е окупирал за да може да провежда политика на геноцид спрямо семейството ти. И тези, които се борят да си върнат земите не се наричат терористи, а борци за свобода. По твоята логика героите на българското освободително движение са терористи. Турците са ги наричали хайдути - сиреч разбойници. Васил Левски терорист ли е? Всъщност разни неолиберални "експерти" съвсем открито се опитват да наричат българските въстаници - терористи.
За твое сведение, земята отделена за палестинска държава е взета от...Йордания
Земята е взета от Британската империя, която пък я отнема от Османската империя. Такива държави като (транс) Йордания са създадени от британците без никакви исторически основания.
Юдеите извършват огромно количество терористични актове против британската империя докато се докопат до някакво парче земя, което в последствие разширяват чрез геноцид на местното население.
Очевидно и двамата вече сме взели страна, така че едва ли единият ще убеди другия.
Аз съм избрал страната на справедливостта и правосъдието. Това, което Израел прави спрямо палестинците е нечестиво и е осъдено от Бога в Тората.
Моя избор съм го направил на база цивилизованост срещу ислямски/мангалски/лентяйски свят.
Няма нищо цивилизовано в действията на Израел, това е може би най-злата и безскрупулна държава в историята на човечеството. А историята познава не малко зли царства. Тепърва ще излизат още и още доказателства за това.
Освен това, никъде в Писанията Бог не въздига "цивилизованост" като някаква ценност.
Бог издига правдата, справедливостта, милосърдието и милостта. А това са нещата които могат да се намерят много повече в ислямския свят отколкото в "юдейския" Израел или "християнския" Запад.